Quantcast

Nalika Ukraina lair

Nalika Ukraina lair

Ukraina iku sawijining negara sing dumunung ing Eropah Wétan, kang bagéan saka Eropah Wétan lan diubengi dening negara liyane kayata Polandia, Rusia, Belarus, Hongaria, Slowakia lan Rumania. Ukraina iku sawijining negara karo tradhisi kuna lan sajarah jero sing bali akeh abad. Wiwitane bali menyang wektu negara-negara Ukrainia pisanan:

pechenegs

Ukrainia pisanan sing dikenal yaiku Pectenecologists, populasi nomad sing manggon ing Ukraina kidul. Pecheneg minangka populasi sing seneng perang, nglawan Rusia lan Turki. Ing abad kaping 1180, Ukraina dikuwasani déning wong Cumans, sing asalé saka wilayah Carpathian. Ing taun XNUMX, dheweke dadi Kristen lan wiwit nemokake biara ing saindenging wilayah kasebut.

Kievan Rus

Kievan Rus' minangka negara sabanjure sing didegake ing wilayah Ukrainia. Didegaké ing abad kaping 988, kutha iki nduweni kamulyan sing paling gedhé ing abad kaping XNUMX. Ing taun XNUMX pamaréntahan Kievan Rus nyawiji dadi negara manunggal. Kutha kyiv minangka pusat politik, agama lan budaya. Gréja Ortodoks sing diadegaké déning negara iki menehi cara kanggo tradisi Ortodoks, sing tetep ana ing wilayah kasebut nganti saiki.

Ukraina modern

Sawisé ambruk Kievan Rus, Ukraina ditaklukaké déning kakuwasan manca, utamané Kakaisaran Rusia. Ing abad kaping 1991, wilayah iki dicaplok déning Kakaisaran Austro-Hungaria, saéngga nandhang pengaruh budaya manca sing gedhé banget. Nganti pirang-pirang abad, negara kasebut kanthi welas asih lan penduduke ngalami pengasingan gedhe. Pungkasan, ing taun XNUMX, Ukraina dadi mardika lan nyatakake kedaulatan minangka negara modern.

Saiki

Senadyan tantangan sajarah sing Ukraina wis ngalahake, negara iku salah siji sing paling makmur ing Eropah Wétan, lan pemerintah ngarep-arep sing bakal terus kanggo nambah senadyan tantangan lan masalah ngadhepi dina. Ing ekonomi Ukraina berkembang kanthi cepet lan diakoni amarga kebebasan jurnalistik lan perbaikan sosial.

  • Titik utama sajarah Ukraina yaiku:
  • pechenegs
  • Kievan Rus
  • pengaruh asing
  • Independencia

Sajrone pirang-pirang taun, Ukraina wis urip, slamet, lan makmur kanthi liwati wektu, nuduhake daya tahan sing nyengsemake nalika ngadhepi tantangan. Budaya lan identitas nasional Ukraina isih urip lan kuwat kanthi sejarah sing sregep.

Apa negara Ukraina sadurunge?

Kratoning Ruthenia. Karajan Ruthenia sadurunge ana kaya mangkono iku sawijining pamrentahan ing Kievan Rus, sing dikenal minangka panguwasa Galicia lan Volhynia, iku minangka asil saka manunggaling pamrentahan Galicia karo pamrentahan Volhynia ing taun 1199. Karajan Ruthenia yaiku didegaké ing 1240 dening Ruthenians sing emigrasi saka kidul Rusia. Ing taun 1253, Kratoning Polen ditaklukaké, lan dikuwasani déning Polandia. Nalika pamaréntahan Polandia, jeneng Ruthenia diadopsi kanggo nyebut Karajan Ruthenia lan dadi jeneng resmi negara kasebut nganti taun 1772. Ing taun 1772, Karajan Polandia dipérang antara Prusia, Rusia lan Kakaisaran Austro-Hungaria lan wilayahé. Ukraina dadi bagéyan saka tlatah Makutha Galicia saka Kakaisaran Austro-Hungaria. Sajrone orane, Karajan Ruthenia lan Ukraina tansah raket lan mrentah minangka unit politik.

Apa sing diarani Ukraina sadurunge 1991?

Ukraina disebut Uni Soviet sadurunge 1991.

Nalika Ukraina break adoh saka Rusia?

Tanggal 1 Desember 1991, referendum nasional kanggo kamardikan Ukraina bakal dianakake, sing nampa dhukungan luwih saka 90% saka populasi.

Nalika Ukraina lair

Ukraina, negara sing dikenal minangka jantung Eropah, diwiwiti ing pungkasan abad kaping XNUMX. Lair Ukraina dumadi nalika panguwasa Kyivan Rus ngembangake penyatuan ing sekitar kutha kyiv.

Asal-usul negara

Pedunung pisanan Ukraina teka saka Segara Ireng, cedhak Crimea, ing abad kaping 882 lan XNUMX. Iki minangka leluhur saka Slonvarovanye, suku Viking sing dikenal minangka Rus Aetatus. Ing taun XNUMX, Pangeran Agung Kyiv nyawiji suku-suku kasebut kanggo mbentuk kerajaan Kyivan Rus.

Kyivan Rus' ngembang kanthi cepet sajrone rong abad sabanjure ing sangisore pamrentahan Pangeran Agung Kyiv. Sajrone periode iki, wilayah iki ngembangaken pimpinan sipil-agama unik lan makmur minangka pusat komersial paling penting ing donya Slavic.

Hipotesis lair

Akeh sejarawan percaya yen kewarganegaraan Ukrainia dikembangake kanthi bertahap sajrone pirang-pirang abad. Teori iki adhedhasar gagasan yen, saka asal-usul Kyivan Rus, pedunung ing wilayah kasebut ngembangake rasa identitas nasional sing beda karo Rusia liyane lan tetanggan.

Hipotesis iki wis dibuktekake liwat literatur lan lukisan ing abad kaping XNUMX, sing nuduhake rasa bangga nasional ing antarane warga Ukraina. Kajaba iku, kewarganegaraan Ukrainia uga dibayangke ing budaya populer, folklor lan basa Ukrainia.

Lair saka Ukraina saiki

Ukraina ngrambah kamardikan ing pungkasan abad kaping XNUMX sawise bubar Uni Soviet. Wiwit iku, negara berkembang kanthi cepet, ngembangake ekonomi sing sukses lan struktur politik sing efektif. Uga wis darmabakti dhewe kanggo mbangun pusat inovasi negara-saka-saka-gambar kanggo wilayah.

Wiwit saka asal-usule ing pamrentahan Kyivan Rus nganti reformasi saiki, wong Ukraina wis tetep mbangun negara sing bersatu lan makmur. Iki dibayangke ing dhaptar ing ngisor iki:

  • ekonomi kuwat sing wis ngasilake kualitas urip sing luwih apik.
  • Perjanjian dagang karo macem-macem negara sing entuk manfaat perdagangan lan pariwisata.
  • Pendidikan stabil lan kualitas sing ana ing antarane sing paling apik ing donya.
  • Inisiatif Sosial kanggo njamin kesempatan sing padha.

Ukraina maju menyang masa depan sing sukses nalika njaga oyod lan bangga nasional.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Where Was Tsunami Of The Impossible

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah