Apa jinis pasar sing ana?


Ing artikel sing menarik iki, kita bakal nemokake kabeh sing paling relevan babagan Tipe Pasar ing ekonomi, adhedhasar apa sing bisa kita klasifikasi, apa jinis panuku sing dituju, kompetisi sing ditemokake ing antarane, ing sektor sing ana lan liya-liyane. Aja mandheg maca!

JENIS PASAR

Adhedhasar macem-macem Jinis Pasar, kita bisa sinau mbedakake kanthi langsung kanthi nyelehake struktur tartamtu ing klompok lan kanthi mangkono ngerti carane mbedakake. Yen kita nggandhengake manawa saben jinis pasar diklasifikasikake miturut macem-macem panuku sing beda-beda, ing syarat-syarat "panjaluk" layanan lan "suplai" saben bakul tartamtu; Kita bakal entuk beda utama kanggo mbandhingake jinis pasar kasebut lan sinau babagan struktur lan operasi.

Nalika kita arep kanggo klasifikasi beda kelas pasar sing ana, iku perlu kanggo njupuk menyang akun jinis panuku sing belongs kanggo pasar tartamtu miturut produk sing nawakake. Amarga kita duwe istilah sing beda-beda sing ngidini kita nglumpukake pasar kasebut. Minangka padha:

  • Produk
  • comprador
  • Kompetisi
  • Wilayah geografis sing ditetepake
  • Jinis pasar miturut produk sampeyan

Gumantung saka barang dagangan utawa produk pungkasan sing ditawakake klien lan biasane dituku, pasar digabungake kaya ing ngisor iki:

Jinis Pasar miturut produk konsumen

Pasar iki berorientasi kanggo komersialisasi barang dagangan, sing orientasi menyang kabutuhan konsumen masyarakat lan para panuku tartamtu.

Iki nyukupi kabutuhan dhasar saben individu kanthi nggunakake total konsumsi, sing nggawe sistem sing para panuku wareg, produk kasebut dhewe, njaga penjualan total, sing padha karo mungkasi eksistensi ing rak.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Transaksi Komersial: Apa iku?, Conto lan liyane

Adhedhasar kabutuhan dhasar, kita duwe panganan kasebut, kayata hamburger, nyukupi konsumerisme sosial individu, adhedhasar kabutuhan kanggo nyukupi kabutuhan dhasar, nanging hamburger iki ora ana maneh.

Jinis Pasar miturut produk panggunaan

Ing pasar jinis iki, pangguna sing njaga kabutuhan tartamtu mung nyoba nutupi sing padha nggunakake produk tartamtu sing wis digunakake dening wong liya minangka ijol-ijolan, bedane yaiku sawise kabutuhan individu ditutup, materi sing apik durung rampung. , ing nalisir, iku tetep aktif.

Kanthi pilihan sing bisa dadi produk sing tahan, kayata barang-barang listrik utawa sing gampang rusak kayata panganan utawa pena sing gampang.

Pasar produk industri

Kanggo pasar iki, kita bisa nemokake produk penting lan bahan mentah sing digunakake sawetara pabrik kanggo nggawe produk dhasar.

Kayata wesi, waja, kayu, lan liya-liyane sing digunakake ing gadget penting kanggo ngasilake layanan sosial, kayata nggawe kapal, pesawat, sepur, mobil, lan liya-liyane. Layanan sing beda-beda iki kudu entuk a CNSF, ngidini kanggo njaga barang sing dipikolehi ing kahanan sing cocog yen ana masalah.

pasar layanan

Kanggo jinis pasar iki, kita bisa nemokake kabeh layanan sing bisa didagang, sing ora entuk akuisisi minangka barang sing dituku utawa ing utangan sing gegandhengan.

Ing sawetara kasus, produk bisa ditampilake kanthi cara "intangible", yaiku, layanan sing ora bisa dideleng minangka sistem pendidikan.JENIS PASAR

Jinis pasar adhedhasar panuku

Kita kudu nyathet nalika nglumpukake lan nggolongake jinis pasar, karakteristik sing beda-beda sing ditampilake:

Pasar Dealer

Iku kabeh bisnis sing darmabakti kanggo ndarbeni produk kanthi biaya tartamtu, langsung saka pabrikan, sing tanggung jawab kanggo nyebarake menyang publik, kanthi rega sing luwih dhuwur sing ngasilake bathi.

Ing grup iki kita bisa manggonake supermarket, gudang pangan, etc. Subyek aplikasi kasebut tuku barang saka pabrikan banjur adol kanthi rega sing luwih dhuwur.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa Waran?, Ciri, Jinis, Conto lan liyane

Pasar Pembeli Industri

Ing klompok iki diselehake perusahaan sing entuk bahan mentah sing dibutuhake kanggo nggawe produke. Kita bisa nemokake pabrik mebel, sing kudu tuku bahan kayata kulit, kain, lsp. Liyane sing nggawe barang kanggo wanita, kayata sepatu, tas tangan lan liya-liyane.

Pasar Pembeli Pemerintah

Ing titik iki ana lembaga pamaréntah, sing ngatur kabeh jinis barang kanggo nyedhiyakake layanan sing beda-beda ing ketertiban umum kanggo masyarakat, kayata wilayah kesehatan, pangopènan struktur kayata dalan, bangunan, lsp.

Pasar konsumen

Ing klompok pungkasan iki pasar konsumen, kang ora luwih saka kabeh individu sing tanggung jawab kanggo nggawe tumbas beda perlu kanggo akuisisi sawetara layanan, kasedhiya ing pasar beda, ing cara sing nglengkapi kabutuhan sosial dhasar.

Kanthi tumindak sing gampang kaya tuku botol banyu mineral, sing ing kasus iki bakal ngilangi rasa ngelak wong kasebut.

Jinis pasar adhedhasar kompetisi

Ana macem-macem Jinis pasar lan kompetisi, Miturut manufaktur macem-macem barang dagangan sing ditawakake ing kabeh pasar, iki dikelompokake dadi divisi kayata:

Pasar kompetitif sampurna

Adhedhasar jinis pasar iki, kita bisa mirsani sing ana nomer akeh bisnis sing duwe kompetisi tartamtu karo produk padha, ing prices variabel ing pasar global, menehi conto saka teori «saing sampurna», nanging kang ing giliran aja iku ora migunani ing kabeh.

Pasar persaingan sing ora sampurna

Ing jinis sistem iki ing pasar, kita nemokake "persaingan sampurna" sing saingan ora duwe kompetisi, ing ngendi kita mirsani produk sing padha karo liyane sing ora ana. Adhedhasar iki, chip dimainake ing pasar monopoli murni lan komersial.

Pasar monopoli murni

Iki jeneng sing diwènèhaké marang perusahaan sing ngasilake pasokan barang lan layanan ing sawijining pasar. Ngumumake manawa bisnis kasebut duwe perdagangan lengkap kabeh barang adhedhasar rega, jumlah lan jinis produk.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Cilik Caps: Apa iku? Carane Investasi? lan liyane

Bisa ditetepake manawa ing macem-macem jinis pasar lan miturut ekonomi, nalika ana tingkat kompetisi sing luwih dhuwur, pasar pecah utawa pecahan lan yen ana kompetisi sing kurang, pasar kasebut dipadhetke utawa dikonsentrasi sacara sakabehe. miturut dhewe Sistem keuangan, Pembiayaan sing cukup saka pasar kasebut bisa ditindakake.

Jinis pasar adhedhasar wilayah geografis sing dilindhungi

Gumantung ing zona utawa wilayah, sacara geografis, ing ngendi pasar sing beda-beda, kita bisa nemtokake jinis ing:

Pasar lokal

Pasar iki dumunung ing wilayah cilik kayata kutha utawa kutha deso, yaiku pasar sing nyedhiyakake layanan dhasar kayata apotek, sing bisa diduweni ing toko utawa kutha cilik.

Pasar nasional

Pasar iki dumunung ing saindhenging wilayah ing tingkat nasional, karo watesan saka extension saindhenging tlatah negara, kalebu munisipalitas beda padha. Iku bakal bener kanggo ngerti sing jaringan supermarket, toko buku, etc., iku bagéan saka sistem iki, kang serves kanggo nyedhiyani kabeh bangsa karo produk umum.

pasar regional

Pasar jinis regional ora adhedhasar kritéria kebijakan nanging miturut wilayah, lor utawa kidul sawijining negara. Nanging, kita uga bisa nemokake manawa pasar jinis iki bisa ditambah dadi klompok negara, kayata zona Amerika Tengah, saengga menehi wilayah sing luwih cilik utawa luwih gedhe.

pasar internasional

Nalika kita pindhah menyang klompok pasar internasional, kita nemokake manawa iki kalebu sektor sing luwih jembar, amarga orientasine menyang sektor pembeli kanggo kabeh negara ing donya. Iki minangka perusahaan transnasional, sing nangani barang dagangan kanthi tingkat konsumsi sing dhuwur.

pasar sakabèhé

Pasar jinis liyane iki ditujokake kanggo klompok konsumen ing tingkat sing luwih global, sing disebarake menyang kabeh negara ing saindenging jagad, ing ngendi pasokan lan panjaluk barang, barang utawa layanan akeh. Iki minangka pasar paling gedhe. Ing pasar iki ana tingkat dhuwur saka sumber lan dikarepake kanggo macem-macem produk.

Adhedhasar apa sing wis kita sinau ing artikel sing menarik iki, kita bisa nggandhengake manawa Pemasaran miturut jinis pasar, Iku cukup amba, tanpa ninggalake aside sawetara variabel sing digunakake kanggo generate perdagangan cocok saka produk «x», kanggo panuku «x», karo panyedhiya lan dikarepake saka protokol ing bisnis beda.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah