Quantcast

Sinau kabeh babagan La Neue Galerie, galeri ing New York

Neue Galerie dumunung ing Big Apple minangka galeri pribadi, fokus ing seni Jerman lan Austria saka awal abad kaping XNUMX. Dumunung ing Fifth Avenue khusus ing Museum Mile, sinau luwih akeh babagan titik referensi seni New York ing ngisor iki.

Apa Neue Galerie?

Neue Galerie dumunung ing New York, minangka museum sing khusus ing seni lan desain Jerman lan Austria ing wiwitan abad kaping XNUMX.

Iki diwiwiti ing 2001 lan pameran kalebu Seni Wina wiwit taun 1900, nandheske seni rupa lan seni dekoratif.

Dos pisos ing ngendi pueden apreciar muestras representativas de artistas como:

  • Gustav Klimt
  • Egon Schiele
  • oskar kokoschka
  • Richard Gerstl
  • alfred kubin
  • Joseph Hoffman
  • Koloman Moser
  • Dagobert Peche
  • Adolf Loos
  • Joseph Urbanus
  • Otto wagner

galeri anyar

Akeh pameran Jerman ing galeri iki kalebu gerakan abad kaping XNUMX, utamane ing wiwitane, kalebu tren kayata:

-Der Blaue Reiter ing Spanyol El Jinete Azul, klompok seniman ekspresionis sing ndhukung lan promosi gaya seni sing luwih pribadi ing ngendi intuisi, sesanti lan jagad batin seniman ditekan.

Iki diadegaké déning Vasili Kandinsky lan Franz Marc karo seniman kayata Vasily Kandinsky, Paul Klee, August Macke, Franz Marc, Gabriele Münter.

-Mati Brucke utawa Bridge, gerakan pelukis sing nggawa bebarengan seniman kayata Erich Heckel, Ernst Ludwig Kirchner, Hermann Max Pechstein, Karl Schmidt-Rottluff.

Pembela ekspresionisme, nanging luwih fokus marang visi kanggo nggayuh gaya seni sing nggambarake sejarah, urip saben dina lan nolak borjuasi.

-Ang Staatliche Bauhaus sing nerjemahake minangka House of State Construction, minangka sekolah sing nggabungake arsitektur, desain, kerajinan lan seni.

Kanthi wakil kayata Lyonel Feininger, Paul Klee, László Moholy-Nagy, Oskar Schlemmer, Marianne Brandt, Marcel Breuer, Ludwig Mies van der Rohe, Wilhelm Wagenfeld.

-Dheweke Neue Sachlichkeit utawa Objektivitas Anyar, karo seniman kaya Otto Dix, George Grosz, Christian Schad. Iku gaya sing nentang ekspresionisme, lair ing Alemania watara 1910.

galeri anyar

-Werkbund Jerman karo anggota kayata Peter Behrens, Theodor Fischer, Josef Maria Olbrich, Bruno Paul, Richard Riemerschmid, Heinrich Tessenow, Else Oppler-Legband, Anna Muthesius, Lilly Reich, lan Henry van de Velde. Organisasi digawe saka spesialis ing arsitektur, seni lan industri.

Neue Galerie New York biasane nampilake sawetara pameran lan pameran wektu winates, biasane diselehake ing lantai katelu bangunan, muter ing saindhenging taun.

Direktur Neue Galerie New York

Saiki direktur galeri yaiku Renée Price, lair ing Wina lan lulus saka Universitas Columbia ing New York. (Deleng artikel: tengah Park)

Sajarah

Neue Galerie New York, minangka proyek sing dirancang dening Serge Sabarsky lan Ronald S. Lauder.

Kanca-kanca lawas sing, ngelingi pengalaman, mutusake kanggo ndhukung seni modern saka Jerman lan Austria, mbukak papan ing ngendi potongan-potongan paling apik dipamerake.

Serge Sabarsky ngedol barang-barang seni lan dadi tanggung jawab ngrancang pameran museum. Ronald S. Lauder minangka pebisnis lan dermawan sing berpengalaman, uga dadi pengagum lan kolektor seni.

Loro-lorone wong ngrancang mbukak galeri, nanging Sabarsky tilar donya suwe sadurunge ndeleng proyek kasebut, nanging Lauder nerusake proyek Neue Galerie New York kanggo ngurmati kancane.

Jeneng spasi iki ing basa Spanyol nerjemahake galeri anyar lan diilhami dening sawetara spasi sing padha digawe ing Eropah, kayata Neue Galerie dumunung ing Wina sing miwiti aktivitas ing 1923, lan diadegaké déning Otto Kallir.

galeri anyar

Sawetara institusi, asosiasi seniman lan galeri lawas bawana padha inspirasi lan ROOT sajarah Neue Galerie ing New York.

Nanging, tetep komitmen tetep kanggo nyekel lan ngirim ide lan semangat modern sing dibela banget ing wiwitan abad kaping XNUMX.

Pramila, kanggo galeri iki, upaya lan prasetya bakal tansah kanggo nyetel, ngrangkul lan ndhukung kutha New York lan seni, saliyane nuduhake budaya paling apik sing dipamerake ing pameran lan yaiku tujuane galeri digawe.

Kanggo ngringkes, mula, bisa diarani yen tujuan utama Neue Galerie New York yaiku kanggo nuduhake budaya Jerman lan Austria sing paling apik ing wiwitan abad kaping XNUMX, menyang publik nasional lan internasional sing pengin ngujo utawa sinau. iku.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Sinau kabeh babagan Poughkeepsie, kutha New York

Ronald S Lauder

Ronald Steven Lauder lair tanggal 26 Februari 1944 ing New York City, Amerika Serikat.

Dheweke dadi Duta Besar Amerika Serikat kanggo Austria, calon Walikota ing New York, lan dadi anggota dewan grup konservasi lingkungan Group kanggo East End.

Dheweke uga nggawe Yayasan Ronald S. Lauder kanthi tujuan:

  • Ndhukung lan mbangun maneh komunitas Yahudi sing ana ing Eropah Tengah lan Wétan.

galeri anyar

  • Ngatur program pertukaran siswa antarane Ibukota Eropa Tengah lan Timur lan New York City.

Ing taun 2001, Ronald Lauder mbukak Neue Galerie ing New York, sing dikhususake kanggo nampilake seni Jerman lan Austria sing paling apik wiwit awal abad kaping XNUMX.

Dheweke dadi kolektor seni sing misuwur, duwe potongan Egon Schiele ing antarane koleksi paling berharga.

Neue Galerie minangka proyek sing ditindakake minangka penghargaan marang kanca lan mitra proyek, Serge Sabarsky: pedagang seni lan panitia pameran.

Gedung Neue Galerie NY

Struktur sing manggoni Neue Galerie ing New York dumunung ing 1048 Fifth Avenue, ing 86th Street, wilayah sing dikenal minangka Museum Mile.

Sektor iki utawa babagan Fifth Avenue, sing ukurane kira-kira siji mil, ana museum sing paling penting ing New York. (Deleng artikel: Patung Liberty)

Carrère & Hastings minangka perusahaan arsitèktur sing tanggung jawab kanggo ngrampungake bangunan markas galeri, watara taun 1914.

Sampeyan kudu nyatet sing tenan iki kondhang kanggo karya saka Fine Arts ing negara iki, gadhah minangka referensi karya arsitektur saka Perpustakaan Umum Big Apple.

Konstruksi iki dijenengi dening Komisi Monumen New York minangka landmark, yaiku, panggonan sing regane kanggo negara kasebut lan sing diakoni dening panguwasa Amerika Utara.

Iki uga katalog minangka salah sawijining bangunan paling misuwur ing Fifth Avenue, struktur iki dibangun kanggo William Starr Miller, industrialis lan operator real estate New York sing bergengsi.

galeri anyar

Sawisé Miller séda, iku dikuwasani dening randha Cornelius Vanderbilt III lan mengko dening YIVO Institute for Jewish Research kang darmabakti kanggo ndokumentasikake urip lan adat Yahudi, kayata basa, sajarah, agama lan kapercayan, folklor, tradhisi lan budaya materi. .

Ing taun 1994, bangunan iki dituku dening Ronald S. Lauder lan Serge Sabarsky, kanggo omah Neue Galerie.

Iki direnovasi dening arsitek Annabelle Selldorf, sing mbalekake lan mbalekake menyang negara asline, kanthi temenan adaptasi karo pedoman lan standar sing ketat sing ana ing museum kasebut kanggo pameran lan konservasi karya seni.

Tours utawa kunjungan menyang Neue Galerie

Kanthi tujuan nyedhiyakake layanan sing luar biasa, galeri kasebut nduweni tur kanggo nyenengake para pengunjung.

Ana sawetara jinis wisata sing ngidini sampeyan seneng koleksi lan pameran, sawetara nawakake kunjungan cepet lan liyane sing luwih rinci lan luwih jero.

galeri anyar

Antarane wisata sing ditawakake galeri kita temokake:

wisata umum

Tur jinis iki gratis kanthi mlebu menyang galeri lan ora perlu dicawisake sadurunge.

Dheweke nawakake tim spesialis saka Neue Galerie New York lan suwene kira-kira patang puluh lima menit.

Iki nuduhake aspek paling penting lan pinunjul saka koleksi permanen lan pameran sauntara saka galeri. Jam layanan iki ana, Setu, Minggu lan Senen, jam 3:30 sore.

galeri anyar

Wisata sing dituntun

Neue Galerie New York duwe layanan tur dipandu, padha kudu dipesen bab telung minggu ing advance lan padha njupuk Panggonan ing: ana, ana, ana, Minggu lan ana.

Tur jinis iki nyakup lan nyakup kanthi rinci aspek sing paling penting lan pinunjul saka pameran khusus sing beda lan koleksi permanen, sing umume ana ing lantai loro lan katelu bangunan kasebut.

Dheweke diarahake dening guru lan spesialis sing duwe pengalaman ing wilayah kasebut, kanthi durasi kira-kira siji jam.

Jumlah wong saben klompok beda-beda:

  • Jam kerja biasa: Sepuluh wong saben guru.
  • Kunjungan pribadi: Rong puluh asisten saben guru.

galeri anyar

Kunjungan institusi pendidikan

Jinis-jinis tur dipandu kanggo siswa ditindakake kanthi tujuan kanggo nyenengake minat kelompok sing ngunjungi utamane, bisa fokus ing koleksi permanen utawa pameran sementara sing tugas.

Padha bisa dipandu utawa tanpa panuntun. Situs web resmi Neue Galerie nawakake informasi sing luwih rinci kanggo njaluk kunjungan sekolah.

Sanajan salah sawijining peraturan galeri netepake manawa mlebu wong sing umure kurang saka rolas taun ora diidini sajrone jam biasa, pengecualian digawe kanggo kunjungan sekolah iki.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ing ngendi ana Menara Kembar?

galeri anyar

Ing kasus kelompok sekolah sing pengin ngunjungi fasilitas galeri tanpa panuntun, padha bisa nindakake, anggere umure luwih saka rolas taun.

Siswa antarane rolas lan nembelas kudu diiringi wong diwasa. Reservasi digawe paling ora rong minggu sadurunge kunjungan. Konferensi njaba dilarang. (Deleng artikel: Albany)

Dolan maring karo guide audio

Salah siji opsi sing ditawakake museum yaiku panuntun audio, sampeyan bisa nggawe tur ing fasilitas ngrungokake instruksi lan panjelasan ing swara saka Renée Price, direktur Neue Galerie New York.

Tur dipandu museum iki nyedhiyakake informasi lengkap lan pakar babagan institusi lan koleksi.

Salah sawijining alternatif ing jinis kunjungan iki yaiku sajrone tur observasi, sampeyan bakal nemokake karya sing dipilih kanthi nomer lan lambang audio.

galeri anyar

Sing, sampeyan bisa seneng ing jangkah dhewe, ngetik nomer demo audio lan muter informasi, tanpa kudu tetep munggah karo salah siji saka specialists.

Iki jenis wisata audio-dipandu bisa dijaluk ing diakoni, nanging elinga sing padha mung kasedhiya ing Inggris.

Unit audio kompatibel karo t-coil, iku uga bisa kanggo download free aplikasi guide audio kanggo Smartphone liwat iTunes utawa Google Play.

ora gelerie

Pameran Neue Galerie

Museum cilik New York iki fokus ing karya seni Austria lan Jerman, khusus antarane 1890 lan 1940, yaiku, wiwit awal abad kaping XNUMX.

Antarane atraksi utama yaiku potret Adele lan karya liyane Gustav Klimt, sawetara sèket gambar sadurunge nggawe potret, sawetara dokumen saka wektu kasebut, uga obyek lan foto.

Karya lan conto penulis modern penting sing diganggu lan dianiaya dening Nazisme uga dipamerake.

galeri anyar

Sawetara seniman sing nemokake papan ing Neue Galerie ing New York yaiku:

  • Ekspresionis Jerman-Yahudi Max Beckmann, pengungsi ing bangsa Walanda nalika Perang Donya II.
  • Emil Nolde, pelukis lanskap pinunjul ing karya karo werna. Darmabakti kanggo cat banyu nalika Perang II.
  • Klompok Blaue Reiter lan Bauhaus.
  • Mikhail Larionov Rusia lan Ernst Kirchner Jerman, kalebu gerakan modernis ing Jerman lan Rusia.

Mbok menawa salah sawijining pameran sing paling dikomentari yaiku "Seni Degenerate: Serangan Seni Modern ing Nazi Jerman, 1937". Kanthi seniman kaya Gustav Klimt, Egon Schiele, Oskar Kokoschka, Paul Klee lan Emil Nolde.

galeri anyar

Akeh karya seni sing dicekel saka kulawarga Yahudi utawa disincorporate saka museum Jerman, ngakoni minangka "seni degenerate" ing Jerman Entartete Kunst.

Iki dianggep seni degenerate, seni modern sing amarga pengaruh Bolshevik lan Yahudi dianggep non-Jerman lan dilucuti regane.

Rezim Nazi ing Jerman nglarang ing saindhenging wilayah lan panulise kena sanksi, kalebu larangan kanggo ngedol utawa mamerake karya-karyane lan ing pirang-pirang kasus ora ngasilake karya seni.

galeri anyar

Koleksi galeri iki uga kalebu lukisan, patung, karya ing kertas, seni dekoratif, lan fotografi, kabeh digawe ing Austria lan Jerman.

Akeh iki diduweni dening Ronald S Lauder, Serge Sabarsky lan museum dhewe.

Antarane conto Austria, ana utamane sing diprodhuksi ing Wina watara taun 1900, sing nuduhake hubungan sing raket antarane seni rupa lan seni dekoratif. Koleksi Jerman fokus ing gerakan penting saka awal abad kaping XNUMX.

Karya Gustav Klimt

Permata Neue Galerie ing New York minangka potret terkenal Adele Bloch-Bauer I, sing wis dipamerake wiwit taun 2006.

Gustav Klimt minangka seniman sing nggawe karya iki, njupuk telung taun kanggo ngrampungake.

Kanthi gaya modern, karya kasebut ukurane 138 x 138 cm, digawe saka kain laut lan lenga lan emas bekas kanthi teknik lan ornamen sing cukup rumit.

Kanggo potret dheweke nggawe luwih saka satus sketsa, nuduhake karemenan kanggo dekorasi Bizantium sing rumit lan sugih saka mozaik ing Katedral Ravenna ing Italia.

Potongan iki njupuk gaya emas menyang tingkat anyar, kalebu lan ngrakit watu semi-larang, uga lapisan emas lan salaka.

Gambar wanita kasebut nganggo kalung sing elegan lan mencolok, siluet kasebut katon ngambang ing segara emas.

Dadi anggota Wina Secession, Klimt ngganti cara lukisan klasik lan tradisional. Potret kasebut digambar ing Wina lan rampung ing taun 1907.

Karya Klimt iki diduweni dening kolektor lan co-founder saka galeri Ronald Lauder, Piece tombol ing pangembangan museum iki, sing nalika ndeleng iku bisa intuit sing madhep bagéyan penting saka sajarah abad kaping XNUMX.

Lauder ora salah karo karya modernis iki, bisa nggugah Belle Époque Austria ing awal abad kaping XNUMX, nanging uga ana hubungane karo Perang Donya II, buron Nazi lan nyolong akeh karya seni saka wong lan kulawarga Yahudi. asale.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Staten Island: sajarah, lokasi, pariwisata, lan liyane pulo iki

Potret iki, sing dianggep minangka mahakarya Klimt, dijupuk saka pemilike, kulawarga Bloch Bauer, ing taun 1938.

Ing wektu iki, Nazi mlebu ing Austria lan meksa akeh wong, kalebu Ferdinand Bloch, bojone Adele, ngungsi saka Wina, sing saiki wis tilar donya.

galeri anyar

Kaya sing kedadeyan kaping pirang-pirang, rejeki Bloch disita, bebarengan karo koleksi seni sing apik banget, kalebu lima lukisan Klimt, loro potret Adele, lan telu minangka mujur nengen.

Karya iki dibalekake taun sabanjure dening keponakane María, sing banjur didol, dituku dening Lauder kanthi rega 135 yuta dolar.

Potret iki, sing digawe sawetara taun, minangka salah sawijining karya pelukis sing paling apik, bebarengan karo karyane "The Kiss."

galeri anyar

wanita emas

Uga dikenal minangka wanita emas, ing basa Inggris Wanita ing Emas, yaiku film asal Inggris sing digawe ing taun 2015.

Diarahake dening Simon Curtis lan nampilake para pemain luar biasa kalebu Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl, Tatiana Maslany, Charles Dance, Katie Holmes, Antje Traue, Max Irons, Elizabeth McGovern, Jonathan Pryce, Tom Schilling, Moritz Bleibtreu, Anthony Howell, Allan Corduner, Henry Goodman, lan liya-liyane.

Crita kasebut nyritakake babagan Maria Altmann, sing dimainake dening Helen Mirren. Wong wadon asalé Yahudi sing kudu oncat saka Wina ing tengah-tengah Perang Donya II lan sing bali sewidak taun mengko, karo maksud kanggo mbalekake property kulawarga kang disita dening Nazi.

Salah siji saka akeh properti kasebut yaiku potret Adele Bloch-Bauer I, bibi, sing dicet dening Gustav Klimt.

Lukisan kasebut dipamerake ing Galeri Belvedere ing Austria lan dianggep minangka bandha nasional Austria.

Film kasebut nyritakake kerja keras pengacara enom, sing bakal mbantu dheweke ing perang hukum nglawan pamrentah Austria lan Mahkamah Agung Amerika Serikat. Uga ngatasi kenangan sing angel nalika isih enom.

Sawise regejegan legal dawa, pengacara enom ngatur kanggo njaluk wong wadon kanggo mbalekake lukisan, tanpa menehi kompensasi losses kulawarga.

galeri anyar

Potret Adele Bloch-Bauer I

Wanita sing dicet Gustav Klimt lan gambar sing dianggep minangka karya sing paling penting, sing diarani "Mona Lisa Austria"yaiku Adele Bloch-Bauer.

Adele lair ing taun 1888, kulawarga asal Yahudi kanthi kahanan ekonomi sing cukup nyaman. Bapake, bankir Yahudi Moritz Bauer, njamin dheweke urip kanthi kasugihan material lan kemungkinan intelektual.

Dheweke digambarake minangka wanita sing kurus, elegan banget, rapuh, peteng, lan lara, nanging kepengin banget kanggo kamardikan. Dheweke mikir yen omah-omah bisa menehi apa sing dikarepake.

galeri anyar

Nikah kanthi kepenak nalika umur wolulas taun karo Ferdinand Bloch, pengusaha Yahudi sing sugih, saka industri gula lan kolektor seni, dheweke tetep kontak karo akeh seniman ing wektu kasebut.

Adele ditampa ing omah mewah ing ngarep Akademi Seni Rupa, akeh seniman lan intelektual sing kondhang ing jamane.

Antarane sing bisa dijenengi: Sigmund Freud, Stefan Zweig, Richard Strauss, Gustav Mahler, lan liya-liyane.

Dheweke sinau basa lan tresna seni, mbok menawa iku salah siji saka alesan ngapa bojone diutus Gustav Klimt kanggo nggambarake dheweke.

galeri anyar

Ing antarane barang darbeke bojone, saliyane perusahaane, omah gedhong ing Wina, kastil ing Cekoslowakia lan pirang-pirang karya seni, kayata lukisan, porselen, lsp.

Ferdinand Bloch duwé sedulur lanang, Gustav. Loro-lorone nikah karo adhine, Adele lan Theresa Bauer. Nalika iku kulawargane mutusake kanggo ngganti jenenge dadi Bloch-Bauer.

Potret Adele dicet dening pelukis Wina sing misuwur Gustav Klimt, amarga komisi saka bojone lan bakal dadi siji-sijine wanita sing dicet artis ing luwih saka siji kesempatan. Alesan kenapa dheweke dikreditake karo roman clandestine.

Artis iki minangka penulis akeh potret penting saka masyarakat Austria-Yahudi. Adele Bloch-Bauer nggawe rong potret, sing liyane ing taun 1912.

galeri anyar

Ferdinand, minangka pedagang seni sing misuwur, biasane menehi tugas marang pelukis Austria, amarga dheweke dadi kolektor karya-karyane, utamane Klimt.

Dianggep pelukis iki duwe pitung karya, loro yaiku potret Adele sing tilar donya ing taun 1925.

Wong wadon ing karsane, nyatakake yen kepinginan pungkasan yaiku nyumbang karya Klimt sing diduweni bojone menyang Österreichische Galerie Belvedere. Nanging, wiwitan Perang Donya II, pendhudhukan Austria lan penjarahan Nazi ngganti lanskap.

galeri anyar

Ferdinand Bloch-Bauer kudu ngungsi menyang Swiss ing taun 1938, ninggalake kabeh barang darbeke, kalebu lukisan, porselen, lan barang-barang berharga liyane, sing dijupuk dening Nazi sing ngaku yen tujuan rampokan sing ora sopan iki kanggo njaga lan nglindhungi karya-karya kasebut.

Industrialis lan kolektor tilar donya ing Zurich ing November 1945, netepake ing karsane yen karya Klimt kagungane telu ponakane, anak saka Gustav lan Theresa: Robert, Luise lan Maria.

Nalika iku potret Adele lan Klimts liyane sing dicolong saka Bloch-Bauer dipamerake ing Galeri Nasional Austria.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah