Importir: Apa iku?, Fitur lan liyane

Nalika ngomong babagan apa importir, referensi digawe kanggo pengusaha utawa perusahaan sing duwe spesialisasi ing akuisisi barang kanggo pangguna saka negara liya kanggo, sawise kabeh, nawakake lan ngedol barang dagangan ing pasar lokal. . tetep lan sinau Liyane babagan subyek!

Apa iku importir?

Kaya sing kasebut ing introduksi artikel kasebut, nalika ngomong babagan importir, referensi digawe kanggo pengusaha utawa perusahaan sing spesialisasine yaiku akuisisi artikel saka pangguna saka negara manca supaya bisa didol ing pasar lokal. . Kanthi tembung liya, supaya luwih cetha, importir yaiku individu utawa bisnis sing tuku dagangane ing manca, banjur didol ing negarane kanggo entuk keuntungan tartamtu.

Kajaba iku, penting banget kanggo nuduhake yen nalika ujar importir, negara uga bisa diarani. Conto cilik sing bisa dideleng yaiku China, sing dadi negara ngimpor tembaga.

Ing bidang ekonomi, impor dikenal minangka kendaraan utawa transportasi barang lan layanan saka negara liya, sing dituku dening sawijining negara kanggo disebarake ing saindhenging wilayah utawa ing wilayah tartamtu. Sembarang artikel utawa layanan sing ditampa ing wates wates negara nasional kanggo tujuan komersial bisa dimangerteni minangka impor.

Bedane antarane impor lan ekspor

Kaya sing sampeyan ngerteni, dagang saiki duwe kerumitan sing luwih dhuwur. Iki ora mung nggabungake produser lan pangguna, nanging uga mediator. Mediator, kaya sing bisa disimpulake, yaiku pihak katelu sing nyedhiyakake dhukungan supaya rembugan antarane rong pihak luwih gampang. Tegese, dheweke nggawe manawa ora rumit kanggo nindakake manajemen bisnis tartamtu.

Kaya sing dingerteni akeh wong, perdagangan internasional dianggep minangka sing menehi kekuwatan utawa urip kanggo ekonomi ing tingkat internasional. Iki kudu njedhul antarane negara supaya sistem terus pindhah antarane bangsa. Tambah banget ing perdagangan manca wis nyengkuyung akeh pedagang kanggo nggedhekake perusahaane menyang negara liya.

Kajaba iku, perdagangan internasional minangka wilayah umum kanggo Impor lan ekspor ing antarane jumlah total negara ing saindenging jagad. Alesan kenapa, akeh wong cenderung bingung bedane antarane importir lan eksportir utawa, kanthi cara sing padha, impor lan ekspor.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Free Trade: Apa iku?, Treaties lan liyane

Biasane, importir dimangerteni minangka wong utawa perusahaan sing tuku macem-macem barang ing negara liya lan mlebu menyang toko. Nalika, ing tangan liyane, eksportir nuduhake sing Wong alami utawa perusahaan sing njupuk artikel sing diprodhuksi ing negarane lan ngarahake utawa dikirim menyang liyane. Kagiyatan-kagiyatan kasebut amarga ora ana bangsa sing bisa mandhiri kanthi lengkap, kabeh duwe katergantungan tartamtu marang wong liya lan mula kabeh impor lan ekspor.

Importir mung ngimpor barang utawa layanan kanggo adol maneh menyang perusahaan liyane ing siklus distribusi, lan uga duwe pembuangan sing sah. Umume kasus, importir tanggung jawab kanggo ngarahake barang kasebut lan nawakake layanan dodolan sabanjure, adhedhasar paramèter tartamtu lan konsensus karo eksportir. Kanggo alasan bea cukai, importir minangka wong sing nduweni tanggung jawab kanggo mbalekake pajak sing ditindakake dening kepemilikan barang.

Meh mesthi, importir ditetepake minangka agen ing total kertas sing dibutuhake utawa minangka acquirer ing tagihan eksportir, sing terakhir yaiku sing nindakake pernyataan ekspor. Wong-wong mau ngedol barang-barang sing diduweni marang warga negara liya, sing, kaya sing wis diamati, dikenal minangka importir.

Ing macem-macem kesempatan, bisa menehi kerumitan gedhe kanggo hubungan utawa ngomong, karo wong ing ekonomi, babagan impor lan ekspor, sing macem-macem pengalaman ing lapangan, nuduhake yen wong duwe kapentingan dadi eksportir, sing kudu ditindakake yaiku adaptasi saka artikel sing bakal ditawakake kanggo panjaluk utawa kekurangan. dituduhake dening negara ing ngendi ekspor bakal digawe.

Jumlah total negara ing donya kudu padha karo nalika ngomong babagan impor lan ekspor. Nanging sing kudu dieling-eling yaiku yen wis rampung, ora bakal kedadeyan, lan wiwit iku, entuk titik liyane, yaiku imbangan ganti rugi. Ing skenario sing becik, ing ngendi impor lan ekspor padha utawa padha, negara kasebut duwe kemungkinan nggunakake modal sing dipikolehi saka ekspor kanggo ngimpor barang lan layanan sing dibutuhake.

Ditambahake iki, dadi importir lan eksportir minangka unsur sing wigati banget ing bidang bisnis. Kanggo pangerten sing luwih apik, nalika ana individu utawa perusahaan tuku barang ing sawijining negara, kayata panganan, barang-barang pertanian, kain, suku cadang mesin, utawa emas ireng mentah, sing didol ing negara liya kanthi rega murah, dhuwur. dikenal minangka ekspor.

Yen kedadeyan kosok balene, yaiku barang utawa bahan sing digawa saka negara liya kanggo didol ing negara sampeyan, njaga wates keuntungan, yaiku sing diarani impor.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ekspor Net: Apa iku?, Faktor lan liya-liyane

Rong model pasar kasebut nuduhake katergantungan marang produksi intim negara-negara, ing ngendi bagean keluwihan kasebut yaiku sing didol ing pasar manca. Sapérangan asil saka dodolan barang negara diarahake menyang kas nasional wilayah kasebut. Mulane, importir lan eksportir (utawa impor lan ekspor) minangka vitalitas gedhe kanggo ekonomi nasional.

Tautan ing tingkat internasional, kanthi cara sing padha, duwe pengaruh gedhe ing impor lan ekspor, yaiku, yen ana kemungkinan negara siji ora apik karo liyane, sing bisa uga dadi panuku, negosiasi bakal ditindakake. panggonan. Nanging, kasunyatan manawa perusahaan ngekspor ora nuduhake manawa bisa dadi importir kanthi cara sing padha.

Saiki, akeh pranala ketergantungan timbal balik sing bisa ditemokake manawa perusahaan luwih prioritas ngimpor barang sing ora bisa diprodhuksi utawa sing duwe nilai sing luwih dhuwur tinimbang yen ngasilake dhewe. Nanging, ana perusahaan sing duwe pengalaman utawa konsentrasi ing impor lan ekspor, sing bisa pesen barang utawa layanan kanggo kabeh perusahaan manca ing wektu sing cendhak, amarga bakal njaga dialog sing adil.

Kualitas Importir

Sawetara kuwalitas sing paling pinunjul sing bisa ditemokake ing kegiatan importir yaiku sing bakal diwenehi ing ngisor iki:

  • Sing tanggung jawab kanggo pasokan kasebut ana ing njaba wates negarane.
  • Importir meh tansah dadi mediator antarane wong utawa perusahaan sing nggawe artikel tartamtu lan pangguna utawa konsumen ing pasar nasional.
  • Sampeyan kudu digabungake karo total barang, sing nggabungake transaksi ing tingkat internasional. Conto cilik sing bisa dideleng babagan iki yaiku babagan watesan lan paramèter kayata incoterms. Sing kasebut ing ndhuwur ditrapake kanggo nemtokake wektu utawa wayahe akuisisi, risiko ditransfer babagan barang dagangan saka bakul menyang panuku.
  • Sampeyan kudu eling yen model bisnis gumantung marang budaya supplier, sing bisa uga beda banget karo sampeyan. Conto ringkes sing bisa dideleng yaiku karo warga Amerika Serikat, sing meh mesthi spesifik lan menehi nilai sing apik kanggo ngirit wektu. Nalika ing tangan liyane, ing sawetara bangsa Asia kayata China utawa Jepang, padha meh tansah mengko ing wayahe dipercaya pasangan.

Bebaya bisnis importir

Bab sing uga kudu dielingake yaiku importir diikat karo macem-macem risiko nalika nindakake kegiatan, nanging loro sing paling pinunjul yaiku sing ditampilake ing ngisor iki:

  • bebaya mata uang: ing titik pisanan iki, importir netepake rega barang sing ditawakake ing mata uang asing, sing bisa nambah regane miturut mata uang lokal, yaiku, ayo nganggep manawa importir saka negara kaya Peru, sampeyan wis tuku. kredit ing jumlah enem ewu dolar kanggo tuku item.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  C2B (Konsumen kanggo Bisnis): Apa iku?, Karakteristik lan liya-liyane

Ing wayahe, model ijol-ijolan yaiku siji dolar kanggo telung koma loro sol Peru, mula regane entuk manfaat yaiku sangang belas ewu rong atus soles. Nanging, wayahe sampeyan arep kanggo dumunung ing Utang ndarbeni, itungan manca mundhak kanggo telung kaya telung soles Peru kanggo saben dollar AS. Mulane, regane keuntungan sing kasebut ing ndhuwur saiki ana sangang ewu wolung atus soles Peru.

Bebaya bisnis importir

  • Manajemen Logistik: Ing kasus kapindho iki, importir kudu bener nangani barang dagangan, supaya menehi Warranty kanggo njaluk menyang panggonan sing pengin ing kahanan sing paling apik, paling saka bagean sing tanggung jawab. Conto cilik iki bisa dadi, yen parameter saka kegiatan tuku lan Advertisement Free ing Papan, ngendi importir iku sing duwe tanggung jawab saka wayahe dagangan diselehake ing kapal.

Dokumen sing dibutuhake kanggo ngimpor

Saliyane makalah manajemen asli, miturut kegiatan operasional lan model barang dagangan sing diimpor, dokumen sing kudu ditampilake kanggo bea cukai kanggo impor meh tansah ing ngisor iki:

  • Invoice komersial.
  • Dhaptar apa sing digawa ing kargo, yen sing dikirim digawe saka macem-macem set.
  • Bukti asale, yen ana penurunan tarif utawa dokumen sing mbuktekake saka ngendi asale.
  • Informasi babagan jinis transportasi lan asuransi, iki miturut paramèter sing disepakati kanggo pangiriman.
  • Kertas transportasi, miturut jinis transportasi sing digunakake, supaya sampeyan duwe:
  • Kawruh prau ing segara.
  • Kawruh prau kanthi udara.
  • Kondisi kertas wesi.
  • Kertas kondisi dalan.
  • Buku TIR.
  • Bukti transit lan kertas pelengkap.
  • Bukti barang sing bisa dijaluk, kayata kesehatan, dokter hewan, farmasi, tegangan rendah, lan liya-liyane.
  • Voucher miturut peraturan komersial sing disedhiyakake dening negara sing ditujokake barang dagangan: kayata ijin kanggo nindakake impor, voucer kuota, lan liya-liyane.
  • Yen regane luwih saka sepuluh ewu dolar, deklarasi regane diterbitake (DV - 1)

https://www.youtube.com/watch?v=LiNOMqQSB8o


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah