Penasaran bawang putih

Ora ana sing luwih enak ing gastronomi tinimbang nyiapake sajian sing enak kanthi bumbu sing cukup, lan luwih apik nalika bahan-bahan sing digunakake nyedhiyakake keuntungan tanpa wates kanggo awak. Ketik lan ketemu karo kita ing curiosities saka papak, bumbu sing luar biasa.

Thanks kanggo macem-macem sifat sing bumbu iki, iku salah siji sing paling digunakake ing gastronomy saka macem-macem negara; nanging dina iki kita arep nuduhake curiosities saka papak, lan akeh keuntungan sing ndadekke kanggo awak wong sing kerep ngonsumsi bawang putih.

Curiosities saka papak, sekutu kanggo turu kabeh wengi

Yen sampeyan minangka salah sawijining wong sing angel turu saben wengi, sampeyan bakal kaget nemokake solusi sing ana ing artikel iki.

Mesthine sampeyan wis nggunakake bumbu sing enak iki kanggo nyiyapake panganan, nanging sampeyan ora ngerti rasa penasaran babagan bawang putih, panganan sing bisa mungkasi turu tanpa turu kanthi cepet, lan uga entuk manfaat kanggo kesehatan kanthi cara sing beda-beda.

Akeh kapercayan populer sing nyatakake yen bawang putih ing bantal mbantu entuk manfaat kanggo kesehatan, nanging apa kabeh sing dikandhakake simbah lan wong tuwa babagan bawang putih?

Kaya sing wis kasebut ing introduksi kiriman iki, bawang putih minangka panganan sing akeh digunakake kanggo nyiyapake akeh panganan, amarga aroma lan rasa, mula penting kanggo resep apa wae, nanging kita uga kudu ngerti manawa ana akeh sifat. .

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane mangan blueberries kanggo memori?

Jeneng ilmiahe yaiku Allium stivum L., lan wis dijenengi minangka panganan kualitas unggul amarga akeh nutrisi sing migunani kanggo kesehatan, sawetara sing wis dibuktekake nanging ana liyane sing mung tetep dadi mitos.

Ing jaman kuna, iki digunakake minangka obat omah sing diwedeni dhemit lan getaran ala, uga infuse kanggo ngusir wabah lan ngobati macem-macem infeksi. Amarga ana sawetara komponen belerang, dikira bisa mbantu nyuda saluran pernapasan.

Ing antarane akeh rasa penasaran babagan bawang putih, ana paribasan yen nyelehake cengkeh ing ngisor bantal bisa mbantu turu amarga ambune duwe efek sing nyenengake lan nyenengake.

Kita ora arep ngapusi sampeyan utawa ngilangi bebener, nanging bumbu iki, kaya sing wis kasebut ing bagean sadurunge, duwe aroma sing kuat, mula sampeyan kudu biasa karo ambune supaya bisa turu luwih apik, lan kanthi mangkono gawe anyar energi, lan mulane, kinerja fisik.

Iki amarga mambu sing kuwat mbantu mbukak blokir irung, ngidini sampeyan ambegan luwih apik lan ngaso kanthi bener.

penasaran-bawang-bawang-1

Iki dudu legenda sing prasaja, wis kabukten, amarga bawang putih sugih magnesium lan kalium, mineral sing nyedhiyakake kualitas turu sing luwih apik. Uga nduweni konsentrasi Zinc sing dhuwur sing ngidini istirahat otot nalika sampeyan lagi turu.

Nanging mung papak ora bakal mbantu sampeyan ngaso, sampeyan uga kudu ngetutake kabiasaan mangan lan urip sing apik, supaya kesehatan sampeyan optimal; mula iku perlu kanggo mangan diet imbang, hydrate banget, lan tetep fisik lan mental aktif.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kenapa cabe panas?

Manfaat liyane saka papak

Kajawi kolaborasi kaliyan rencang-rencang sare, sanèsipun ingkang dados kaprigelan bawang putih inggih punika bumbu punika saged ndadosaken mupangat ingkang tanpa henti kangge awak, bilih sasampunipun pinanggih ing salajengipun, badhé mlayu dhateng toko, tumbas bawang putih ton. bumbu.

Antibiotik alami

Aja mbuwang dhuwit luwih akeh kanggo obat-obatan sing larang, salah sawijining rasa penasaran bawang putih yaiku nduweni sifat antibiotik alami; Ngonsumsi siung bawang putih saben dina bisa nguatake awak, utamane ing sistem kekebalan, nambani infeksi, nambani tatu lan mbantu flu lan pilek.

Kolesterol dipriksa

Kauntungan liyane ngonsumsi bawang putih yaiku mbantu sistem kardiovaskular, nyuda risiko penyakit jantung. Antarane curiosities beda saka papak punika nyuda ing tingkat Total Kolesterol, LDL lan Trigliserida ing wong karo tingkat dhuwur, lan konsumsi sawijining tetep ing teluk.

Ing sisih liya, nambah tingkat kolesterol HDL amarga komponen allicin, senyawa adhedhasar belerang sing katon nalika bawang putih diremuk utawa dipotong.

Ing urutan gagasan sing padha, bawang putih uga nggedhekake pembuluh getih sing mbantu kabeh sistem kardiovaskular, tegese bisa nggampangake sirkulasi getih lan nyegah arteriosklerosis.

Bebas saka Alzheimer lan demensia

Yen sampeyan wis ngliwati lantai papat umur sampeyan, luwih becik sampeyan miwiti ngonsumsi luwih akeh bawang putih ing dhaharan, amarga amarga kandungan antioksidan, menehi perlindungan awak marang oksidasi sing disebabake dening radikal bebas sing nyebabake penuaan. Fungsi bawang putih yaiku nambah enzim antioksidan ing awak manungsa, nyuda stres oksidatif ing wong sing nandhang tekanan darah tinggi.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Brokoli Penasaran

Antikanker

Wis dibuktekake kanthi ilmiah manawa umume wong sing duwe kebiasaan mangan bawang putih mentah saben dina luwih sithik nandhang kanker weteng utawa kanker kolorektal. Iki bisa ditindakake amarga ngalangi pembentukan agen antikanker sing diarani nitrosamin, sing dibebasake nalika panganan dikonsumsi.

Bebas saka logam abot

Senyawa belerang ing bawang putih nglindhungi awak saka logam abot beracun, kalebu ngelu lan tekanan darah tinggi.

Kuku sing dikuwatake

Minangka kanggo estetika lan perawatan pribadi, liyane saka curiosities saka papak yaiku yen digunakake ing varnish kuku ing basis saben dina, iku bakal menehi kekuatan banget-dibutuhake supaya ora gampang break, lan uga ngrangsang wutah.

Yen wis tekan kene, sampeyan wis ngerti rasa penasaran bawang putih sing bisa migunani banget kanggo kesehatan. Saiki mung sampeyan kudu miwiti mangan ing diet saben dina.

https://www.youtube.com/watch?v=ciD-yq1xTWE


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah