Ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf

Ing artikel menarik iki kita arep kanggo berkembang saka wayahe pisanan ing ringkesan saka Harry tukang tembikar lan Watu Filsuf, lan kanyatan penasaran liyane saka crita gedhe iki. Apa sampeyan siap kanggo urip petualangan sing fantastis lan magis?

ringkesan saka Harry Potter lan Watu Filsuf

Ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf

Crita iki diwiwiti nalika Harry Potter, isih bayi, ditinggal ing lawang omahe Dursley, sing dadi pamane Harry. Dheweke ditinggal ing omah iki dening telung wong misterius, sing sejatine tukang sihir. Wong-wong sing wiwit ngomong yen penyihir sing paling peteng wis dikalahake dening Harry Potter dhewe amarga kahanan sing aneh.

Lan bayi iki uga wis slamet saka kutukan sing mateni, sing wis diselehake dening penyihir peteng marang dheweke lan wong tuwane. Sing sayangé ora slamet lan sing menehi urip kanggo nglindhungi Harry. Banjur 10 taun sabanjure lan bayi saiki dadi bocah sing ora ngerti apa-apa babagan jagad gaib iki utawa asal-usul sing sejatine. Utawa dheweke iku tukang sulap.

Sajrone wektu iki, akeh kahanan aneh sing dialami dheweke, lan salah sawijining momen kasebut yaiku nalika dheweke ngunjungi kebon binatang karo kulawargane. Seduluré tiba ing terrarium, sing ana kaca, lan ilang nalika Harry Potter pengin. Lan amarga iki, ula sing ana ing njero terrarium kasebut lolos, matur nuwun amarga wis ngeculake, sing wangsulan Harry kesengsem banget amarga wis ngerti.

Sawetara dina sadurunge ulang tahun dheweke nampa layang saka Hogwarts, sekolah ilmu sihir lan sihir. Nanging Vernon Dursley ngalang-alangi dheweke maca babagan apa utawa kanggo tujuan apa dheweke ngirim surat kasebut. Amarga Harry ora nate maca surat kasebut, dheweke terus teka nganti kulawarga Dursley, sing kesel karo kahanan iki, mutusake pindhah.

Mula, dheweke pindhah menyang omah sing ana ing tengah-tengah. Nindakake kabeh mokal supaya surat lan sing dikirim ora nemokake Harry Potter enom. Nanging kabeh tumindak kasebut ora ana gunane amarga ditemokake dening wong sing misterius.

Misterius iki muncul ing dina ulang tahun Harry Potter sing kaping 11, jenenge Hagrid. Dheweke ana ing papan kasebut kanggo nggoleki Harry sing isih enom kanthi tujuan menehi kue kanggo ulang tahune. Lan uga ngirim layang sing isine surat panggilan kanggo rawuh ing Hogwarts, sekolah ilmu sihir lan sihir.

ringkesan saka Harry Potter lan Watu Filsuf

Nalika dheweke ndeleng ekspresi bocah kasebut lan ngerti yen dheweke ora ngerti apa-apa sing diomongake Hagrid. Dheweke kaget lan nyadari yen kulawarga Dursley wis njaga Harry ing bayang-bayang. Sing padha tetep identitas asli saka wong-wong mau, sing iku penyihir, lan wong tuwané wis dipatèni dening "Sing Ora Kudu Dijenengi."

Banjur Hagrid ngusulake marang Harry supaya bisa bareng karo dheweke, supaya dheweke bisa miwiti urip minangka penyihir, sing ora ditolak dening Harry. Ing wengi sing padha Hagrid njupuk anak saka omah lan kulawarga. Dheweke ngandhani yen dheweke kudu tuku barang-barang sing dibutuhake supaya bisa mlebu sekolah sihir lan sihir. Harry ngandhani yen dheweke ora duwe dhuwit, lan Hagrid mangsuli yen dheweke sugih, yen wong tuwane wis ninggalake rejeki sing akeh.

Lan supaya dheweke bisa ngakses rejeki, dheweke kudu menyang bank. Tekan bank, Hagrid njaluk menyang kamar 713 lan Hagrid nggoleki bungkus sing katon misterius. Nalika Harry takon apa iku. Hagrid ngindhari pitakonan kasebut, milih ora mangsuli babagan apa utawa apa. Lan dheweke njaluk Harry menyang kamar sing ditinggalake dening wong tuwane.

Sawise entuk kabeh sing dibutuhake Harry kanggo taun ing Hogwarts. Hagrid ninggalaken dheweke ing stasiun supaya bisa numpak sepur sing bakal nggawa dheweke menyang tujuan sampeyan. Sawise Harry numpak sepur sing bakal nggawa dheweke menyang Hogwarts, dheweke ketemu karo bocah lanang sing rambute abang. Sing dikenal minangka Ronald Weasley, wong loro ketemu ing kompartemen Sepur padha ing cara kanggo Hogwarts.

Kejutan gedhe yaiku yen loro kasebut dipilih dadi omah sing padha, yaiku Gryffindor. Lan padha dipilih kanggo omah iki dening ora liya saka Sorting Hat. Saka kene miwiti petualangan apik sing bakal dialami ing taun iki lan sing bakal teka.

Salah sawijining petualangan kasebut yaiku nalika ngalahake Troll sing mlebu sekolah lan amarga kahanan kasebut dheweke ketemu Hermione Granger. Lan iki nalika trio Emas sing kondhang dibentuk, bakal dadi ora bisa dipisahake, lan bakal tansah bebarengan ing saben petualangan sing bakal ditindakake.

Sawetara wektu mengko, Harry, Ron lan Hermione, amarga sawetara kahanan sing ora sengaja kesandhung ing kamar misterius. Said kamar ana ing lantai katelu, lan iki strictly dilarang. Mlebet supaya ora kejiret, dheweke nemoni asu sing gedhe lan gedhe kepala telu. Nanging sayangé ketemu lan diukum.

Lan minangka penebusan, dheweke kudu ngancani Hagrid menyang alas kanggo neliti sawetara acara sing kedadeyan ing jaman saiki. Tekan ing papan kasebut, dheweke ngerti jejak getih unicorn menyang genangan. Dheweke mutusake pisah lan Harry ngetutake getih unicorn nganti dijupuk karo makhluk sing ditemokake ngombe saka siji.

Harry eling yen Hagrid wis ngandhani yen getih iki ngidini wong sing ngombe bisa terus urip. Nalika makhluk aneh kasebut ngerti yen dheweke lagi diawasi. Dheweke langsung mandheg ngombe lan ngadeg nganti dhuwur, banjur nyedhaki Harry sing isih enom.

Banjur makhluk iki metu saka ngendi wae nyerang Harry, nanging dheweke ditulungi dening centaur. Sapa sing ngandhani manawa watu filsuf didhelikake ing Howard lan ana bebaya serius. Wiwit titah Harry wis pinanggih panganan ing getih unicorns kanggo urip. Nanging sing digoleki tenan yaiku urip langgeng, mula dheweke kepengin watu filsuf, sing menehi.

Mula, Ron, Harry lan Hermione nyimpulake kabeh kedadeyan sing wis ditindakake. Lan padha temen maujud sing asu 3-headed sing ana ing kamar ing lantai katelu ana waé. Kang kanggo njupuk care saka penting banget lan banget terkenal, apa padha intuisi watu filsuf kang.

Dheweke nglampahi sawetara dina, ngendi padha rencana carane sijine asu kanggo turu, nganti padha pungkasanipun njaluk cara lan nerusake kanggo Kepala menyang kamar. Mula dheweke terus menyang lantai telu lan turu asu sing sirahe telu mau. Thanks kanggo iki, dheweke ngakses kamar sing diurus asu lan ngerti yen asu kasebut ora mung alangan.

Nanging kanthi licik lan wani, dheweke bisa sukses ngatasi saben alangan kasebut. Nanging sayange Ron lan Hermione ora nerusake karo Harry amarga ana sing ora nyaman lan tetep ing kamar liyane. Nalika Harry lumebu ing kamar sabanjure dheweke ketemu Profesor Quirrell lan nyadari yen dheweke minangka penulis kabeh sing kedadeyan.

Harry sok dong mirsani sing bayangan kang matak ing pangilon, kang bisa ndeleng pasuryan Voldemort kang. Dheweke nyoba ngapusi Harry supaya menehi Watu Filsuf, nanging ora kasil. Kanggo sing nyerang Voldemort, sawetara acara kelakon lan malah ana geni. Nanging Harry bisa ngalahake dheweke, lan pungkasane mati.

Banjur Harry tangi ing swiwi rumah sakit lan nyadari yen sawetara dina wis liwati wiwit acara ing kamar kasebut. Lan dheweke ana hubungane karo Voldemort. Sawise Harry pulih kanthi lengkap, perayaan pungkasan taun diterusake. Where Slytherin wis muncul menang karo Piala House.

Nanging iki owah-owahan, nalika TCTerms ekstra liyane dietung kanggo kabeh siswa kanggo manfaat sing dipikolehi ing saindhenging acara pungkasan. Mangkono menang Gryffindor, entuk Piala House. Puncak iki bagéan saka crita, nanging terus ing saindhenging buku liyane ing saga.

Curiosities

Iki minangka buku pisanan ing saga sastra gedhe iki, sing bakal kita bahas ing Ringkesan Buku Batu Harry Potter lan Filsuf. Ditulis dening penulis Inggris misuwur JK Rowling. Buku kasebut ditulis ing taun 1997 lan minangka debut Rowling minangka panulis. Ing judhul asline dikenal minangka Harry Potter lan The Philosopher's Stone. Kajaba iku, ing Amerika Serikat, dikenal kanthi judhul Harry Potter lan The Sorcerer's Stone.

Crita iki ditolak dening akeh penerbit, nanging mung Bloomsbury Publishing sing nampa lan sing nerbitake. Novel pisanan edisi iki dirilis kanggo umum tanggal 26 Juni 1997. Nalika ing Amerika Serikat diterbitake tanggal 1 September 1998, setaun sabanjure, diterbitake dening penerbit Scholastic Corporation.

Rumah penerbitan Salamandra entuk hak nerbitake buku kasebut ing basa Spanyol ing taun 2000. Edisi pisanan diterbitake sing ditandatangani dening penulis sing padha, yaiku, Rowling. Edisi iki diterbitake ing 2007 lan dilelang ing London kanthi rega 27.876 pound. Ing taun sing padha, salinan didol minangka edisi pengetan novel kasebut.

Harry Potter and the Philosopher's Stone dianugerahi akeh hadiah sastra antarane Inggris lan Amerika Serikat. Novel gedhe iki tekan ndhuwur dhaptar Best - Penjual fiksi, ing Agustus 1999. Dhaptar iki diterbitake ing koran The New York Times. Dadi cicilan novel pisanan ing saga iki ana ing posisi paling dhuwur ing antarane taun 1999 lan 2000.

Saga gedhe iki wis nampa akeh kritik saka kelompok agama sing taat. Malah arep nglarang wong-wong mau ing sawetara negara, kanthi alesan sing prasaja, miturut Rowling, dheweke promosi ilmu sihir karo buku-bukune. Nanging ora kabeh negatif amarga, ing tangan liyane, klompok komentator agama Kristen wis nglaporake manawa buku-buku ing saga iki duwe pangerten penting sing dihargai dening sistem Kristen.

Lan iku, miturut wong-wong mau, pangerten sing dianggep kelompok agama iki minangka daya pangurbanan. Lan kaya pengambilan keputusan tartamtu saka saben karakter kasebut, dheweke bakal nggawe kepribadiane.

Kabeh Saga Harry Potter wis dijupuk kanggo sawetara adaptasi lagi; buku audio, video game karo pirsawan akeh. Lan uga wis dijupuk menyang layar amba, karo sukses gedhe ing box office. Film pisanan dirilis ing taun 2001.

Film iki, Harry Potter and the Philosopher's Stone, adhedhasar buku kanthi jeneng sing padha, disutradarai dening sutradara Chris Columbus. JK Rowling, uga dikenal minangka, Joanne Kathleen Rowling. Dheweke dadi misuwur nalika wiwit nerbitake saga babagan karakter penyihir sibuk Harry Potter. Petualangan pesulap enom iki ngidini kita nyelidiki plot lan melu karo saben wong.

Saliyane dadi salah sawijining sukses sastra sing paling gedhe lan paling apik ing sejarah, sing nandhani masa kanak-kanak lan malah remaja. Kahanan sing nyebabake bocah yatim piatu, digedhekake dening pamane, kanthi domain gaib sing gedhe. Kanthi kemampuan kanggo melu keputusane dhewe ing jagad sing kebak sihir lan fantasi. Dheweke entuk kabeh cathetan babagan penjualan ing literatur sing ana gandhengane karo genre iki.

Malah nalika padha diselehake akeh alangan. Utawa nalika akeh kritik sing ditampa nalika nggawe katalog buku Joanne Kathleen Rowling minangka crita bocah. Kaya sing kedadeyan karo penulis terkenal "Tom Swyer Mark Twain." Ing cara sing padha iki kedaden lan dadi kasunyatan.

Panganggit

Penulis sing bisa nggawe owah-owahan sing signifikan. Dadi bocah lan remaja luwih seneng maca saga sing apik iki, supaya ora mbuwang wektu ing ngarep televisi. Dheweke minangka introvert Inggris sing tanggung jawab nggawe pitung buku ing saga sing apik banget iki. Lan saben buku njupuk Panggonan ing taun sinau sing Harry kudu rawuh ing Hogwarts School of Witchcraft lan Wizardry.

Uwal iki sajrone taun sekolah bakal ngidini dheweke nyingkir saka pamane sing kejam. Nanging dheweke ora isin karo akeh petualangan sing ditindakake ing pirang-pirang taun nalika isih sekolah. Petualangan sing mbebayani nanging nyenengake.

Nanging dheweke, sebaliknya, negesake manawa tujuane nalika nulis ora kanggo ngatasi genre fantasi, lan plot kasebut muncul ing pikirane nalika dheweke mikir babagan kenangan lan momen nalika isih cilik. Nalika ing nineties, ing wektu sing ora ana sing ngerti dheweke lan dheweke nggawa bobot gedhe ing punggung kanggo stabilitas ekonomi.

Ing ngendi dheweke mung duwe penghasilan minangka nganggur. Rowling bisa dadi wanita jutawan lan misuwur banget ing Eropa, nanging dheweke luwih dikenal ing Amerika Serikat. Lan iki wis dibayangke ing Tours wis rampung kanggo buku, lan ing signings buku. Uga kacathet ing baris sing dawa yen bocah-bocah kudu sabar karo wong tuwane supaya bisa tuku buku petualangan bocah sihir saka saga gedhe iki.

Juli 31, 1965, calon panulis Joanne Kathleen Rowling lair. Ing kutha cilik sing dikenal minangka Chipping Sodbury, cedhak banget karo Bristol. Dheweke kepeksa ngganti omah kaping pirang-pirang amarga pakaryan bapake, sing jenenge Peter James Rowling, lan garwane, ibune Rowling, Anne Rowling. Sing terakhir asalé saka Skotlandia, nanging kanthi werna Prancis.

Mulane, kanak-kanak Jo (julukan kanggo Rowling, penulis mangsa Harry Potter, kulawargane) lan Di, adhine. Padha ora ana ing sak panggonan kanggo dangu ing panggonan tartamtu. Nanging dheweke ora nate nyimpang adoh saka pinggiran kutha Bristol.

Dheweke mung sawetara wektu ing Yate, amarga kudu pindhah menyang Winterbourne. Lan kaya sing daktulis sadurunge, dheweke ora nate nyimpang saka pinggiran kutha Bristol. Lan ing lingkungan iki penulis gedhe lan misuwur ngembangake imajinasi dheweke. Ing panggonan iki, kenangan pisanan bocah wadon sing cerdas kasebut digawe. Sing tansah nggawe impen lan duwe fantasi karo adhine babagan petualangan gedhe.

Wiwit cilik dheweke dadi maca lan panulis sing durung wayahe, wiwit cilik dheweke seneng karo jagad sing bisa nggawe apa wae sing dikarepake. Inveterate wiwit cilik kanggo novel diwasa. Malah nalika umure 6 taun, dheweke nggawe terwelu, sing banjur nduweni kaluwihan lan pakurmatan minangka pahlawan pisanan ing crita cekak sing dijenengi Rabbit.

Ing Winterbourne, para sadulur ketemu akeh bocah sing dadi kanca cedhak. Ing antarane ana bocah lanang sing digatekake Jo Rowling amarga jenenge aneh, yaiku Ian Potter. Lan iku dheweke wis fiksasi aneh kanggo jeneng aneh. Jeneng-jeneng sing diwènèhaké marang para protagonis ing crita-crita kasebut lan uga jeneng panggonan-panggonan acara kasebut.

Mulane, sawetara wektu mengko dheweke menehi jeneng mburi kanggo karakter paling misuwur lan paling dikenal ing kabeh tulisan. Nalika Jo Rowling mung umur 9 taun, kulawargane nggawe impen dheweke dadi nyata, pindhah menyang deso. Wilayah ijo iki kalebu kabupaten Gwent, sing diarani Forest of Dean.

Iki kaya jenis pusat kanggo populasi sing ana ing sekitar Chepstow. Where loro Jo lan Di ketemu kepuasan muter lan recreating ing kebon anggur Inggris ijo, kang dumunung ing n sekitare Kali Wye. Nanging iki bagean positif saka owah-owahan pancet omah, duwe sisih negatif.

Wiwit dheweke akeh masalah ing sekolah anyar sing dirawuhi dening sadulur Rowling. Kasunyatan iki dadi salah sawijining kenangan paling ala nalika isih cilik. Nanging wong sing nandhani masa kanak-kanak kanthi cara sing negatif nganti pirang-pirang taun yaiku guru sing disengiti Mrs Morgan.

Kuwi pengaruh negatif ing bocah wadon, sing guru Mrs Morgan dadi bagéan saka crita dheweke. Nanging ora minangka pahlawan, nanging minangka karakter ala. Soko sing nggambarake perawatan saka guru iki karo Joanne Kathleen Rowling enom.

Sing mbarep saka sadulur Rowling, sing dianggep minangka wanita enom sing cukup cerdas nanging ora aman. Dheweke tuwuh lan pindhah saka sekolah ing ngendi dheweke, Tutshill Elementary, menyang Sekolah Wyedean. Kene dheweke ketemu passion kanggo basa, kang wiwit kasengsem. Dheweke dadi murid sing luar biasa, lan dheweke uga misuwur amarga kemampuane crita.

Dheweke dadi dikenal ing sekolah kasebut amarga ketrampilane nulis lan nyritakake crita-crita gedhe kasebut. Dheweke ngandhani kanca-kancane sing cilik, sing tansah ngrungokake kanthi penasaran babagan perkembangan plot kasebut. Sajrone wektu-wektu cilik sing dheweke bebas, kayata nalika istirahat.

Ing umur remaja dheweke akeh nulis novel-novel cekak, nanging ora tau mutusake manawa tulisane bisa dingerteni sapa wae. Kajaba crita-crita sing dicritakake Joanne marang kanca-kanca sing paling cedhak.

taun angel

Sajrone wektu, dheweke lulus saka Wyedean lan banjur mlebu ing Universitas Exeter. Dheweke sinau basa Prancis kanthi saran saka bapake, kanthi tujuan yen dheweke lulus dheweke bakal bisa golek kerja minangka sekretaris bilingual. Sawise lulus saka Universitas, dheweke entuk gelar ing basa lan Sastra Prancis.

Dheweke pindhah lan tumuju menyang gedung Amnesty International ing London, ing kana dheweke kepengin nganakake riset babagan pelanggaran hak asasi manungsa ing Afrika Francophone. Sawise latihan sing cendhak, dheweke wiwit kerja ing profesine. Nanging iki ora gawe uwong yakin dheweke lan dheweke nyadari yen dheweke layu amarga rutinitas dheweke banget mboseni lan kesel fisik lan mental dheweke.

Iki kedadeyan nalika dheweke ana ing macem-macem proyek, ing macem-macem perusahaan, sing ana gandhengane karo karire. Kabeh rutinitas iki diwiwiti kanthi nggosok lan apa sing kebanjiran ing kaca. Iku departure apes saka ibuné ing tangan saka penyakit multiple sclerosis. Kabeh kahanan kasebut meksa dheweke ninggalake kabeh sing diduweni nalika umure 26 taun lan ninggalake negara kasebut.

Dheweke lunga kanthi tujuan dadi guru basa Inggris ing ing luar negeri. Dheweke teka ing Lisbon, ing ngendi dheweke wiwit latihan minangka guru, ing ngendi dheweke ngajar murid-murid Portugis ing basa ibune. Ing Lisbon, dheweke ketemu lan tresna karo Jorge Arantes, sing dadi wartawan ing televisi Portugis. Dheweke nikah karo dheweke ing Oktober 1992.

Lan setahun sawise nikah, dheweke duwe anak wadon pisanan, ing 1993. Dheweke menehi jeneng Jessica, miturut dheweke, "kanggo ngurmati anggota brigade Inggris sing wis perang ing perang sipil Spanyol." Sanajan bebrayan kasebut entuk berkah anyar, perkawinan kasebut gagal tetep urip lan ora maju. Mula kepeksa pegatan amarga kahanan iki.

Ibu tunggal saka bocah wadon umur 3 taun ing negara sing dudu duweke. Dheweke rumangsa dhewe lan ilang, mula dheweke mutusake ing taun 1996 bali menyang negarane. Ing ngendi dheweke bali menyang Inggris Raya lan manggon ing kutha Edinburgh ing Skotlandia. Cedhak banget karo adhine Dianne. Lan dheweke manggon ing kene kanthi tujuan ngrampungake lan nerbitake bukune babagan karakter gaib, sing jenenge Harry Potter.

Kang nyritakaké crita saka lanang penyihir, karo macem-macem petualangan. Lan plot iki wis kedaden kanggo dangu kepungkur, ing lelampahan langgeng tartamtu kang wis digawe ing sawetara kahanan dening Sepur, antarane Manchester lan London.

Guru Prancis sing wangkal, aku kudu ngalami sawetara kahanan sajrone urip sing mimpin dheweke nganti saiki. Lan dheweke ngentekake pirang-pirang awan ing dina-dinane nulis kanggo awake dhewe ing kafe. Sing ana ing sacedhake apartemen cilik sing dheweke urip kanthi ora apik karo putrine, sing ora duwe pemanasan.

Mengko, penulis sing sabar pungkasane entuk dana sing penting banget saka Dewan Kesenian Skotlandia. Sing mbantu dheweke nyimpulake, sawetara wektu mengko, 5 taun kanthi tepat saka wiwitan, buku sing digunakake. Novel iki bakal dadi karya pisanan ing uripe lan paling misuwur ing wektu kasebut.

Sukses ing karya

Sawise buku sampeyan rampung, transkripsi nganggo tangan sampeyan. Dheweke wiwit nggoleki penerbit supaya bisa nerbitake novel kasebut. Sawetara penerbit iki tingkat dhuwur banget lan sing nolak karya gedhe iki, kayata Penguin lan HarperCollins. Nanging ora nganti 1997, dheweke pungkasane entuk kontrak karo perusahaan Inggris sing misuwur kanthi jeneng Bloomsbury, sing nerbitake bukune.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ringkesan 50 Shades of Grey: The Play

Sawetara sasi mengko, Scholastic Press mutusake kanggo tuku hak cipta kanggo buku iki kanggo diterbitake ing Amerika Serikat. Kanggo biaya sing nyengsemake, yaiku luwih saka 14,5 yuta peseta, jumlah sing dhuwur banget sanajan dadi novel bocah-bocah. Penulis ulet kita wiwit dikenal lan misuwur ing negarane dhewe.

Nanging sajrone kedadeyan kasebut, Rowling rumangsa jenuh karo lingkungane kedadeyan kasebut. Sing ndadékaké dheweke ora nulis siji baris, dheweke ngembangake blok sing ora ngidini dheweke maju.

Wis nalika dheweke meh ngrampungake buku kaping pindho ing saga iki, dheweke mlebu fase pamblokiran iki. Sing ndadékaké dheweke percaya yen sing digawe iku sampah murni, dheweke ngakoni iki ing wawancara sabanjure. Dheweke ora kenal karo nyoba ngapusi dhuwit akeh, utawa kanthi tekanan terus-terusan saka media.

Kabeh iki mimpin dheweke kanggo kahanan kritis ing karir minangka penulis. Dadi dheweke mlebu ing kahanan sing ora bisa mbayangake utawa nulis tembung. Dheweke butuh sawetara wektu kanggo bisa digunakake ing kahanan anyar kasebut, nuntun dheweke ngowahi cara urip. Salah sijine sing kudu ngganti rutinitas saben dinane yaiku ing ngendi dheweke nulis, ing warung cilik.

Kabeh iki kedaden nalika Rowling nandhang gangguan ing cafe ngendi dheweke nulis amarga penggemar dheweke. Lan kanggo media sing ngowahi kafe dadi sarang wong sing pengin ketemu dheweke, sinau luwih lengkap babagan dheweke lan apa sing ditulis. Amarga dheweke ora duwe privasi lan uga ndeleng kepiye dheweke melu urip pribadi, dheweke mutusake kanggo nyingkirake awake dhewe saka masarakat umum.

Dheweke njupuk sawetara langkah kayata pindhah adoh, dheweke uga nyerah kanggo nerusake kelas sing diwulangake lan ngabdiake awake dhewe kanggo apa sing dheweke seneng banget. Lan iki kepinginan kanggo nulis, nanging tanpa gangguan kanggo mblokir maneh. Dadi dheweke kudu adaptasi karo owah-owahan anyar ing uripe.

Kasunyatan bilih bukunipun ingkang sepisanan dipuntandatangani namung nganggo inisialipun lajeng kaliyan asmanipun, inggih punika JK Rowling. Amarga miturut penerbit, bocah-bocah ora bakal kepengin maca buku babagan crita bocah sing ditulis dening wong wadon. Nanging amarga iki owah-owahan gaib gedhe wis ngrambah ing urip. Kabeh pangarepan sing wis diselehake ing sukses iki babar blas lan rampung ngluwihi.

Edisi ing ngisor iki, yaiku, buku-buku sing isih ana ing saga. kaya sing padha”Harry Potter lan Kamar Rahasia", "Harry Potter lan Tahanan Azkaban", lan liya-liyane. Dheweke uga negesake manawa saga kasebut sukses banget lan nyebabake fenomena sastra sing apik. Lan yen demam sing diluncurake ing para penggemar, media kasebut diarani "Pottermania."

J. K Rowling dianugerahi gelar Officer of the British Empire. Dheweke minangka wong sing ana ing peringkat kaping telu minangka wong sing paling akeh penghasilan ekonomi ing negarane. Miturut sawetara majalah, ing ngendi Rowling nyatakake yen dheweke nyoba, sabisane, kanggo nerusake urip saben dinane tanpa ngowahi urip saben dinane.

Dadi dheweke nyoba njaga rutinitase, kaya ngeterake putrine menyang sekolah. Anggere wisata buku sing kudu ditindakake ngidini dheweke. Dheweke uga nyoba nulis buku-buku sing isih ana ing saga ing macem-macem kafe Edinburgh, adoh saka pojok penggemar lan wartawan.

Ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf: Plot

Ing bagean ringkesan saka Harry Potter lan Watu Filsuf, kita bakal fokus ing apa plot buku iki. Sing bakal diwiwiti saka wayahe pisanan sing kedadeyan ing novel kasebut, nalika Harry isih cilik.

"Sawise tekan pojok, dheweke ngerteni tandha pisanan yen ana kedadeyan aneh: kucing ndeleng peta kutha. Sedhela, Pak Dursley ora ngerti apa sing dideleng, nanging banjur mbalik maneh. Ana kucing tabby ing pojok Privet Drive, nanging dheweke ora weruh rencana. Apa sing wis dipikirake? Iku mesthine minangka ilusi optik. Pak Dursley nglirik kucing. Dheweke mbalek maneh. Nalika Pak Dursley noleh ing pojokan lan munggah ing dalan, dheweke ndeleng kucing ing kaca spion: nalika iku kucing maca tulisan "Privet Drive" (ora bisa, kucing ora bisa maca koran). . label utawa rencana).»

Harry Potter enom wis manggon ing omahe lik lan pamane, Dursley, wiwit isih bayi. Wiwit iku padha ndhelikake identitas sejatine kulawargane, lan asal-usule. Saiki nalika ulang tahune sing kaping 11 wis nyedhak, sawetara layang saka sumber sing ora dingerteni wiwit teka. Amarga kulawargane nyegah dheweke mbukak surat, jumlahe wiwit saya tambah akeh.

Sing bocah lanang ora ngerti yaiku yen surat-surat sing ditujokake marang dheweke minangka undhangan kanggo sinau ing Sekolah Sihir lan Sihir Hogwarts. Iki amarga dheweke duwe sihir, kaya wong tuwane, sing uga duwe kekuwatan gaib.

Nanging bocah kasebut nemokake iki nalika Rubeus Hagrid katon ing ngendi dheweke lan ngandhani sing bener marang bocah kasebut. Yen wong tuwane, yaiku Potters, ora mati amarga kacilakan amarga Bibine wis mimpin bocah kasebut percaya. Nanging wong tuwané wis mati nglindhungi ing tangan saka penyihir paling kuat, nanging ing wektu sing padha rodo peteng, Lord Voldemort.

Karakter iki seneng neror kabeh komunitas sihir biyen. Nalika dheweke ngadhepi wong tuwane, dheweke dipateni. Nanging tujuane sing sejatine ora bisa kawujud lan tujuane yaiku mateni bayi Potter, yaiku, Harry. Ana kedaden ing wayah wengi, dheweke ilang awak jasmani. Dheweke menehi tandha ing bayi kasebut kanthi tandha utawa bekas sing aneh banget lan amarga bentuke, yaiku jinis kilat ing bathuk.

Dadi Hagrid, ndeleng kepiye kulawarga Durley ndhelikake kabeh saka Harry lan uga cara dheweke nganggep sing terakhir, mutusake kanggo njupuk dheweke. Malah nalika Dursleys nyoba kanggo nentang kaputusan sing. Nanging ing pungkasan ora entuk apa-apa lan Hagrid njupuk Harry blanja kanggo taun pisanan ing Hogwarts. Nalika padha ketemu ing Diagon Alley, Harry sok dong mirsani sing everyone misale jek ngerti bab dheweke.

Ing kene Hagrid ngandhani yen dheweke misuwur ing jagad sihir amarga bisa slamet saka serangan Voldemort. Sawise bisa tuku kabeh bahan sing dibutuhake lan uga menyang bank kanggo njupuk paket kanggo Hagrid, dheweke menyang stasiun sepur. Ing ngendi Hagrid ninggalake bocah kasebut kanggo numpak sepur menyang Hogwarts.

Sadawane dalan, dheweke ketemu karo Ron Weasley, putra penyihir saka loro wong tuwa sing gaib. Dheweke uga ketemu Hermione Granger, cah wadon penyihir banget cerdas, nanging Muggle-lair, ora kaya Wesley. Dheweke kabeh dadi kanca lan sajrone taun sekolah dheweke bakal melu akeh petualangan. Kabeh petualangan iki bakal melu karo paket aneh sing Hagrid wis dibusak saka brankas bank kasebut.

Ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf

Paket iki dadi watu, nanging ora sembarang. Nanging, iku Watu Filsuf, obyek sing nduweni daya kanggo ngowahi logam dadi emas. Uga nduweni kemampuan kanggo ngasilake ramuan kanggo urip langgeng. Sawetara kahanan ndadékaké kanggo mikir sing salah siji saka guru melu ing acara aneh sing wis kedados ing sekolah.

Dheweke mung pengin njaluk watu sing dumunung ing lantai pitu. Kang banget sheltered, lan kanggo njaluk iku alangan pisanan asu ageng sirah telu. Said profesor kepengin njaluk iku, kanggo ngirim menyang Voldemort, karo kang, miturut anak, kang bakal digandhengake.

Sawise dheweke nemokake manawa ambegan jiwa salah sawijining penyihir paling peteng ing sejarah ngganggu kastil kasebut. Dheweke ngerti yen watu kasebut ana bebaya, mula dheweke mutusake kanggo menehi tandha marang kabeh guru. Nanging iki mbuwang kemungkinan kasebut, amarga dilindhungi dening akeh jebakan ing papan sing rahasia.

Harry, Ron lan Hermione, amarga ora ana guru sing njupuk potongan, mutusake milih watu kasebut. Mula padha menyang kamar sing ana ing lantai pitu. Dheweke kudu nyabrang kamar supaya bisa tekan lawang sing ana ing sangisore asu 3-headed gedhe. Sawise kasil ngliwati jebakan iki, dheweke nemokake tes liyane.

Supaya kanggo njaluk menyang kamar ngendi Filsuf kang Stone tenan. Sawise tekan kamar iki, Harry ngerteni sapa sejatine koluder karo Voldemort. Iku ora luwih lan ora kurang saka Professor Quirinus Quirrell, siji sing paling ora panginten lan iku sing saka awal, kang dimaksudaké kanggo nyolong ngandika watu. Wiwit Voldemort, sing ana ing gulu profesor kaya parasit, wis dhawuh supaya njaluk lan nyolong.

Harry sing entuk watu supaya Quirrell - Voldemort nyoba mateni dheweke kanggo njupuk watu kasebut saka dheweke. Nanging amarga hubungane Profesor karo Lord Voldemort, dheweke ora bisa ndemek dheweke. Amarga rasa lara banget sing dialami nalika kontak karo Harry, iki amarga perlindungan sing diwenehake marang bocah kasebut dening ibune nalika dheweke mati.

Nanging kasangsaran kasebut, mula awak Quirrell ora bisa nahan lara, mula dheweke mati. Kanthi awak disintegrasi, dheweke ngeculake nyawa Lord Voldemort. Sing terakhir ing wangun disembodied pierces liwat Harry, nuthuk wong semaput lan ilang.

Nalika dheweke tangi, dheweke nemokake Kepala Sekolah Hogwarts, Albus Dumbledore. Sapa, nyadari yen Harry bali menyang eling, matur nuwun lan terus ngandhani bebener sing apik. Bebener iki ana hubungane karo masa lalu, karo kulawargane lan karo Voldemort. Sawise obrolan karo Direktur, dheweke dibebasake saka rumah sakit lan nerusake ketemu karo kanca-kancane.

Padha ketemu lan pindhah menyang kamar panedhaan, ing ngendi pesta pungkasan taun dianakake lan pemenang Piala House diumumake. Mangkono mungkasi taun sekolah ing Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Dadi Harry kudu bali menyang omahe pamane Dursley, kanthi mangkono nyimpulake buku kasebut.

Argumentasi iki digawe ing ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf. Kita nyorot kasunyatan manawa buku kasebut adhedhasar panemuan jagad anyar, sing kebak sihir. Dheweke uga nemokake bebener babagan kulawargane, kepiye seda, sapa sing mateni, motif, lan sapa sejatine.

Tokoh utama buku

Ing ringkesan iki kita bakal ngomong babagan saben karakter utama Harry Potter lan Watu Filsuf sing bakal nggawe novel gedhe iki.

Harry Potter

Dheweke minangka paraga utama ing novel kasebut. Yatim piatu wiwit isih bayi nalika wong tuwane tiwas. Wiwit wiwitan crita, Harry ditinggal ing lawang Dursley, lan dheweke urip nganti umure. Pakdhene ndhelikake bebener babagan masa lalu lan asal-usule saka dheweke. Nanging dheweke nemokake kabeh iki nalika umure 11 taun, nalika Rubeus Hagrid katon ing uripe.

Amarga Harry durung maca layang sing dikirim Hogwarts supaya dheweke sekolah. Hagrid mutusake kanggo ngunjungi dheweke lan uga njupuk kesempatan kanggo menehi kue kanggo ulang tahune sing kaping 11. Dheweke uga nggawa dheweke metu saka omah sing ana lan mbantu dheweke entuk apa sing dibutuhake kanggo taun ing Hogwarts.

Iku uga ngancani dheweke menyang stasiun sepur supaya bisa menyang panggonan kang. Sajrone sekolah, dheweke ketemu karo kanca-kancane sing anyar, kalebu Ron lan Hermione. Sapa sing bakal dadi kanca sing paling apik lan bebarengan karo dheweke miwiti petualangan sing apik. Dheweke banjur nemokake rencana pengin nyolong Watu Filsuf lan dheweke pengin menehi marang Lord Voldemort supaya dheweke dadi makhluk sing ora bisa mati.

Ron weasley

Karakteristik utama wong iki yaiku peculiarity kang abang-rambut, iku stands metu paling bab wong. Dheweke ketemu Harry nalika numpak sepur menyang Hogwarts, lan dadi kanca paling apik, bebarengan karo Hermione. Ron kudu manggon karo kulawarga abang-rambut, ing house andhap asor nanging banget picturesque kang dikenal minangka "The Burrow."

Dheweke duwe 7 sadulur, mung 2 urip dhewe (Bill lan Charlie). Telu ditemokake ing Hogwarts karo dheweke, yaiku Percy lan kembar Fred lan George. Lan adhine, Ginny, sing paling enom ing kulawarga gedhe iki. Ing kulawarga iki kabeh tukang sihir.

Hermione granger

Dheweke minangka salah sawijining karakter utama ing buku kasebut lan uga kanca paling apik Harry lan Ron. Dheweke minangka bocah wadon sing paling pinter ing kabeh taun, sanajan sadurunge mlebu sekolah, dheweke wis entuk akeh informasi babagan sihir. Kanthi cara sing padha karo kanca-kancane, dheweke dipilih menyang omah Gryffindor. Dheweke sing nyoba nyegah kanca-kancane supaya ora melu akeh masalah, sing dadi akibat saka petualangane.

Bantuan kasebut minangka titik penting kanggo nyegah Lord Voldemort entuk Watu Filsuf. Lan iku kabeh amarga saka kawruh dheweke ngidini wong-wong mau kanggo ngatasi teka-teki saka concoction kanggo ngombe supaya pindhah liwat geni ireng. Salah trap kanggo njaluk menyang kamar ngendi Philosopher kang Stone.

Albus Dumbledore

Dheweke dadi Direktur Hogwarts, dheweke sing ngancani Hagrid lan Macgonagall, kanggo ninggalake bayi Harry ing lawang omah Dursley. Umume komunitas penyihir ngaku dheweke minangka salah sawijining penyihir sing paling kuat, lan dheweke uga dadi penyihir paling kuat ing abad iki ing Britania Raya. Amarga iki Lord Voldemort wedi marang dheweke, amarga dheweke durung pulih saka perang pungkasan.

Sajrone Natal, dheweke menehi Harry jubah sing ora katon, ujar manawa jubah kasebut duweke James Potter, bapake. Miturut Albus, dheweke yakin bapake bakal seneng yen menehi hadiah marang putrane Harry. Sawise kabeh kedadeyan lan Harry tangi ing swiwi rumah sakit.

Dheweke ngandhani Harry yen dheweke wis numpes Watu Filsuf kanggo nyegah supaya ora tiba ing tangan sing salah. Nicholas Flamel uga sarujuk kanggo karusakan supaya loro-lorone nerusake kanggo numpes, tanpa getun.

Minerva mcgonagall

Saliyane dadi kepala omah Gryffindor, dheweke uga dadi guru Transfigurasi. Kajaba iku, dheweke minangka wakil direktur Hogwarts, minangka tangan tengen Albus Dumbledore. Dheweke nduweni ciri sing luar biasa lan dheweke minangka animagus. Tegese, nduweni kemampuan kanggo ngowahi dadi kewan lan wujud sing diadopsi yaiku kucing.

Uga weruh bakate Harry main Quiddict nalika numpak sapu, kaya bapake. Dheweke menehi Harry broomstick pisanan, Nimbus 2000. Supaya dheweke bisa main ing game pisanan kanggo omahe.

Draco Malfoy

Dheweke minangka getih murni, tegese dheweke asale saka masyarakat gaib sing dhuwur. Dheweke asale saka kulawarga aristokrat saka garis keturunan pesulap sing sampurna lan murni. Dheweke minangka anggota bangga ing omah Slytherin, uga kabeh kulawargane. Kulawargane tansah dadi pendukung kapercayan lan tumindake Lord Voldemort.

Amarga wong tuwané ora ana sing istiméwa, Lucius lan Narcissa Malfoy tansah ana ing sisih Voldemort sajrone wektu sing liwati ing Perang Wizarding Pertama. Dheweke terus-terusan memprovokasi Harry, Ron lan Hermione supaya entuk masalah.

Kepiye kulawargane nolak kabeh ahli sihir sing lair saka wong sing ora ahli sihir, yaiku Muggle. Kaya sing kedadeyan karo Hermione, dheweke tansah duwe komentar sing nglarani dheweke, kayata "Mudblood". Komentar sing lara lan mengaruhi Hermione akeh.

Neville Longbottom

Dheweke taun lan housemate saka Harry, Ron lan Hermione. Karakter iki nduweni sawetara ciri sing luar biasa lan minangka kejang lan memori sing ora apik. Mulane, ing dina mail teka ing Hogwarts, mbah putri ngirim pangeling.

Dheweke ora duwe potensi gedhe minangka penyihir, dheweke dianggep duwe kabisan magis dhasar lan ora ana bakat. Malah kulawargane ngira yen dheweke ora duwe sihir, nanging kabeh iki owah amarga kacilakan nalika isih cilik. Dheweke tiba saka teras omah lan wiwit mumbul.

rubeus hagrid

Dheweke duwe getih raksasa ing urat, mula dheweke dadi semi-raksasa. Dheweke dadi penjaga kunci lan latar sekolah Hogwarts of Witchcraft and Wizardry. Nalika dheweke ngerti yen Harry ora nampa undhangan kanggo sinau ing Hogwarts, dheweke mutusake kanggo nggoleki dheweke kanggo ngirim undhangan kasebut. Ningali carane lan ngendi Dursleys wis Harry, kang nemtokaken kanggo njupuk wong kanggo nggawe tumbas perlu kanggo taun sekolah.

Dheweke mutusake kanggo nggawa dheweke menyang Diagon Alley ing ngendi Harry entuk buku lan bahan, uga dheweke entuk tongkat sing pertama. Hagrid sedhela misah saka Harry kanggo tuku dheweke lan nalika wong loro ketemu maneh Hagrid menehi Harry manuk hantu. Sapa sing menehi dheweke jeneng Hedwig, iki bakal dadi pet anak kanggo dangu ing Course saka saga. Sing uga bakal ngidini bocah kasebut ngirim lan nampa korespondensi.

Karakteristik sing luar biasa saka karakter iki yaiku dheweke seneng banget karo makhluk gaib. Ndhuwur kabeh, makhluk sing mbebayani, saengga jagad gaib uga wedi. Iki dituduhake kanthi ndarbeni naga Ridgeback Norwegia sing nyoba kanggo berkembang biak ing kabine.

Snus Snus

Potions guru lan uga kepala Slytherin house. Miturut desas-desus sing nyebar ing aula Hogwarts, dheweke kepengin dadi guru mata pelajaran Profesor Quirrell. Yaiku, perkara Pertahanan nglawan Seni Gelap. Wiwit awal taun sekolah ing Hogwarts, dheweke guru sing paling ora grapyak kanggo Harry lan tansah nyoba kanggo golek alesan kanggo ngukum wong.

Nalika kedadeyan aneh ing sekitar Watu Filsuf diwiwiti, Snape dadi tersangka utama kanggo Harry lan kanca-kancane. Miturut investigasi sing ditindakake dening trio iki, dheweke kepengin nyolong kanggo awake dhewe, nanging banjur padha curiga yen dheweke nggoleki atas jenenge Lord Voldemort supaya dheweke dadi makhluk sing ora bisa mati.

Nanging ing pungkasan lan sawise nemokake identitas sejatine wong sing nyebabake kabeh gangguan kasebut kanggo nggayuh Watu Filsuf. Ing ngendi Severus dhewe tatu. Dheweke ngerti manawa Snape ora salah lan dheweke uga nylametake Harry sajrone pertandhingan Quidditch. Ing ngendi Quirrell wis nyoba mateni dheweke.

Profesor Quirrell

Dheweke dadi guru Pertahanan Terhadap Ilmu Gelap, lan pengikut setia Lord Voldemort. Nalika Harry lumebu ing kamar sing didhelikake Watu Filsuf. Dheweke nemokake Quirrell ngadeg ing ngarepe Mirror of Erised, ing pangilon iki Albus ndhelikake Watu Filsuf. Wis mungkasi plot buku kasebut, ujar manawa Quirrell ngidini Lord Voldemort njupuk bagean awak kanthi cara parasit.

Quirrell ora tahan kontak karo Harry nalika nyoba nyerang bocah kasebut, amarga kutukan Lily Potter ngrusak awak. Iki amarga dheweke omah Voldemort ing awak, sing siji karo kutukan sing ora bisa ndemek Harry. Mulane, Quirrell pungkasane mati lan Voldemort nilar dheweke.

Gusti Voldemort

Dheweke dadi penyihir sing nggawe wong-wong Inggris wedi nganti suwe nganti tanggal 1970. Ing tanggal kasebut sawetara konflik muncul lan dikenal minangka Perang Sihir Pertama. Awake rusak dening kutukan.

Dheweke minangka penyihir gelap sing nggegirisi Inggris nalika taun 1970-an ing konflik sing dikenal minangka Perang Pertama. Awake dirusak dening kutukan sing dilemparake marang Harry lan mbalek maneh. Dheweke banjur ngrekrut Quirrell kanggo nyekel Watu Filsuf kanggo nggayuh kalanggengan.

 Análisis

Bagean saka ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf kita bakal nerusake kanggo nindakake analisis buku iki. Struktur, tema, pengaruhe, malah babagan paragane bakal dirembug.

Struktur

"Wanita [Rowling] duwe imajinasi sing luar biasa. Dheweke nggawe seri kaya salah sawijining lukisan renaissance, kanthi garis perspektif sing beda-beda sing berorientasi marang tanpa wates lan ing kabeh arah, kanthi makhluk gaib aneh lan formasi rock ing latar mburi [...] »
— Polly Shulman.

Buku iki kaya akèh-akèhé buku ing 3 tumindak, karo introduksi dumunung ing wiwitan buku. Ngendi wiwit ing donya muggle. Suksesi lan resolusi ing sekolah sihir lan sihir. Nalika ngomong bab struktur nuduhake mburi acara dikembangaké ing buku rampung karo bali menyang donya ngendi kabeh diwiwiti.

Distribusi prasaja iki sing bola-bali ing meh kabeh pangembangan buku-buku hikayat iki, ngidini pamaca ngrasa akrab karo novel kasebut. Wiwit wiwitan, utas penuntun crita yaiku lelungan awal sing ditindakake Harry kanggo sekolah Hogwarts. Iku uga nggambarake kabeh proses sing Harry dadi liwat kanggo nemokake piyambak, nanging banjur plot wiwit watara watu filsuf kang dadi inti saka crita.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Review of The Pearl, karya John Steinbeck

Julia Eccleshare, njamin yen Rowling entuk manfaat saka penyelidikan babagan watu kasebut minangka motor dramatis novel kasebut. Loro-lorone awal struktural lan cara kanggo nemtokake kanthi moral sing lingkungan melu ing. Polly Shullman uga mratelakake panemune babagan struktur novel ing ngendi dheweke nyatakake:

"Buku pisanan nduweni lintasan dramatis sing prasaja: Harry yakin dheweke ngerti sapa sing apik lan sing ala, nanging dheweke salah ngira."

Shullman saliyane ngomong babagan struktur novel ing buku iki uga mbandhingake karo volume saga liyane kanthi seri soneta. Iki amarga skenario lan kahanan tansah padha, tindakake pandhuan padha Philosopher's Stone.

Shullman uga mbandhingake struktur saben volume kanthi seri soneta, amarga, sanajan skenario lan kahanan biasane diulang miturut model The Philosopher's Stone, penulis ora ngembangake saben bab minangka bab sing ora gumantung saka siji liyane nanging kanthi lelampahan padha lan évolusi serem padha.

tema

Kabeh tema sing bakal dikembangake ing buku lan kabeh acara sing bakal dikembangake ing sekitar tema, yaiku rasa seneng. Ing bab pisanan buku kasebut, patine Potters, yaiku, wong tuwane Harry, dilaporake.

Dadi wiwit saiki rasa ora seneng ngubengi protagonis. Bonus tambahan yaiku plot sing muncul ing saubengé watu Filsuf, sing ana hubungane karo srakah lan ketamakan Voldemort.

Karakter iki nduweni kepinginan sing mbebayani, yaiku dadi abadi. Mulane dheweke nggoleki Watu Filsuf sing dadi komponen utama kanggo elixir urip langgeng. David Colbert, komentar babagan iki:

"Pitakonan babagan keabadian meh tansah ana ing imajinasi JK Rowling. Buku pisanan kabeh babagan kepinginan Voldemort kanggo njaluk watu [...] »

Masalah penting lan dhasar liyane uga dibahas ing buku kasebut lan ing saga liyane, miturut Daniel Mitchell. Katresnan iku siji-sijine kekuwatan sing bisa digunakake nglawan Voldemort, yaiku sing bisa nglawan kekuwatane. Awit dheweke ora ngerti kekuwatan sejatine perasaan iki lan kepiye tumindake. Miturut Mitchell, novel kasebut nduweni refleksi Kristen tartamtu, salah sijine sing paling pinunjul yaiku kurban Lily Potter.

Sing menehi urip kanggo nylametake putrane siji-sijine, lan iki ora mung dibayangke ing buku iki, nanging uga ing buku-buku saga liyane. Pengorbanan iki diulang karo karakter liyane kayata Dumbledore, Dobby, Hedwig. Iki kedadeyan sajrone pangembangan crita Harry Potter.

Kita uga ngumpulake panemu saka Gwen Tarbox ing ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf iki. Sing ngomong ing buku iki alamat apa hubungan antarane anak lan wong diwasa. Kabeh iki bakal ketemu karo konsep "Infant Innocence" sing bakal dijupuk saka apa sing dikenal minangka Pencerahan. Pikiran iki negesake manawa bocah sing "lugu" bakal dadi wong sing ora nggatekake fakta liyane.

Miturut analisis Tarbox, hubungan tartamtu bakal diadegake antarane Harry lan Dumbledore, lan bakal ditemokake adhedhasar kawruh sing diduweni saka kaloro liwati sing pisanan. Hubungan sing bakal tekan puncak, titik pungkasan ing Harry Potter lan Ordo Phoenix.

Tema utama liyane ing buku iki yaiku ngelak kanggo kekuwatan lan godaan. Kanggo titik iki, kita duwe Alan Jacobs sing nyorot sihir kasebut, kaya sing diterangake dening penulis sing misuwur. Iki minangka alusi babagan apa teknologi kanggo masyarakat saiki, lan kanggo mangerteni lan nggunakake, perlu sinau liwat sinau. Ana karakter sing ora bisa ngerti apa tema iki, kayata Voldemort, sing nuduhake ambisi kuwat kanggo daya. Dheweke kepengin ngontrol sihir peteng kasebut.

Ing sisih liya, kita nemokake Harry sing miturut AO Scott nyatakake yen bocah lanang kasebut nolak kabeh janji kekuwatan lan keagungan yen dheweke milih dadi bagian saka omah Slytherin, nanging njaga kasunyatan manawa Harry bakal terus digodha dening janji-janji kekuwatan. ing liyane. wayahe.

Shullman ora setuju karo Scott, awit ngandika sing Harry ora bingung lan ora bakal digodha karo daya. Nanging, godaan kasebut ana hubungane karo rasa kangen sing diwenehake marang wong sing ditresnani sing ora ana. Iki bisa dideleng kanthi cetha nalika ngadeg ing ngarep pangilon Erised.

Intertekstualitas lan pengaruh

Ing ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf iki, kita bakal nganalisa intertekstualitas lan pengaruh. Sing padha bakal ngeweruhi ing saindhenging iki lan buku liyane sing bakal nggawe saga iki. Akeh kritikus ngomong sing saga ing umum, nanging utamané buku pisanan, Harry Potter lan Watu Filsuf. Padha duwe persamaan tartamtu saka segi estetika, tema lan malah narasi padha karo karya sastra sadurunge iku, ing sastra Inggris lan karya liyane saka negara liya.

Sesambungan intertekstual iki sing akeh diomongake para kritikus lan digambarake ing saga. Dheweke nuduhake yen Rowling diwujudake liwat reworking setelan, karakter lan malah gagasan. Amarga karakteristik pangembangan ing karya kasebut, profesor ing Universitas Almería, Blasina Cantizano Márquez, nyerat:

Disadari utawa ora, Rowling njupuk bahan paling apik saka sastra anak ing basa Inggris, kanggo nggawe karakter lan ngembangake crita sing bisa narik kawigaten para pamaca, (...) amarga kemampuan sintesis lan nggawe ulang iki, saiki kita kudu ngormati kontribusi kasebut. saka Rowling kanggo sastra Fantastic kontemporer.

Pandangan jagad

Rowling ngembangake plot buku-bukune ora ing alam semesta alternatif, kaya ing saga liyane. Nanging, jagad sing digawe, jagad gaib, ana ing jagad "nyata". Loro-lorone donya cohabit, lan ajeg ing kontak karo saben liyane ing macem-macem kesempatan. Dideleng liwat lensa Hogwarts, setelan sing digawe Rowling saya ganti.

Donya sing digawe dening Rowling diamati bisa berubah, babar blas bertentangan karo jagad "nyata" sing tetep karo kabeh kasunyatan konkrit. Dheweke ora nate ngganti apa-apa, dheweke minangka jagad sing beda banget, nanging padha urip bebarengan.

Iki ngidini maca gampang nampa kasunyatan saka donya gaib, amarga input saka donya nyata. Buku kasebut nyedhiyakake referensi utama babagan kasunyatan sing wis ditemtokake. Buku kasebut dumadi ing kutha London modern, lan kabeh sing ana hubungane karo komunitas gaib manggon bebarengan karo Muggles, yaiku, karo non-tukang sihir.

Sisih liya saka kasunyatan sing didhelikake iki disusun ing hierarki geopolitik, pendidikan, ekonomi, ing antarane struktur liyane sing luar biasa. Ing jagad gaib iki ora kabeh bakal ditanggulangi kanthi sihir. Tom Morris opined sing inconveniences sing ana ing buku iki arang ditanggulangi liwat sihir. Kanggo solusi iki ditemokake liwat campuran saka macem-macem kabecikan manungsa.

Uga diarani Inggris sing ditetepake dening Rowling mung sastra. Awit iku raket banget karo fitur dhasar saka bayangan Edwardian saka negara. Gambar iki tansah katon ing sastra anak nasional.

Pribadi

Miturut akeh kritikus, ciri fisik Lord Voldemort padha karo Iblis ing Paradise Lost. Ing karakter sing digawe dening Rowling, sampeyan bisa ndeleng macem-macem pengaturan sing duwe hubungan tartamtu karo karakter penulis liyane. Iki bisa dideleng ing kasus Harry, ing ngendi Colbert nerangake persamaan gedhe sing diduweni karo pahlawan sastra liyane.

Salah sawijining pahlawan sing bisa kita sebutake yaiku King Arthur, wiwit kaya Harry. Pangeran dilucuti asal-usule, ora ngerti garis keturunane, mula ora ngerti sapa. Lan nalika kita pirembagan bab kahanan minangka bocah yatim piatu, macem-macem panemu mimpin kanggo novel, kang Philip Nel nandheske. Kang ngakoni yen Harry duwe sawetara resemblance ing iki kanggo karakter utama ing Oliver Twist.

Nanging luwih mirip karo James Trotter, protagonis utama James lan The Giant Peach. Wiwit karakter loro kasebut digedhekake ing papan sing cilik banget kanthi kewajiban pamane. Karakter liyane sing duwe podho karo liyane njaba saga punika Voldemort, lan iku karo fitur aneh. Sing nggambarake gambar Iblis sing diwakili ing Paradise Lost John Milton.

Sapa sing wis mutusake ing sisih peteng, sing wis dadi "peteng" amarga kepinginan kanggo entuk kekuwatan. Iki jelas nggambarake Voldemort, sing dadi sihir peteng kanggo kekuwatan gaib sing ora bisa dipikirake. Albus Dumbledore nglambangake sage gedhe kayadene penyihir Gandalf, saka buku Tolkien. Babagan konsepsi dogmatis tartamtu saka Milton, sing ngomong babagan kulawarga Dursley.

Kang duwe podho tartamtu ing syarat-syarat cara kang repressive lan despotic bab carane mortify protagonis. Karo kulawarga Wormwood, sing uga nindhes cah wadon Matilda, kaya sing ditindakake karo Harry.

sajarah buku

Ing ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf iki, kita bakal nganalisa apa sing bakal dadi pangembangan buku lan kunci kasebut. Padha bakal mirsani carane crita Harry Potter unfolds minangka disambung lan adhedhasar.

Ngembangake

Asal-usul buku Harry Potter and the Philosopher's Stone ana gandheng cenenge karo prastawa-prastawa kang dumadi ing urip pangripta. Acara sing kedadeyan karo penulis asal Inggris, JK Rowling, wiwit taun 1990. Ing taun kasebut, dheweke pindhah karo pasangane ing kutha Manchester ing Inggris.

Sawise sawetara wektu dheweke kerep golek apartemen ing kutha. Rowling bali menyang London, lelungan sing ditindakake ing sepur sing dadi akeh banget. Sajrone kabeh perjalanan iki, kabeh wiwitan novel kasebut dumadi, miturut Rowling:

"Aku pancene ora ngerti kepiye ide kasebut [...] Diwiwiti karo Harry, banjur kabeh karakter lan kahanan teka ing sirahku"

Kabeh aliran ide kasebut dadi kanvas kanthi kabeh kahanan sing bakal dikembangake ing sekolah sihir. Ing wektu sabanjure Rowling bakal menehi jeneng Hogwarts: School of Witchcraft and Wizardry. Sajroning lelungan rampung anggone njlentrehake gagasan ing pikirane, amarga ora ana papan kanggo nulis. Kedadeyan sing diakoni Rowling minangka positif kanggo pangembangan kreatif crita kasebut.

Ing saiki utawa brainstorm Rowling nggawe sawetara karakter utama kayata Ron, meh tanpa sirah Nick, Rubeus Hagrid lan Hermione. Panyerat ugi wonten ing lelampahan menika nyimpulaken bilih cariyos menika badhe kaperang dados 7 novel. Ing wengi sing padha, nalika pungkasanipun tekan omah, dheweke nerusake kanggo nulis buku pisanan, kang bakal njupuk 5 taun kanggo rampung.

Nanging sajrone limang taun kasebut dheweke ngabdiake awake dhewe kanggo nggawe jagad kabeh sampeyan bakal nemokake kebak sihir. Kang ngubengi plot sing bakal revolve watara crita Harry. Penulis bisa nulis paragraf pisanan lan malah nggambar rincian sing dideleng ing aliran ide iki sajrone lelungan menyang Skotlandia. Dheweke kerep digunakake minangka dhukungan kanggo nliti kabeh rincian brainstorming iki, banjur ketik novel kasebut.

Ing pungkasan taun 1990, ibune Rowling kalah ing perang nganti mati amarga multiple sclerosis. Malah Rowling ngakoni manawa kasunyatan iki akeh pengaruhe dheweke nulis, kanthi cara sing jero banget. Dampak iki ing tulisane dituduhake dening kasunyatan manawa Harry bocah yatim piatu. Ing kene sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas pengaruh sedane ibune marang penulis kita.

Sampeyan uga bisa ndeleng carane dheweke mratelakake babagan wong sing wis mati, carane dheweke njupuk ing karyane lan ing konteks sing diwenehake. Kanggo apa sing diomongake Rowling ing wawancara babagan subyek iki, dheweke nyritakake kanthi cara sing jero ing novel-novel dheweke, apa sing diungkapake:

Buku-bukuku akeh babagan pati. Dheweke diwiwiti kanthi mateni wong tuwane Harry lan ana obsesi Voldemort kanggo nelukake pati, ngupayakake keabadian kanthi biaya apa wae, prestasi gedhe saka sapa wae sing duwe sihir. Aku ngerti kenapa Voldemort kepengin nelukake dheweke: kita kabeh wedi karo dheweke.
JK Rowling.

Wektu sawisé ibuné tilar donya, tepaté sangang sasi, panulis, sing lulusan basa manca, mutusaké pindhah menyang Porto (Portugal). Dheweke wiwit menehi kelas ing basa ibune, yaiku, Inggris, minangka basa manca. Umur murid-muride beda-beda antarane 8 lan 62 taun, lan ing kene dheweke bakal nulis crita bukune sing kapisan. Loro-lorone ing kafe lokal utawa ing sekolah nalika wektu luang.

Sangang sasi kepungkur lan sampeyan entuk 3 bab pisanan saka buku kasebut. Banjur dheweke ketemu karo komunikator Jorge Arantes, sing nikah karo dheweke lan duwe putri pisanan, sing jenenge Jessica. Ing negara iki dheweke nggawe akeh fitur utama novel kasebut, salah sijine yaiku Watu Filsuf. Crita kasebut ngubengi watu sing kasebut ing ndhuwur, sing dadi unsur sentral saka kabeh plot. Iki minangka salah sawijining obyek sing paling berharga lan kuat sing ditampilake utawa dibayangke ing buku iki.

Rowling wis duwe kawruh babagan watu amarga kelas kimia dheweke njupuk ing SMA. Watu sing digunakake minangka obyek utama buku iki pisanan dikenal ing taun 1991 ing negara tartamtu kasebut. Ing kene dheweke uga nulis bab sing menehi jeneng "The Mirror of Erised", bab iki dadi favorit.

Penulis ngakoni yen dheweke ora duwe gagasan sing jelas babagan carane miwiti bab pisanan lan nerangake manawa ana versi beda sing ditulis kanggo bab sing padha. Akeh perkara sing diganti ing bab pisanan iki nganti dheweke nyempurnakake, ing sadurunge sawetara karakter katon dheweke rampung ngilangi saka buku sawetara wektu mengko.

Owah-owahan liyane sing padha katon ing macem-macem gedhe iki saka awal kanggo buku, kita ketemu sing Potters urip ing pulo lan Grangers ing pesisir. Voldemort uga katon mlebu ing Godric's Hollow, kanggo mateni kulawarga Potter. Penulis uga ngakoni yen adaptasi pungkasan sing ditinggalake kanggo bab pisanan ora dadi sing paling diakoni sing wis dikembangake.

Iki amarga bagean iki dadi rada angel dingerteni lan diwaca. Nanging iki amarga kasunyatan sing kedaden karo akèh-akèhé saka buku ing saga Harry Potter. Rowling kudu nyedhiyakake informasi sing apik lan uga ndhelikake luwih akeh tinimbang sing diwenehake. Mula, rada angel dikembangake tanpa nemokake kabeh plot bebarengan.

Ing pungkasan taun 1993, penulis mutusake kanggo bali menyang tanah air, yaiku, ing Inggris. Wiwit iku dheweke wis pegatan lan karyane ora metokake woh. Dadi dheweke mutusake pindhah karo putri cilik Jessica dhisik menyang omahe adhine lan adhine ing Edinburgh. Kanggo banjur terus-terusan pindhah menyang macem-macem Apartemen.

Nalika iku, dheweke ngalami masalah gedhe kanggo nulis, amarga dheweke ngalami depresi amarga kabeh kedadeyan ing uripe. Dheweke uga ora bisa nyewa bocah wadon amarga kahanan ekonomine, mula kemampuane nulis tikel kaping pindho. Kanggo nerusake nulis, dheweke wiwit kerep dolan menyang kafe duweke adhine.

Ing kene dheweke bisa lungguh kanthi bebas nalika warunge ora akeh pelanggane karo putrine sing cilik lan yaiku sadurunge tekan warung. Dheweke metu kanggo mate karo cah wadon kanggo ban dheweke metu lan kanthi mangkono dheweke ngatur kanggo turu. Mupangate momen kasebut nalika nulis bakal luwih gampang kanggo dheweke tanpa ana kendala utawa kahanan sing ora ngidini dheweke nerusake bukune. Ing kene, ing warung iki dheweke bisa ngrampungake nulis buku kasebut.

Ing taun 1996, sawise rampung karya Harry Potter pisanan, dheweke mutusake kanggo ngetik rong duplikat. Dheweke lunga golek penerbit utawa agen sastra, mula dheweke menyang Perpustakaan Pusat Edinburgh. Dheweke banjur mutusake ngirim 3 bab pisanan saka buku kasebut menyang agen, nanging ditolak.

Rowling terus ngeyel supaya dheweke ngirim menyang liyane, njaluk agensi Christopher Little Literary Agents setuju kanggo golek penerbit kanggo nerbitaké tulisan. Nanging sanajan kabeh iki, terus nolak naskah kasebut, 12 kali tulisan kasebut ditolak dening penerbit. Nganti taun 1996, dheweke nampa tawaran sing apik (luwih saka 1.500 kilogram) lan disetujoni buku kasebut.

Atas jenenge penerbit London sing diarani Bloomsbury Publishing, tawaran kasebut digawe dening Penerbit Barry Cunningham. Kabar iki disampekake marang dheweke liwat surat sing ujar:
“Matur nuwun. Kita bakal seneng nampa naskahmu”

Ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf

Miturut apa sing diomongake dening penulis ing sawijining wawancara, dheweke ndeleng apa sing diomongake babagan 8 kali lan nganggep minangka surat sing paling apik sing ditampa sajrone urip. Kaputusan Barry ana hubungane karo apa sing dikandhakake putrine, bocah wadon umur 8 taun. Kang wis maca bab pisanan saka novel lan wanted kanggo terus maca apa sabanjuré, wanted kanggo ngerti liyane lan carane terus.

Bocah wadon cilik kasebut ngandhani bapake yen apa sing diwaca "luwih apik tinimbang apa wae." Bapakne, nalika krungu ungkapan iki, weruh potensial gedhe saka novel sing wis kepepet cah wadon 8 taun saka bab pisanan. Dadi dheweke mutusake kanggo nerbitake buku Harry Potter.

Publikasi

Sawise disetujoni manuskrip dening penerbit, Rowling dibayar £2.500. Nanging penerbit luwih ngutamakake jeneng penulis tinimbang dawane buku kasebut. Dadi Editorial Little njaluk Rowling nggunakake jeneng samaran, lan ora nuduhake jeneng asline. Wiwit studi anyar wis nuduhake yen penonton lanang ora biasane maca fiksi sing ditulis dening wanita.

Amarga iki, Rowling nyeponsori jeneng samaran "JK Rowling" kanggo ndhelikake jeneng loro kasebut, Joanne Kathleen. Mung ninggalake inisial lan jeneng mburi, jeneng sing digunakake kanggo ngurmati mbah putri. Penerbit uga ngusulake ngganti jeneng buku kasebut dadi Harry Potter lan The School of Magic, nanging Rowling ora gelem. Aku wanted inti saka jeneng kanggo katahan lan iku uga tombol kanggo plot.

Nanging, edisi Prancis nyunting lan ngganti judhul miturut terjemahan sing digawe. Saka jeneng sing padha nganti judhul Prancis, yaiku Harry Potter à l'école Des Sorciers. Sadurunge nggawe publikasi buku kasebut, Bloomsbury nggawe keputusan nggawe sawetara salinan naskah kanggo macem-macem kritikus lan penerbit. Kanggo menehi panemu lan komentar babagan iki, kanggo ngevaluasi apa pengaruhe buku iki. Uga carane bakal nanggepi buku saka writer dingerteni.

Nanging sawise nampa komentar positif minangka respon, Cunnigham, luwih manteb ing ati, mutusaké kanggo nyewa ilustrator kanggo edition saka novel. Kaya penulis, dheweke ora dingerteni lan jenenge Thomas Taylor. Kaputusan iki umume amarga kekurangan anggaran lan uga duwe sing anyar, sing inovatif. Ora ana variasi ing ilustrasi edisi tutup.

Nanging, ing edisi sakteruse, tutup mburi ngalami sawetara variasi ing ilustrasi. Kang nuduhake jenggot Albus Dumbledore ing werna coklat, nalika buku diterangake minangka salaka.

Blommsbury mutusake kanggo nerbitake buku Rowling kanthi kumpulan awal 500 eksemplar lan ing ngendi 300 kasebut digawa menyang Perpustakaan. Kabeh iki kedadeyan ing wulan Juni taun 1997. Kumpulan awal entuk sawetara salinan buku ing hard cover, nanging biasane dicithak nganggo format paperback utawa rustic. Uga ora duwe promosi luwih akeh tinimbang sing wis ditindakake penerbit, sawise ngubungi kritikus lan penerbit.

Tanggepan sing dikarepake saka pamirsa ora langsung teka kaya sing dikarepake. Mboko sithik buku kasebut wiwit ngasilake review positif sing diterbitake ing koran The Scotsman lan The Glasgow Herald. Elinga yen sadurunge publikasi Inggris buku kasebut, Christopher Little nggawe adol kanggo hak penerbitan ing Amerika Serikat.

Iku Arthur Levine saka Scholastic Corporation sing tuku hak ing pameran buku ing Bologna. Wiwit sajrone penerbangan kasebut, dheweke nindakake salah sawijining lelungan, ing pertengahan April 1997, dheweke wis maca novel Rowling lan narik kawigatene nganti dheweke entuk hak nerbitake novel kasebut ing Amerika Serikat.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Analisis lan ringkesan Etika kanggo Amador, maca kene

Kesepakatan kasebut dirembug kanthi mbayar $ 105.000, jumlah sing dianggep akeh banget ing wektu kasebut kanggo buku genre bocah-bocah. Rowling sinau babagan kesepakatan iki sawetara dina sawise buku kasebut diterbitake ing Inggris. Sawetara wektu mengko, sawise regejegan kuat. judhul buku diganti. Kanggo "Harry Potter and Sorcerer's Stone" lan ing basa Spanyol bakal dadi Harry Potter and the Sorcerer's Stone.

Sengketa iki katon nalika penerbit nganggep manawa wong, utamane bocah-bocah, nalika maca tembung Philosopher, filosofal ing basa Spanyol, bakal ana hubungane karo filsafat. Dheweke bakal nganggep manawa buku kasebut ana gandhengane karo masalah filosofis lan iki bakal nyebabake nyuda citra komersial. Rowling sawetara wektu mengko yen owah-owahan iki abot banget kanggo dheweke, amarga dheweke getun. Dheweke uga ngomong babagan carane dheweke bakal berjuang luwih keras kanggo njaga gelar kasebut supaya tetep kaya ngono. Nanging ora duwe swara utawa posisi sing luwih apik, dheweke ora bisa.

Philip Nel negesake yen amarga owah-owahan sing ditindakake ing judhul buku kasebut, link novel karo apa alkimia kasebut ilang, ditambah karo makna konsep liyane sing diganti nalika diterjemahake saka Inggris Inggris menyang American English. Edisi Amerika diterbitake ing taun 1998 ing negara iki. Ing sasi Oktober ing taun sing padha, Rowling nggawe tur buku kanggo sepuluh dina ing negara iki, promosi buku liwat wawancara.

Kita kudu ngelingi manawa edisi Inggris wis diterbitake sawetara wulan sadurunge terjemahan AS. Akeh sing maca ing Amerika Serikat sing wis tuku novel tuku online. Kanthi versi Inggris Inggris padha nyadari owah-owahan gedhe ing sawetara konsep sing ana ing novel iki amarga terjemahan.

Iki nyebabake kontroversi gedhe amarga para pamaca iki wis biasa karo versi loro kasebut lan nyorot sawetara perkara sing wis diganti ing konteks terjemahan kasebut. Bab sing padha kedadeyan karo buku ing ngisor iki, Harry Potter and the Chamber of Secrets. Amarga iki, penerbit Scholastic nuntut Amazon, situs web dodolan, amarga ora nggatekake hak geografis lan, mula, tumindak ilegal.

Rowling, minangka akibat saka kabeh sing wis kedadeyan, wis dadi swara kanggo wanita sing ngalami kahanan sing padha karo dheweke dhewe. Sadurunge nerbitake bukune, dheweke minangka conto wanita lan ing konferensi dheweke ngucapake tembung sing menehi tandha luwih saka siji. Awit padha nggambarake kasunyatan sing ora kena kalah.

"Ora mungkin urip tanpa gagal, kajaba sampeyan urip kanthi ati-ati supaya ora urip, mula sampeyan gagal kanthi standar. Sampeyan ora bakal ngerti awake dhewe, uga ora bakal ngerti kekuwatan hubungan sampeyan, nganti loro-lorone wis diuji nalika ngadhepi kasusahan, "ujare Rowling ing Harvard.

edisi pengetan

Ing ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf iki, kita bakal nuduhake edisi khusus saka saga iki. Bloomsbury nerbitake ing Januari 2007, versi anyar saka novel kasebut kanggo mengeti 21 taun penerbit. Edisi iki ngemot introduksi singkat sing ditulis dening Rowling dhéwé.

Uga ing September taun 2008 Scholastic nerusake nerbitake edisi anyar buku pengetan kaping 10 publikasi buku kasebut ing Amerika Serikat. Versi iki ngemot ilustrasi anyar ing tutup ngarep lan mburi. Loro-lorone digawe dening Mary GrandPré, ilustrator sing padha karo edisi Amerika sadurunge.

kontroversi agama

Kita bakal nuduhake ing ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf iki kontroversi agama gedhe sing saga arouses ing masyarakat agama. Miturut sawetara kelompok agama, padha ngaku yen buku Harry Potter iki nyengkuyung laku ilmu sihir. Ing ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf iki, kita bakal nganalisa kontroversi gedhe sing disebabake saga iki ing jagad agama.

Buku Harry Potter lan Watu Filsuf, bebarengan karo kabeh saga umume, wis melu lan dituduh macem-macem kontroversi sing ana hubungane karo ilmu sihir. Akeh kelompok agama sing nuduh Rowling saka ilmu sihir, miturut teks dheweke kebak isi setan, saéngga promosi ilmu sihir. Nancy Flanagan Knapp, nyoba nemokake utawa ngenali apa sing ditunjuk ing saga kasebut minangka setan. Dheweke nyimpulake yen bisa uga kelas Ramuan, sing diwulangake dening Profesor Severus Snape.

Kang dijupuk minangka conto sing bisa ndhukung kasunyatan sing kelompok iki nuduhke iki, nanging makna kritik ora katon. Amarga padha luwih mirip karo kelas kimia tinimbang ritual esoterik. Saga kabeh ana ing ndhuwur dhaptar "Buku Paling Ditanya" miturut American Library Association. Iku tetep kaya ngono kanggo periode saka 1999 nganti 2001. Ana uga acara sing luar biasa kaya sing kedadeyan ing New Mexico.

Ing endi sekelompok wong ngatur kanggo nyirnakake buku-buku kasebut ing jinis geni sing ngaku buku-buku kasebut nyinaoni wong-wong sing maca babagan ilmu sihir, satanisme lan ilmu gaib. Sing buku teka saka Iblis. Ing Amerika Serikat wis akeh telpon kanggo masyarakat supaya bisa njupuk buku metu saka sekolah. Iki sing padha, ing sawetara kahanan, mimpin lan ngarahake pembatalan maca buku-buku kasebut kanthi bantahan lan pratelan.

Salah sawijining anggota grup iki, pandhita sing jenenge Tony Leanz, negesake manawa Harry Potter promosi agama Wicca. Dheweke ngaku yen sekolah-sekolah sing nggunakake novel kasebut minangka buku sinau nglanggar pemisahan Negara lan Gréja. Awit buku-buku kasebut, miturut wong-wong mau, nduweni isi agama, sing ngowahi pikirane bocah-bocah lan nggawe dheweke percaya lan nyengkuyung dheweke kanggo nindakake ilmu sihir.

Ing taun 2003, saga kasebut dadi obyek serangan kritis, wektu iki dening Catholic World Report. Sapa sing ngritik protagonis buku kasebut, miturut dheweke, Harry ora dadi conto amarga dheweke ora ngajeni aturan utawa wewenang. Dheweke uga ngritik kasunyatan manawa campuran jagad "nyata" karo jagad gaib "minangka penolakan dhasar saka tatanan ilahi ing tumitah."

 

Uga ing taun kang padha Gabriele Kuby, nerbitaké buku sing mbaptis wong karo jeneng Harry Potter: apik utawa ala. Ing ngendi dheweke nerangake:

"Buku Harry Potter ngrusak atine wong enom, ngalang-alangi pangembangan rasa sing bener lan salah, lan kanthi mangkono ngrusak hubungane karo Gusti Allah nalika isih berkembang."

Anugrah

Buku iki dianugerahi macem-macem hadiah. Ing kene ing ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf, kita bakal ngandhani apa hadiah sing dipikolehi saka novel iki:

  • Birmingham Cable Children's Book Award 1997
  • Pasangan Telegraf Rustic Taun 1998
  • Penghargaan Buku Inggris 1997 Buku Anak Paling Apik
  • Sheffield Children's Book Award 1998
  • Daftar Buku Pilihan Editor 1998
  • Medali Platinum Whitaker's Book Award 2001
  • New York Public Library 100 judhul kanggo maca lan nuduhake
  • Editors "El Semanal": Best Book of 1998

Seri Harry Potter

Saga kasebut dumadi saka 7 buku lan ana ing ringkesan Harry Potter and the Philosopher's Stone sing bakal dakcritakake babagan urutane lan taun publikasi:

Translations

Ing babagan iki kita pitutur marang kowe adhedhasar ringkesan saka Harry Potter lan Watu Filsuf. Kabeh terjemahan sing wis lan bakal dadi saka seri buku iki. Dadi saka jumlah penerbit sing melu lan aktor sing nindakake swara kasebut. Iki informasi kanggo sampeyan.

Kita bisa miwiti kanthi ujar manawa ing taun 2008, seri buku iki wis adol luwih saka 400 yuta eksemplar. Nerjemahake menyang luwih saka 65 basa. Iki minangka karya sing paling akeh diterjemahake ing kabeh seri, saliyane kabeh basa sing digunakake ing wektu iki.

Nanging, penerbitan Bloomsbury, nggawe terjemahan sing diterbitake menyang Gaelic, Hindi, Latin klasik. Iki siji karo jeneng Harrius Potter et Philosophi Lapis lan Yunani kuna. Kabeh mau kanthi tujuan kanggo menehi motivasi marang wong akeh supaya sinau basa klasik. Nanging, penting kanggo nuduhake yen terjemahan iki nglambangake teks paling dawa sing diterbitake ing basa Yunani kuno.

Kajaba iku, klasik pisanan saka sastra anak, kang wis diterjemahaké menyang basa. Terjemahan Yunani iki ditindakake dening Andrew Wilson sing madhangi. Mula, terjemahané wis diakoni minangka salah sawijining prosa Yunani kuno sing paling misuwur sing bisa ditulis nganti pirang-pirang abad.

Nanging, kanggo terjemahan Latin, kita bisa ujar manawa iki ditindakake dening Peter Needham. Penerjemah iki menehi jeneng anyar kanggo karakter utama, saka seri buku iki. Mula dheweke menehi jeneng "Arrius", sing ditemokake ing geguritan Gaius Valerius Catullus.

Sabanjure, publikasi pisanan ing basa Spanyol iki ditindakake dening penerbit Emecé. Ing salajengipun, buku iki lan saga liyane diowahi maneh dening Editorial Salamandra. Ing sisih liya, penerjemah Alicia Dellepiane Rawson, nindakake terjemahan Harry Potter and the Philosopher's Stone.

Dadi terjemahan iki minangka kolaborasi pisanan lan pungkasan, ing publikasi saga sing nganggo basa Spanyol. Mula, ing sawetara investigasi, dheweke wis ngevaluasi sawetara cara sing ana gandhengane karo terjemahan buku kasebut. Nuduhake kelemahane lan mbukak akeh kesulitan kanggo maca karya sing tepat lan gampang.

Pungkasan, kita bisa nunjukake manawa akeh formulir sing wis dievaluasi kanthi akeh, sing ana gandhengane karo jeneng sing cocog. Uga beban semantik, amarga ora diganti, kanthi tembung sing padha ing basa Spanyol. Iki bakal nggawa minangka akibat, mundhut ing Nilai bakal Juru ngandika karya.

Adaptasi

Ing ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf iki, sawetara adaptasi digawe. Dadi tepat telu: babagan film, babagan game video lan buku audio. Liwat adaptasi kasebut, sampeyan bakal ngerti luwih akeh babagan poin kasebut. Ing sisih liya, muga-muga informasi sing ditinggalake ing kene bakal migunani banget kanggo riset sampeyan. Sabanjure, kita rinci:

Wayang

Ing kene aku ninggalake sampeyan ing ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf panjelasan sethithik babagan adaptasi iki lan apa sing didhasarake, aktor sing melu lan karakter apa sing ditindakake. Uga, sutradara sing tanggung jawab kanggo ngarahake film iki.

Ing taun 1999, Rowling nyedhiyakake hak film kanggo papat publikasi Harry Potter pisanan sing didol. Kanggo jumlah siji yuta pound $1.982.900 utawa 1.127.861 euro. Penulis iki njaluk supaya klompok aktor utama asal saka Inggris, nanging dheweke fleksibel kanggo nampa partisipasi sawetara aktor Irlandia. Antarane wong-wong mau: Richard Harris sing main Albus Dumbledore.

Nalika peran paling pinunjul, balung, karakter utama cast. Dheweke dadi aktor ing ngisor iki: Daniel Radcliffe, Rupert Grint lan Emma Watson, main Harry, Ron lan Hermione. Ing papan liya, Richard Harris, Robbie Coltrane, Alan Rickman, Maggie Smith, lan Tom Felton. padha main peran Dumbledore, Hagrid, Snape, McGonagall lan Draco Malfoy.

Kita bisa ngomong, sing ing orane tumrap sekolah awal saka planning film. Steven Spielberg diundang kanggo ngarahake. Nanging, direktur iki ora pengin nampa proposal, dadi, ing pungkasan, direktur Chris Columbus kapilih. Sabanjure, produksi ditindakake dening Pak David Heyman.

Skrip kasebut ditulis dening Steve Kloves saka Amerika. Rekaman iki diwiwiti ing spasi Leavesden kanggo sasi Oktober taun 2000. Wektu liwati lan rampung ing Juli taun sabanjuré. Film iki dirilis ing bioskop donya tanggal 04 November 2001.

Mbusak rekor box office kanthi ngasilake $33,3 ing Amerika Serikat lan sukses ing dina pisanan dirilis ing layar amba. Kuwi kamenangané, sing total $ 974.733.550 donya diklumpukake saka tape. Dadi uga film paling dhuwur nomer loro ing sajarah bioskop.

Minangka wektu liwati, taun mengko, panggonan iki ilang, terus dadi salah siji saka 10 paling dhuwur-grossing film nganti 2010. Nanging, kanggo dina iki tetep ing Panggonan liya antarane kabeh film liyane sing nglengkapi seri. Amarga bab pungkasan, film kawolu disebut Harry Potter lan Relikui Kematian: Part 2.

Iki dirilis ing layar gedhe ing Juli 2011, kanthi regane luwih saka $ 1.300 milyar ing saindenging jagad. Anjog dheweke kanggo njupuk Panggonan katelu, film sing entuk rekor box office paling dhuwur saka legenda wayang. Sabanjure, Avatar lan Titanic karya James Cameron. Kaya-kaya ora cukup, film kasebut dinominasiake kaping telu kanggo Oscar. Ing rangking soundtrack paling apik, desain kostum paling apik lan desain produksi paling apik.

videogames

Kene aku ninggalake sampeyan ing ringkesan saka Harry Potter lan Watu Filsuf panjelasan sethitik saka adaptasi iki lan apa adhedhasar, video game iki, carane padha dirilis, miturut paramèter apa. Video game iki dirilis antarane taun 2001 lan 2003, biasane digawe ing novel homonim. Tegesipun wujudipun sami, nanging tegesipun beda.

Biasane nganggo jeneng Amerika Harry Potter and the Sorcerer's Stone. Nanging, bagean gedhe saka video game iki diilangi dening perusahaan Electronic Arts. Nanging iki ora nyegah wong-wong mau saka kang diprodhuksi dening akeh perusahaan liyane.

Electronic Arts dirilis lan dipasarake game kanggo digunakake ing platform PC. Mung karo sistem operasi Microsoft Windows, Game Boy Color, Game Boy Advance, lan kanggo PlayStation ing taun 2001. Ing taun 2002, Aspyr Media dirilis kanggo Mac OS 9. Nanging, kanggo taun 2003, video game iki dirilis maneh dening EA. Kanggo konsol Gamecube, PlayStation 2, lan Xbox.

Audiobook

Kita bakal nyentuh ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf iki, buku audio sing digawe liwat publikasi novel kasebut, wiwit jaman saiki nganti saiki.

Kita bakal miwiti kanthi ujar manawa, kaya kabeh karya ing seri kasebut, buku kasebut uga dirilis ing format audiobook. Kanggo apa sing ditindakake ing basa asline, nalika taun 2002. Wong sing nindakake swara kasebut yaiku aktor Stephen Fry, sing diterjemahake bakal disebarake ing Inggris Raya. Ing kasus terjemahan sing digawe ing Amerika Serikat, iki ditindakake dening Jim Dale.

Kajaba iku, Editorial Salamandra dirilis kanggo taun 2003, terjemahan Spanyol karya. Mula, ditindakake kanthi total wektu wolung jam. Sabanjure, terjemahan sing digawe kanggo Spanyol duwe hak istimewa kanggo nduwe swara Eduard Farelo.

Nanging, ing sisih liya, terjemahan kasebut nyebar ing saindenging Meksiko lan Argentina. Aktor Christopher Smith lan Gustavo Di Sarro melu kerja keras iki. Dheweke mung ngirim siji seri buku, sing diterbitake ing basa Spanyol.

Panjelasan babagan sukses Harry Potter

Ing bagéyan saka ringkesan saka Harry Potter lan Watu Filsuf kita bakal nuduhake sampeyan sukses gedhe tanpa precedent saka buku muncul kanggo panjelasan beda sing nyoba kanggo ngenali alesan kanggo kedadean iki. Mulane, ing ringkesan iki saka Harry Potter lan Watu Filsuf. Macem-macem panjelasan sing nyoba nggawe kita ngerti sebabe sukses gedhe sing dipikolehi saga.

Sawetara ana hubungane karo lingkungan sosial ekonomi lan budaya. Liyane ngomong babagan propaganda lan publisitas gedhe saka buku kasebut. Kamungkinan liyane amarga dheweke ngupaya mbenerake jinis unsur sing digunakake ing tradhisi sastra. Dadi Rowling nggunakake cara iki, kanthi sawetara fitur intrinsik novel kasebut.

Zack Snipes nduweni panemu kang beda ngenani suksese karya sastra kang ditulis Rowling. Dheweke percaya yen kabeh kudu fokus ing kampanye pemasaran gedhe sing ditindakake penerbit kanggo promosi buku anyar iki. Kajaba iku, dheweke butuh publisitas iki amarga penulis ora dingerteni nganti saiki. Nanging Andrew Blake ora ngandel hipotesis iki, dheweke percaya yen ora kabeh amarga propaganda sing ditindakake dening penerbit, dheweke njlentrehake ing "Irresistible Ascension of Harry Potter" yen eksegesis fenomena iki ora amarga:

"Iki ora nerangake carane buku bocah-bocah sing wiwitane diterbitake ing cetakan 500 salinan ... entuk perhatian ing saindenging jagad, utawa ngapa buku kasebut, lan seri sabanjure, narik kawigaten wong diwasa."

Sukses buku kasebut luwih ana gandhengane karo cara Rowling nyerang populasi umum ing saubengé novel kasebut kanthi konteks politik lan budaya sing tepat. Dadi, ngomong babagan titik pisanan. Inggris ing ngendi Harry Potter pisanan muncul ana ing titik balik nalika buku kasebut muncul. Negara iki nemtokake maneh keputusane nalika ngadhepi globalisasi. Mangkono entuk owah-owahan gedhe ing paradigma budaya Inggris dibayangke.

Dene titik kapindho, rawuhe Harry Potter dumadi sajrone perspektif sastra sing ditindhes dening kabeneran politik. Mulane, iku ngilangi kabeh alangan panguwasa. Nimbulake kasunyatan manawa demam gedhe sing mengko jenenge Pottermania ora bisa dikendhaleni.

Pamanggih sanesipun ingkang ugi dipunandharaken inggih menika kathah unsur saha kualitas novel ingkang njalari daya tarik saha daya tarik masarakat. Sawetara pamikiran kaya Anne Hiebert Alton sing nemtokake manawa gabungan saka macem-macem genre lan uga saka segi tema. Iku nyakup lan mulane dadi sakabehe, yaiku, menarik lan gawe ketagihan kanggo sing maca.

Peter Appelbaum, ing sisih liya, percaya yen daya tarik novel kasebut narik kawigaten para pamaca. Iku luwih related kanggo kasunyatan sing Rowling nggantosi sihir minangka teknologi konsumen saiki. Kanggo spesialis Kristen Daniel Mitchell, dheweke ora setuju karo sing terakhir. Awit iku negesake menawa seduction dianggep dening ilmu sihir sing buku awakens ing maca, iku ora alesan kanggo sukses uga. Amarga iki, dheweke percaya yen luwih ana gandhengane karo kasunyatan karakteristik buku kasebut.

Kaya dene paragane minangka pahlawan yatim piatu sing ilang sing bakal nuwuhake rasa empati lan rasa ketertarikan marang alur novel kasebut. Kanggo Gwen Tarbox, dheweke uga ora mikir kabeh iki munggah menyang tingkat kanggo nerangake pamirsa gedhe sing digawe buku Harry Potter. Dheweke banget mamang sing confrontation pancet antarane Harry Potter lan Voldemort lan acara revolve watara. Luwih ana hubungane karo perjuangan sing kudu ditindakake Harry supaya bisa misahake awake dhewe saka kesucian lan ora sadar.

Cathetan

Kita bakal nyorot ing ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf sawetara cathetan penting saka buku iki. Ngadhepi upaya Voldemort kanggo mateni Harry, dheweke pisanan mateni Lily Potter, ibune bocah kasebut.

Wong wadon ngadeg ing antarane dheweke lan bayi, sadurunge mati dheweke menehi mantra katresnan. Sing nyegah Voldemort ndemek dheweke. Sihir sing diwenehake Lily marang Harry minangka proteksi yaiku sing nglindhungi dheweke sawetara wektu mengko. Nalika Voldemort nyoba nyerang maneh, nanging nggunakake Profesor Quirrell, sing dadi pengikut sing setya.

Piandel iki sing ngalangi Quirrell, karakter saka buku sing nggabung karo Gusti, saka ndemek Harry. Nalika nindakake iki, dheweke nandhang sangsara gedhe, nandhang sangsara amarga awak ora bisa asimilasi lan pungkasane mati. Kabeh amarga mantra sing dilebokake Lily Potter marang putrane.

Sajrone wengi Natal, Harry nampa hadiah kanthi anonim. Nalika mbukak bungkusan, dheweke ngerti yen iku jubah sing ora katon. Ing pungkasan buku, nalika Harry piyambak karo Direktur Hogwarts, karo Albus Dumbledore. Dhèwèké ngakoni yèn dhèwèké sing mbalèkaké tanjung mau, awit bapaké wis nyilihaké sakdurungé séda.

Rowling ing kaca dheweke khusus darmabakti kanggo Harry Potter, luwih dikenal minangka pottermore. Dheweke nerbitake crita cekak saka sudut pandang Severus Snape, ing ngendi dheweke ngomong babagan katresnan gedhene Lily Potter. Ringkesane kaya ing ngisor iki:

Ing jaman biyen, ana penyihir pucet lan kuru, mestizo, rambute lemu lan isin banget. Kabeh wong milih dheweke, kabeh kajaba penyihir Lily Evans. Dheweke dadi kanca paling apik lan katresnan sing ora mungkin. Dheweke terus tresna marang dheweke sajrone taun-taun ing Hogwarts, nalika dheweke nikah karo James Potter (salah sawijining bocah lanang sing paling milih dheweke nalika sekolah). Dheweke tresna marang dheweke nalika dheweke dadi Death Eater lan sanajan dheweke mati ing tangane Lord Voldemort. Dheweke ora lali dheweke nalika, ing pangayoman saka Dumbledore, dheweke wiwit mulang ing kastil ing ngendi dheweke sinau sihir, lan ing kana dheweke ngaturake patrap katresnan sing pungkasan lan paling gedhe: kanggo nglindhungi putrane Harry, sing, sawise kabeh, Aku duwe mripate »

Ing tangan liyane, aku ninggalake sampeyan pranala iki yen sampeyan kasengsem ing artikel iki, aku uga menehi saran supaya maca:


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah