Quantcast

Ing endi VIN mobil?


kita kabeh ora ngerti ngendi VIN mobil, Pramila ing bagean iki kita nerangake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan pigura lan pentinge.

Endi VIN mobil lan apa tegese?

Iku misale jek kaya kawruh umum kanggo kabeh wong, nanging ora kabeh kita ngerti ngendi iki mbedakake tandha ing kendaraan kita. Kanggo alasan iki, kita wis ngatur kabeh informasi sing ana gandhengane karo rak, ing ngendi papan kasebut lan apa pentinge ing siji artikel sing trep.

Apa nomer sasis?

Nomer sasis minangka kode gabungan nomer lan huruf kanthi karakter unik, sing bisa kanggo ngenali lan mbedakake saben kendaraan ing donya. Produsen kendaraan tanggung jawab kanggo nyelehake kode iki ing saben model mobil, sing kudu ana ing lokasi strategis sing ora katon kanggo kabeh wong.

Nomer iki penting banget amarga minangka salah sawijining data sing ngidini, antara liya, ngerti yen mobil dicolong. Mengko, kita wis ngatur bagean kanggo menehi katrangan babagan carane ngenali yen mobil dicolong.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Cara milih cat mobil

Nomer pigura iki sing duwe kabeh informasi sing nduwèni kendaraan utawa pemilik bakal perlu nalika nggawe Advertisement saka padha, iki uga bisa digunakake dening wong sing kasengsem ing tuku kanggo verifikasi yen mobil wis legalized. Jumlah kasebut dumadi saka 17 karakter sing diinterpretasikake ing data penting sing cocog karo kendaraan.

Apa isi 17 angka lan aksara ing pigura mobil?

Rincian nomer kasebut: 

  • Taun produksi kendaraan
  • Brand lan model
  • Panggonan Fabrikasi
  • Tanggal pendaptaran

Apa unsur saliyane sasis sing ngenali kendaraan?

Saben kendaraan diwenehi sawetara unsur identitas unik. Plat lisènsi minangka salah sawijining sing utama lan paling dikenal, nanging siji liyane sing kudu digatekake yaiku nomer sasis.

Bingkai kasebut uga disebut nomer VIN utawa sasis. Nomer iki bisa ditemokake ing dokumen asli kendaraan nalika tuku, apa sing cocog karo lembaran teknis lan ijin kanggo nyebar ing dalan.

Sampeyan perlu nomer iki kudune kadhaftar ing kabeh dokumentasi sing ngiringi saben kendaraan, iki kalebu kawicaksanan insurance lan laporan utawa dokumen, tartamtu kanggo saben negara utawa wilayah.

Endi nomer sasis?

Lokasi paling umum kanggo nomer pigura ing dashboard mung ing ngendi gabung karo kaca ngarep utawa lawang sopir, ing kasus iki kanggo ndeleng, sampeyan kudu ngangkat tutup plastik sing nutupi, sanajan bisa uga ditemokake ing papan liya, kayata kap mesin utawa mesin kendaraan, kadhangkala iki bisa ukir utawa diselehake karo tape adesif dicithak. 

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa jinis mobil sing ana?

Kanggo apa nomer identifikasi kendaraan?

Fungsi nomer sasis kanggo mbukak data technical paling cocog utawa penting saka kendaraan, kang dikenal minangka data technical utawa sajarah, nalika arep didol.

Alasan liyane kanggo ngerti babagan nomer kasebut yaiku kudu diwenehi menyang organisasi utawa institusi sing ngatur lan menehi wewenang sirkulasi kendaraan ing saben negara. Informasi sing padha iki bakal didaftar dening organisasi kasebut lan bakal dibutuhake kanggo adol mobil kasebut.

mobil-frame-nomer

Carane ngerti yen mobil dicolong?

Sadurunge tuku mobil bekas,sampeyan kudu nggawe manawa ora dicolong. Ing kasus, sampeyan kudu njupuk menyang akun sing jaringan lalu lintas saka Kendaraan dadi luwih canggih saengga cara deteksi bisa gagal. Tindakake langkah-langkah prasaja iki lan aja dadi korban penipuan:

  1. Nggawe panyuwunan laporan kendaraan ing Direktorat Jenderal Lalu Lintas. Karo sampeyan bakal bisa kanggo nemtokake sing ndarbeni mobil ing sistem lan mbandhingaké yen iku wong sing padha sade kendaraan. Direktorat iki bakal njaluk data kayata registrasi mobil, data DNI lan nggawe pembayaran sing cocog karo tarif pajak, yen sampeyan duwe sertifikat digital, sampeyan bisa nindakake prosedur iki liwat kaca Internet,
  2. Sampeyan uga kudu takon Registry Aset Movable kanggo cathetan informatif saka kendaraan supaya sampeyan bisa konfirmasi data sing wis dijupuk saka alamat kasebut ing ndhuwur.
  3. Priksa nomer ing pigura sing cocog karo dokumen kendaraan. Nomer iki unik ing saben kendaraan, sing diukir saka pabrik.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  mobil karo konsumsi kurang

Yen sampeyan pengin maca artikel liyane sing padha karo Cara ngerti yen mobil dicolong, disaranake sampeyan tetep dirungokake lan nglacak dokumen sampeyan. Tansah neliti sejarah kendharaan sing pengin dituku lan tindakake pandhuan registrasi sing dijaluk ing negara sampeyan kanthi ati-ati.

Yen sampeyan pengin nggunakake kendharaan kanggo nyebar ing antarane sawetara negara, priksa manawa sampeyan duwe kabeh dokumentasi sing bener lan kode lan nomer seri kasebut katon lan ing kondisi apik.

Apa sing kudu ditindakake yen nomer ing rak dibusak?

Jaga serial iki. Nalika kita wis diterangake, iku perlu kanggo njaga nomer iki katon, kanggo kabeh informasi ngandhut. Saiki, yen ana kahanan sing nomer sampeyan reged, ati-ati kanggo ngresiki nganggo bahan kimia khusus, degreaser khusus. Yen sampeyan ora bisa mbalekake, priksa cara legal kanggo mulihake liwat pabrikan.

Aja tuku kendaraan sing nomer seri ora lengkap utawa katon. Wong-wong sing ora netepi syarat iki bakal dadi welas asih saka panguwasa, lan bisa uga nampa denda gedhe nganti ilang kendaraan amarga kurang informasi.

Mundhut nomer amarga ndandani sasis. Ing sawetara kasus nalika a ewah-ewahan bentuk tipis saka struktur mobil, straightening kadhemen bisa digawa metu.

https://www.youtube.com/watch?v=M89UjFAN-hA


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah