Diferensiasi produk: Apa iku?, Kaluwihan lan liya-liyane

Modifikasi bisa ngasilake manawa bisnis tartamtu bisa sukses, sing (ing arah sing padha), taktik diferensiasi produk nduweni peran vitalitas gedhe. Tujuwane yaiku fokus marang kuwalitas kanggo mbedakake barang apik sing dipasarake karo liyane.

Apa diferensiasi produk?

Kanthi cara sing padha kasebut ing introduksi artikel kasebut, modifikasi bisa nyebabake bisnis sing wis mapan duwe kemungkinan sukses, sing (arep ing arah sing padha), taktik diferensiasi produk Iku nduweni peran vitalitas gedhe. Tujuwan ingkang dipunandharaken inggih menika mujudaken kuwalitas supados saged mbedakaken barang ingkang dipunpasaraken kaliyan tiyang sanes ingkang saingan kangge nggayuh kapentingan lan arta masarakat.

Ing macem-macem kesempatan, diferensiasi produk ngidini kanggo kaluwihan competitive nalika nargetake bagean saka masyarakat tartamtu, karo pesen cetha lan mestekake ing hubungan karo cara ing artikel punika, tenan, beda lan luwih optimal saka liyane. ditemokake. Ana macem-macem cara taktik diferensiasi produk bisa digunakake.

Sing dipilih bakal gumantung saka tingkat kedewasaan perusahaan utawa bisnis, sumber daya internal sing kasedhiya lan kuwalitas emblem sing diduweni kompetisi ing pasar. Nanging, lan umume, perusahaan sing duwe sudut pandang sing apik lan kanthi kekuatan nalika nggawe inovasi, bakal entuk kabeh kanthi cara sing luwih gampang nalika entuk asil sing bermanfaat.

Taktik model iki, uga penting banget lan regane kanggo perusahaan sing wiwit nggawe tandha. Ing fase iki, alternatif kanggo nemtokake ikatan emosional karo pamirsa utawa entuk kapercayan lan kasetyan konsumen durung ditampilake. Mula, golek cara kanggo nemtokake eksklusivitas lan unggul nalika ana penyamaan karo saingan, bisa entuk cara sing paling optimal kanggo mlebu ing pikirane.

Mulane, diferensiasi produk minangka taktik saingan sing tujuane utamane yaiku supaya pangguna bisa ngerteni, kanthi cara sing beda, barang utawa layanan sing dituduhake dening perusahaan, ing hubungane karo sing ditawakake kompetisi. Diferensiasi produk bisa ditemokake adhedhasar kualitas sing beda kayata kualitas, warna, dawa, layanan, cara ngladeni, lokasi, kemewahan, lan liya-liyane.

Apa diferensiasi produk

Kanthi cara iki, kualitas apa wae sing ngasilake persepsi sing beda babagan barang utawa layanan dianggep minangka diferensiasi produk. Penting kanggo nunjukake yen diferensiasi produk, kanthi cara sing padha, nduweni faktor sing sewenang-wenang utawa pribadi. Iki amarga kasunyatan manawa pangguna bisa ngerti manawa merek tartamtu beda karo liyane adhedhasar, ora ing ekualisasi kualitas langsung, nanging ing pikirane sing digawe dening perusahaan lan tokoh perwakilan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Perdagangan Eceran: Apa iku?, Jinis, Pentinge lan liya-liyane

Kaluwihan saka taktik diferensiasi produk

Senadyan jumlah wektu lan gaweyan sing dibutuhake kanggo netepake strategi iki, sawetara kaluwihan paling pinunjul sing bisa ditemokake saka taktik diferensiasi produk sing ditindakake kanthi apik yaiku:

  • Entuk kapentingan pelanggan potensial: Pisanan (lan sing paling jelas), diferensiasi produk bisa ngidini sampeyan ngadeg ing pasar kanthi fokus ing kuwalitas sing mbedakake barang utawa layanan saka grup saingan. Kanthi nyorot unsur sing nggawe barang utawa layanan sampeyan beda, sampeyan nyetel panggung kanggo dialog sing menehi sampeyan menang poin saka dhasar kasebut.
  • Negesake lan nyorot rating dhuwur artikel kasebut: Taktik sing fokus kanggo nyorot kuwalitas unik lan kekhasan artikel kasebut ngidini sampeyan nggawe sudut pandang lan ndeleng manawa ora ana panggantos.
  • Ngganti dalan sentralisasi rega: Candor babagan carane item beda-beda mbantu nyegah kompetisi, utamané ing rega, lingkungan sing terus-terusan banget tantangan kanggo perusahaan wiwitan anyar. Nyorot kepiye kekhususan artikel sampeyan menehi regane sing luwih optimal sing mbantu menehi alesan babagan biaya kasebut.
  • Mbangun kapercayan lan kasetyan merek: Minangka titik pungkasan, nggunakake taktik diferensiasi produk minangka cara kanggo fokus lan menehi ambane tanggung jawab regane sing diwènèhaké kanthi mantep, sing mbantu entuk luwih gedhe. Akuisisi klien anyar lan padha nggawe Rekomendasi saka item utawa layanan.

Apa diferensiasi produk?

Diferensiasi produk bisa diwenehi ing rong model lan ing ngisor iki:

  • A- Wajar, ora memihak, materi, pragmatis: kang adhedhasar kuwalitas kayata dawane wis, biaya utawa interval pangiriman.
  • B- Visceral, incorporeal, alegoris, arbitrer: adhedhasar kuwalitas kayata tokoh perwakilan, merek utawa tingkat kesesuaian sing diwenehake.

Preduli saka cabang sing sampeyan pengin nggawe bedane, mesthine bisa ditindakake, sanajan kasunyatane nduweni kamiripan gedhe karo artikel liyane sing diwenehake dening kompetisi. Kabeh wektu bakal ana cara sing, ing sisih tokoh perwakilan, nambah layanan, Warranty, antarane liyane, artikel bisa katon beda saka liyane ing sawetara padha. Iki minangka dhasar diferensiasi ing dodolan lan kanggo nggayuh, bisa didhukung ing ngisor iki:

  • Menehi kekuatan sing luwih gedhe kanggo arus regane sing migunani: kayata, umpamane, kualitas, tokoh perwakilan, wektu tahan, kepercayaan, model, pengalaman para pekerja sing ngurus penjualan, lan liya-liyane.
  • Kurangake kualitas sing ditampa minangka ora nguntungake: kayata rega, registrasi utawa dhaptar tunggu, wektu pangiriman, lan liya-liyane.
  • Nggawe artikel utawa layanan sampeyan bakal katon Income tambahan. Poin-poin sing apik bakal dadi penting banget, nanging sampeyan bakal duwe kewajiban kanggo nggawe investasi wektu lan dhuwit supaya bisa nggayuh tujuan kasebut, amarga efek iki ora langsung.
  • Sampeyan kudu nggawe evaluasi babagan fraksi utawa kuantitas sing kasengsem kanggo nggawe modifikasi sing dituju kanggo diferensiasi, sing faktor iki kudu digabungake menyang studi taktik sing dadi peserta penting ing program bisnis entitas sing, kanthi jelas, nduweni kudu diawasi terus-terusan, amarga panjaluk pangguna lan sudut pandang artikel kasebut bisa diowahi, sing sampeyan kudu adaptasi karo iki.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pentinge Perdagangan Internasional lan Luar Negeri

Jinis diferensiasi produk

Rong model diferensiasi produk bisa ditemokake lan yaiku sing bakal ditampilake ing ngisor iki:

diferensiasi horizontal

Model pisanan iki nuduhake bedane adhedhasar keragaman. Yaiku, ing macem-macem kuwalitas sing bisa diduweni dening artikel utawa layanan. Kanggo luwih ngerti, kita ngomong, contone, babagan warna, tekstur, volume, lokasi, lan liya-liyane. Pangguna, ora mesthi, bakal setuju babagan artikel endi sing duwe rating luwih dhuwur tinimbang liyane. Kanthi cara iki, kabeh bakal duwe katergantungan subyektif, adhedhasar gegayuhan utawa rasa sing diduweni saben wong.

Salah sawijining jinis diferensiasi horisontal sing paling misuwur utawa misuwur yaiku sing dicritakake dening Hotelling, sing nuduhake manawa pangguna disebarake kanthi rata ing garis lurus lan para penawar kudu milih lokasi sing paling apik. Diwenehi kesempatan iki, diferensiasi adhedhasar lokasi, supaya pangguna bakal seneng vendor sing paling cedhak karo wong-wong mau, kajaba variasi rega penting, supaya iku luwih apik kanggo milih opsi liyane.

diferensiasi vertikal

Titik kapindho iki nuduhake diferensiasi kanthi kualitas. Kanthi kesempatan iki, pangguna bakal mbenerake barang utawa layanan sing duwe tingkat kualitas sing luwih dhuwur utawa luwih murah. Pangguna bakal duwe pilihan ing artikel sing nduweni kualitas sing luwih dhuwur. Nanging, ora kabeh individu bisa utawa gelem mbayar maneh rega sing dibutuhake. Kanthi cara iki, penawar kudu milih tingkat kualitas sing nambah keuntungan.

Resiko ing diferensiasi produk

Sanajan ana akeh keuntungan sing bisa ditemokake nalika nggunakake pendekatan diferensiasi, ana akeh risiko sing bisa ditemokake kanthi cara sing padha. Conto cilik iki sing bisa nemokake kamungkinan sing bisa kanggo mbedakake dadi luwih, preduli saka prabédan kanggo paling dhuwur utawa paling, sing bagean wigati gedhe dijupuk utawa ora klebu. konsumen.

Kajaba iku, kanthi cara sing padha, ana sawetara risiko eksternal sing duwe kemungkinan ngalihake taktik diferensiasi produk, sawetara yaiku ing ngisor iki:

  • Imitasi: kudu ati-ati supaya ora mbedakake artikel sing ana hubungane karo kualitas sing gampang dijawab. Titik prabédan kudu dadi khusus lan unik kanggo perusahaan, utawa minangka inovasi sing terus-terusan kanggo njaga langkah luwih dhisik tinimbang kompetisi.
  • Pilihan sing luwih murah: kabeh wektu sampeyan bakal nemokake individu sing gelem ngisi jumlah sing luwih murah yen mbantu ngreksa pangguna. Kajaba iku, gegayutan karo masalah globalisasi pasar, akeh alternatif sing bisa ditemokake kanggo macem-macem pesaing kanggo golek cara kanggo ngedhunake rega. Mulane, penting banget kanggo nduwe diferensiasi sifat liyane sing ditambahake ing kualitas iki.
  • Aspirasi konsumen: Nyatane, kanthi barang-barang sing luwih rumit, konsumen bakal tansah ngerti babagan rilis sabanjure. Umume manungsa kepengin duwe barang sing paling anyar sing metu. Mulane, penting banget kanggo nyegah diferensiasi adhedhasar perkara sing ora bakal bisa ditindakake mengko.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Fungsi Penawaran: Apa iku?, Variabel, Tuladha lan liya-liyane

Cara kanggo mbedakake lan faults kanggo nyegah

Macem-macem cara bisa ditemokake kanggo mbedakake merek, nanging sebagian gedhe saka alternatif kasebut dipérang dadi alternatif utawa klasifikasi sing ditampilake ing ngisor iki:

Preduli saka endi sing dipilih, nalika nggunakake taktik diferensiasi produk, migunani kanggo nyegah kegagalan umum, kayata sing ana gandhengane karo:

Calidad: Senadyan kasunyatan manawa ana sing negesake manawa bisa mbedakake miturut kualitas artikel kasebut, ing praktik kasebut pancen rumit banget.

Tawaran utawa janji kosong: Senajan kedhaftar bisa nyana kualitas ing basis pancet, kabeh wektu padha bakal pengin artikel sing nuduhake rating sing stands metu utawa sing wis asil apik banget. Dadi pimpinan kanthi persetujuan sing wani miturut kapasitas artikel kasebut bisa dadi cara sing apik kanggo entuk minat, nanging mung yen kabeh sing dituduhake bener.

price: variasi utawa prabédan ing prices ndadékaké kanggo saingan ing prices tinimbang ing valuations sing uga duwe. Sanajan taktik kasebut bisa ditindakake sajrone wektu sing cendhak, mesthine ora lestari.

Conto

Otomasi minangka introduksi sistem teknologi canggih kayata robot lan instrumen canggih liyane, sing bisa nulungi tugas tartamtu ing siklus distribusi tanpa bantuan manungsa. Perusahaan sing nggabungake otomatisasi bisa mbedakake dhewe saka wong liya amarga:

  • Kualitas operasine.
  • Tambah ing Produktivitas.
  • Penurunan margin kesalahan.
  • Telung poin kasebut duwe efek positif ing pengalaman pangguna.

Mulane, salah siji saka conto perusahaan ing strategi diferensiasi Sampeyan bisa nemokake perusahaan Amazon sing kondhang, sing nduweni volume gedhe ing perdagangan lan minangka pandhuan ing wilayah kasebut amarga otomatisasi. Ing wektu pungkasan, inovasi sing diduweni yaiku CartonWrap, yaiku mesin sing nindakake, meh rampung, kegiatan kemasan. Tingkat efisiensi sing diduweni sistem iki luwih dhuwur tinimbang manungsa nganti kaping lima.



Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah