Quantcast

Napa kita ngorok?

Nalika turu, akeh wong sing nggawe swara banter sing biasane ngganggu wong ing saubengé. Malah swara sing padha bisa tangi nanging kenapa kita ngorok? Kanggo ngerteni babagan iki lan liya-liyane, sampeyan ngajak sampeyan terus maca artikel sing diwenehake kanggo sampeyan.

kok-kita-ngorok

Napa kita ngorok lan kepiye sampeyan bisa nyegah kedadeyan kasebut?

Ngorok tegese nggawe swara banter, jero, lan ngganggu banget nalika sampeyan lagi turu. Bisa dadi serius sing malah wakes sampeyan munggah ing tengah wengi, iku biasane kedadean sing dumadi ing jinis lanang, Nanging, wanita ora rampung free saka iki.

Ngorok disababaké déning alangan cilik ing sistem ambegan nalika wong lagi turu. Umume, ora ateges wong kasebut duwe penyakit, nanging swara sing umum ing populasi.

Obstruksi digawe ing mburi tutuk lan irung, ing wektu iki tembung alus tabrakan karo uvula, nyebabake jinis geter sing ngasilake swara sing dikenal minangka ngorok.

Sanajan ngorok ora ateges sampeyan duwe penyakit, nanging ana hubungane karo macem-macem faktor, lan kadhangkala bisa dadi gejala sawetara patologi.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kenapa kucing mendengkur?

Apa sing nimbulaké ngorok?

Nalika sampeyan turu lan santai, jaringan ing tenggorokan uga ngalami relaksasi sing bisa ngalangi saluran napas. Iki nyebabake geter, lan swara kasebut minangka ciri khas ngorok.

Nanging ana sawetara faktor sing bisa nyumbang kanggo apa wong ngorok utawa ora, lan kita ninggalake kanggo sampeyan ing ngisor iki:

struktur anatomi saka tutuk

Kita kabeh duwe langit-langit alus, nanging yen sampeyan wong sing kabotan utawa lemu, ana jaringan tambahan ing mburi tenggorokan, sing nambah kemungkinan nyepetake utawa ngalangi saluran napas.

Uga, bisa uga yen uvula sampeyan rada gedhe lan luwih dawa tinimbang normal, iku faktor sing bisa ngganggu saluran napas nalika sampeyan turu.

Kanggo ngombe alkohol

Salah sawijining alasan sing mengaruhi produksi ngorok yaiku ngonsumsi alkohol sajrone awan utawa sadurunge turu.

Iki amarga omben-omben alkohol cenderung ngendhokke otot sing beda, kalebu tenggorokan. Dadi, kemungkinan ana alangan sethithik ing saluran napas lan nyebabake ngorok tambah.

kahanan irung

Yen sampeyan terus-terusan nandhang lara irung utawa ngalami fraktur, pamisahan utawa owah-owahan apa wae sing ana hubungane karo bolongan irung, sampeyan mesthi bakal ngasilake swara iki.

Gangguan turu

Percaya utawa ora, yen sampeyan ora turu jam sing dibutuhake, bisa nyebabake relaksasi kanthi cepet saka jaringan tenggorokan lan nyebabake ngorok.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kenapa kulit sirah lara?

posisi turu

Sawetara posisi bisa nambah kemungkinan ngorok, contone, yen sampeyan wis digunakake kanggo turu ing mburi, sampeyan mbokmenawa bisa ngorok saka wektu kanggo wektu. Wiwit efek gravitasi, ing tenggorokan, nyebabake saluran napas dadi sempit.

kok-kita-ngorok

Faktor risiko

Saliyane panyebab sing kasebut ing ndhuwur, ana uga faktor risiko sing nambah kemungkinan ngasilake swara sing ngganggu nalika turu, lan ing ngisor iki:

Dadi wong lanang

Sanajan wanita uga bisa ngasilake swara ngorok, luwih kerep kedadeyan ing wong lanang, utamane ing umur antara 50 lan 60 taun, nalika saluran napas rada saya ringkih.

Dadi kabotan

Kepiye aku ngerti mencionó en la sección anterior, tener sobrepeso aumenta la posibilidad de roncar y generar obstrucciones parciales en las vías respiratorias.

saluran napas sing sempit

Iki minangka salah sawijining faktor utama sing mengaruhi produksi ngorok. Akeh wong duwe langit-langit sing dawa banget, utawa sawetara jaringan ing tenggorokan lan irung sing gedhe banget, iki mesthi bakal ngalangi saluran napas, mula dadi sempit.

Latar kulawarga

Tanpa mangu-mangu, riwayat kulawarga iku penting banget. Wong luwih rawan ngorok yen duwe anggota kulawarga kanthi masalah sing padha.

Ngrokok

Tembakau minangka faktor risiko penting liyane sing kudu dicritakake. Kajaba iku, pakulinan iki bisa nyebabake karusakan serius ing sistem pernapasan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Napa Pluto dudu Planet?

jinis ngorok

Miturut karakteristik sing ngorok, bisa diklasifikasikake dadi:

sporadis

Iki jenis ngorok sing dumadi ing kahanan tartamtu, contone, wong sing nandhang pilek ala mesthi bakal ngorok nalika turu, amarga saka penyempitan saluran ambegan, bisa amarga inflammation utawa ana lendir.

Pakulinan

Iku ngorok sing dumadi terus-terusan ing wong nalika turu. Ora mesthi nuduhake yen ana sawetara patologi.

dedeg piadeg

Ngorok iku gegayutan karo dedeg piadeg sing diduweni wong nalika turu. Kaya sing kasebut ing ndhuwur, yen sampeyan turu ing punggung sampeyan luwih cenderung ngorok amarga gravitasi lan bobot sing tiba ing tenggorokan.

Carane nyegah ngorok saka kedadean?

Ana sawetara cara kanggo nyegah ngorok ing wayah wengi, sampeyan kudu ngerti yen cara iki bisa digunakake anggere sampeyan ora duwe masalah liyane.

  1. Yen sampeyan duwe obesitas utawa kabotan, sampeyan kudu ngilangi sawetara kilo.
  2. Tetep ing kegiatan fisik sing tetep lan olahraga.
  3. Aja ngombe alkohol akeh.
  4. Aja mangan nedha bengi sing abot.
  5. Nalika arep nedha bengi, mangan sawetara jam sadurunge turu.
  6. Ngapusi ing posisi sing nyaman kanggo sampeyan, nanging ing wektu sing padha nyuda ngorok.
  7. Ngapikake ambegan liwat irung, yen ana alangan, pindhah menyang medical check-up.
  8. Aja ngrokok.
  9. Atur bantal supaya bisa mbantu sampeyan njaga sirah rada munggah.

Muga-muga artikel iki cocog karo sampeyan, ngajak sampeyan ngunjungi, ing ngendi sampeyan bakal entuk informasi sing luwih menarik kanggo sampeyan.

https://www.youtube.com/watch?v=89dmRdspKIk&ab_channel=TopDoctorsEspa%C3%B1a

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah