Quantcast

Kenapa apel bisa ngambang?

Apel, woh saka dosa asli, delicacy sing dipangan ing kabeh bagéan donya. Iki minangka woh sing akeh khasiat nanging sampeyan ngerti Kenapa apel bisa ngambang?, iki minangka pitakonan sing bakal dijawab karo artikel iki.

Kenapa apel bisa ngambang? lan Curiosities Woh liyane

Apel minangka woh sing nduweni fungsi kanggo hidrasi awak, diuretik lan antioksidan, uga minangka sumber serat alami. Cangkang kasebut dianjurake kanggo dikonsumsi nalika ana masalah karo sistem pencernaan, kanggo diare lan konstipasi. Uga mbantu nyegah serangan jantung lan aterosklerosis.

Apel nduweni sifat ngambang ing banyu amarga kapadhetan banyu kurang saka kapadhetan banyu, amarga 25 persen ukuran utawa volume apel dumadi saka hawa. Miturut hukum fisika, obyek sing kapadhetan kurang saka banyu bisa ngambang ing jerone, yen obyek kasebut luwih padhet, mula kudu tenggelam ing ngisor.

Undhang-undhang iki dikenal minangka Prinsip Archimedes, nyatakake yen awak kecemplung ing banyu utawa ing cairan apa wae, didorong dening gaya sing padha karo bobot cairan sing dipindhah. Ing pangertèn iki, kanthong udhara sing ana ing njero apel bisa nangkep hawa sing cukup ing njero supaya kapadhetan luwih murah tinimbang banyu lan mula bakal ngambang ing njero.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa gula nggawe sampeyan lemu?

Eksperimen ing Buoyancy sawijining

Saiki akeh wong sing kepengin weruh yen apel pancen ngambang, utamane bocah-bocah, kanggo ngerteni lan ngalami dhewe sampeyan bisa nindakake sawetara kegiatan ing omah.

Apa sampeyan kudu ngerti yen apel ora mung woh sing ngambang, oranye, lemon lan jeruk keprok uga. Nanging yen sampeyan njupuk woh-wohan iki lan mbusak kulit, bakal mandheg ngambang lan nglelebke. Iki amarga woh tanpa kulit ilang massa.

Dene sayuran kayata gedhang, padha karo cangkange, bisa ngambang lan tanpa klelep. Ing sawetara woh-wohan lan sayuran padha duwe cangkang sing bisa digunakake minangka lifesaver, iki kebak bolongan cilik karo udhara sing njamin buoyancy. Kanggo ngambang utawa nglelebke ing banyu, sing diukur yaiku kapadhetan.

kok-apel-ngambang-2

Woh Penasaran

Apel ditanam ing macem-macem negara ing saindenging jagad, mula rasane ora bakal padha. Antarane rasa penasaran saka apel yaiku:

  • Favorit wong yaiku abang, nada iki amarga senyawa anthocyanin, sing padha ditemokake ing mawar abang, petunias lan anyelir abang.
  • Asal-usule ditemtokake ing pagunungan Tian Shan, wilayah sing wewatesan karo China, Kazakhstan lan Kyrgyzstan, saka wilayah iki wiwit dipasarake atusan taun kepungkur. Ing macem-macem tulisan Cina disebutake yen apel wis dikonsumsi nganti 7000 taun.
  • Apel ngandhut asam sing apik banget kanggo whitening lan ngresiki untu, mbusak plak akumulasi lan mbusak ambegan ala.
  • Bagean apel sing ora bisa dipangan mung wiji sing duwe sianida sethithik, wiji apel 50 ngemot racun iki cukup kanggo mabuk lan malah mateni wong.
  • Apel nduweni gula sintetik alami sing diarani fruktosa, saben apel bisa nganti 12 gram lan uga minangka sumber vitamin C. Apel nduweni sifat mbantu woh-wohan liyane kanggo mateng.
  • Liqueur apel ijo minangka anggur sing diprodhuksi karo woh iki lan dianggep minangka salah sawijining sing paling enak ing donya.
  • Anthocyanin, senyawa sing menehi werna abang, minangka turunan saka sianida.
  • Negara sing paling akeh ngonsumsi apel yaiku Belgia, saben wong bisa ngonsumsi luwih saka 65 kilo saben taun. Iku ngiring dening Amerika Serikat, Turki, China, Walanda lan India.
  • Isine kira-kira 50 nganti 100 kalori, gumantung saka bobot lan macem-macem, isi banyu internal 80%.
  • Ing jaman biyen, hadiah sing disenengi siswa marang gurune yaiku nggawa apel abang.
  • George Washington minangka petani apel sing apik sadurunge dadi Presiden Amerika Serikat, kegiatan sing ditindakake nganti pungkasan jamane. Nyatane, apel teka ing Amerika pas nalika kolonialisasi.
  • Logo Apple Computers Steve Jobs diilhami saka apel.
  • Produsen apel utama ing donya yaiku China, Amerika Serikat, Turki, Polandia lan Italia.
  • Varian apel sing paling aneh yaiku sing diarani apel ireng sing mung ana ing Tibet lan dikenal dening pedunung minangka Black Diamond.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Napa madu ora kadaluwarsa?

Wit apel mbutuhake patang taun kanggo ngasilake panen pisanan, lan wutahe bisa nganti 10 taun kanggo dhuwure maksimal, mula ana ilmu sing tanggung jawab kanggo sinau babagan apel lan diarani Pomologi. Sawijining wit bisa ngasilake nganti 800 apel.

Dikira-kira ana luwih saka pitung ewu limang atus rasa apel lan luwih saka 18 ewu varietas. Iki minangka salah siji saka sawetara woh-wohan sing bisa disimpen nganti pirang-pirang wulan, supaya bisa disimpen ing kulkas, kudu dilebokake ing kantong plastik kanthi bolongan sawetara kanggo nyegah kelembapan lan rusak.

Varian apel sing paling akeh dikonsumsi ing donya yaiku Golden Delicious, Granny Smith, Gala lan chamomile. Wit apel bisa urip nganti 100 taun lan nanggung beban sajrone umure. Apel Gala muncul saka persilangan antarane wit apel saka macem-macem Kids 'Orange lan Golden Delicious lan digawe dening JH Kidd, warga Selandia Baru.

https://www.youtube.com/watch?v=WO_PLfbhb1I


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah