Quantcast

Alemania


Alemania

Artikel kasebut nyritakake babagan struktur negara, nerangake tanah sing dadi bagean saka negara kasebut. Nerangake endi cabang negara sing nindakake administrasi politik Jerman. Materi kasebut ngemot informasi babagan festival lan pesta sing biasane dirayakake ing kutha-kutha ing negara kasebut.

Lokasi geografis Jerman

Jeneng resmi yaiku Republik Federal Jerman.

Ana 16 tanah ing negara:

  • Bavaria;
  • Baden-Württemberg;
  • Sedan;
  • Brandenburg;
  • Bremen;
  • Hamburg;
  • Hesse;
  • Mecklenburg-Pomerania Kulon;
  • saxony ngisor;
  • Rhineland-Palatinate;
  • Saar;
  • Saxony;
  • Saxony-Anhalt;
  • Rhine-Westphalia Lor;
  • Thuringia;
  • Schleswig-Holstein.

Kabeh tanah iki duwe hak ngatur dhewe.

Ibukutha resmi Jerman yaiku Berlin, ibukutha administratif negara kasebut yaiku Bonn.

Jembar wewengkon Jerman 356978 km2. kothak

Badan legislatif paling dhuwur ing negara iki yaiku Bundestag utawa Kamar Deputi lan Bundesrat (House of Lands). Kekuwatan eksekutif ditindakake ing kontrol pemerintah, dipimpin dening kanselir federal.

Jerman dumunung ing wilayah tengah Eropah Kulon. Secara geografis dumunung ing antarane segara Lor lan Baltik ing sisih lor lan Alpen ing sisih kidul.

Rincian posisi geografis Jerman yaiku lokasine antarane kakuwasan karo ekonomi maju ing sisih kulon lan bagean kurang berkembang ing Eropa wétan.

Wilayah iki padhet pendhudhuke, nuduhake yen wilayah kasebut maju.

Warisan sajarah gedhe

Negara kasebut nduweni potensi sing signifikan kanggo warisan sejarah lan budaya. Ing ibukutha negara ana panggonan unik, kang dikenal minangka Museum of Prusia Cultural Treasures, uga Museum Pergamon, Water Museum, Charlottenburg Castle.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Iklim Eurasia ing tabel (Kelas 7), relief

Ing tlatah kraton kastil, wiwit abad kaping XNUMX, ana sawetara kompleks museum bebarengan: kompleks taman lan istana Sanssouci, Gerbang Brandenburg, Katedral St. Nicholas, Reichstag.

Bèntèng dumunung ing Leipzig, uga tilas balai kutha lan bangunan menara "Battle of Nations" sing misuwur.

Ing Dresden, ana Istana Zwinger kanthi galeri seni sing misuwur ing donya. Ana uga Museum Senjata unik ing kene.

Cologne nduweni katedral Gotik paling gedhe ing donya lan Gréja St Gereon.

Ora mungkin ora nyebutake tokoh budaya lan seni sing paling gedhe sing dilahirake ing Jerman.
Ing antarane:

  • beethoven;
  • Goethe

Museum Beethoven House ana ing Bonn, lan ing Weimar sampeyan bisa ndeleng Museum Goethe House.
Ing Jerman, dheweke seneng karo sejarah lan tradhisi. Kasunyatan iki dituduhake ora mung kanthi jumlah museum sing ora kaetung, nanging uga akehe preian sing paling menarik lan kabeh jinis festival. Perayaan gedhe bisa dadi conto iki: ing Hamelin, ing ngendi ing mangsa panas, saben Minggu sampeyan bisa rawuh ing prosesi kanggo ngurmati nylametake kutha saka invasi tikus dening piper legendaris.

Bingen am Rhein sarwa dumadi perayaan ing industri anggur lan Oktoberfest paling misuwur: Festival Bir Donya ing Munich.

Festival kembang sing misuwur ing donya ing Erfurt ora kalah populer ing antarane turis lan pengunjung kutha.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Wilayah alam ing Dataran Siberia Kulon

Apa sing wis disinaoni?

We ketemu metu carane akeh tanah kalebu ing Jerman. Kita entuk ide babagan carane wong-wong ing negara kasebut gegayutan karo warisan lan sejarahe. Kita sinau manawa legenda sing kondhang duwe konfirmasi nyata. Kita sinau babagan akeh atraksi sing populer karo turis lan warga Jerman.





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah