Gagasan kanggo Nggunakake Instagram ing Kelas

Jejaring sosial gambar lan video, salah siji sing paling populer ing kalangan wong enom, bisa digunakake kanggo tujuan pendidikan. Kita nuduhake sawetara kemungkinan panggunaan sing ngidini nggabungake Instagram ing kelas lan pendidikan.

Kanggo miwiti… ayo ngomong babagan Instagram

Iki minangka jaringan sosial sing ngidini sampeyan nerbitake gambar lan video (durasi cendhak) liwat aplikasi seluler. Pangguna uga bisa ngetrapake efek fotografi kayata saringan lan nyetel padhang, ketajaman, kontras utawa nggabungake warna ... Uga, ing 2016, iki nggabungake pilihan kanggo nggawe crita (Institusi) sing ephemeral: mung tahan 24 jam. Sawise wektu iki, dheweke ilang.

Salah sawijining fitur utama app yaiku menehi format persegi kanggo foto, niru format kamera vintage kayata Kodak Instamatic utawa Polaroid.

Kepiye cara nggunakake Instagram?

  • Pisanan sampeyan kudu ndownload aplikasi kasebut.
  • Mengko iku perlu kanggo ndhaftar lan generate pangguna.
  • Banjur sampeyan kudu mlebu karo pangguna kasebut lan saka ing kono, sampeyan bisa miwiti ngirim gambar.
  • Gambar bisa disimpen ing memori telpon utawa bisa dijupuk langsung.
  • Langkah sabanjure yaiku nyunting (yen perlu). Pisanan sampeyan bisa nugel gambar utawa video, banjur sampeyan bisa milih saka salah siji saka saringan kasedhiya banjur nyetel sawetara paramèter kayata padhange utawa kontras.
  • Pungkasan, sampeyan bisa nambah teks sing bisa kalebu lambang lan #hashtags (kata kunci), menehi tag kanca lan nuduhake lokasi foto utawa materi audiovisual dijupuk.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Dictations kanggo kelas siji

Kasunyatan penting: ing setelan privasi, sampeyan bisa milih supaya akun kasebut tetep ing mode "pribadi" supaya wong-wong sing pengin ndeleng profil sampeyan kudu ngetutake sampeyan lan duwe kemungkinan nampa utawa ora. Manual pangguna kasedhiya ing layanan bantuan. kabijakan privasi kanggo kabeh pangguna lan a guide tips safety.

Gagasan kanggo kelas: micu kanggo mikir babagan proyek sing nggabungake jaringan sosial

Iki mung sawetara gagasan menarik kanggo nggunakake jaringan sosial karo siswa kita. Yen sampeyan ngerti praktik lan teknik liyane kanggo mbantu kita, sampeyan bisa nuduhake ing komentar ing ngisor iki.

Nggarap narasi fotografi

Usul kasebut yaiku supaya wong enom bisa nulis teks saka foto utawa video. Proyek narasi bisa dicedhaki saka teknik iki, bisa kanggo disiplin kayata sejarah, basa lan sastra utawa liyane. Pilihan sing apik kanggo nemokake kabeh proyek ing grup nggawe a hashtag, sing bakal ngidini sampeyan nemokake wong-wong mau dikelompokake miturut tembung kunci kasebut.

jurnalistik foto

Tujuane yaiku supaya siswa bisa eksperimen ing wilayah iki nganggo kamera lan uga bisa nambah gambar kanthi teks informatif. Utamane kanggo subjek sing ana gandhengane karo Ilmu Sosial.

eksperimen karo efek

Ide kasebut yaiku para siswa, adhedhasar efek saka macem-macem alat editing lan video, nggawe kreatifitas lan imajinasi. Banjur dheweke bakal bisa njupuk gambar kasebut ing jaringan sosial liwat publikasi lan bareng karo siswa liyane. Utamane kanggo karya sing ana gandhengane karo disiplin seni lan gambar. Mangkono uga, adhedhasar karya sing diunggah menyang jaringan, jinis voting bisa diwiwiti ing antarane grup, kanggo ndeleng karya sing nambah paling seneng (utawa "seneng").

Sampeyan bisa milih sampeyan:  “Sup kuwi” kok kelingan karo mbahmu?

Fisika Digital lan Kimia

Coba kegiyatan ing ngendi video cendhak bisa direkam saka eksperimen sing beda-beda sing ditindakake ing kelas kanggo ngerteni komposisi unsur, contone. Kajaba iku, dheweke bakal bisa ngandhani kanthi format teks materi sing digunakake lan langkah demi langkah supaya wong liya bisa nggunakake minangka tutorial.

A showcase saka karya. Kesempatan kanggo mbukak kelas

Instagram bisa migunani banget kanggo nuduhake karya utawa kegiatan sing ditindakake sajrone taun ing subyek utawa - ing skala sing luwih gedhe - kabeh sing ditindakake ing sekolah.

Bisa nganggo geolokasi

A proposal kanggo nyemplungaken dhewe ing geografi liwat search engine gambar. Instagram nglumpukake gambar miturut lokasi. Kanthi ngunggah gambar, siji duwe kamungkinan kanggo geolokasi. Pilihan sing apik kanggo ngunjungi macem-macem titik geografis sing digarap babagan perkara kasebut liwat foto pangguna liyane. Kanthi cara iki, dheweke bakal bisa nemokake lanskap, papan lan adat istiadat liwat aplikasi kasebut.

latihan matematika

Ide kasebut yaiku wong enom kudu njupuk peran "instagrammers" lan ngrekam video babagan carane ngatasi latihan tartamtu, minangka tutorial, supaya wong liya bisa nggunakake minangka latihan nalika nyemak utawa nyiapake ujian. Pilihan liyane yaiku guru nerbitake latihan ing gambar lan bocah-bocah kudu ngrampungake kanthi adhedhasar konten sing diterbitake ing jaringan sosial.

Iki mung sawetara pemicu kanggo miwiti nggabungake jaringan sosial ing kelas. Kanggo miwiti nggarap alat kasebut, saran sing apik yaiku ngobrol babagan topik sing ana gandhengane karo keamanan web. Kanggo sing disaranake maneh bahan sing ditemokake ing khusus «Ayo navigasi kanthi aman», disiapake dening portal educ.ar.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah