Quantcast

ekonomi nasional


ekonomi nasional

La ekonomi nasional saka negara apa wae minangka sistem kompleks independen sing kasusun saka aspek ekonomi, organisasi, sosial, ilmiah lan teknis. Iki ditondoi kanthi efek ekonomi umum, kalebu potensial individu.

Konsep ekonomi nasional.

Inti ekonomi nasional dumunung ing kasunyatan sing minangka sistem ngatur reproduksi sosial lan nasional negara, ing ngendi industri, jinis lan wangun tenaga kerja sosial paling raket.

Cabang ekonomi minangka sakumpulan perusahaan sing ngasilake produk homogen utawa nyedhiyakake layanan homogen.

Ekonomi nasional kalebu kelompok industri utama:

  • produksi material. Komponen paling penting saka ekonomi nasional ing negara apa wae, nyedhiyakake kabeh sarana produksi lan barang konsumen sing perlu kanggo urip lan pangembangan masyarakat. Produksi material kalebu industri kayata industri, konstruksi, ing pertanian, perdagangan, transportasi lan komunikasi. Cabang produksi material paling gedhe yaiku industri: pertambangan lan manufaktur.

Produksi material minangka spesialisasi ekonomi nasional Rusia, sing nduwe sekitar rong yuta perusahaan ing macem-macem industri.

  • produksi non-material. Produk sampeyan duwe wujud sing ora nyata. Iku kabeh jinis informasi lan kawruh ngelmu, karya seni (pertunjukan teater, buku, film), layanan kasedhiya kanggo populasi. Produksi nonmaterial kalebu ilmu, seni, budaya, pendidikan, kesehatan.
  • Area non-produksi. Perlu kanggo masyarakat, amarga kalebu pangopènan tentara, badan hukum lan yudikatif, lembaga agama lan macem-macem organisasi umum.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Penjelajah Rusia ing abad XI-XVII

Struktur ekonomi nasional

La estructura de la economía nacional es un conjunto de relaciones funcionales estables entre sus partes principales. Hay los siguientes tipos de estructura de la economia nacional:

  • Struktur industri. Iki minangka basis ekonomi nasional. Iki nuduhake distribusi sumber daya ekonomi dening cabang produktif lan bidang kegiatan, nuduhake hubungan intersectoral lan proporsi, netepake kontribusi saben industri kanggo nggawe GDP.
  • Kulawarga. Iki minangka sakumpulan entitas ekonomi sing ngasilake kasugihan nasional sing akeh banget lan mengaruhi sifat hubungan liyane.
  • struktur sosial. Iki adhedhasar divisi ekonomi nasional dadi sektor tartamtu, sing ditindakake miturut macem-macem kritéria: jinis karya, kelompok populasi, kelompok perusahaan.
  • Struktur tanah. Iku ngira divisi ekonomi nasional ing macem-macem wilayah ekonomi.
  • Infrastruktur. Asale saka definisi sifat interaksi antarane bidang ekonomi.

Struktur ekonomi nasional ana ing transformasi lan owah-owahan sing tetep. Iki banget dipengaruhi dening kemajuan ilmiah lan teknis, sing ngganti indikator produksi utama, sifate nyumbang kanggo munculna lan pangembangan industri lan sektor ekonomi anyar.

Tugas utama ekonomi nasional

Ekonomi nasional negara apa wae ngupayakake ing ngisor iki gol:

  • Stabilitas rega.
  • Tingkat wutah dhuwur saka produksi nasional.
  • Pangopènan imbangan perdagangan manca.
  • Tingkat pegawe dhuwur.

Mung nalika tugas sing wis ditemtokake wis rampung, tingkat pangembangan ekonomi negara bakal dhuwur lan stabil.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  peta segara donya

Apa sing wis disinaoni?

Sinau topik "Ekonomi Nasional", kita nemokake apa sing kalebu ing konsep iki, apa sektor utama ekonomi nasional ing negara apa wae. Kita uga sinau fitur struktur lan tugas paling penting saka ekonomi nasional.





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah