Dolanan malaekat

Dolanan malaekat punika novel dening Carlos Ruiz Zafón, diterbitake ing 2008. A terusan kanggo Bayangane angin, crita iku umumé independen saka buku sadurunge lan bisa maca ing isolasi.

Ringkesan lan Sinopsis

Crita kasebut diwiwiti kanthi panulis David Martín ngeling-eling kasuksesane sing sepisanan minangka panulis profesional sing berpengalaman, nalika kerja ing koran La Voz de la. industri ing Barcelona ing 1917. Dheweke duwe kesempatan kanggo nulis ing koran serial crita angkara disebut Misteri saka Barcelona amarga pengaruh saka penulis misuwur jeneng Pedro Vidal.

David kelingan nalika isih cilik lan ora seneng. Dheweke ditinggal dening ibune, lan bapake bali saka perang minangka wong sing rusak. Pangeling-eling David marang bapakne ora apik lan ora lembut: dheweke kelingan karo wong sing mabuk sing ditembak mati ing ngarepe.

David wiwit kerja ing koran minangka bocah tugas, golek panglipur lan perlindungan ing kana. Seri kejahatan sukses, lan David dadi selebriti sastra cilik. Dheweke pindhah menyang omah gedhong sing ditinggalake ing Barcelona lan ketemu karo wanita enom sing ayu jenenge Christina sing arep dikawini.

David dicedhaki dening penerbit cilik lan setuju kanggo nulis seri saka buku disebut Kutha Kutha kanthi jeneng samaran Ignatius B. Samson (amarga subyek kasebut cedhak banget karo karya sing ditindakake kanggo artikel kasebut), kanthi buku anyar saben wulan. Iki mbutuhake jadwal nulis grueling sing nerjemahake menyang 6,66 kaca karya saben dina kanggo ketemu jadwal. David nolak iki efforts minangka "Penny elek" nulis, ditulis cepet lan dimaksudaké kanggo konsumsi cepet.

David mutusake kanggo mandheg kerja ing City of the Damned, nerbitake novel serius, lan omah-omah karo Christina. Kabeh kanthi cepet dadi salah: novel dheweke gagal, dheweke ngerti yen Christina duwe hubungan karo Vidal, Vidal nyolong salah sawijining novel David lan nerbitake kanthi jeneng dhewe kanthi sukses, lan dheweke dituntut dening mantan penerbit.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Harry Potter Lan Tawanan Azkaban

David nemokake koleksi surat lan foto ing kamar sing dikunci ing omah, sing dheweke percaya minangka properti saka pemilik omah gedhong kasebut. Huruf lan foto njupuk bayangan dheweke, menehi tandha yen ana kedadeyan sing nggegirisi lan tragis ing omah wis suwe.

David banjur didiagnosis tumor otak, sing gawe kaget dheweke. Dheweke dicedhaki dening wong misterius sing jenenge Andreas Corelli, penerbit Prancis sing kondhang lan kondhang. Corelli pengin nyewa David kanggo nulis buku kanggo dheweke, nanging ora mung buku apa wae, buku sing menehi inspirasi kanggo wong kanggo ngganti donya.

David, chilled dening diagnosis, setuju, nanging ana komplikasi liyane: The City of the Damned's publisher duwe kontrak eksklusif lan dheweke ora bisa kerja ing penerbit liyane. Nanging, nalika editors mati ing geni misterius, komplikasi iki dibusak. Senajan David curiga ing wektu geni, dheweke setuju kanggo bisa ing buku kanggo Corelli. Dheweke asring rumangsa ora nulis kaya sing dadi saluran kanggo pasukan liyane, lan percaya yen buku kasebut bisa nyebabake kiamat.

David nemokake yen tumore wis ilang kanthi ajaib, mula dheweke bisa sehat lan siap kerja. Dheweke ngadhepi Corelli, sing ngandhani yen dheweke wis disewa kanggo nulis buku sing sejatine bakal dadi dhasar agama anyar, nanging Corelli ora bakal ngandhani apa tujuane agama anyar iki.

David ngunjungi Cemetery of Lost Books lan nemokake salinan Lux Aterna Kab, buku wong mati ditulis ing ayat. David nemokake sing penulis saka Lux Aterna Kab iku, nyatane, sing duwe omah gedhong, wong jenenge Marlasca. Dheweke wiwit neliti lan nemokake yen Marlasca tenggelam ing blumbang banyu sawise disewa Corelli kanggo nggarap buku sing padha. David ngunjungi wong sing jenenge Salvador, sing ngerti Marlasca lan nyatakake yen pati Marlasca ora bisa bunuh diri. Nalika Salvador ngerteni manawa David nggarap buku kanggo Corelli, dheweke dadi kasengsem banget.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Babad Narnia lan Pangeran Caspian

David ngerti yen kulawarga Marlasca ambruk sawise dheweke njupuk alih tugas nulis Corelli, lan putrane tenggelam. Shattered, Marlasca ninggalake bojone lan sinau saka penyihir sing bisa nggawa putrane bali yen bisa ndarbeni nyawa liyane; Corelli janji yen dheweke bakal nggawa putrane maneh yen wis rampung buku kasebut. Marlasca pigura lampus dhewe, lan nalika Salvador wiwit neliti, matèni wong lan njupuk identitas: wong David ngandika kanggo, nyatane, Marlasca.

Marlasca pigura David kanggo matèni, planning kanggo kurban wong minangka nyawa needed kanggo njaluk putra bali sawise dheweke wis rampung buku minangka Corelli needed. Marlasca plans kanggo matèni David lan nganggep identitas, menehi buku kanggo Corelli, lan njaluk putra bali. David ora gelem ngrampungake buku kasebut, lan Corelli ngukum dheweke kanthi nggawa Christina, nalika isih cilik, meksa dheweke ngunggahake dheweke, tresna maneh karo dheweke, lan ilang maneh. Nalika perang donya bubar, David noleh maneh lan mikir apa buku sing ora lengkap sing nyebabake bencana kasebut.

Genre: Fiksi Misteri

Fiksi misterius minangka genre fiksi sing biasane nglibatake pati misterius utawa kejahatan sing durung rampung. Asring kanthi bunder tersangka sing ditutup, saben tersangka diwenehake kanthi motif sing bisa dipercaya lan kesempatan sing cukup kanggo nindakake kejahatan. Paraga utama asring dadi detektif utawa wong sing nganggep peran kasebut sing pungkasane ngrampungake misteri kasebut kanthi potongan logis saka fakta sing diwenehake marang pamaca.

Pribadi

  • David Martin: Dheweke setuju maca matur nuwun marang penjual buku Sempere, sing ngenalake dheweke Pemakaman Buku sing Lali. Saka asal-usul sing asor, dheweke dadi wartawan magang dadi panulis serial sing sukses, nanging dheweke rumangsa ora bisa ngontrol urip.
  • Andreas Corelli: Editor Paris sing misterius lan jahat sing nggodha David Martin kanggo nulis buku "kaya ora ana sing nate nulis sadurunge."
  • Peter Vidal: Protektor David Martín, anggota kulawarga sing misuwur ing kutha kasebut. Dheweke kepengin dadi panulis, nanging ngerti dheweke ora duwe bakat anak didik.
  • Christina Sagnier: David Martín tresna marang Cristina, nanging dheweke wis cedhak karo Vidals, sing bapake duwe utang. Hubungane bakal dadi tortuous.
  • Isabella: Asisten sing enom banget lan sregep kanggo David Martín, sing ditresnani lan dheweke ngidini dheweke menehi saran.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Bomarzo

Análisis

Senajan akeh banget bayangan saka viento minangka Dolanan malaekat padha novel rampung sawijining, padha subtly disambungake. Loro-lorone novel kasebut minangka bagean saka apa sing dikandhakake Zafon pungkasane bakal dadi siklus patang buku crita sing ora nyambung kanthi narasi lan karakter sing tumpang tindih. Salah siji bisa ngadeg piyambak, nanging maca loro ndadekake saben pengalaman sing luwih jero lan sugih.

Novel kasebut nyinaoni, kanthi subt, suwe sadurunge kita ngerti yen dheweke nindakake, apa tegese ngedol jiwa, akeh cara sing ditindakake, apa sing dipikolehi lan apa sing ilang. Apa worth gain? Aku ora yakin malah karakter dhewe bisa njawab sing. Pitakonan lingers, angker kaya memori ngipi elek utawa kepinginan tresna. Salah siji saka kekiyatan saka Dolanan malaekat  iku sing nuduhke pitakonan lan mung diwenehi jawaban, ninggalake maca kanggo kokwaca ing jenis collaboration narasi antarane artis lan penonton.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah