Ing endi gunung geni paling dhuwur ing donya?

Tokoh saka gunung geni ing planet kita ana 1.555. Akèh-akèhé dianggep aktif utawa diamati kanthi pilihan njeblug ing sembarang wektu. Apa sampeyan ngerti ngendi gunung geni paling dhuwur ing donya dumunung?

Pira gunung geni ing saindenging jagad?

Ana 1.555 gunung geni ing saindenging jagad, nanging ana ing limang negara sing paling akeh konsentrasi, mung nggatekake sing metu saka ing dharatan, dudu sing metu saka segara sing jero.

5 Negara kanthi gunung geni paling akeh ing donya

Lima negara sing paling akeh gunung geni ing donya ditemokake yaiku:

  • Amerika Serikat, khusus Alaska, Hawaii lan Marianas, sing duwe 180.
  • Rusia karo 152
  • Indonesia karo 141
  • Jepang kanthi 128 gunung geni
  • Chile kang wis 104 lan 65% wong aktif.

Nanging ing ngendi kita bisa ndeleng gunung geni paling dhuwur lan paling nyengsemaken ing Amérika Kidul lan minangka bagéan saka sabuk vulkanik Andes, kabeh ngluwihi 6.500 meter. Ing papan kasebut ana 11 gunung geni paling dhuwur lan ana ing Pagunungan Andes.

9 gunung geni paling dhuwur ing donya

Ing ngisor iki dhaptar gunung geni paling dhuwur ing donya, diurutake saka sing paling dhuwur nganti paling ngisor. Iki minangka ciptaan alam sing nggumunake sing nggumunake keagungane.

1 - Salju Ojos del Salado: Catamarca lan Atacama, Cordillera de los Andes (6.891 meter)

2 - Gunung Pissis: La Rioja lan Catamarca, Cordillera de los Andes (6.795 meter)

3 - Cerro Bonete Chico: La Rioja, Argentina, Pagunungan Andes (6.759 meter)

4 - Salju Telung Salib: Catamarca lan Atacama, Cordillera de los Andes (6.748 meter)

5 - Llullaillaco: Atacama, Cordillera de los Andes (6.739 meter)

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Wedi pati

6 - Walther Penk: Catamarca, Cordillera de los Andes (6.658 meter)

7 - Incahuasi: Catamarca, Cordillera de los Andes (6.638 meter)

8 – Nevado Tres Cruces Central: Atacama, Cordillera de los Andes (6.629 metros)

9 - tutupanto: Pagunungan Andes (6.570 meter)


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah