Quantcast

ekonomi


ekonomi

Ing geografi ekonomi, definisi ekonomi digunakake minangka set saka sumber daya alam lan prestasi manungsa sing digunakake kanggo ningkatake kualitas urip lan pangembangan masyarakat.

Struktur ekonomi negara.

Perusahaan sing kapisah dijupuk minangka unit ekonomi, sing minangka obyek operasi independen sing bisa nindakake macem-macem kegiatan. Bisa dadi pabrik, tambang, sekolah, pusat medis, titik dodolan. Ana perusahaan umum lan swasta, lan saiki wis muncul jinis obyek anyar adhedhasar kemitraan publik-swasta.

Perusahaan sing ngasilake jinis produk sing padha digabung dadi industri (pertanian, pertambangan). Seperangkat industri sing saling nglengkapi yaiku kompleks industri (kompleks agribisnis, kompleks bahan bakar lan energi).

Struktur ekonomi

Ekonomi kasusun saka telung sektor:

  • utami - melu pangembangan sumber daya alam, nyedhiyakake bahan mentah kanggo negara;
  • sekunder - Industri kanggo transformasi bahan mentah saka sektor primer;
  • tersier – layanan ing macem-macem tingkat, saka penegak hukum kanggo transportasi lan budaya.

Para ahli ngenali area spiritual khusus ing sektor tersier; iki pendidikan, kesehatan, budaya, ilmu, agama, seni.

kompleks industri gedhe

Kompleks utama ekonomi Rusia: komplèks bahan bakar lan energi, bangunan mesin, kompleks metalurgi, agribisnis, kompleks industri pertahanan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Massa planet ing tata surya

Sembarang kompleks kalebu kabeh sektor ekonomi; contone, kompleks agroindustri kalebu tetanèn (sektor primer, produksi susu, daging, wol, kulit), industri cahya lan panganan (sektor sekunder, produksi daging lan produk susu, ngreksa, kain, alas kaki), perbankan, transportasi lan adol produk (sektor tersier).

Negara iki nduweni kompleks sing nyakup kabeh industri: kompleks industri militer (DIC). Ruang lingkup uga kalebu produksi produk sipil: perusahaan induk Shvabe, khusus ing optik militer, mrodhuksi kamar interaktif kanggo rumah sakit.

Apa sing wis disinaoni?

Kita sinau apa ekonomi, komponen apa sing kalebu. Kita kenal karo sektor ekonomi, kita ngerteni apa sing ditindakake. Kita wis nggawe kompleks industri utama, sinau babagan sektor apa.





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah