Kolonel ora ana sing bisa nulis marang dheweke

Kolonel ora ana sing bisa nulis marang dheweke, dening penulis Kolombia sing menangake Bebungah Nobel Sastra ing taun 1982, Gabriel García Márquez, uga dikenal minangka El Gabo, ditulis ing taun 1957 nalika dheweke manggon ing kutha Paris lan minangka karya sastra kalebu genre novel cekak.

Karya kasebut kudu ngenteni nganti 1961 kanggo edisi pisanan metu minangka buku, dening perusahaan penerbitan "Aguirre Editor", sanajan publikasi pisanan katon cahya ing majalah Bogota kapentingan budaya disebut Mito ing Juni 1958.

Karya kasebut dikembangake saka potret sastra sing digawe dening Gabriel García Márquez saka Kolonel lawas lan mlarat, sing penulis ora menehi jeneng sing tepat, nanging mung ngenali dheweke kanthi pangkat wong militer sing pangkat dhuwur.

Novel kasebut nandheske crita urip eksplisit saka Kolonel sing wis pirang-pirang dekade lan muspra ngenteni ing jejere bojone sing wis tuwa lan lara, apa sing bakal teka saka layang resmi saka pemerintah, sing pungkasane bakal diumumake pensiun. lan mulane pensiun, supaya protagonis, tanpa pengin nyadari kahanan anonim lan lali minangka prajurit, ngenteni lan ngenteni saben ana kanggo akèh taun kanggo layang sing, ngendi kang ngarep-arep kanggo marang sing layanan pantes wis diajeni ing perang.

Kondisi ilusi fatal lan isin babagan Kolonel sing dicritakake ing karya sastra Amerika Latin sing kondhang iki, nuduhake panggunaan gaya sing nggabungake imajinasi imajinatif lan realisme sosial, sing penulis wiwit nggabungake saka pengalamane minangka pers. koresponden, ing 40s lan 50s abad kaping 20 nulis skrip, crita lan babad jurnalistik.

Karya kasebut nyaranake skema kesederhanaan, kajelasan diskursif lan kemurnian lisan, saengga katrampilan Gabo ngembangake gaya kategoris rumus leksikal lan sintaksis sing njaga perhatian pamaca.

“Ora suwe pensiun wis teka,” ujare kolonel. Sing bojone mangsuli "Sampeyan wis ngandika bab sing padha kanggo limalas taun." Pensiun ora ana amarga surate durung tekan kantor pos utawa tangane pak pos, ora ana layang amarga Kolonel ora ana sing nulis.

Ringkesan, analisis Kolonel ora ana sing nulis

Kolonel, minangka karakter utama karya, ditampilake senadyan status militer dhuwur, minangka protagonis lan interlocutor saka kemiskinan sosial, Nanging, senadyan posisi kritis kang mlarat, Kolonel punika ateges ditondoi dening nilai sing diutus. kanggo kamulyan, senadyan keluhan saka bojoné sing luwih eling appreciate bebener atos saka kasunyatan sing overwhelms wong, nalika dheweke exclaims "Aku wis kesel karo mundur lan kamulyan."

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Awu Angela

Kualitas kamulyan sing disorot ing pribadine Kolonel kapapar ing kapercayan immaculate ing sukses kaadilan saka kang militèr ngarepake diajeni, ing cara sing padha solidaritas dadi nilai intrinsik liyane ing plot liwat perusahaan saka bojoné, sing. senadyan adversities saka urip hard lan nglarani nunggu, dadi support pesti saka layang dawa-ngenteni.

Aspek liyane, dites kanggo pisanan ing Kolonel ora ana sing nulis lan sing nandhani fitur karakteristik ing gaya novelistik Gabo kanggo kabeh karya gaib / mythologizing utawa nyata, punika elaborasi kanggo pisanan struktur teks simetris sing ditemokaké ing karakter saka novel singkat iki.

Struktur teks ing setelan karakter, simetri antarane oposisi lan kontingensi kapapar, yaiku, pentinge sing penulis digabungake menyang karakter lan sing nggambarake psikologi sosial lan budaya tartamtu, uga sawetara sipat pribadine. Padha ngomong bab nyawa manungsa.

Iki minangka karakter sing nduweni kuwalitas sing kalebu motivasi, kapasitas, kapentingan, kabutuhan sing beda-beda lan mesthi peran khas saka konteks sosial populer sing disebut kutha. Conto sing diarani yaiku tokoh-tokoh kebetulan tartamtu sing ana ing antarane para tokoh kunci kayata Kolonel lan Sabas, kayata kasus identifikasi umum sing diduweni karo liberalisme politik.

Ing pesawat liyane ana ketepakan antarane Kolonel lan Walikota-Letnan kang podho antarane loro iku status militèr, senadyan coexistences iki, sipat struktural sing nandhani oposisi saka karakter Kolonel lan jeneng liyane, asalé saka integritas. .lan kejujuran sing nentang sipat korupsi lan ora setya loro paraga kasebut.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Awu Angela

Genre sastra

Novel Kolonel ora ana sing bisa nulis marang dheweke, dumunung ing genre novel cekak lan realisme sosial.

Pribadi

Utama

Kolonel: Dheweke minangka karakter utama lan utama ing karya kasebut. Kapribaden kasebut ditondoi dening lugu lan kaluhuran, kanthi martabat lengkap sing nghias kapercayan ing kaadilan sanajan ora lali sing ditindakake dening birokrasi pemerintah.

Bojo Kolonel: Ing novel dheweke ora diidentifikasi kanthi jeneng sing tepat, dheweke mung garwane Kolonel, sing ngancani bojone ing mlarat lan nandhang asma. Dheweke pancen ngerti babagan kahanan ekonomi lan kasangsaran sing padha manggon, nanging dheweke nuduhake kanca sing ndhukung.

Agustín: Putrané kolonèl sing dipatèni déning antek-antek kakuwatan pulitik amarga keterlibatan ing kagiyatan klandestin. Dheweke ninggalake bapakne jago gelut minangka pusaka, saka ngendi Kolonel nyepetake pangarep-arep kanggo entuk dhuwit kanggo ngenthengake precariousness urip.

Kowe ngerti. Dheweke dadi kompadre Kolonel lan bapak baptis putrane sing dipateni. Panjenenganipun stands metu ing karya karo perdagangan sudagar lan makili kelas sugih kutha.

Karakter sekunder

Pengacara: Iki minangka tokoh profesional sing Kolonel delegasi kasus pensiun menyang pamrentah lan amarga dicopot saka iku, ngelingake dheweke babagan kapentingan kanggo mbatalake perwakilane.

El Doctor: Este personaje además de ser el médico de la esposa del Coronel, integra la red  informativa en la clandestinidad política contra el régimen. Es quien recibe los periódicos que hacen mención a las noticias y de las cartas encubiertas.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Awu Angela

The Postmaster: Gambar puguh lan birokrasi sing ngremehake kuatir Kolonel nalika mail teka ing port saben ana.

wong

El Sastre, Jerman, Rama Ángel, bocah-bocah, kabeh tokoh emblem ing saben dinane kutha.

Simbol

Hubungan perkawinan Kolonel nglambangake negasi saka jagad kekerasan ing sejarah Kolombia ing pertengahan abad kaping 20 sing disinggung ing novel kasebut, ing ngendi putrane Kolonel dipateni lan jago sing diwarisake saka putrane marang bapakne nglambangake ikatan sing terus-terusan. putra sing wis mati lan wong tuwane urip dadi yatim piatu.

Kosok baline, lelara lumaku minangka simbol, kolonel dadi korban diare kronis, bojo nandhang asma, Sabas bakul nandhang diabetes, mula penyakite wong lanang iku cirine wong mlarat, produk saka langka lan gizi kurang lan penyakit Sabas wong sugih amarga keluwihan intake disebabake turah mbrawah.

Perlambang lelara menika dipungayutaken kaliyan paraga sosial ingkang lumampah wonten ing novel saha seratan ingkang boten nate tekan menika mujudaken simbol birokrasi pamarentah.

 Frasa misuwur ing buku.

  • "Sampeyan kudu duwe sabar sapi sing kudu ngenteni surat nganti limalas taun."
  • "-Kita bosok urip"
  • "Kita yatim piatu saka putra kita."
  • “Ora usah sumelang, layang sesuk bakal teka.”
  •  "-Aku ngurus dhewe kanggo ngedol dhewe, ngandika kolonel - Aku wis diutus dening pabrik klarinet ".
  • "-Aku nganti makutha pasrah lan kamulyan."
  • "-Lan ing sawetoro wektu apa kita mangan?"
  •  "-Sialan"

Wigati ing sastra

Kualitas sastra saka Kolonel ora ana sing bisa nulis marang dheweke, su impecable composición, su realismo social y de destacada ekonomi verbal,  ha contribuido en lo que se ha dado en llamar la nueva narrativa Latinoamericana.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah