kutha seattle

Ing sisih lor-kulon Negara Bagian Washington, ibukutha Amerika Serikat, dumunung ing kutha kursi. Panggonan iki watesan ing sisih wétan karo lake Washington lan ing sisih kulon karo Puget Sound.

Kutha iki uga dumunung ing jejere Samudra Pasifik lan mung 155 kilometer sisih kidul tapel wates karo Inggris.

Yen ngunjungi kutha iki, papan kelairan perusahaan kaya Microsoft lan band musik kaya Nirvana, ana ing rencana sampeyan, mesthine sampeyan ora bisa ketinggalan menara sing misuwur kanthi dhuwur meh 184 meter, sing dikenal minangka Space Needle.

Objek wisata liyane kalebu Kebun Binatang Woodland Park, Pusat Ilmu Pasifik, lan Taman lan Kaca Chihuly, sawijining museum sing dikhususake kanggo penulis Dale Chihuly sing nduweni galeri, omah kaca, lan kebon buatan.

Nanging, yen sampeyan arep pindhah menyang Seattle, iku penting kanggo nimbang aspèk kayata udan langgeng utawa iklim apik diubengi dening gunung. Tansah maca lan temokake luwih akeh.

Sajarah

Kutha iki owes jeneng kanggo Chief Sealth, misuwur kanggo nyedhiyani asylum kanggo pemukim putih pisanan sing mlebu ing wilayah, ing 1840. Sepuluh taun mengko kutha iki diadegaké lan pamaréntah lokal meksa pribumi ninggalake tanah.

Ing taun 1860, panemuan emas nambah populasi lan sawisé industrialisasi, pengayaan paling gedhé ditampa saka pabrik kapal lan pesawat.

kaelokane

Seattle dikenal minangka The Emerald City lan Evergreen State, amarga alas sing amba lan akeh tlaga lan kali.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane ngunjungi patung Abraham Lincoln?

Bagéyan saka keajaiban alamé ya iku Gunung Rainier, sawijining gunung geni sing gunggungé 26 gletser lan senajan katon, nanging durung tau nuduhaké aktivitas vulkanik.

Kutha Seattle Mount Rainier

Jeneng liya sing diwènèhaké kanggo Seattle yaiku Kutha Rainy, amarga drizzles tetep diapresiasi kajaba ing sasi Juli nganti September.

Kajaba iku, kutha iki dikenal kanthi budaya kopi, sing ngidini sampeyan kesandhung Starbucks ing saben dalan.

Kaluwihan urip ing Seattle

kutha seattle

Kutha iki wis mbukak papan kanggo wilayah kayata industri aerospace, teknologi informasi, perbankan, lan ilmu urip. Akeh perusahaan sing nggawe urip ing papan iki, kalebu Nintendo lan Amazon.

Perusahaan-perusahaan kasebut, bebarengan karo akeh liyane, ngasilake panjaluk taunan sing gedhe kanggo karyawan, dadi kauntungan gedhe kanggo ekspansi profesional anyar.

Yen sampeyan kasengsem ing seni, Seattle uga alternatif apik, awit iku ngarep kanggo musium, téater, galeri, house opera, institut ballet lan perusahaan rekaman.

Minangka kanggo dalan, metropolis nawakake lalu lintas entheng nanging bensin larang, kaya ing Amerika Serikat liyane. Yen sampeyan ora duwe kendaraan pribadi, sampeyan bisa mlaku-mlaku kanthi nggunakake feri, taksi banyu, bis, sepur, sepur lan monorel.

Ing tangan liyane, tingkat angkara ora dhuwur banget, sampeyan bisa mlaku kanthi aman ing wayah wengi, nanging ora dianjurake kanggo ninggalake lawang sing ora dikunci utawa obyek sing ora dijaga supaya ora nyolong.

Fitur negatif utamane yaiku langit mendhung. Rata-rata, kutha iki udakara udakara 162 dina sing cerah lan liyane mendhung kanthi udan sing kerep.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Washington: Sejarah, gendera, populasi, gastronomi, lan liya-liyane

Apa basa sing digunakake ing Seattle?

Basa resmi ing Amerika Serikat yaiku Inggris, nanging anané imigran sing asalé saka Hispanik wis dadi basa Spanyol.

Kasus dibuktekake ing Seattle sing dikonfirmasi manawa luwih saka 70 persen wong Hispanik nganggo basa asline luwih kerep tinimbang basa Inggris.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah