Quantcast

Lake


Lake

Tlaga minangka badan banyu alami sing diisolasi saka segara. Hidrosfer ing donya kalebu meh 5 yuta tlaga. Artikel kasebut nyedhiyakake informasi babagan tlaga, karakteristik, varietas.

Apa iku tlaga?

Tlaga minangka bagéan saka hidrosfer planet, sawijining badan banyu alami sing diisolasi saka segara. Pangecualian kanggo aturan umum yaiku tlaga laguna, contone, Venetian, Maracaibo.

Foto kasebut nuduhake yen definisi tlaga kasebut dilanggar, amarga tlaga kasebut disambungake menyang segara kanthi selat sing sempit.

Kombinasi unik saka faktor alam diamati ing wilayah Maracaibo, nggawe kahanan kanggo pembentukan kilat bisu, sing katon bebarengan ing jumlah gedhe (nganti 300 kilat saben jam).

klasifikasi tlaga

Gumantung ing sabab saka kedadeyan, sawetara klompok dibedakake:

  • tektonik, ngisi kesalahan lan retak ing kerak bumi, contone, Tanganyika, Baikal;
  • glasial, isih sawise mundur saka glasier – Ladoga, Ilmen;
  • pesisir - laguna;
  • dataran banjir utawa tlaga oxbow sing dibentuk ing dhataran banjir kali-kali;
  • longsor kawangun sawise blockage saka kali gunung dening longsor utawa longsor, contone Lake Attabat (Pakistan) sawise longsor ing 2010;
  • kawah kawah dibentuk ing kawah vulkanik (Kuril) lan meteorit (Elgygytgyn ing Chukotka).

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Komposisi Eropah Kulon

Lake Elgygytgyn meh 3,6 yuta taun, ing watu sedimen Watu ngisor luwih saka 200 m kandel. Watu ngisor nyimpen informasi babagan kahanan alam wilayah kasebut wiwit dibentuk. Iki minangka siji-sijine kawah meteorit ing planet ing watu vulkanik.

komposisi banyu

Gumantung ing komposisi banyu, tlaga seger lan uyah dibedakake, lan jinis uyah bisa beda (uyah, soda lan liya-liyane). Conto tlaga uyah yaiku Segara Mati (Israel), ing ngendi salinitas tekan 300-350%o.

Apa sing wis disinaoni?

Kita sinau apa tlaga, kita kenal karo klasifikasi tlaga. Kita sinau manawa divisi dadi spesies gumantung saka asal-usul tlaga lan komposisi banyune.





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah