Analisis lan Ringkesan Charlie lan Pabrik Coklat

Ing blog iki kita bakal ngomong babagan ringkesan Charlie lan pabrik coklat. Irah-irahan asline yaiku Willy Wonka lan Pabrik Coklat, sing diterbitake ing taun 1964. Kita kudu dicathet yen buku kasebut minangka buku anak katelu adhedhasar acara nyata. Iki ditulis dening Inggris Roald Dahl.

Charlie lan Pabrik Coklat Ringkesan

Ing titik iki ringkes charlie lan ringkesan pabrik coklat. Dadi ngajak sampeyan melu liwat wacan iki, crita sing nyenengake iki. Sampeyan bakal seneng banget nganti sampeyan pengin maca maneh.

Kita bakal miwiti kanthi ujar manawa kulawargane Charlie miskin banget, mula dheweke ora duwe akeh panganan. Kabeh padha manggon ing omah cilik loro-kamar turu. Simbah papat turu ing siji, ing amben siji. Ing kamar liyane Charlie karo tuwane ing kasur ing lantai. Ing ndhuwur iku ing kutha ana pabrik coklat dadi torture kanggo bocah amarga iki nggawe dheweke luwih luwe.

Bocahe seneng krungu critane simbah babagan pabrik coklat lan pemilike Willy Wonka. Wong-wong mau ngomong yen ing sawijining dina ana pangeran India njaluk Wonka gawe istana coklat. Nanging ora suwe amarga leleh. Kajaba iku, dheweke ngandhani yen Wonka wis sepuluh taun ora metu, amarga produsen coklat liyane nggawa mata-mata kanggo nyolong resep coklat.

Dadi Wonka mutusake kanggo mecat kabeh karyawan kanthi nutup pabrik lan wiwit iku ora ana sing ngerti sapa sing kerja kanggo dheweke. Nalika iku bapak Charlie nuduhake karo koran, karo kabar sing pabrik bakal mbukak lawang kanggo sawetara begja. Wonka nglebokake karcis emas 5 ing jero coklat, kanthi tujuan supaya sing menang bisa mlebu pabrik sedina.

Tiket wiwit katon, sing pisanan saka Augusto Gloop, bocah lanang umur 9 taun sing kuwat banget lan seneng mangan. Tiket nomer loro yaiku saka Veruka Salt, bocah wadon sing manja banget sing wong tuwane tuku coklat akeh. Sing nomer telu yaiku Violet Beauregard. Dheweke ngentekake kabeh wektu kanggo mamah permen karet sing wis sawetara sasi. Mike Teavee, minangka anak nomer papat sing sedina muput nonton televisi.

Kanggo ulang tahun Charlie nampa coklat, nanging ora hadiah. Mengko bapake nganggur. Sawijining dina nalika mulih, Charlie nemokake dhuwit recehan lan mutusake tuku coklat loro. Menang tiket pungkasan, dheweke teka ing omah kanthi bungah lan ngandhani kulawargane. Liwat tiket iki, dheweke ngerti yen ana sedulur sing bisa ngancani dheweke lan dheweke kabeh mutusake yen iku mbah Joe.

Wonka nampani wong-wong mau ing lawang pabrik, kabeh bocah lunga karo wong tuwane kajaba Charlie sing lunga karo mbah kakunge. Nalika mlebu, dheweke ngerti yen kabeh sing dideleng mripate bisa dipangan. Rahang padha mudhun nalika ndeleng kali lan grojogan coklat leleh, wit lan suket sing bisa dipangan. Ing ndhuwur iku, padha ketemu wong cilik sing disebut Oompas Loompas. Tekan pabrik sing digawa Wonka saka Afrika, nrima kerja supaya dibayar karo coklat.

Anak pertama sing metu saka pabrik yaiku Augusto Gloop nalika ngombe coklat saka kali lan tiba ing kono. Disedot menyang tabung sing nggawa dheweke menyang sisih liya pabrik. Where padha njupuk tuwane kanggo ngancani dheweke. Padha teka ing kamar panemuan. ana sawetara permen sing langgeng, kanggo bocah-bocah sing mlarat. Ing kamar kasebut ana mesin sing nggawe permen karet sing nalika sampeyan nyoba sampeyan mangan kabeh panganan dina.

Bocah wadon sing jenenge Violeta amarga dheweke seneng permen karet, nyuwek permene Wonka lan dikunyah. Nanging penemuan iki durung rampung, dheweke wiwit dadi ungu lan swells kaya balon. Wonka ngandhani wong-wong mau kanggo njupuk menyang kamar juicing kanggo njaluk jus. Padha njupuk wong tuwane kanggo ngancani dheweke. Sawise mlaku-mlaku, dheweke teka menyang salah siji sing akeh bajing, sing tanggung jawab kanggo misahake kacang saka cangkange. Digebugi rumiyin apa ora kothong, sing ala dibuwang ing bolongan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ing jaman kupu-kupu, karya Julia Álvarez

charlie lan ringkesan pabrik coklat

Tindakake kulo iki liwat elevator kaca. Ing ngendi sampeyan bisa lelungan ing kabeh arah munggah, mudhun, miring, diagonal. Wonka ngidini wong-wong mau kanggo mencet tombol lan Mike Teavee milih kamar sing wis televisi. Nalika aku tekan kamar, aku duwe kamera ing siji mburi kanggo film lan ing mburi liyane televisi. Wonka ngandhani yen kanthi panemuan iki coklat bisa dikirim liwat televisi.

Utamane, coklat kudu difilmake sing kudu luwih gedhe tinimbang normal. Banjur dibagi dadi sawetara partikel sing ngliwati udhara tekan antena televisi. Mike Teavee pengin ngerti yen bisa rampung karo wong lan Wonka marang wong sing padha wis tau nyoba iku. Bocah lanang kasebut mlayu menyang kamera, direkam lan dadi manungsa pisanan sing dikirim kanthi jutaan partikel. Nalika tekan TV cilik banget, kira-kira 2 cm.

Kedadean sing padha maneh, Wonka dhawuh marang wong-wong cilik supaya njupuk bocah kasebut. Menyang kamar sing mbusak permen karet kanggo bisa kanggo babagan lan bisa dadi gedhe. Dheweke metu saka pabrik bebarengan karo wong tuwane. Kanthi Charlie lan Eyang Joe isih ana, Wonka seneng lan nggawa dheweke menyang lift kaca metu saka pabrik.

Tetep kaya helikopter, padha mecah gendheng lan nalika ndeleng bocah-bocah liyane, ing dalan menyang omah. Augusto metu luwih tipis, Violeta wis kempis, nanging wernane violet. Veruca kabeh reged lan Mike dhuwur banget, kaya telung meter. Kabeh padha metu nggawa permen lan truk coklat, kaya sing dijanjikake Wonka.

Padha nerusake lelampahan ing elevator, mung ing wayahe Wonka informs Charlie sing dadi juara wis pabrik minangka hadiah. Dheweke ngandhani yen dheweke wis tuwa banget lan ora duwe ahli waris utawa kulawarga. Mulane keputusan kanggo nindakake kontes kasebut. Wonka nggawa kabeh kulawarga Charlie kanggo manggon ing pabrik. Dheweke njupuk kabeh kulawarga ing lift.

Charlie lan Pabrik Coklat Ringkesan Plot

Ing crita iki saka charlie lan ringkesan pabrik coklat. Kita bakal ngomong babagan bocah lanang sing jenenge Charlie Bucket sing manggon ing omah karo wong tuwane lan simbah-simbahe, saka ibune lan bapakne. Wong-wong kuwi penghasilane sithik banget, mula keluwen lan adhem banget, luwih-luwih nalika bapake dipecat saka pegaweyane.

Kajaba iku, Charlie lan mbah Joe duwe antarane alis kanggo pindhah menyang Pabrik Coklat ing sawijining dina. Kaya-kaya ora cukup, wis pirang-pirang taun ditutup kanggo umum supaya ora ana pengawasan industri. Milyuner aneh Willy Wonka mutusake kanggo nyelehake 5 karcis emas kanthi acak ing bar coklat. Amarga sampeyan bisa njaluk ing sembarang coklat

Uga ing sembarang toko lan ing ngendi wae ing donya. Tiket iki bakal dadi kunci kanggo mlebu pabrik kanggo limang bocah lanang utawa wadon sing entuk. Saliyane nggawa mulih kiriman coklat lan permen kanggo urip. Dheweke uga bakal entuk hadiah khusus. Ora suwe, impen Charlie bakal kawujud. Video iki sing ngomong babagan carane charlie lan ringkesan pabrik coklat 2005.

Lima bocah sing cukup beruntung entuk tiket sing menang yaiku Augustus Gloop, Veruca Salt, Violet Beauregarde, Mike Teavee lan Charlie Bucket. Bocah-bocah iki diiringi wong tuwane, kajaba Charlie sing lunga karo mbah kakunge Joe. Sawise mlebu ing pabrik sing nampa wong-wong mau ing lawang mlebu Willy Wonka, menehi wicara ora grapyak, kang sampeyan bisa ndeleng kapentingan sethitik kanggo ngerti jeneng sing.

Iku nalika padha mbukak saka tangan quirky, donya gaib coklat lan permen. Nalika tur pabrik diwiwiti, saben bocah wiwit lunga, siji-siji. Kabeh iki amarga saka rudeness, cacat lan rudeness. Kaya, contone: Augustus Gloop ora bisa nangani rakus. Amarga iki, dheweke tiba ing kali coklat sing gedhe lan disedot menyang tabung sing nggawa dheweke metu saka papan kasebut.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Nggolek Alaska, buku dening John Green

Sing nomer loro ninggalake pabrik yaiku Violet Beauregarde. Bocah wadon sing urip kanthi mamah permen karet lan dadi bajak amarga mangan permen karet eksperimen. Veruca Salt, minangka bocah wadon nomer telu sing ninggalake amarga tumindak ala lan swasana ati sing ala. Dheweke kepengin njaga bajing supaya dibuwang ing bolongan sampah.

Anak pungkasan sing ninggalake fasilitas kasebut yaiku Mike Teavee, penonton sing ora kesel, sing diowahi dadi karakter televisi sing cilik. Mulane, iku kudu digawe dowo kanggo kuwi katon meh normal. Sisa mung ing pabrik Charlie minangka juara. Bebungah khusus yaiku pabrik, amarga Wonka wis tuwa lan golek ahli waris.

Nanging, Charlie mikir dheweke ora bakal bisa nindakake. Mikir yen ibune bakal kangen karo simbah lan kanthi cara sing ora kabeh padha bakal pas ing lift kaca. Kanggo Wonka, iki ora dadi masalah, mula dheweke njupuk kabeh kulawarga menyang lift nuduhake yen bisa lan kabeh padha manggon ing pabrik.

Charlie lan Chocolate Factory Summary Characters

Sing penting sampeyan ngerti karakter ing crita iki kanthi apik. charlie lan ringkesan pabrik coklat. Padha diterangake ing ngisor iki:

  • Charlie Bucket: Iku karakter utama. Bocah cilik sing ora duwe bathi, sing manggon ing omah cilik karo wong tuwa lan kabeh simbah ibu lan bapak. Dheweke minangka anak kaping lima lan pungkasan sing nampa tiket emas. Amarga dheweke mung bocah sing ora ambisius lan tumindak apik, Willy Wonka nyerahake pabrike marang dheweke.
  • Willy Wonka: Iku karakter sekunder. A chocolatier misuwur sing mbukak pabrik coklat paling gedhé ing donya ing kutha Charlie. Dheweke urip nyolong resep-resep saka coklat liyane. Kanggo kabeh iki, Wonka nutup pabrike kanggo selawase, nganti sawijining dina dheweke mutusake kanggo nerusake dodolan. Mulane aku mutusake kanggo nyelehake 5 karcis ing coklat dheweke kanggo entuk ahli waris.
  • Augustus Gloop: Dheweke dadi anak pertama sing entuk tiket emas. Dheweke bocah sing lemu lan glutton sing akeh mangan coklat lan permen. Amarga kelakuane sing ala. Dheweke tiba ing kali coklat lan banjur disedot menyang tabung. Iki nggawa dheweke menyang kamar liyane sing nyampur rasa.
  • Violeta Beauregarde: Dheweke dadi wong katelu sing entuk tiket. Dheweke minangka bocah wadon sing akeh ngunyah permen karet lan dheweke nyekel rekor paling suwe mangan permen karet, biasane 3 wulan. Dadi dheweke ora weruh kesempatan mangan permen karet sing digawe Wonka. Ngowahi dadi blueberry gedhe.

  • Veruca Salt: Dheweke nomer loro sing golek tiket. Bocah wadon iki pancen bocah sing kepengin duwe kabeh sing dikarepake. Dheweke dadi kepengin banget karo salah sawijining bajing Wonka. Kepengin kanggo dheweke, dheweke diserang dening bajing lan salah siji saka wong-wong mau bakal nggebug dheweke ing bathuk. Banjur dheweke mriksa yen wis kothong lan bajing mbuwang ing tong sampah.
  • Michael "Mike" Teavee: Dheweke dadi nomer papat sing entuk tiket. Dheweke minangka bocah sing tansah nonton televisi, lan ora tahan coklat. Kanggo resiko teleportasi ing televisi, dheweke cilik.
  • Kakek Joe: Dheweke iku mbah kakung Charlie lan sing paling tuwa saka papat, ing umur 96 lan setengah taun. Lan dheweke ngerti akeh babagan pabrik Willy Wonka. Dheweke ngancani Charlie ing kunjungan kasebut.
  • Oompa-Lumpas: Dheweke minangka pygmies sing digawa saka Afrika sing dadi karyawan Willy Wonka sawise pabrik ditutup. Willy Wonka njaluk dheweke pindhah menyang pabrik coklat kanggo nggarap dheweke. Minangka imbalan dheweke bakal menehi biji coklat.

Análisis

Kita bisa nggawe analisis ringkes babagan iki charlie lan ringkesan pabrik coklat dijupuk saka karya gedhe iki.

Kita bakal miwiti kanthi ujar manawa Charlie Bucket minangka bocah lanang sing manggon ing omah cilik ing pinggiran kutha. Ing ngendi dheweke manggon, bocah karo wong tuwa lan kabeh simbah ibu lan bapak. Saliyane sumber daya banget kurang lan liyane nalika rama dipecat saka karya.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Hak istimewa Malaikat, buku dening Dolores Redondo

Charlie lan mbah kakungipun Joe. Tujuane yaiku kanggo ngunjungi pabrik coklat Willy Wonka ing sawijining dina. Pabrik iki wis pirang-pirang taun ditutup. Impen kasebut bakal kawujud, nalika sing duwe pabrik ngedarake limang karcis emas ing coklat.

Bocah lima sing entuk karcis mas kuwi. Dheweke bakal duwe kesempatan kanggo ngunjungi pabrik sedina. Kajaba iku, kanggo njupuk ngarep kiriman coklat. Nanging, kanggo sing menang bakal diwenehi hadiah khusus. Augustus Gloop, Veruca Salt, Violet Beauregarde, Mike Teavee lan Charlie Bucket bakal dadi pemenang sing beruntung.

Kabeh padha mlebu karo wong tuwane, kajaba Charlie, sing dikancani mbah kakunge Joe. Wis ana ing njero pabrik, dheweke nemokake jagad sing manis banget, kabeh sing ditemokake ing papan kasebut bisa dipangan. Sawise miwiti tur, dheweke ninggalake kontes siji-siji amarga tumindak ala, rakus lan cacat.

Sing pertama lunga yaiku Augustus Gloop, amarga dheweke duwe waos manis, dheweke tiba ing kali coklat, disedot menyang tabung sing nggawa dheweke metu saka papan kasebut. Violet Beauregarde, minangka wong liya sing ninggalake pabrik, tukang mamah permen karet sing ora kesel. Dheweke malih dadi blueberry kanthi mangan salah sawijining gumball eksperimen rasa panganan pabrik.

Cah wadon nomer telu sing ninggalake pabrik yaiku Veruca Salt. Bocah wadon sing bratty lan manja sing dibuwang dening bajing menyang bolongan sampah. Nalika dheweke nyoba kanggo njaga salah siji saka wong-wong mau. Sing pungkasan lunga yaiku Mike Teavee. Bocah lanang sing dadi penggemar televisi lan diowahi dadi karakter televisi cilik. Dadi bakal dawa kaya permen karet dadi luwih gedhe.

Wis sawise ninggalake papat bocah lima sing padha saingan. Sing menang yaiku Charlie lan sing nggumunake hadiah khusus yaiku pabrik coklat. Wonka ngandhani yen dheweke wis tuwa lan kudu duwe ahli waris. Nanging Charlie ora pengin hadiah amarga dheweke ora pengin tanpa kulawarga. Wonka nyekel kabeh kulawargane bocah lanang lan digawa menyang pabrik kanggo manggon karo kabeh wong. Ngerti apa tegese kulawarga.

Charlie lan Pesen Ringkesan Pabrik Coklat

Ing crita iki saka charlie lan ringkesan pabrik coklat, kita saged pikantuk piwulang, antawisipun:

  • Senadyan masalah, kita bisa nepaki impen kita, tanpa ngendhaleni utawa dadi alangan kanggo nggayuh.
  • Salajengipun, punika mulangaken bilih tiyang sepuh kedah mbeneraken anak-anake kanthi cara nyiksa. Amarga bakal ninggalake trauma ing bocah-bocah, sing ing tembe bakal nyebabake penolakan saka wong tuwa.
  • Uga, nuduhake yen kanthi katresnan lan perasaan sing apik, sampeyan bisa entuk apa sing sampeyan lakoni.
  • Kanggo ngrampungake, aku bakal pitutur marang kowe yen ing crita iki dheweke mulangake nilai kulawarga.

Roald Dahl Referensi

Penulis Inggris iki sing jenenge Roald Dahl, lair ing Llandaff (Wales). Mula, dheweke sinau ing pesantren lanang sing ana ing Repton. Kita bisa ngomong yen disiplin atos dheweke nandhang ing pusat mahasiswa. Aku njupuk wong kanggo nerjemahake menyang crita, nuduhake sing mbales morbid sing diwasa nuduhake bab kanak-kanak. Kajaba iku, amarga kabeh pengalaman ala iki, dheweke ora gelem mlebu universitas, terus sinau.

Nanging, dheweke wiwit kerja ing perusahaan Shell Oil ing taun 1933, banjur wiwit taun 1937 nganti 1939 ing Tanganyika. Kaya-kaya ora cukup, wiwit Perang Donya II saka taun 1939 nganti 1945. Dheweke mlebu ing Royal Air Force (RAF), dadi pilot tempur lan atase udara ing Washington. Pungkasan, dheweke ngabdi kanggo nulis sawetara karya, ing antarane yaiku charlie lan ringkesan pabrik coklat.

Kita kudu nuduhake yen karya iki ditulis dening Roald Dahl lan diadaptasi menyang bioskop kaping pindho. Sing pisanan dijenengi sawise Willy Wonka lan Pabrik Coklat ing 1971. Iki dianakake dening Mel Stuart lan protagonis yaiku Gene Wilder. Kapindho kanthi irah-irahan Charlie and the Chocolate Factory ing taun 2005. Sutradara Tim Burton lan dibintangi Johnny Depp.

Yen sampeyan kasengsem ing jinis artikel iki, aku ngajak sampeyan ndeleng:


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah