Jeneng Angin

Novel iki minangka bagéan saka trilogi sing diciptakaké déning panganggité. Iku buku pisanan ing seri. Kingkiller Chronicle diwiwiti ing 2007 dening penulis sawijining Patrick Rothfuss, penulis Amérika lan profesor universitas. Tinjauan saka seri pisanan iki wis luar biasa, mbandhingake penulis karo tokoh paling gedhe ing nulis crita sing apik banget.

Gender

Karya sastra iki kalebu ing genre Novel Fantasi Epik. Iki diterangake minangka novel adhedhasar crita fantastis sing digawe kanggo hiburan para pamaca adhedhasar jagad sing ora nyata. Minangka epik kanggo bagean kasebut, nggambarake jinis crita eksklusif sing dicritakake eksploitasi pahlawan nyata utawa fiksi.

Narator lan karakter

Novel iki nduweni rong jinis pangripta kang ana gegayutane karo rong wektu kang beda sajrone crita. Saperangan dicritakake ing wong kapisan lan narasi iki tanggung jawab marang paraga utama sing nyritakake uripe kanthi langsung. Wektu liyane sing diwenehake yaiku saiki lan ing kene kita nemokake narator ing wong katelu.

  • Kvote: iki protagonis saka crita. Dheweke bocah yatim piatu sing duwe bakat musik sing bisa mlebu kuliah. Dheweke mbukak penginapan lan duwe pakulinan nggunakake macem-macem alias ing crita.
  • Bast: dheweke minangka kanca apike paraga protagonis nalika crita ditulis, yaiku ing jaman saiki. Dheweke minangka karakter non-manungsa sing duwe misi karo Kvothe.
  • Devan Loches: iki penulis babad sing nulis crita Kvothe. Dheweke dadi penulis biografi sing ditulungi dening protagonis lan ngerti sapa sing duwe panginepan, dheweke njaluk dheweke nyritakake critane.
  • Dena: dheweke tresna marang urip protagonis lan uga muncul ing crita kaping pirang-pirang kanthi jeneng liya. Dheweke minangka karakter sing akeh rahasia sing ditemokake liwat maca.
  • Auri: Dheweke minangka salah sawijining kanca gedhe saka Kvothe enom. Dheweke ilang atine sinau ing universitas lan saiki urip tansah umpetaken, wedi wong liyo. Tulung protagonis kaping pirang-pirang sajrone crita.
  • Elodin: iki guru paling enom ing universitas sing dadi godfather Kvothe. Dheweke minangka karakter sing eksentrik nanging cerdas banget.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Alice ing Wonderland

Hubungan judhul-isi

Ing wiwitan crita, crita babagan pesulap terkenal sing jenenge Tarbolin Agung dicritakake sing mesthi dicekel dening makhluk jahat sing diarani Chandrian. Nyoba uwal saka wong-wong mau, tukang sihir tiba saka dhuwur, nanging dheweke ngerti "jenenge angindheweke nimbali dheweke lan nulungi dheweke lan diselehake kanthi aman ing lantai. Nalika Kvothe sinau babagan skill iki, dheweke kepengin banget sinau. Iki asale saka judul novel iki.

Resumen

Setel ing wektu sing ora bisa ditemtokake, Chronicler, juru tulis lelungan, lagi lelungan menyang negara nglumpukake crita. Sawise diserang dening monster sing diarani arachnid, Chronicler disimpen dening pemilik penginapan sing jenenge Kote. Pemilik penginapan enggal ngandhakake yen dheweke pancen Kvothe, wong sing penting banget. Dheweke minangka swordsman elit, nanging dheweke uga trampil ing sihir lan musik.

Ana pratelan manawa Kvothe mateni ratu, tumindak kasebut sing nyebabake perang, sing saiki wis kejiret. Sawise wahyu kasebut, Chronicler njaluk dheweke ngrekam critane kanggo keturunan. Kvothe setuju, karo siji caveat: critane dawa lan bakal njupuk telung dina kanggo ngandhani.

Nalika isih enom, Kvothe magang karo rombongan aktor lelungan kanthi jeneng Edema Ruh. Nalika sarjana sing jenenge Abenthy gabung karo dheweke, Kvothe ngerti yen sihir iku kasunyatan. Abenthy praktek campuran disiplin sing, bebarengan, dikenal minangka "simpati." Kabeh kabisan sange sing Kvothe saksi, iku kemampuan saka jeneng sing padha, Jeneng ing viento, sing paling dheweke nyoba kanggo dominasi.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Muga-muga sukses

Edema Ruh enggal dipateni dening Chandrians, klompok pitung makhluk jahat lan Kvothe mung siji-sijine sing slamet. Dheweke nglampahi telung taun sabanjure ing sawijining kutha minangka pengemis, pulih saka acara kasebut. Akhire dheweke mlebu universitas negara. Sadawane dalan, dheweke ketemu karo bocah wadon enom jenenge Denna lan tresna karo dheweke.

Kvothe bisa mlebu kuliah, ing ngendi dheweke sinau sihir, sejarah, lan liya-liyane. Dheweke melu saingan sengit karo mahasiswa sing jenenge Ambrose. Ing jero arsip ekstensif perpustakaan, dheweke miwiti riset babagan Chandrian. Dheweke enggal diusir saka kuliahe.

Kanggo entuk dhuwit, Kvothe tuku kecapi lan wiwit tampil ing tavern lokal. Dheweke ketemu Denna maneh, lan hubungane tambah akeh. Ing warung, Kvothe krungu gosip wedding tragis. Pembantaian para tamu padha karo serangan ing Edema Ruh. Ing penyelidikan luwih lanjut Kvothe ing situs kasebut, dheweke nemokake kewan galak, Draccus. Dheweke meh kasil ngrusak kutha sadurunge bisa mateni dheweke.

Nalika bali menyang College, Kvothe nemu menyang perang karo Ambrose. Sajrone konflik, dheweke bisa nyeluk angin, ngilangi lengen Ambrose. Profesor Elodin, tanggung jawab kanggo mulang sihir paling maju, njupuk Kvothe minangka salah sawijining murid. Ing wektu iki, novel kasebut bali menyang jaman saiki, ing ngendi Kvothe wis rampung nyritakake bagean pisanan saka critane.

Análisis

Jeneng angin wis bosok banget ing tema pendidikan: apa sinau bener lan apa mung maca: tugas, sajarah, bangsawan ing ngudi kawruh, lan mbok menawa paling Jahwéh, apathy. Sing maca ngerti yen Kvothe minangka tokoh sing diakoni, nanging ora bisa gumun apa sing wis dideleng lan ditindakake sing nggawe dheweke ora percaya karo legenda dhewe.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Babad Narnia lan Pangeran Caspian

Frase

  • "Las tulang kab. Penyesalan tetep langgeng.”
  • "Mung bebener sing bisa ngilangi aku. Apa sing luwih angel tinimbang bebener?
  • "Wong sing cerdas lan ora mikir minangka salah sawijining perkara sing paling medeni."


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah