Carlsbad Caverns New Mexico USA

Ing sisih kidul-kulon negara bagian New Mexico, Amerika Serikat, ana Taman Nasional Carlsbad Caverns. Dumunung ing Sierra de Guadalupe sing minangka bagéan saka pagunungan kanthi jeneng sing padha.

Minangka asil kang dumunung ing sisih kidul Rocky Mountains, sisih lor Desierto saka Chihuahuan lan Great Plains kidul-kulon taman iki wis bhinéka gedhe saka flora, fauna lan kamulyan alam.

Jembaré taman iki udakara 19.000 hektar lan ing taman kasebut ana 122 guwa, dene ing pagunungan dianggep luwih saka 300 guwa. Sebagéyan gedhé kawangun déning aksi asam sulfat ing watu gamping lokal.

A short mate liwat sajarah sawijining

Sejarah guwa-guwa kasebut wiwit udakara 250 yuta taun yen ditimbang saka sudut pandang geologi. Nanging sejarah minangka papan sing menarik kanggo kunjungan sampeyan wiwit taun 1898, ing taun iki ana wong enom sing jenenge Jim White promosi dheweke ing antarane para pedunung ing wilayah kasebut.

Mesthine sadurunge wis ditekani dening wong pribumi, nanging mundhake guwa kasebut amarga wong enom. Umume guwa-guwa kasebut tetep jeneng sing diwenehake Jim nalika kunjungan pertama.

Kira-kira taun 1923, Présidhèn Calvin Coolidge mratelakaken minangka Monumen Nasional, salajengipun, ing taun 1930, Kongres Amerika Serikat. USA. jenenge karo Taman Nasional Carlsbad Caverns, dikelola dening National Park Service.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Where kanggo nemokake omah Jesse Pinkman ing Albuquerque

Ing taun 1930-an, pengunjung kudu ngetutake jinis ramp zigzag nganti tekan udakara 230 meter ing ngisor permukaan. Mlaku bali, Nanging, banget kesel, kanggo alesan iki ing 1932 2 elevator dipasang kanggo comfort saka pengunjung.

Karakteristik lan ukuran sing nggumunake nggawe dheweke dadi papan sing apik kanggo ngunjungi lan sinau babagan geologi. Ana tatanan ageng saka stalaktit lan stalagmit.

 Karakteristik Gua

Gua-gua Carlsbad

Kaping pisanan, fitur sing paling nggumunake pengunjung yaiku gedhene "aula", ing sawetara langit-langit bisa nganti 100 meter. Saka jumlah kasebut, Balai Agung ngadeg, kanthi dawane luwih saka sewu meter, ambane udakara 200 lan dhuwure langit-langit 107 meter.

Kajaba iku, jumlah guwa banget nggumunake yen kita nganggep formasi sing padha ing bagean liya ing jagad iki.

Bab sing uga dadi ciri formasi kasebut yaiku jumlah kelelawar sing manggon ing guwa kasebut. Alasan Jim White ngunjungi dheweke amarga dheweke.

Ing siji wusana Jim weruh apa katon kaya kolom gedhe saka kumelun ing kadohan, banjur nyedhaki mriksa lan katutup sing iku mabur ewu bat. Padha nyumbang kanggo pambentukan panggonan spektakuler ing guwa-guwa.

Gua-gua Carlsbad

Temtu daya tarik sing paling narik kawigaten yaiku jumlah stalaktit lan stalagmit ing njero. Padha wis kawangun nomer telas kolom sing nganggep wangun sing ayu nyengsemaken.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  New Mexico: sajarah, lokasi, gastronomi, fauna, kutha lan liyane

Minangka corollary kanggo guwa-guwa iki malang ditemokaké ing lumahing, kang nawakake canyons kaendahan gedhe sing bisa lelungan ing mlaku utawa mancal.

 Carane njaluk ana lan nggawe leladen

Kanggo njaluk menyang wong sampeyan bisa milih tiket bis utawa njupuk demo ing kendaraan pribadi.

Yen sampeyan nggunakake transportasi umum, numpak bis saka El Paso menyang Carlsband, kanthi biaya antara US $ 23 nganti US $ 35 lan frekuensi budhal sapisan dina. Sawise ing kutha sampeyan njupuk mendhoan karo biaya sing beda-beda gumantung antarane 50 kanggo 65US$

Yen sampeyan milih transportasi pribadi, sampeyan kudu njupuk dalan US 62/180 sing nggawa sampeyan menyang kutha Carlsbad saka El Paso, sadurunge tekan sampeyan bakal nemokake Whites City, ing panggonan iki njupuk rute 7 nganti tekan bangunan wisata. Saka titik iki sampeyan miwiti demo guwa.

Cara liya kanggo tekan kene yaiku njupuk pesawat menyang bandara Cavern City, cedhak Carlsbad, saka ing kono sampeyan bisa lelungan kanthi darat.

Reservasi kanggo kunjungan digawe liwat link https://recreation.us.gov utawa kanthi nelpon nomer telpon 877-444.6777. Taman iki mbukak paling taun.

Kanggo kelompok utawa kunjungan siswa kanthi kelompok, taman kasebut dijaluk ngancani wong sing tanggung jawab. Paling ora siji wong diwasa dijaluk kanggo saben sepuluh siswa cilik.

Kegiatan apa sing bisa kita lakoni?

Carlsbad Caverns New Mexico USA

Mesthine niat ngunjungi guwa-guwa iki kanggo nggawe tur ing, sampeyan bisa ngunjungi akeh banget. Antarane sing paling akeh ditekani yaiku Kamar Gedhe, liyane sing dibukak ing Entrance Alam nanging ora dianjurake kanggo wong sing kondisi fisik ora sehat.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane ngunjungi Friends Shop lan Cafe

Antarane akhir Mei lan Oktober sampeyan bisa mlaku-mlaku ing wayah wengi kanggo nikmati penerbangan kelelawar ing wayah wengi. Iku tontonan sing angel digambarake.

Uga ing permukaan sampeyan bisa nindakake aktivitas hiking utawa sepedaan, tontonan sing ditawakake dening canyon sing beda-beda nggawe wisata kasebut bermanfaat.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah