Quantcast

Apa gula nggawe sampeyan lemu?

Gula minangka komponen sing digunakake kanggo ngombe minuman manis, panganan cuci mulut lan sawetara panganan, nanging sampeyan ngerti yen Apa gula nggawe sampeyan lemu?, yen sampeyan pengin ngerti informasi iki, sampeyan kudu terus maca Artikel kita.

Apa gula nggawe sampeyan lemu? Ketik lan ngerti bebener kene

Gula, minangka bahan sing penting ing pawon lan ora ilang saka meja, ora mung digunakake kanggo ngombe minuman, nanging uga kanggo nyiyapake panganan cuci mulut. Minangka digunakake saben dina, akeh wong lali yen iku komponen penting banget kanggo fungsi otak.

Wong-wong percaya yen gain bobot amarga mangan akeh lemak, nanging kasunyatane yen gula nduweni peran penting ing proses iki. Dibuktekake kanthi ilmiah manawa gula nyebabake masalah obesitas luwih akeh tinimbang mentega, kacang utawa alpukat.

Ing panelusuran diet sing luwih apik, mayuta-yuta wong mandheg ngonsumsi sawetara panganan, utamane sing duwe lemak. Nanging sing bener yaiku awak manungsa butuh lemak kanthi jumlah sing cukup supaya bisa mlaku kanthi bener.

Kacang-kacangan sugih ing lemak tak jenuh, kaya sing ditemokake ing lenga zaitun lan iwak, utamane salmon. Sawetara panliten nuduhake yen diet rendah lemak digandhengake karo serangan jantung ing wong sing ngetutake, dene wong sing diet rendah karbohidrat ora duwe tingkat kasebut.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Napa madu ora kadaluwarsa?

Mitos gula

Kanggo akeh ahli nutrisi lan kanggo macem-macem panaliten sing wis ditindakake, wis disimpulake yen gula dhewe ora nggawe wong dadi lemu, uga ora nyebabake munculé diabetes utawa nyebabake bosok.

Gula menehi kontribusi gedhe kanggo energi lan rasa ing panganan, sing ndadekake wong ketagihan kanggo konsumsi. Kalori iku sing nggawe wong gemuk, luwih-luwih yen dheweke cenderung ora aktif lan ora nindakake olahraga apa wae.

Faktor liya sing ngilangi kahanan gula yaiku predisposisi genetik wong, wis kabukten manawa diabetes duwe kahanan genetik sing bisa diwarisake dening bocah-bocah. Ing babagan rongga, yen wong njaga kebiasaan higienis kanthi untu lan cangkeme wiwit cilik, dheweke bakal bisa njaga tanpa rongga, yen ora, mesthine rereget bakal nyebabake rongga luwih akeh tinimbang gula sing bisa nyebabake .

sing-gula-lemak-2

Mungsuh Gula Mundhut Bobot?

Yen masalah nyoba ngilangi bobot, lemak ora duwe peran penting proses, sing kudu digatekake yaiku jumlah kalori sing dikonsumsi. Gula ing pangertèn iki, dianggep kosong, amarga ora nyedhiyani sembarang jumlah gizi kanggo awak, kang ndadekake proses padha energi lan manifests kang luwih luwe kanggo ingest jumlah luwih saka kalori.

Umume produk panganan sing kasedhiya ing pasar duwe jumlah gula sing luwih gedhe utawa luwih cilik, mula nalika blanja, komponen iki kudu dikontrol kanggo njaga asupan kalori sing nyukupi sedina muput.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Brokoli Penasaran

Kanthi cara sing padha, wis dianggep yen panggunaan gula ing nyiapake kue, kue, coklat lan permen liyane, wis menehi jeneng gula sing ala kanggo mbantu wong nambah bobot. Spesialis nyaranake manawa paling apik kanggo njaga diet sing sehat lan seimbang kanggo ngindhari konsumsi gula sing akeh.

Minangka unsur sing nyedhiyakake energi kanggo awak, penting ora mandheg ngonsumsi, nanging bisa nyuda konsumsi saben dina. Kajaba iku, gula minangka pengawet alami sing nambah tekstur kanggo sawetara panganan lan omben-omben, nggawe keseimbangan ing antarane lan tingkat keasaman panganan.

Panganan kanthi isi gula luwih akeh

Supaya sampeyan aran luwih tenang, sampeyan kudu ngerti panganan sing luwih akeh gula, supaya sampeyan bisa nyuda konsumsi saben dina.

Yogurt karo woh: sanajan minangka panganan sing disiapake kanthi alami kanthi nambah woh, ing pirang-pirang kesempatan gula ditambahake kanthi jumlah akeh. Yogurt alami luwih nutritious tinimbang yogurt sing disiapake lan dikemas. Yen sampeyan mriksa label yoghurt, verifikasi jumlah gula sing ana lan yen luwih saka perlu kanggo dina, aja nganggo. Woh utawa kacang seger bisa ditambahake ing yogurt alami lan luwih sehat kanggo awak.

amplop sup: presentations saka soups ing amplop utawa komplong duwe kurang lemak saka siji sing disiapake ing ngarep, supaya padha asring digunakake kanggo nedha awan. Nanging sejatine uga nduweni kandungan gula sing dhuwur lan luwih-luwih yen tomat, sing bisa nganti 15 gram gula saben 100 gram sup.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kenapa cabe panas?

salad dressings: Preduli saka jinis klamben digunakake, iki duwe persentase dhuwur saka gula ing isi, yen sampeyan pengin nggunakake salad, mung nggunakake ekstra virgin cuka, hummus utawa jeruk kanggo sugih iku.

Bar Nutrisi: Bar nutrisi sing kondhang utawa bar sereal sing dikonsumsi wong kanggo nedha isuk duwe nganti 11 gram gula saben, meh jumlah sing dibutuhake dikonsumsi sajrone sedina.

Ketchup: saos tomat sing bisa dilebokake ing pasta, kajaba tomat, uga duwe gula tambahan, iki nglawan rasa tomat lan kaasaman alami, rumus sing padha ditrapake kanggo saos tomat sing digawe saka sirup jagung. utawa molase.

Kaya sing sampeyan ngerteni, gula kanthi jumlah akeh mbebayani kanggo kesehatan, nanging minangka unsur sing dibutuhake kanggo awak sing ora kudu dilalekake sanajan diet.

https://www.youtube.com/watch?v=Wx0U7NH2s74


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah