Hubungan komersial: Apa iku?, jinis lan liya-liyane

Hubungan komersial minangka kegiatan sing ditindakake antarane konsumen lan bakul, bisa ditindakake sacara nasional lan internasional lan uga penting banget kanggo ekonomi saka negara maju. Terus maca artikel lan sinau bab jinis sing, wigati, carane ngreksa lan akeh liyane.

Apa hubungan bisnis?

Iki minangka tumindak kanthi keuntungan sing ditindakake ing antarane 2 utawa luwih mediator ekonomi, yaiku konsumen lan penjual. Tujuan saka hubungan komersial iki permanence saka artikel ing pasar lan ing siji kanggo gawe marem kabutuhan cocog saben siji.

Ing wektu sing padha, hubungan komersial ngumpulake kabeh perjanjian sing digawe ing antarane wong, perusahaan utawa negara, sing tujuane yaiku tuku lan adol barang dagangan tartamtu ing antarane. Sanajan ijol-ijolan komersial biasane nggabungake barang lan layanan sing beda, hubungan komersial uga nggabungake transaksi politik, budaya utawa teknologi.

Hubungan dagang minangka titik sing wigati ing ekonomi, amarga kasunyatane amarga hubungan kasebut, globalisasi ngidini perusahaan terus maju lan entuk kawruh babagan variasi sing bisa kedadeyan ing pasar sing saya suwe saya suwe, dadi luwih global. .

Jinis hubungan bisnis

Kabeh bisa uga gumantung ing tautan sing ana saben perusahaan, negara utawa wong karo para pemegang saham:

Multilateral

Iki ngendi akeh wong utawa utamané negara tumindak, kita deleng pranala kayata sing maintained dening pamblokiran ekonomi.

Jinis hubungan bisnis

Bilateral

Iku ing ngendi loro wakil tumindak, lan loro-lorone entuk bathi.

Kurang luwih

Iki minangka tautan komersial sing ditindakake ing wilayah sing padha.

njaba

Kosok baline saka ngisor, yaiku pranala komersial sing digawe antarane individu saka macem-macem lokalitas.

International

Iku hubungan komersial sing dumadi ing antarane negara-negara ing donya, menehi papan kanggo acara sing diarani Komersial Hubungan Internasional, kang ngendi negara perdagangan karo saben liyane.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Cilik Caps: Apa iku? Carane Investasi? lan liyane

Kanthi cara iki, jinis dhasar sing kedadeyan ing hubungan komersial bakal, kabeh iki gumantung marang wakil ekonomi sing dipilih, saengga sawetara luwih kerep tinimbang liyane.

Nanging ana ahli ekonomi sing nggolongake hubungan perdagangan miturut konteks ing ngendi hubungan kasebut dumadi, utawa kanthi cara liya, gumantung saka wakil sing sesambungan ing pangembangan tuku lan adol.

Conto bisa uga gegayutan karo ahli ekonomi sing jenenge Philip Kotler, sing pengalaman universal ing konten sing cocog karo proses marketing, nandheske link kabentuk dening 5 definisi sing, ing sawetara cara, mbukak jinis sesambetan komersial sing concur ing praksis komersial.

Kanggo ahli ekonomi sing misuwur iki, struktur pranala komersial digawe nggunakake kinerja perwakilan ekonomi, uga hubungan sing digawe ing antarane, struktur miturut Philip diwenehi ing ngisor iki.

  1. Ing masyarakat, hubungan komersial cenderung utawa nduweni tujuan kanggo narik kawigaten konsumen, ana hubungan liwat iklan antarane sing tuku lan sing bakul.
  2. Proaktif, yaiku perusahaan sing nduweni tugas kanggo nyedhaki konsumen kanthi proaktif, iki umume ing perusahaan telekomunikasi.
  3. Tanggung jawab, yaiku nalika ana hubungan antarane loro wakil, amarga kontrol dodolan ditindakake.
  4. Reaktif, konsumen yaiku wong sing nduweni panjaluk barang utawa layanan, ing wektu kasebut iki pengin
  5. Minimal, yaiku sing diwatesi kanggo menehi penawaran artikel utawa layanan, dening penawar.

Apa hubungan bisnis penting?

Peresmian perdagangan lan perdagangan internasional karo negara manca wis dadi salah sawijining kemajuan sing paling ningkatake pembangunan. Ing WTO, yaiku organisasi ing saindenging jagad sing tanggung jawab babagan perdagangan, nggawe analisis babagan pentinge peresmian komersial negara-negara kasebut, entuk pangembangan ekonomi sing luwih gedhe.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Grosir: Apa tegese?, Jinis lan liya-liyane

Hipotesis iki mengko dikonfirmasi dening organisasi bisnis iki, nalika ngleksanani ing nomer kondhang saka ekonomi sing berkembang. Saking menika, dipungatosaken kados pundi wigatosipun relasi dagang kangge tuwuhipun ekonomi.

Saka negara kaya Meksiko nganti China, kabeh ekonomi duwe tujuan promosi lan entuk kekuwatan ing perdagangan global.

Tuku lan adol minangka sumber modal sing gedhe banget, sing sawetara agen malah promosi diskusi sing ana gandhengane karo komersialisasi sing ditindakake ing antarane negara. Rembugan sing asale saka acara kayata dodolan barang.

Ing ekonomi, sampeyan kudu ngerti yen sampeyan nggawe sawetara biaya, iki dadi Income Kanggo wong liya, kanthi cara iki, marketing mulangake pentinge kanggo pendapatan ekonomi ing tingkat nasional. Zona njaba lan ekspor ngasilake barang sing beda-beda lan akeh menyang negara kasebut, lan kanthi cara sing padha kanggo perusahaan sing ana ing njero.

Ing sajarah kita, akeh konsensus wis digawe ing hubungane karo marketing, ngendi padha seneng tuku lan adol kanthi bebas, saéngga ngasilake keuntungan kanggo kabeh wilayah.

Penghasilan hubungan komersial

Hubungan bisnis ing konteks politik

Kanthi cara sing padha, ing konteks politik, ana hubungan dagang, apa konsensus kanggo serikat pabean, hubungan dagang lan, kanthi cara sing padha, transaksi barang lan jasa antarane wilayah, kabeh iki amarga hubungan dagang minangka a bagean penting banget saka konteks politik.

Lan iku imbangan dagang sing proyèk Impor lan ekspor, digabungake amarga hubungan dagang kasebut, dadi konkrit ing ekonomi universal. Saka iki kita bisa nggawe klasifikasi konsensus sing digawe antarane negara kanthi telung cara:

  • Konsensus: iki ing njaba konteks legalitas, mung kedadeyan amarga rong negara gelem dagang karo siji liyane.
  • Prajanjian: Iki minangka keputusan sing ditindakake kanthi serius, sing ditemtokake ing antarane rong negara utawa luwih kanggo nindakake komersialisasi, nanging iki diatur.
  • Persetujuan komersial: kanthi cara sing padha karo titik sadurunge, iki ditemtokake kanthi cara sing sregep, nanging kudu ana ing antarane entitas fisik utawa moral, ora bisa ditemtokake manawa negara kasebut tanggung jawab kanggo nindakake perjanjian kasebut, kaya sing kedadeyan ing kasus perjanjian.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Jinis Inflasi, Panyebab, Efek lan liya-liyane

Kepiye carane njaga hubungan bisnis?

Ing ngisor iki sawetara saran kanggo njaga hubungan bisnis

  • Kanggo entuk lan duwe dhukungan kanggo fungsi perusahaan sing bener, penting banget yen hubungan bisnis dadi andalan kanggo perusahaan.

  • Yen ana kabijakan sing bener kanggo nglayani pelanggan, pranala kita bisa diowahi kanthi cara konkrit lan migunani. Kanthi cara iki, kita wis ngumpulake macem-macem tips sing bisa ngiyataken hubungan bisnis antarane loro wakil saka lapangan sosial lan ekonomi.
  • Nggawe ikatan sing apik lan konkrit karo klien.
  • Nuduhake rasa hormat lan kebecikan sing gedhe marang klien.
  • Nyedhiyakake informasi sing tetep kanggo konsumen.
  • Nawakake pilihan nalika ngadhepi kesulitan sing bisa kedadeyan kapan wae.
  • Dadi bener ing kabeh karya sing ditindakake.
  • Tansah pakurmatan antarane loro, sing tuku lan sing bakul.
  • Temokake nilai lan kontribusi sing diwenehake barang utawa layanan kanggo para pelanggan.
  • Yen hubungan persahabatan bisa diwujudake ora bakal cilaka.

Ing cendhak, iki minangka sawetara saran sing bisa dianggep minangka sing utama kanggo njaga hubungan komersial, nanging kudu dijlentrehake yen iki mung minangka conto, cita-cita anyar utawa cara sing beda kanggo nindakake hubungan komersial karo klien bisa tansah. tangi.

Wis karo tekane Internet, link karo pelanggan wis liwati liyane ing cara non-pribadi, saka sudut pandang ndarbeni, nanging ngendi konsentrasi lan pengawasan luwih ekstensif karo fluidity luwih, amarga ana portal sing nyedhiyani informasi. ing sembarang wektu taun lan ing sembarang wektu.



Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah