Quantcast

Cuenca


Cuenca

Nalika nerangake cekungan kali, tembung "basin" tansah ana. Artikel kasebut nyritakake apa iku, carane ngenali ing peta, apa DAS.

Apa iku cekungan?

Saben uwong ngerti saka pengalaman pribadi yen banyu mili kanthi spontan. Iki tegese kanggo tatanan saka aliran stabil sawetara jinis elevasi ing lemah dibutuhake. Bisa dadi gunung, dataran tinggi, dataran tinggi, bukit, bukit.

Pagunungan, dataran tinggi sing gedhe lan fitur geografis positif liyane yaiku sistem kali sing kapisah sing arah alirane arah liyane.

Ayo menehi definisi. DAS minangka garis kondisional sing ditarik liwat unsur paling dhuwur ing wilayah kasebut, sing mbatesi wilayah tangkapan banyu. Ing kali sing asalé saka DAS, arus diarahake ing arah sing beda-beda, asring ngelawan.

Garis ing peta

DAS ora ditandhani ing peta. Garis DAS digambar kanggo misahake kabeh sumber anak kali lateral lan kali utama saka tetanggan.

Garis kasebut ngliwati pucuk gunung utawa elevasi lokal ing dhataran.

DAS saka Dataran Rusia

Ing dhataran rusia, DAS Kali Valdai, Rusia Tengah, Pegunungan Lor lan liya-liyane. Ing kene sumber bisa dadi rawa-rawa sing dhuwur (sumber Volga, dataran tinggi Valdai), sumber (awal saka Oka, dataran dhuwur Rusia tengah), A lake (Sukhona, Kubenskoye Lake).

Sampeyan bisa milih sampeyan:  EGP Jerman

Dhuwuré bukit-bukit ora ngluwihi 400 m, mula kecepatané kali-kali sithik. Iki minangka saluran banyu sing rata lan tenang sing mili menyang Kaspia, Segara Ireng lan Baltik, Samudra Arktik.

Sumber sawetara kali dihias kanthi apik, ing saubengé taman lan cadangan wis digawe.

divisi kontinental

Sistem pegunungan, sing dadi cekungan hidrografi utama ing bawana, diarani pamisah kontinental. Contone, Andes minangka tlatah banyu ing Amérika Kidul, misahake kali sing mili menyang Samudra Pasifik lan Atlantik. Peran Cekungan Australia dimainake dening Great Dividing Range. Ing Eurasia, tlatah banyu sing ora terus-terusan dumadi saka Alpen, ing Kaukasus, Himalaya lan sistem gunung liyane.

Sumber kali kasebut dumunung ing dhuwur ing gunung, diwakili dening sumber, gletser, tlaga.

dataran tinggi lan dataran tinggi

DAS bisa dadi dataran tinggi lan dataran tinggi. Contone, Anadyr Plateau misahake cekungan kali ing Samudra Pasifik lan Arktik.

Sawetara dataran tinggi mbatesi cekungan kali sing mili menyang segara. Kali sing mili saka Dataran Tinggi Deccan (India) kalebu ing Samudra Hindia. Ing Dataran Tinggi Siberia Tengah iku cekungan kanggo akeh kali, nanging kabeh menyang Samudra Arktik.

Kali sing mudhun saka Dataran Tinggi Putorana dadi grojogan akeh. Dataran tinggi kasebut duwe musim dingin sing adhem lan dawa, mula grojogan kasebut beku.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Vasily Danilovich Poyarkov

Apa sing wis disinaoni?

Kita sinau apa cekungan ing geografi, carane nemokake ing peta. Kita dadi akrab karo macem-macem jinis DAS. DAS bisa dadi wigati lokal, sing paling gedhé minangka DAS kanggo kabèh bawana.





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah