Quantcast

Sinau kabeh babagan Kebun Binatang Central Park ing kene

Mung adoh saka Fifth Avenue, ana sawetara limang hektar tanah sing bakal nggawa sampeyan menyang bawana beda ing sak panggonan, Central Park Zoo.

Spasi iki, sing nduweni luwih saka satus spesies kewan sing beda-beda, ing habitat sing meh padha karo lingkungan alam ing ngendi dheweke manggon, dibukak dening wong-wong saka kabeh umur sing seneng pameran lan atraksi. Terus maca lan sinau luwih akeh babagan Central Park Zoo.

Apa iku

El Zoológico del Central Park, es un reconocido espacio en la ciudad de Nueva York, ing ngendi exhiben gran variedad de especies en hábitats diseñados especialmente para ellos.

Lokasi

Kebun Binatang Central Park minangka papan sing jembaré watara enem hektar, dumunung ing Central Park, ing kutha New York sing sregep ing sisih wétan wilayah Amérika. Persis ing East 64th Street, New York, NY 10021, Amerika Serikat.

Kebon binatang cilik iki dipérang dadi pitung pameran, saliyane kanggo layanan umum. (Deleng artikel: Museum Tetangga)

central-park-zoo

pameran

Sawetara pameran ing kebon binatang iki yaiku:

Allison Maher Stern Snow Leopard: ngendi atraksi utama punika Snow Leopard ayu. Kebon binatang iki nduweni kembar spesies sing dikenal minangka River and Summit, sing lair ing taun 2013, lan wanita sing jenenge Malala, lair ing taun 2014, kabeh ana ing Kebun Binatang Central Park.

Taman Tengah & Kolam Singa Laut: Ing wilayah tengah kebon binatang sampeyan bakal nemokake singa laut sing aktif banget.

Grizzly Bear lan Treena Lookout: Minangka jeneng nuduhake, bear coklat imposing bakal dadi raja pameran.

Lingkaran Polar: sampeyan bakal bisa ngapresiasi spesies kayata penguin chinstrap, penguin Gentoo, penguin kerajaan, penguin macaroni, lsp.

central-park-zoo

Wilayah Sedheng: ing ngendi protagonis yaiku Panda Abang sing seneng nginep ing wit-witan, ing antarane pang-pang lan godhong.Kebon binatang duwe pasangan sing dibentuk dening wong wadon sing jenenge Amaya lan lanang sing jenenge Biru.

Iki panda abang arupi a dikenali rencana survival spesies (SSP), amarga ana ing bebaya kepunahan. Akeh kebon binatang sing melu proyek iki, ing antarane yaiku Kebun Binatang Central Park.

Nanging, ing pameran iki sampeyan ora mung bakal bisa nemokake panda ayu iki, sampeyan uga bisa ndeleng kethek salju banget terhibur karo banyu lan crane elegan.

Zona tropis: Pameran iki nyedhiyakake macem-macem manuk tropis sing warni lan akeh, kayata Emerald Emerald, Crested Coua, Scarlet Ibis, ing antarane kelas liyane lan lemur ireng lan putih sing penasaran nanging misterius.

Kebun Binatang Anak Tisch: Iki minangka atraksi sing akeh dijaluk dening bocah-bocah, sing biasane seneng bareng karo pets, menehi panganan lan ngelus-elus.

central-park-zoo

Ing papan iki manggon wedhus, wedhus, zebu, antarane spesies liyane. Iki minangka papan sing bisa nyusup, mlumpat, menek lan nyamar dadi salah sawijining kewan. Kebun Binatang Anak iki nduweni siji-sijine sapi ing Manhattan.

Pameran iki mbukak kabeh babak taun, nanging sampeyan kudu ngelingi yen jam kanggo dipakani kewan saka 10 am kanggo 2 pm.

Kéwan ing Kebun Binatang Central Park

Ing Central Park Zoo sampeyan bakal nemokake luwih saka satus telung puluh spesies, kalebu macan tutul, bruwang, manuk tropis, kethek, lan sapiturute. Padha disebarake ing macem-macem pameran sing dirancang kanggo kabutuhan saben wong. (Deleng artikel: Pulo kamardikan)

central-park-zoo

Ing ngisor iki sampeyan bisa sinau babagan sawetara spesies kewan sing apik lan menarik iki:

Macan Tutul Salju

Macan tutul salju uga dikenal minangka irbis, iku bagéan saka kulawarga Felidae lan minangka mamalia karnivora gedhe, sing biasane ngonsumsi wedhus, wedhus, jaran, marmut, terwelu lan sawetara manuk.

Kucing gedhe iki bisa adaptasi karo iklim sing adhem ing papan asale, duwe jas sing ngidini dheweke bisa urip.

Iku olahraga wulu dawa kabeh awak, karo undercoat sing rada padhet, tekan nganti limang inci nglukis.

central-park-zoo

Jas sing padhet lan mewah iki nampilake warna sing bisa digabung karo lingkungan sing berbatu lan salju. Werna abu-abu lan putih sing ayu katon ireng, wulune alus banget.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Where to ice skate ing New York

Dheweke duwe awak sing dikembangake kanthi apik, sikil ngarepe rada cendhak lan duwe buntut sing dawane meh siji meter, sing mbantu njaga keseimbangan lan uga ngubengi awak kanggo menehi anget, bisa nganti suwe utawa luwih suwe. tinimbang buntute. Badan.

Kucing kasebut dhuwuré kira-kira sewidak sentimeter, bobote nganti seket papat kilo kanggo lanang, lan kira-kira patang puluh kilo kanggo wadon, sing biasane luwih cilik.

central-park-zoo

Sirahé relatif cilik, kanthi irung sing cendhak lan amba kanthi rongga irung gedhé sing ngliwati hawa adhem lan anget. Dheweke duwe taring sing dawane sepuluh sentimeter.

Sikile gedhe duwe wulu ing sisih ngisor sing bisa nglindhungi lan ngreksa langkah nalika mlaku, menek lan mlumpat. Wulu khusus ing sikil iki menehi daya tarik sing luwih gedhe ing salju.

Sikil ngarep lan otot dada sing dikembangake kanthi apik ngidini supaya keseimbangane nalika menek lan menek. Urip antarane limalas lan wolulas taun.

Iku asli saka Asia Tengah lan umume katon ing suket gunung, grumbulan, lan alas sing mbukak. Iku ing dhaftar abang kéwan ing bebaya punah, korban manungsa sing umume mburu kanggo kulit lan balung, uga kanggo nyegah saka nyedhaki ternak.

Dikira-kira ana XNUMX nganti XNUMX macan tutul salju sing bisa urip ing alam bébas. (Deleng artikel: Taman Baterai)

https://www.youtube.com/watch?v=UU4Ui8NReLc

Panda abang

Spesies iki dikenal minangka panda cilik, rubah geni utawa hun-ho ing basa Cina, minangka kewan sing angel dikembangake. Panda abang wadon mung dadi panas setaun sepisan, lan bisa nampa panda lanang sajrone 18 nganti 24 jam.

Nalika iki ora pas karo anané lanang utawa yen sperma ora bisa urip sajrone periode kasebut, wanita mung ora bakal ngandhut taun kasebut.

Iku asli saka wilayah cedhak Himalaya ing kidul-kulon China, Tibet, sisih lor Myanmar lan Nepal. Padha manggon ing alas sedheng, kanthi elevasi antarane patang ewu sangang atus telulas ewu kaki.

Wulune coklat abang padhang, raine putih kaya topeng. Buntute dawa lan cincin, meh padha karo rakun.

Boboté meh nem kilogram lan nganti kira-kira sewidak lima sentimeter.

Iku jinak lan nduweni tata krama, nanging yen perlu, bakal mbela wilayahe kanthi ngadeg ing sikil mburi lan nggunakake cakar ngarep, sing biasane landhep banget, kanggo nyerang yen diancam.

Yen bebaya kasebut gagal kanggo mungsuh, spesimen langka iki bisa ngetokake aroma sing kuat saka kelenjar aroma sing ana ing pangkal buntute.

Pandas abang njerit kanthi nada dhuwur banget, wissot lan ngetokake kicauan sing padha karo sawetara manuk, iki minangka cara kanggo nyebut spesimen liyane.

Dheweke aktif banget ing wayah esuk lan sore nalika lagi bebas ing habitate, sajrone dina liyane bisa turu suwe.

Umume mangan bambu, nanging uga mangan oyod, suket, woh-wohan, endhog, lan tikus cilik. Ing Kebun Binatang Central Park spesies panda iki diwenehi panganan serat lan biskuit pring.

Biasane urip ing alam bébas wolung nganti sepuluh taun, lan akeh sing manggon ing kebon binatang bisa ngluwihi umur limalas taun.

Biasane spesies sing dilindhungi, ancaman utama yaiku gundhul alas lan perdagangan kewan sing ora sah, saliyane sawetara predator kayata macan tutul awan, macan tutul salju, asu liar, lan liya-liyane.

central-park-zoo

Penguin

Ana macem-macem jinis penguin, nanging ing pameran kebon binatang sampeyan bisa ndeleng:

-King Penguin (Aptenodytes patagonicus): spesies iki cukup nggumunake, dadi paling gedhe nomer loro ing antarane spesies, bobote antara sewelas nganti nembelas kilogram lan nyilem luwih jero tinimbang spesies penguin liyane.

Sirahe ireng, uga ana bintik-bintik oranye sing padhang lan weteng putih kanthi warna oranye. Padha manggon ing Semenanjung Antartika.

Penguin Gentoo (Pygoscelis papua): bisa ngukur sethithik luwih saka sewidak sentimeter kanthi bobot kira-kira enem kilogram, duwe ciri sing beda lan gampang dingerteni, kayata cucuk kuning-oranye lan pita utawa belang putih. liwat saben mripate. Padha manggon ing Semenanjung Antartika

- Penguin Rockhopper (Eudyptes chrysocome): jinis pinguin iki cenderung mlumpat liwat watu kanggo pindhah saka panggonan siji menyang panggonan liyane, lan ora geser ing weteng kaya spesies penguin liyane.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kepiye cara nyewa sepeda ing New York?

Teka saka wilayah subantarctic, wilayah India kidul lan Samudra Pasifik, mesthi gumantung spesies.

Dawane antara wolulas nganti sewidak sentimeter, kanthi bobot sing biasane ora ngluwihi limang kilogram.

central-park-zoo

Gampang kanggo ngenali kanthi ciri-ciri ing bagian ndhuwur awak, nduweni werna abu-abu peteng lan alis lurus kuning sing padhang, sing pucuke ing wulu kuning sing dawa.

Proyek iki menyang sisih, ing mburi mata abang. Cucuk biasane ana ing antarane oranye lan abang.

- Penguin Chinstrap: biasane cendhak banget, luwih cilik tinimbang pinguin Gentoo, umume ora ngluwihi sewidak sentimeter lan bobote kira-kira patang kilogram.

Nduweni tali ireng sing aneh saka wulu ing sangisore cucuk kanthi werna sing padha. Asalé saka Semenanjung Antartika.

central-park-zoo

Umume kabeh spesies iki biasane ngonsumsi iwak, cumi lan crustacea kaya udang sing dikenal minangka krill.

Ing kasus sing ana ing panangkaran ing Central Park Zoo, padha dipakani capelin utawa capelin lan herring.

Penguin umume urip watara limalas taun ing lingkungane, lan watara telung puluh taun ing panangkaran. Padha cukup sociable lan manggon bebarengan, diatur ing koloni gedhe banget.

Dikira-kira ana kira-kira limalas yuta penguin ing planet iki, nanging populasi iki kena pengaruh banget dening owah-owahan iklim sing mengaruhi panggonan, kebiasaan dipakani lan situs nyarang. Iki tanpa ngitung akibat saka tumpahan minyak lan polusi. (Deleng artikel: tengah Park)

central-park-zoo

 Beruang grizzly

Beruang grizzly utawa Ursus horribilis, iku sub-spesies saka bruwang coklat, iku karnivora paling gedhé katelu ing Amérika Lor. Dawane bisa nganti 2,4 meter lan bobote nganti nem atus kilogram.

Kebon binatang kasebut manggoni Betty lan Veronica, loro grizzlies wadon sing manggon ing Kebun Binatang Bronx lan wis ditulungi ing taun 1995, siji saka Montana lan liyane saka Taman Nasional Yellowstone.

Dheweke bisa urip nganti telung puluh taun ing alam bébas lan nganti patang puluh lima taun ing panangkaran.

central-park-zoo

lemur ruffed ireng lan putih

Lemur ireng lan putih (Lemuridae Varecia variegata variegata) iku spesies asli ing sisih wétan pulo Madagaskar, sing kerep manggon ing alas sing lembab.

Ing Kebun Binatang Central Park, koleksi kalebu kira-kira pitung lemur, lanang, wadon lan rong set saka triplets, padha dumunung ing habitat Rain Forest kebak wit, tetanduran lan vines sing ngidini kanggo menek, kabeh banget padha karo alas udan tropis. .

Padha bisu, angel dipahami lan kewan rahasia. Dheweke duwe mripat abang sing mencorong ing peteng.

central-park-zoo

Primata iki diarani prosimian lan ana ing bumi sadurunge kethek. Dheweke bisa urip luwih saka wolulas taun.

Spesies paling gedhé diarani lemur sejati, dawane luwih saka patang kaki kalebu buntut, nalika wis diwasa.

Dheweke duwe wulu alus sing dawa, kupinge didhelikake. Werna bisa beda-beda lan desaine ora padha, beda ing sisih tengen lan kiwa spesimen.

Iki minangka spesies sing biasane menehi tandha wilayahe kanthi ngetokake tangisan lan ambune awak, nggosok godhong, cabang lan woh-wohan kanthi telapak sikil, iki ninggalake aroma sing khas.

Lemur iki biasane turu ing wayah awan, biasane ing wit kothong sing digulung kanthi kenceng nganti kaya bal.

Dheweke minangka pendaki sing apik amarga duwe ketangkasan, biasane aktif ing wayah sore. Umume wong-wong mau nindakake kagiyatan ing wayah sore, lan umume ing wayah wengi, golek woh ing wit-witan, amarga arang banget mudhun ing lemah.

Dheweke dhasar vegetarian, mangan kembang, woh-wohan, wiji, nektar lan godhong sing beda-beda. Nanging, sawetara spesimen uga dikenal kanggo ngonsumsi serangga, endhog, manuk lan mamalia cilik.

Ing kebon binatang, dheweke diwenehi panganan chow, godhong ijo, biasane lettuce, lan macem-macem woh-wohan.

Macaque Jepang

Monyet Jepang utawa monyet rai abang (Macaca Fuscata) uga dikenal minangka monyet salju. Asal saka Honshu, Jepang, primata non-manungsa iki minangka primata sing paling cedhak karo Kutub Lor geografis kabeh spesies kasebut. Dheweke bisa urip ing elevasi nganti sangang ewu nem atus kaki ing sadhuwure segara.

Monyet iki nduweni wulu coklat abu-abu, pasuryan abang, tangan, lan sisih ngisor, lan buntut cendhak. Padha bisa urip nganti telung puluh taun.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ngendi Niagara Falls

Spesimen sing manggon ing kebon binatang yaiku klompok limang kethek, kanthi kelas utawa pangkat sosial sing owah-owahan miturut keputusan lan kepinginan lanang sing paling diwasa.

Uripe pasukan monyet gumantung marang lanang sing dominan, lan owah-owahan bisa kedadeyan sawise musim kawin.

Monyet donya lawas iki manggon ing sawijining pulo ing tengah zona sedheng, ing sebrang pameran panda abang ing Central Park Zoo.

Pulo gedhe iki diubengi banyu, uga kalebu Jacuzzi musim dingin kanthi suhu sing padha karo suhu awak kera Jepang, kira-kira satus papat derajat, saengga bisa adus sakarep-arep.

Ing banyu iki sampeyan uga bisa ndeleng loro angsa gulu ireng lan bebek Mallard karo enom mangsan.

Maca Jepang ing alam bébas, duwe diet wiji, werna, shoots, woh-wohan, invertebrata, woh wohan beri, godhong, manuk, endhog, jamur, kulit wit lan sawetara serealia.

Spesies iki kalebu omnivora, yaiku, mangan macem-macem, kayata daging utawa vegetasi. Ing Kebun Binatang Central Park, monyet Jepang diwenehi panganan ubi, jeruk, apel, kacang ijo, macem-macem sayuran, kacang, lan pakan konsentrat (monyet chow).

Aves

Ana macem-macem manuk ing macem-macem pameran ing kebon binatang, kalebu:

Angsa Pigmy Afrika (Nettapus auritus)

Spesies unggas banyu iki sejatine bebek lan dudu angsa. Dheweke asli utamane ing Afrika tropis lan pulo Madagaskar, manggoni rawa, laguna lan blumbang.

Ing Kebun Binatang Central Park mung ana siji spesies angsa kerdil Afrika iki, iku lanang lan ana ing pameran alas udan tropis lan sampeyan bakal nemokake ing kali, mlebu ing bangunan Tropik.

Bisa ngukur nganti rolas inci lan bobote antara 260 nganti 285 gram, sing lanang luwih gedhe lan luwih warni tinimbang sing wadon. Dheweke duwe patch ijo metalik ing kuping lan mburi, sirahe pirus lan putih.

Badhak wadon biasane luwih peteng lan duwe warna coklat utawa abu-abu. Padha manggon ing panangkaran nganti 15 taun.

Ing kebon binatang padha mangan sawetara tetanduran, larva lan serangga akuatik, pelet, wiji lan vitamin E.

Bali Mynah (Leucopsar rothschildi)

Ing kebon binatang manggon saperangan Bali Mynahs, asli saka Bali, sing tenan mung manuk asli panggonan iki. Padha dumunung ing pameran alas udan tropis.

Dawane kira-kira sangang inci lan putih sakabehe, kanthi pucuk swiwi ireng lan tembelan ing pasuryane, kaya topeng biru. Cucuk, sikil, lan cakaré werna abu-abu semu biru.

Umume ngonsumsi serangga lan woh-wohan, ing kebon binatang tetep dadi pasangan lan urip nganti rong puluh lima taun ing panangkaran. Iki minangka spesies sing kaancam punah, kira-kira ana patbelas spesies ing alam.

Tanager biru-abu-abu (Thraupis episcopus)

Loro Tanager biru-abu-abu manggon ing Kebun Binatang Central Park, asale saka habitat semi-mbukak saka Meksiko kidul nganti tengah Amerika Kidul. Ing kebon binatang padha manggon ing pameran alas udan tropis.

Tanager abu-abu biru iku manuk cilik sing ukurane kira-kira telung puluh utawa patang puluh gram, lan ukurane kira-kira enem inci kalebu buntut, kira-kira limang sentimeter.

Werna abu-abu pucet kanthi werna biru-ijo sing umum ing sirah, tenggorokan, lan ngisor, buntut lan swiwi biru cerah, lan biru peteng ing mburi.

Sing lanang lan wadon duwe penampilan sing padha, nanging warna wadon biasane luwih kusam lan abu-abu. Padha mangan serangga lan woh-wohan.

Wisata

Sawetara atraksi sing paling kerep dibukak ing Central Park Zoo:

Teater 4D: Atraksi iki, cocok kanggo wong sing umure luwih saka enem taun, ngidini pemutaran film kanthi efek visual saka bioskop 3D, nanging kalebu sawetara efek sensori lan dadi pengalaman sing ora bisa dilalekake kanggo kabeh umur.

Pakan penguin: observar a esta especie cuando llega la hora de la comida se ha convertido en todo un atractivo. Son alimentados por los guardianes solo dos veces al día, la primera a las 10:30 am y la segunda aproximadamente a las 2:30 pm.

Kéwan sing ramah iki metu saka kuburan utawa saka jero banyu kanggo nggoleki bagian iwak.

Pakan singa laut: ditondoi kanthi penasaran, cerdas lan aktif; singa laut uga dadi daya tarik nalika mangan, utamane nalika musim gugur nalika mangan luwih akeh.

https://www.youtube.com/watch?v=rZI_Arn4teg


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah