Quantcast

hip hop

El hip hop Lair minangka gerakan seni lan budaya ing taun 70-an lan dikembangake ing ghettos metropolitan New York minangka respon kanggo pamisahan lan marginalisasi.

Banjur dadi disiplin seni sing nyakup wujud seni liyane kayata rap, skateboard, graffiti lan tari.

hip hop

Hip hop dianggep minangka cara urip lan makhluk, mula uga dadi simbol kebebasan, kabungahan, nesu, spiritualitas, kebersamaan lan nuduhake.

Sing jarene, saiki sampeyan kudu ngerti apa hip hop, cara kerjane lan apa keuntungan lan kontraindikasi.

Hip Hop: Apa iku?

Tari hip hop asalé saka ghetto ing New York, utamané ing Bronx, sawijining lingkungan kasar sing didunungi akèh-akèhé déning wong Afrika-Amerika, sing wis nemu cara kanggo nyebut dissent lan oposisi kanggo rasisme liwat tari.

Iki carane, ing konteks mlarat lan angkara, pondasi dilebokake kanggo lair saka budaya hip hop, gaya lan cara urip sing ndadekake iku bisa kanggo nglawan keterasingan lan isolasi saka muda marginalized.

Wangun seni sing sejati, kanthi ringkes, kalebu ing interior:

  • Rap: Tembang macapat ing geguritan.
  • Ngalahake: Iringan musik.
  • Graffiti: seni figuratif.

Fitur paling khas saka hip hop yaiku gaya bebas, yaiku, nari tanpa koreografi nanging improvisasi, miturut irama musik.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kung Fu

gaya ing hip hop

Hip hop ora mung kalebu siji jinis tari, nanging dipérang dadi sawetara gaya. Ayo goleki sing paling penting.

Popping

Popping minangka tari funk sing ditondoi dening kemampuan penari kanggo mbagi bagean-bagean awak kanthi ngobahake kanthi kapisah.

Gaya iki adhedhasar suksesi kontraksi lan relaksasi saka otot sing padha, lan ditondoi kanthi gerakan cairan banget kanthi sendi sing katon dipisahake saka siji liyane.

Iki uga dipengaruhi dening budaya mime lan njupuk sawetara obahe robot, nanging senadyan iki, iku ora kudu bingung karo gaya robot, amarga ing popping gerakan banget sinuous.

Mblokir

Ing pamblokiran, ing tangan liyane, penari nggawe gerakan jerky, cepet banget lan kaku, kang mandheg ing mburi lan mimpin kanggo blok, rada kaya penari beku.

Karakteristik liyane saka gaya iki yaiku nggunakake gerakan ing ngendi tangan nunjuk utawa muter ing ndhuwur sirah, sing diarani giliran.

Tari joget

Breakdance minangka gaya sing paling populer lan nyebar. Asalé minangka tantangan antarane penari, bisa dileksanakake solo utawa ing grup, lan asring nggabungake gerakan blocking lan popping.

Pertunjukan ditindakake kanthi giliran ing jinis dering khayalan, biasane bunder sing digambar ing lemah.

Sajrone tantangan breakdance, saben wong nari kanthi irama musik lan, sing paling penting, nuduhake katrampilan akrobat lan ekspresif liwat serangkaian gerakan sing bisa ditindakake kanthi ngadeg utawa kontak karo lemah.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  ju jitsu

Gaya anyar

Ing gaya anyar, utawa sekolah anyar, gerakan kasebut ditindakake utamane ngadeg, lan kalebu telung teknik dhasar:

  • pamblokiran.
  • Insulasi.
  • ombak.

clowning

Badut iki nemokke dening Thomas Johnson, disebut Tommy badut, sing sawise ing pakunjaran mutusaké kanggo radikal malih ngganti urip lan wiwit nyedhaki wangun seni.

Jeneng gaya kasebut asale saka penampilan aneh saka pendiri, sing seneng nganggo sandhangan sing mencorong lan mewah lan dandanan badut.

Apa tujuane? Nglipur lan nyenengake para mudha, nggunakake tari minangka piranti utama.

Ing tingkat teknis, sing dadi ciri badut yaiku gerakan-gerakan sing dijupuk saka macem-macem jinis tari, kayata dancehall Jamaika, irama suku, popping, kunci lan pungkasane malah tari ireng.

krumping

Gaya liyane sing dadi ciri tari hip hop yaiku krumping, sing wiwitane digawe minangka outlet lan sarana ekspresi kanggo ngungkapake rasa nesu, rasa ora nyaman lan frustasi kanthi cara sing ora kekerasan.

Krumping didandani kanthi musik cepet lan cukup frenetic; asalé saka clowing, lan tegese "Karajaan Radikal Uplifted Kuwoso Pujian".

House

Gaya hip hop paling anyar yaiku omah, sing asale saka lan adhedhasar musik omah.

Secara khusus, gaya iki lair saka kombinasi lan gabungan saka macem-macem jinis tari, kayata capoeira, tap dancing, jazz lan tarian Afrika.

Hip Hop: Manfaat

Hip hop, kaya kabeh disiplin olah raga, duwe akeh keuntungan, fisik, psikologis lan sosial.

Keuntungan fisik yaiku:

  • Iku apik kanggo jantung, nyuda resiko penyakit jantung.
  • Mbantu ngobong kalori lan ngilangi bobot nalika digabungake karo diet sing sehat lan seimbang.
  • Ngapikake koordinasi lan keseimbangan motor.
  • Mbantu njaga lan nguatake nada otot lan mobilitas sendi.
  • Nglindhungi penyakit neurodegeneratif kayata demensia pikun.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Krav Maga

Ing tataran psikologis

  • Iku mbenakake proses kognitif kayata manungsa waé, memori lan learning.
  • Nyengkuyung pangembangan kesadaran awak ing papan.
  • Mbantu ningkatake disiplin diri.
  • Iku nambah ajining dhiri.
  • Nyuda stres lan kuatir (kalebu kuatir sosial).
  • Mbantu kanggo komunikasi emosi lan raos.
  • Iku mbantu kanggo ngatasi watesan dhewe kanggo nambah.
  • Iku ngrangsang endorfin, sing nambah kesejahteraan umum.

Ing tingkat sosial:

  • Iku nyengkuyung sosialisasi, iku cara sing apik kanggo nggawe kanca lan ketemu wong anyar.
  • Iku mbantu kanggo nyebut pribadine.
  • Iki minangka kegiatan sing nyenengake kanggo ditindakake bebarengan.
  • Iki mulang sampeyan kanggo mindhah lan nari, kanthi individu utawa minangka bagéan saka grup sing kudu sampeyan koordinasi.

Nanging ora kabeh, amarga seni iki uga minangka alat terapi lan rehabilitasi sing migunani.

[tds_note]Terus maca: pompa awak[/tds_note]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah