Carane nyuda mriyang?

Yen sampeyan utawa anggota kulawarga lara demam, nanging sampeyan ora duwe obat kanggo nyegah suhu mundhak terus. Ing kirim iki, kita pitutur marang kowe carane nyuda mriyang liwat obat ngarep.

carane-ngedhunake-mriyang-1

Kepiye cara nyuda demam tanpa obat ing omah?

Suhu awak kudu dikontrol nalika ngluwihi paramèter sing wis ditemtokake. Umumé, biasane beda-beda antarane 36,1 ° C lan 37,2 ° C utawa luwih, gumantung saka aktivitas fisik sing ditindakake ing wayah awan.

Yen sampeyan duwe demam luwih saka 39 ° C, sampeyan kudu nyoba nyuda nganti sampeyan bisa menyang kamar darurat.

Mulane, iku penting kanggo sok dong mirsani owah-owahan ing. Malah dadi wong sing luwih tuwa (sing duwe suhu luwih murah tinimbang wong enom). Kajaba iku, gumantung saka thermometer sing sampeyan pilih kanggo njupuk suhu, sampeyan bakal bisa nemtokake manawa sampeyan lagi demam. Tuladhane:

  • Nggunakake termometer arteri rektum, kuping, utawa temporal: 38°C utawa luwih dhuwur.
  • Kanthi termometer lisan, demam dideteksi saka 37,8 ° C utawa luwih.
  • Nalika suhu kelek dijupuk, ana negara febrile saka 37,2 ° C utawa luwih.

Kepiye cara nyuda demam ing bocah lan wong diwasa?

Saiki sampeyan ngerti carane ngukur mriyang, sampeyan bisa uga mikir: Kepiye cara nyuda demam tanpa kudu menyang apoteker utawa ngunjungi dokter?

Kaping pisanan, kita kudu ora gupuh yen suhu tetep ing nilai biasa. Umumé, cenderung mudhun kanthi gampang yen wong tetep tenang lan ngaso, nganti awak kanthi otomatis adaptasi karo suhu normal.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane ngusir laler?

Malah tindakake saran kita bakal menehi sampeyan ing carane nyuda mriyang, sampeyan bisa tenang lan nerusake karya dina. Lan yen demam 38 ° C ing wong diwasa ora serius, kajaba wong kasebut nandhang hipertensi utawa diabetes.

Nanging, yen dideteksi yen rata-rata mriyang dhuwur wis ngluwihi (39 ° C - 40 ° C), kita menehi saran supaya sampeyan nelpon GP kanthi cepet, supaya dheweke bisa menehi resep perawatan sing bakal mbantu sampeyan nyuda. suhu, mriyang banget

Mangkene kabeh sing sampeyan kudu ngerti Cara nyuda demam ing bocah lan wong diwasa kanthi obat ing omah:

  • Aja nutupi:

Sanajan sampeyan utawa sing lara krasa adhem, ora dianjurake kanggo nutupi awak. Amarga, kudu didinginkan, njupuk hawa, supaya pungkasane mriyang. Kajaba iku, awak ing negara mriyang, ora sok dong mirsani prabédan.

  • Tansah kelangan bayi:

Nalika nerangake bocah-bocah, saran sing padha ditindakake supaya ora nutupi kemul. Kanthi kain sing entheng, cukup (lan sampeyan mung nggunakake kanggo nyuda hawa adhem.

Yen ora, ninggalake sandhangan sing paling seger, supaya bisa ngetokake panas. Sampeyan uga bisa nyelehake bantalan banyu adhem ing bathuk, kelek, lan groin.

  • Adus banyu anget:

Banyu kudu ora panas utawa adhem banget. Apa sampeyan wis diwasa utawa bayi, bathi iki digunakake kanggo nyuda suhu awak kanthi sithik.

  • Hidrasi konstan:

Ngombe akeh cairan, iki minangka salah sawijining perkara sing kudu ditindakake nalika demam. Nyatane, dianjurake kanggo ngombe, yen sampeyan lagi demam utawa ora, 2 liter banyu saben dina.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kepiye carane mbukak kunci ponsel kanthi pola?

Kanthi tetep hidrasi, sampeyan bakal mbantu nyuda demam lan nyuda efek samping sing kedadeyan nalika mriyang (kesel, sirah, pusing, lsp).

https://www.youtube.com/watch?v=vxzNx_27dBU
  • Mangan Sehat:

Nalika lagi lara, disaranake mangan panganan probiotik kayata susu, yogurt, woh-wohan lan sayuran, uga ngombe infus teh utawa jus woh (jeruk, kiwi utawa jeruk bali) supaya awak ngonsumsi vitamin C sing dibutuhake. ing wayahe.

Ing kasus apa wae, diet sing seimbang mesthi apik. Dadi elinga supaya ora mangan panganan sing abot lan elinga ngombe banyu sing akeh.

  • Aplikasiake es ing bathuk

Iki bisa uga minangka salah sawijining trik sing paling akeh digunakake kanggo nyuda demam. Sampeyan mung kudu nyelehake kompres utawa tas kanthi es ing bathuk supaya mudhun.

Kanthi kontak karo kadhemen, awak ing negara sing mriyang entuk manfaat saka ijol-ijolan suhu, sing bakal nyebabake kringet lan nyuda rasa ora nyaman.

  • Ngidini awak kanggo ngaso

Yen dudu indikasi sing sepisanan, sampeyan yakin manawa bakal kasebut kabeh wong (kalebu dhokter sampeyan): Ngaso akeh.

Salah siji cara sing paling bisa kanggo ngedhunake mriyang yaiku supaya awak entuk istirahat sing cukup kanggo pulih saka demam.

Nalika sampeyan duwe suhu sing dhuwur banget, awak ngobong kalori sing akeh, nyebabake sistem pertahanan nyuda lan nambah kahanan sampeyan. Jogo awakmu!

  • Tetep ing panggonan sing anget

Referring kanggo indikasi pisanan babagan carane nyuda mriyang Sampeyan kudu pindhah menyang panggonan ing omah sing kelangan, supaya awak bisa waras sethitik luwih cepet.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane ngumpulake kubus Rubik?

Kepiye cara nyuda demam kanthi obat?

Yen obat omah sing wis kasebut wis rada mbantu sampeyan, nanging sampeyan pengin nyuda demam, sampeyan bisa nyoba obat pereda nyeri.

Umumé, yen bocah-bocah, dianjurake kanggo menehi sawetara tetes apiretal. Ing kasus bayi, aja menehi obat penghilang rasa sakit (apa wae) nganti dokter anak ngomong liya.

Saiki, yen anak sampeyan umur 6 sasi utawa luwih, sampeyan bisa nulungi dheweke kanthi menehi obat kaya Tylenol utawa ibuprofen, Advil, Motrin utawa liya-liyane. Mesthine, sampeyan kudu maca kanthi teliti label obat kasebut, supaya sampeyan nggunakake dosis sing bener.

Lan kanggo wong diwasa, dosis Paracetamol 650mg saben 6 utawa 8 jam (gumantung saka kahanan demam sing sampeyan utawa pasien nandhang lara.

Ing sisih liya, sampeyan bisa njupuk Ibuprofen 400mg utawa 600mg saben 4 jam. Elinga kanggo netepi interval jam, amarga yen ora, obat kasebut bakal ilang efektifitas.

Sampeyan uga ora kudu nyiksa dosis, utamane karo asupan Ibuprofen amarga obat iki agresif banget lan bisa nyebabake ulkus weteng.

Cathetan:

Antibiotik ora kena dijupuk kanggo nyuda demam. Iki minangka obat kanggo nambani jinis infeksi liyane. Uga, kanggo tuku, sampeyan butuh resep medis.

carane-ngedhunake-mriyang-2

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah