Quantcast

Italia


Italia

Italia utawa Republik Italia dumunung ing sisih tengah Mediterania. Negara iki narik kawigaten kanthi iklim sing entheng, relief sing maneka warna lan lokasi geografis sing apik. Ora nggumunake yen Italia nduweni kamulyan minangka papan kanggo peradaban Eropa, amarga ing kene lair Kekaisaran Romawi sing agung, ninggalake warisan budaya sing sugih.

ciri umum

Italia iku sawijining negara sing dumunung ing Eropah kidul lan manggoni semenanjung Apennine, pulo gedhe Sardinia lan Sisilia, uga sawetara pulo cilik. Secara total, Italia kalebu area 301,2 ewu meter persegi. kilometer Ing tlatah negara ana negara cilik kayata Vatikan lan San Marino.

Italia nduweni wewatesan tanah karo Austria, Slovenia, Swiss lan Francia. Negara iki dipisahake saka pesisir Afrika dening Selat Sisilia cilik.

Pesisir negara kasebut disiram banyu saka papat segara daratan sing kalebu ing Segara Mediterania:

  • ing sisih wétan - Adriatik;
  • ing sisih kulon - Liguria lan Tyrrhenian;
  • ing sisih kidul - Ionian.

Ing babagan pamaréntahan, Italia minangka republik, dipimpin déning presiden. Ibukutha Italia yaiku Roma. Negara kasebut dadi anggota NATO lan Uni Eropa wiwit ngadegake organisasi kasebut. Akèh-akèhé saka populasi negara kang professes Katulik. Basa resmi yaiku basa Italia, nanging saben wilayah ing Italia nduweni dialek lokal dhewe-dhewe.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Komposisi etnis saka populasi Rusia.

Negara iki dipérang dadi 20 wilayah, sing kalebu 94 provinsi. Luwih saka 90% pedunung negara iku wong Italia, lan mung sebagian cilik sing dikuwasani dening kelompok sub-etnis: Sardinians, Sisilia, Ligurians, Calabrians lan liya-liyane.

Karakteristik alam lan iklim.

Iklim sedheng ing Italia amarga kekhasan relief negara:

  • ing sisih lor ana sistem pegunungan Alpen lan dataran gedhe ing Padan;
  • gunung saka Apennines, kang ngluwihi saindhenging bawana saka negara

Pegunungan Alpen misuwur kanthi Mont Blanc (4807 m), puncak paling dhuwur ora mung ing Italia, nanging ing kabeh Eropah Kulon. Dheweke bisa nglindhungi negara kasebut saka angin topan kadhemen.


Ing bagéan insular Italia ana sawetara gunung geni aktif sing ajeg njeblug karo aliran lava. Lindhu minangka fenomena alam sing umum ing negara kidul iki.

Umume Italia duwe a Iklim Mediterania subtropis, karo mangsa panas lan mangsa entheng. Lan mung ing sisih lor menehi dalan menyang sabuk kontinental sedheng. Pegunungan ditondoi dening zonality altitudinal.

Wilayah sisih lor kebungkus ing jaringan kali sing padhet, ing antarane sing paling gedhe yaiku Kali Po, saluran navigasi paling penting ing negara kasebut. Tlaga gedhe kalebu Lake Maggiore, Como, Garda.

Ing jaman rumiyin, tanah Itali punika katutupan ing wana ingkang padhet, nanging ing sapunika mèh sadaya sami dipun tumbang. Patches alas tetep mung ing sisih lor negara lan ing gunung-gunung, papan perlindungan pungkasan kewan galak: bruwang coklat, chamois, marten, kucing liar.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Wong saka wilayah Volga

Pemandangan saka Italia

Italia minangka salah sawijining negara kulon paling tuwa, kanthi sejarah luwih saka 2500 taun. Ing wektu iki, akeh bangunan apik tenan dibangun ing negara, akeh kang wis miraculously slamet kanggo dina iki.

  • Coliseum – kertu ngunjungi Roma. Amfiteater bunder gedhe sing bisa nampung nganti seket ewu penonton sekaligus. Pertempuran gladiator sing brutal lan perang karo kewan galak ing arena kasebut.
  • Menara condong Pisa - keajaiban arsitektur nyata, sing asring diarani "menara condong". Sudut inclination yaiku 5,5 derajat, lan struktur kasebut terus alon-alon nanging mesthi.
  • Istana Ducal - conto arsitektur Venetian abad tengahan sing mewah, ing temboke dewan ketemu.
  • Alun-alun Santo Petrus – gamelan arsitektur unik dumunung ing Vatikan City. Alun-alun iki dibangun kanthi cara supaya Paus bisa mberkahi akeh wong Katolik.


Kebanggaan sejati Italia yaiku masakan unik lan asli, misuwur ing saindenging jagad. Sayuran sing ditanam ing sangisore srengenge lan akeh rempah-rempah aromatik menehi rasa lan aroma sing unik. Masakan nasional Italia kalebu pasta, lasagna, risotto, pizza, ravioli.


Apa sing wis disinaoni?

Sinau topik "Italia", kita sinau apa lokasi geografis negara, karo kang nyatakake iku wates umum, apa wisuh segara. Kita mangerteni apa fitur relief, iklim lan alam Italia, njaluk kenalan karo gambaran Brief saka atraksi utama negara.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Subwilayah Afrika





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah