Napa Gunakake Mobil Ijo?


Apa nggunakake mobil ijo? Alesan kanggo nggunakake kendharaan iki yaiku ngidini kita nyumbang kanggo lingkungan, amarga kita bakal nglindhungi saka macem-macem faktor sing mboko sithik ngrusak, kayata emisi gas sing dibebasake dening kendaraan konvensional. Temokake informasi luwih lengkap ing artikel iki.

Kaluwihan lan Cacat Apa Gunakake Mobil Ijo?

Mobil ijo dikenal kanggo ngormati lan ngrawat lingkungan, saliyane kanggo ngurangi gas omah kaca. Senadyan mobil bisa dianggep "ekologis", iku penting sing duwe seri karakteristik, amarga iki bakal dadi syarat wajib.

Salah sawijining ciri kasebut lan tanpa mangu-mangu, salah sawijining sing paling penting yaiku kudu digawe kanthi paling ora 95% bahan sing bisa digunakake maneh, kanthi tujuan supaya bisa digunakake maneh nalika tekan wektu kadaluwarsa utawa uga dikenal minangka pungkasan. urip migunani.

Nanging, yen sampeyan isih kepingin weruh kenapa nggunakake mobil ekologis, banjur kita sebutno telung titik penting banget, kang bakal gawe uwong yakin sampeyan kanggo ndarbeni iki kendaraan gedhe. Ketemu wong ing ngisor iki:

  1. Dibandhingake karo kendaraan konvensional, kendharaan iki ngobong bahan bakar luwih sithik, amarga ora nganggo bensin.
  2. Dheweke nyuda emisi produk sing mbebayani kanggo kesehatan lan lingkungan amarga ora ngobong bahan bakar.
  3. Dheweke mbantu nyuda risiko penyakit lan malah nglindhungi lingkungan.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Urip Mobil

Apa sampeyan isih durung mutusake tuku mobil ekologis? Inggih, kita bakal nuduhake kaluwihan lan cacat kanggo ndeleng apa sampeyan bisa ngganti pikiran.

Kaluwihan saka mobil ijo

Kita ngerti manawa kabeh duwe kaluwihan lan kekurangane, mula mobil ekologis ora ditinggalake, mula wektune kanggo nemokake ing bagean iki kaluwihan lan keuntungan sing ditawakake kendharaan sing luar biasa iki.

  • Dheweke ora ngetokake gas sing ngrusak lingkungan.
  • Dheweke ngidini sampeyan ngirit, amarga ora nggunakake bahan bakar nanging listrik, sampeyan bakal weruh manawa bakal luwih murah tinimbang mobil konvensional.
  • Pangopènan iku arang banget ekonomi lan iki thanks kanggo struktur mechanical sawijining.
  • Sampeyan bisa parkir mobil gratis.
  • Keuntungan saka pamrentah sing bakal mbantu sampeyan entuk kendaraan jinis iki kanthi luwih gampang.
  • Dheweke nawakake akeh keuntungan kesehatan.
  • Padha arang banget mirah.
  • Dheweke ora ngasilake swara.
  • Padha babar blas aman.
  • Pangopènané sithik banget.
  • Padha nyaman kanggo pembalap lan ing wektu sing padha kanggo penumpang.
  • Gampang kanggo nyopir amarga ora duwe sistem transmisi.

Saiki, amarga kita wis kasebut sawetara kaluwihan ana mobil ijo iki, iku uga penting kanggo sebutno cacat, supaya ngerti saben wong, sampeyan bisa pindhah menyang bagean sabanjure.

Kakurangan mobil ijo

Kerugian sing cilik banget, nanging ana sawetara. Mula, kita bakal nyebutake apa kekurangane kendaraan kasebut lan ing kana sampeyan bakal bisa ngerti kenapa nggunakake mobil ekologis utawa kenapa ora. Aja kantun wong-wong mau!

  • Dheweke ora duwe akeh titik pangisi daya.
  • Proses iki Ngisi ulang energi listrik alon banget, amarga paling ora ngisi ulang energi sing dianggep paling cepet bisa nganti 20 menit.
  • Dheweke ora bisa lelungan adoh, amarga otonomie sithik banget.
  • Kacepetané sithik banget.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  SUV paling apik

jinis kendaraan

Pracaya utawa ora, ana sawetara jinis kendharaan sing nyumbang kanggo lingkungan, ngerti apa iku uga bakal mbantu ngerti apa nggunakake mobil ekologis. Saben jinis iki biasane beda-beda gumantung ing engine padha duwe lan ing cara sing padha, fungsi padha nindakake.

Ing sisih liya, jinis mesin bisa beda-beda miturut energi sing dikonsumsi, mula ana kendaraan sing nganggo gas alam lan liya-liyane nganggo gas petroleum cair, listrik lan uga hidrogen.

Antarane jinis mobil ekologis, kita bisa nyebutake ing ngisor iki:

  • listrik.
  • Hibrida.
  • Bahan bakar bi.

Nanging saliyane ngerti carane diidentifikasi, kita uga bakal nuduhake sampeyan cara kerjane saben wong.

kok-nggunakake-mobil-ekologis-6

Listrik

Jinis-jinis kendharaan ekologis iki dianggep minangka sekutu paling apik ing lingkungan kita, amarga, kaya sing wis kasebut sadurunge, ora ngasilake gas apa wae sing ngrusak. Padha uga dianggep minangka 0 kendaraan emisi.

 

Nalika miwiti mobil jinis iki, arus kasebut liwati saka baterei menyang pengontrol saiki lan banjur, saka ing kono, menyang motor, saéngga ngowahi dadi energi mekanik supaya kendaraan bisa pindhah.

Hibrida

Kendaraan hibrida bisa digunakake kanthi rong sumber energi, yaiku motor listrik lan mesin pembakaran, loro-lorone kudu kerja bebarengan supaya mobil bisa obah.

bi-bahan bakar

Iki dianggep duwe mesin siji, sanajan bisa nggunakake bahan bakar apa wae, bisa bensin, gas alam, gas alam cair utawa ing kasus kasebut, gas petroleum cair, sanajan bisa nggunakake bahan bakar kasebut mung bisa digunakake. siji ing wektu

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa merek mobil sing luwih apik

Merk mobil ijo

Yen sampeyan wis yakin bakal entuk salah sawijining kendaraan kasebut, mula sampeyan kudu ngerti paling ora sawetara merek lan bakal kasebut ing ngisor iki:

  • Tesla
  • Audi, kanthi model e-tron A3 Sportback lan model quattro e-tron Q7.
  • Renault, karo model kayata ZOE, Twizy lan Kangoo ZE
  • Toyota, model ekologis sing misuwur karo merek iki yaiku Corolla Hybrid, Prius, Camry Hybrid, lan liya-liyane.
  • BMW, ing antarane model sing misuwur yaiku i3, i8 Coupé, i8 Roadster, 2 Series iPerformance lan 7 Series iPerformance.
  • Citroën, kanthi model C-Zero, E-Mehari lan Berlingo Electric.
  • Ford, karo Mondeo Hev.
  • Hyundai, kanthi kendaraan ekologis sing dikenal dening IONIQ lan KONA 100.
  • Jaguar, kanthi model i-Pace.
  • Kia, ing antarane model pabrikan iki kalebu Niro, Niro PHEV, Soul EV lan Optima PHVE.
  • Land Rover, mung duwe rong model kayata Range Rover lan Range Rover Sport.
  • Toyota, model sing ditawakake merek iki yaiku Auris, Auris Touring Sports, Prius, Prius+, Yaris, RAV 4 lan C-HR.
  • Renault, kanthi model sing diakoni dening Twizy, Renault Master ZE, ZOE lan Kangoo ZE

https://www.youtube.com/watch?v=h4wNIE78Lpo


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah