Kutha Hantu paling apik kanggo Dolan maring Nevada

Nalika mikir ing Nevada paling wong mikir casinos Las Vegas minangka alternatif banget pisanan. Nanging apa sampeyan ngerti yen ing negara sing padha ana sawetara kutha hantu? Banget sawetara wong mbayangno sing cedhak bustle, kosok lan nyenengake Las Vegas ana sawetara saka kutha-kutha nilar paling cocog.

Cedhak karo Las Vegas nanging ora seneng gambling? Malah kunjungan singkat menyang salah sawijining kutha hantu iki bisa uga nyenengake. Ing ngisor iki sampeyan bisa ndeleng sawetara fakta menarik babagan kutha hantu ing negara bagian Nevada.

Napa ana kutha hantu ing Nevada?

Inggih, sampeyan bisa mbayangno, ing sepi Iku ora lingkungan sing akeh wong pengin manggon. Nanging, nalika aktivitas pertambangan ing negara berkembang ing abad kaping XNUMX, migrasi dadi ora bisa dihindari lan ekonomi negara iki wis munggah banget.

Suwe-suwe, urat pertambangan wis kesel lan wong-wong sing mung manggon ing wilayah kasebut sawetara dekade kepungkur mutusake ninggalake Nevada. Kutha-kutha hantu akeh banget, utamane ing sisih lor negara kasebut. Yen pancen kabeh mau diitung, sampeyan bisa entuk luwih saka 600.

Dina iki kasunyatan ekonomi negara Nevada revolves watara aktivitas liyane, supaya kutha pertambangan meh punah. Nanging warisan jaman biyen sing mbadek mriyang kanggo logam mulia isih digunakake kanthi cara wisata sing khusus banget.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane njaluk nikah ing Las Vegas, Nevada

Ora kabeh iku worth ngerti, nanging sing bakal sampeyan ngerti ing ngisor iki pantes malah demo singkat. Iki minangka papan sing nyenengake, sing pantes difoto lan bisa dadi papan hiburan kanggo sampeyan lan sampeyan. Surak-surak! Kanggo apa-apa sampeyan bakal mandheg ngerti kutha-kutha sing ditinggalake ing Nevada.

jarbidge

Jarbidge Nevada

Kutha lawas Jarbidge nyekseni salah sawijining acara migrasi sing gegandhengan karo rush emas pungkasan ing Midwest Amerika. Sanajan ora tau gedhe banget, nanging nduweni ukuran sing cukup gedhe lan akeh pedunung ing wektu sing paling apik.

Dina iki kutha hantu, diubengi dening salah siji saka mujur nengen alam paling ayu ing negara. Ing mangsa iku ora dianjurake kanggo ngunjungi wilayah, nanging karo cuaca sing luwih apik sampeyan bisa ndeleng reruntuhan apa salah siji saka kutha pertambangan tradisional pungkasan ing Nevada. Iku menarik amarga isih tetep sawetara banget warga sing appreciate urip cedhak alam lan popularitas gained dening kunjungan saka turis.

Infrastruktur sing ditinggalake ing jaman pertambangan wis ana kanggo sing pengin ngerti. Ing sisih liya, pemukiman cilik duwe pos dagang ing ngendi sampeyan bisa tuku produk penting apa wae, kantor pos, hotel, restoran lan uga pompa bensin.

Goldfield

Goldfield Nevada

Sing pengin ndeleng (lan malah nyoba kanggo aran) ambruk kutha bisa mampir Goldfield. Apa sing biyen dadi kutha paling gedhe ing negara kasebut lair ing taun 1902, minangka pemukiman wong sing golek emas.

Kanthi lumakune wektu lan nyuda tambang, sabagean gedhe saka populasi ninggalake. Salajengipun, tiyang ingkang nginep gadhah rejeki ingkang nggegirisi amargi nandhang banjir lan kobongan, ingkang njalari ing sapunika namung wonten kirang langkung 200 tiyang saking 30 ingkang nate ngenggoni.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  kutha hantu Rhyolite

Infrastruktur sing ditinggalake yaiku sing isih ana, sing menarik amarga akeh sing dianggep paling mewah ing jamane. Hotel Goldfield (dikandhakake angker) pancen misuwur, gedhong pangadilane apik, uga taman-tamane sing menehi inspirasi ing jaman biyen.

Belmont

belmont nevada

Kutha liya sing ditresnani dening petualang sing ora dingerteni yaiku Belmont, papan sing uga ana hubungane karo pertambangan nanging luwih tuwa tinimbang liyane. Kegiatan pertambangan ing titik iki diwiwiti sadurunge taun 1860, mula akeh prasarana sing umure kaya serikat pekerja.

Kasunyatan sing menarik babagan Belmont yaiku akeh omah lan bangunan sing ora duwe payon. Lan nalika para penambang mutusake pindhah, dheweke nganggep kudu nggawa sumber daya sing langka ing ara-ara samun kaya kayu kanggo omah.

Ora ana sing manggon ing Belmont, nanging mantan warga kutha (utawa keturunane) teka saben dina kanggo mbukak sawetara bisnis sing nyukupi kabutuhan pengunjung. Daya tarik utama temtu reruntuhan sing ditinggalake, sanajan alam sing santai lan kemewahan sing dilalekake ing gedung pengadilan uga patut dikunjungi.

Rhyolite

rhyolite salju

Kamp pertambangan paling gedhe ing donya saiki minangka ara-ara samun sing cukup populer. Ing wiwitan abad kaping 5000, luwih saka XNUMX jiwa urip, didorong dening kepinginan kanggo nyekel emas sing terkenal saka tambang lokal.

Penurunan kasebut ana gandhengane karo penurunan kegiatan pertambangan ing wilayah kasebut, uga gempa bumi San Francisco sing nggegirisi ing taun 1910. Senadyan kabeh iki, kutha iki minangka salah sawijining kutha sing ditinggalake ing AS sing njaga bagean paling apik saka infrastruktur kasebut.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Where to go to Pool Party in Las Vegas?

Sing teka ing kene umume wong sing pengin foto-foto apik ing papan kasebut. ora ana sing manggon ing Rhyolite, nanging kanggo turis ana toko ngendi sampeyan bisa tuku kabeh jinis iku. Kaya biasane, sampeyan kudu ngunjungi gedhong pengadilan, aula, meja game lan uga papan panggonan.

Unionville

Akhire kita kudu sebutno Unionville, Piece sethitik saka Nevada sing tau dikuwasani dening luwih saka 1500 wong nanging ngendi ana mung 20 wong saiki. Kutha pertambangan Unionville tau manggon Mark Twain ing gang-gang.

unionville nevada

Dibandhingake karo kutha hantu liyane, kutha iki ora akeh sing bisa dideleng. Nanging, kunjungan singkat bisa dadi nyenengake lan nyenengake. Ana stasiun pasokan lan ora ana liyane, supaya tetep ora suwe. Mlumpat liwat Unionville bisa dadi dina sing apik kanggo ngunjungi kutha-kutha sing ditinggal ing Nevada.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah