Ekspor Net: Apa iku?, Faktor lan liya-liyane

Al momento de referirnos a las exportaciones netas, hablamos de aquellas exportaciones o en otras palabras, de la demanda realizada por las personas que no son residentes de un país (los extranjeros) por artículos o servicios que son producidos en la nación. En este artículo podrás conocer algunos puntos referentes a este tema como factores que tienen influencia, determinantes y más.

Apa iku ekspor net?

Ekspor neto yaiku panjaluk sing diasilake dening wong manca, yaiku wong sing dudu warga negara sing ditawakake barang lan jasa. Diterangake kanthi cara liya, yaiku adol barang lan jasa sing ditindakake dening negara tartamtu menyang luar negeri, nyuda akuisisi utawa Impor digawe saka barang lan layanan saka negara liya ing donya.

Nalika kita ngomong babagan ekspor net, iki ditetepake kanthi variasi antarane ekspor (dilambangake karo huruf X), lan impor (dilambangake karo huruf M), saka ngendi kita entuk apa sing wis digarap ing artikel iki, yaiku, ekspor net. Iki padha karo variasi sing ana ing antarane pengeluaran sing digawe dening wong manca kanggo artikel lokal, nyuda biaya sing digawe warga kanggo artikel sing wis digawe ing negara liya.

Ekspor net iki uga minangka asil saka imbangan sing ana ing imbangan barang lan layanan, minangka bagéan saka bagean akuntansi negara tartamtu, lan ing wektu sing padha, saka PDB (Produk Domestik Bruto). Kanggo ngetung Produk Domestik Bruto negara kita duwe rumus ing ngisor iki:

Sampeyan bisa milih sampeyan:  C2B (Konsumen kanggo Bisnis): Apa iku?, Karakteristik lan liya-liyane

PDB= C + I + G +/- (X – M)

Legenda rumus sing sadurunge digawe kaya ing ngisor iki:

C: Iku konsumsi pribadi utawa pribadi.
I: Investasi pribadi.
G: Mbuwang umum
(X – M): Neraca saldo barang lan jasa.

apa iku ekspor net

Kita kudu ngerti babagan ing ngisor iki, sanajan kasunyatane ing pirang-pirang kesempatan digunakake minangka sinonim, kita ora kudu mbingungake karo panjaluk eksternal. Sing terakhir yaiku volume barang lan jasa sing digawe ing sawijining negara lan dikarepake dening warga ing luar negeri. Saka permintaan eksternal kita bisa nemokake rumus ing ngisor iki:

SD = X – M

Ing ngendi kita kudu:

DE: punika dikarepake external.
X: ekspor.
M: impor.

Kita kudu cetha kanthi cara sing padha, yen ngrujuk marang ekspor, yaiku total barang lan layanan sing dikirim menyang njaba negara. Lan ing sisih liya, impor yaiku kabeh barang lan layanan sing digawa saka negara manca menyang wilayah nasional.

Sajrone a ekonomi ditutup, ekspor net bakal padha karo total ekspor. Ing wektu sing padha, yen ana kurang ekspor barang lan layanan tinimbang jumlah sing diimpor, permintaan eksternal bakal negatif.

Kita uga bisa nemokake utawa nelpon ekspor net neraca perdagangan, lan iki minangka salah sawijining unsur produk domestik bruto. Istilah iki, padha karo ekspor net, mbantu kita nemtokake kemungkinan, contone, ana keluwihan sawetara barang utawa layanan sing perlu, ana kangelan utawa ana imbangan saka sawijining bangsa karo negara liya ing donya. .

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Fungsi Penawaran: Apa iku?, Variabel, Tuladha lan liya-liyane

Ing wayahe yen ekspor luwih dhuwur tinimbang impor, kita nuduhake surplus perdagangan, amarga ana surplus ekspor. Nanging ing sisih liya, nalika impor luwih dhuwur tinimbang ekspor, disebutake yen negara ngalami defisit perdagangan. Yen ing kasus kaping telu, ekspor lan impor padha, imbangan sing ana imbangan ora sah lan kahanan perdagangan ana ing keseimbangan.

Faktor sing Ngaruhi Ekspor Net

Sawetara unsur sing bisa duwe pengaruh tartamtu bab ekspor net raos lan Income pangguna lokal lan manca, kisaran rega kanggo warga lokal lan manca, model ijol-ijolan, biaya dagang, kabijakan pemerintah utawa perjanjian internasional.

Kaya sing wis diamati sadurunge, panjaluk asing kena pengaruh saka owah-owahan sing ana ing model ijol-ijolan, yaiku, ing nilai sing nuduhake mata uang sing diatur dening sawijining negara karo negara liya. Sing kurang kuwat mata uang sing dianggo dening sawijining negara, kurang dikarepake barang lan layanan sing diprodhuksi ing luar negeri.

Perjanjian perdagangan lan perdagangan online entuk manfaat saka permintaan barang manca sing saya tambah.

El Subsidi lan kolaborasi liyane entuk manfaat kanggo ekspor negara.

Rintangan sing ditindakake ing impor lan macem-macem watesan nyuda pangembangan impor.

Penentu ekspor net sawijining negara

Kita bisa nemokake macem-macem unsur sing duwe pengaruh tartamtu ing imbangan akun saiki, lan ing ngisor iki:

  • Tambah ing pendapatan manca, ngreksa liyane iku terus-terusan, ngoptimalake imbangan barang lan jasa ing tingkat nasional, amarga dening nambah income manca, ana mundhak ing konsumsi global barang lan jasa, lokal lan manca. Dadi, kita duwe minangka asil nambah panjaluk tambahan saka bangsa.
  • Panyusutan mata uang sing diatur dening sawijining negara, nambah keseimbangane barang lan jasa, amarga rega barang sing ditawakake negara ing luar negeri luwih murah, mula kabutuhan tambah mundhak.
  • Tambah ing income saka bangsa, mundhak mbuwang kanggo konsumsi negara, loro ing artikel diprodhuksi ing bangsa lan sing diprodhuksi ing luar negeri. Dadi kita kudu nambah impor lan mulane nyuda imbangan barang lan layanan.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa Trade Exchange?, Karakteristik lan liyane

Conto

Ayo kita nganggep manawa sawijining negara ngekspor menyang negara liya ing donya kanthi jumlah satus milyar dolar lan nindakake tumbas saka negara liya kanthi jumlah seket milyar dolar. Kita ngitung imbangan saka imbangan akun saiki

Ekspor net = Ekspor - impor

EN = Satus milyar euro - seket milyar euro

Where kita duwe asil sèket milyar euro. Saka apa sing bisa disimpulake yen bangsa iki duwe surplus perdagangan, amarga dodolane luwih gedhe tinimbang sing dituku, mula entuk bathi luwih akeh tinimbang mbayar maneh. Iki mupangat banget kanggo bangsa.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah