Quantcast

Ngendi Topeng Pasuryan Wajib

Ngendi Topeng Pasuryan Wajib

Wiwit wiwitan pandemik koronavirus, panggunaan topeng wis meh wajib. Iki, kanggo nyuda panyebaran penyakit tartamtu.

Ana akeh negara, kutha lan wilayah sing nggunakake iki dibutuhake ing sawetara kahanan. Iki kalebu saka paukuman moneter nganti ukara penjara amarga nglanggar hukum.

Ing ngisor iki, kita bakal nyebutake sawetara negara sing wajib topeng:

Asia

  • China: Wiwit 27 Januari 2020 lan minangka langkah pencegahan kanggo nambah kasus ing negara kasebut, kabeh warga wis netepi aturan kasebut. China mung ngidini nggunakake topeng bedah, nyoba nambah tingkat pencegahan.
  • Jepang: Ing tanggal 8 April 2020, pamrentah Jepang nerbitake undang-undang sementara sawise laporan tambah infeksi. Undhang-undhang iki ngidini pamrentah kanggo nanggepi sajrone wektu darurat. Iki nglarang nggunakake topeng krasan lan panggunaan topeng sing nutupi kabeh irung lan tutuk perlu.
  • Thailand: Tanggal 1 Mei 2020, Kamentrian Kesehatan Thailand ngetrapake aturan iki kanggo nyegah panyebaran virus, uga nuntut panggunaan kanthi hormat.

Europa

  • Alemania: Wiwit 22 April 2020, panggunaan topeng dibutuhake ing transportasi umum, kaya ing kabeh papan sing ora sah kudu njaga jarak 1,5 meter ing antarane wong.
  • Republik Ceko: Menteri Kesehatan Republik Ceko nerbitake undang-undang tanggal 21 Mei sing mbutuhake panggunaan topeng rai kanggo nyegah panyebaran virus. Sanajan panggunaan umume wajib mung ing papan umum sing ditutup, ing kutha Praha diatur minangka langkah kanggo nyegah penularan.
  • Italia: Tanggal 11 Mei 2020, kepresidenan dewan menteri nyetujoni undang-undang dekrit sing mbutuhake panggunaan topeng ing dalan umum, papan pribadi, transportasi umum, instansi pemerintah, toko, lsp.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  endi antartika

Amerika

  • Chile: Panganggone topeng diwajibake wiwit tanggal 22 Maret 2020 ing kahanan ing ngisor iki: kabeh papan sing ditutup, transportasi umum (sepur, metro lan bis) lan kantor penjualan.
  • Venezuela:Presiden Republik Bolivarian, Nicolás Maduro ngumumake tanggal 11 Mei 2020 manawa panggunaan topeng ing papan umum wajib wiwit tanggal 15 sabanjure.
  • Amerika Serikat: Umume negara masing-masing gumantung marang penahanan hukum negara. Keperluan kanggo nggunakake topeng beda-beda ing saben negara. Kajaba iku, ana kutha sing nggunakake ukuran iki, kayata Washington DC (Distrik Columbia).

Kesimpulane, panggunaan topeng wis dadi langkah penting kanggo nyegah penyakit. Elinga manawa senjata paling apik yaiku pendhidhikan, amarga ngormati langkah-langkah pencegahan kasebut bakal ngidini kita nyuda kemajuan lan nemokake koronavirus.

Kepiye lan kapan sampeyan kudu nggunakake topeng?

Ing babagan iki, dheweke negesake manawa panggunaan topeng wis ora wajib maneh, nanging isih dianjurake ing kabeh papan sing ana. aglomerasi saka wong, uga ing transportasi umum lan pribadi, yen ana gejala ambegan kayata watuk, mriyang, wahing, malaise umum, lsp.

Topeng wajib

Topeng minangka peralatan higienis, sing rekomendasi wis ditindakake kanggo mbantu wong nyegah koronavirus anyar. Saiki, ana kahanan tartamtu sing panggunaane wajib ing umume negara.

Ing endi topeng wajib?

Ing umume negara, pamrentah wis prentah nganggo topeng ing kahanan tartamtu.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Where is Warren Museum

Topeng njero ruangan: Wiwit umur tartamtu, panggunaan topeng ing ruangan njero ruangan kayata bangunan umum lan pribadi, hotel, restoran, transportasi, apotek lan perusahaan komersial liyane wajib.

Topeng njaba: Iki gumantung ing kahanan ing negara. Ing sawetara wilayah, kewajiban nggunakake topeng ing njaba ruangan diatur dening tingkat contagion lan tingkat larangan, nanging sawetara negara nggunakake topeng minangka salah sawijining cara utama kanggo nyegah infeksi anyar.

Kajaba iku, akeh papan umum sing nggunakake topeng wajib, kayata museum, toko, pusat rekreasi, lsp.

Jinis topeng wajib

Topeng wajib kudu:

  • Topeng operasi
  • Topeng FFP2
  • Topeng FFP3

Topeng katun utawa kain ora diidini minangka aturan umum.

Bab-bab liyane sing kudu dipikirake

Saliyane nggunakake topeng wajib ing macem-macem kahanan, panggunaan gel hidroalkohol lan jarak sosial wajib. Peraturan kasebut wis ditindakake kanggo nyuda infeksi lan ningkatake kesehatan pedunung ing macem-macem negara.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah