Harry Potter Lan Tawanan Azkaban

Iki minangka buku katelu saka buku sing ditulis Jk Rowling kanggo seri Harry Potter. Sawise mung setaun kerja, penulis nerbitake sekuel novel kasebut ing taun 1999, entuk dodolan gedhe ing saindenging jagad.

Gender

Karya iki digolongake minangka novel sastra fantastis. Iki tegese novel sing kedadeyan ing jagad sing digawe khusus kanggo plot lan ngemot fakta lan tumindak sing ora ana gandhengane karo jagad iki. Sanajan seri iki wis diklasifikasikake minangka buku bocah-bocah, nyatane dheweke bisa narik kawigaten para pamirsa sing luwih maneka warna.

Narator lan karakter

Panyerat cariyos menika dipunandharaken wonten ing tiyang katelu. Swara narasi fokus kanggo njlèntrèhaké pengalaman Harry Potter lan kanca-kancané, nambah sawetara wektu lucu.

  • Harry Potter: protagonis saka seri lan karakter utama novel. Iku bab wong enom wani sing tansah perang karo ala. Ing buku katelu dheweke terus nemokake bebener babagan sedane wong tuwane.
  • Ron Weasley: iku bocah lucu karo kulawarga miskin nanging seneng. Dheweke ora wani kaya Harry, nanging ing buku katelu dheweke nuduhake keberanian.
  • Hermione Grange: Dheweke dadi murid paling pinter ing Hogwarts. Ing buku katelu, dheweke mbantu Harry mbalekake wektu kanggo nylametake Sirius Black. Tumindak kasebut nuduhake yen dheweke minangka bocah wadon sing welas asih lan ati sing apik.
  • Remus Lupin: Profesor Pertahanan Nglawan Seni Gelap. Wong sing wani lan tanggung jawab, sing nylametake Harry saka dementor. Dheweke kekancan karo bapake Harry, Sirius Black lan Peter Pettigrew.
  • Sirius ireng: punika tawanan Azkaban dipuntudhuh saka pati Peter Pettigrew. Dheweke pancen karakter sing positif, sing kekancan karo wong tuwane Harry.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Alice ing Wonderland

Hubungan judhul-isi

Irah-irahan novel iki langsung gayut karo irah-irahane amarga nyritakake crita kang dumadi sawise pasrawungan antarane paraga protagonis lan paraga kang dikenal minangka tawanan Azkaban.

Ringkesan lan Sinopsis

Harry, dipeksa nandhang sangsara panas liyane karo Dursleys, wis mung ngancik telulas. Nalika adhine Pakdhe Vernon teka lan neruske nyiksa Harry, dheweke mbalela, mlayu karo bagasi sekolah sing abot lan digawa dening Bus Knight, kendaraan transportasi penyihir. Kangge, kulawarga Weasley sangang, biasane cendhak dhuwit, wis menang lotre tuntunan lan nggunakake dhuwit kanggo ngunjungi anak mbarep Bill ing Mesir.

Sirius Black, motor kang muncul ing bab pisanan saka buku pisanan, oncat saka Azkaban lan pengawal pakunjaran dikenal minangka Dementors. Sirius dikunjara mung sawise mati wong tuwane Harry nalika dheweke kejiret ing adegan kejahatan nggegirisi liyane.

Dumbledore lan Kamentrian Piandel, dipimpin dening Cornelius Fudge, njupuk pancegahan khusus kanggo safety Harry. Nalika Harry ketemu Dementor ing Sepur kanggo Hogwarts, semaput saka gelombang coldness, lack lengkap rasa seneng utawa mangsa, lan relives kenangan paling ala. Remus Lupin, profesor Pertahanan Ilmu Gelap sing misterius, lembut, lan lara sacara periodik, nyedhiyakake penangkal racun: coklat.

Mangkono wiwit taun katelu Harry ing Hogwarts. Hermione ndhaptar jadwal kelas sing sibuk banget, sing katon ora mungkin. Tikus pet lawas Ron, Scabbers, dadi luwih elek, sanajan perhatian lan perawatan Ron. Jubah sing ora katon bisa digunakake maneh, kaya peta gaib. Hagrid, dibusak saka mega sing wis Hung liwat dheweke wiwit dina sekolah, dipun promosiaken kanggo guru: Waspada Makhluk gaib. Nanging, bundhas kanggo Draco Malfoy dening Buckbeak hippogriff (jaran manuk mabur) sak kelas siji ndadékaké kanggo diselidiki liyane.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Dolanan malaekat

Karakter aneh kaya guru ramalan siksa Sibyll Trelawney, pertandhingan Quidditch sing nyenengake kanthi sapu sapu anyar kanggo Harry, luwih akeh ketemu karo Snape, lan sekilas babagan Hogsmeade, desa gaib, ngrampungake crita kasebut. Ron, Hermione lan Harry ngulandara mbebayani ndadékaké kanggo cahya saka Sirius Black, bebener sambungan kanggo tuwane Harry, lan panemuan anyar kanggo Harry bab rama. Pahlawan kita uga ngerteni sapa abdine Voldemort, Pangeran Gelap.

Análisis

Harry Potter lan Tawanan Azkaban nglacak titik mateng kanggo Harry Potter, Ron Weasley lan Hermione Granger, telung karakter utama ing seri Harry Potter.

Novel iki ditulis ing tingkat sing luwih angel tinimbang rong seri pisanan amarga metode konflik ing novel iki mbutuhake pemahaman sing luwih jero lan teoritis babagan sihir ing jagad raya Rowling. Kajaba iku, trio lan kanca-kancane kudu mbatesi apa sing dikarepake kanggo sinau nganti tingkat lanjut. Dheweke nemokake atribut sing luwih akeh babagan awake dhewe, lan iki ndadékaké kita nganalisis dhéwé.

Frase

  • "Nanging, rasa seneng bisa ditemokake sanajan ing wektu sing paling peteng ... yen kita bisa nggunakake cahya kanthi apik."
  • "Ing impen, kita nemokake jagad iki dhewe."
  • "Sampeyan kudu ngerti yen sapa sing tresna marang kita ora bakal ninggalake kita."


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah