Carane ngusir laler?

Lalat biasane serangga sing ngganggu, utamane yen ana ing njero omah, jumlah kasebut mundhak nalika suhu sekitar dhuwur. Yen sampeyan pengin omah sampeyan bebas saka kewan cilik iki, sampeyan kudu ngerti apa sing ana ing artikel iki, lan sampeyan bakal sinau Carane ngusir laler?

carane-ajrih-mabur

Kepiye cara ngusir laler nggunakake bahan-bahan krasan?

Lalat iku serangga mabur cilik sing ditemokake ing kabeh bagéan donya. Awake kasusun saka sirah, thorax lan weteng, mripate duwe macem-macem aspek sing ngasilake sensitivitas kanggo cahya, lan mulane, dheweke ajeg ngresiki nalika nggosok paws.

Amarga karakteristik sing luar biasa, mabur bisa urip ing lingkungan apa wae, bisa adaptasi karo meh kabeh suhu, kajaba kutub.

Nanging kewan-kewan cilik iki, saliyane ngganggu, uga amarga proses sing digunakake kanggo nyerna panganan, dadi bahan sing ngrusak banget kanggo manungsa, amarga dheweke ngidoni panganan, supaya mengko bisa dicerna.

Ora mung kuwi, gumantung saka spesies, uga bisa nyebabake penyakit serius ing kewan utawa tanduran. Tanpa mangu, duwe serangga kasebut ing njero omah ora dadi pilihan, mula ing bagean sabanjure kita bakal nuduhake sampeyan Carane ngusir laler karo saben obat ngarep?

Kanthong banyu

Kanthong banyu wis digunakake wiwit taun-taun sadurunge kanthi tujuan ngilangi laler saka papan, umume, saka omah. Amarga iku cara sing gampang, ekonomi lan alami kanggo nyopir, lan yen sampeyan nyoba, sampeyan bakal weruh manawa pancen nyata.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane ngumpulake kubus Rubik?

Sampeyan mung kudu njupuk tas cilik lan isi banyu separo, nalika ngliwati cahya, padha tabrakan karo banyu lan nggawe jenis bayangan. Kelip-kelip iki nyebabake rasa ora nyaman ing mripate laler, amarga sensitivitas marang cahya lan, kanthi cara iki, sampeyan bakal tetep adoh saka omah sampeyan.

Pangilon lan CD

Sanajan CD saiki ora umum banget, sampeyan bakal nemokake sawetara ing omah sampeyan. Sampeyan ora kudu mbuwang, sampeyan bisa nggunakake kanggo nyegah serangga mabur, utamane mabur.

Sampeyan bisa nyumerepi ing jemuran utawa ing langit-langit omah, sing paling apik yaiku nalika sampeyan mlebu viento, padha mindhah lan nggawe bayangan. Cahya sing diasilake bakal nyegah laler mlebu, amarga sensitivitas sing ana; Iku cara sing padha banget karo sing sadurunge.

Kanthi cara sing padha, kedadeyan karo pangilon, amarga bayangane, mabur ora bisa ndeleng kanthi apik, mula dheweke ora bakal mlebu omah sampeyan.

Cengkeh lan lemon

Iki minangka obat omah liyane sing bakal ditemokake ing bagean iki, sampeyan bisa nggunakake woh liyane sing uga jeruk, yen sampeyan ora duwe lemon ing tangan. Kita ninggalake sampeyan langkah-langkah sing kudu sampeyan tindakake kanggo iki:

  • Cut woh lemon utawa jeruk sing sampeyan pilih dadi setengah.
  • Banjur sampeyan kudu nyelehake wolung nganti sepuluh cengkeh.
  • Selehake saben bagian ing panggonan sing biasane laler mlebu ing omah sampeyan.
carane-ajrih-mabur

Mambu sing diresapi iki bakal nggawe laler lunga saka papan kasebut, sanajan kanggo manungsa bisa dadi penyegar udara alami sing apik. Kerugian mung yaiku lemon kudu diganti saben rong dina, amarga garing kanthi cepet.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane nyuda mriyang?

Cengkeh bawang putih

Cara iki banget sederhana lan ekonomi, sampeyan mung kudu pil a clove saka papak lan sijine iku cedhak jendhela utawa accesses liwat kang mabur biasane mlebu.

Mambu bawang putih sing ora nyenengake lan kuwat nyusir wong-wong mau, mung kelemahane yaiku ora bisa digunakake minangka penyegar udara kanggo omah sampeyan, sebaliknya, mambu kasebut bisa rada ngganggu, nanging mesthi bakal migunani.

Cuka apel apel

Ora kudu apel, kanggo resep iki sampeyan bisa nggunakake apa wae. Sampeyan kudu nemokake botol banyu, chop lan aplikasi kira-kira patang sentimeter saka cuka Sampéyan.

Banjur bagean sing dipotong sing ngemot spout saka botol, sampeyan sijine ing ndhuwur, nanging ing mbalikke, supaya bagean tutup dumunung mudhun. Kanthi cara iki, laler nyoba mlebu ing jar kanthi mambu cuka lan bakal kepepet.

Malah cuka uga bisa kanggo nglindhungi pets saka lalat pesky. Sampeyan mung kudu nambah jumlah cuka karo telung bagean sampo sing biasane digunakake kanggo siram dheweke lan iku.

Trap karo banyu lan gula

Obat iki ora dianjurake banget amarga bisa digunakake minangka jebakan sing pungkasane kepepet lan mati, nanging yen jumlah serangga akeh, ora ana pilihan liyane. Sabanjure, kita nuduhake sampeyan carane nindakake:

  1. Wangsulan: Bab ingkang pisanan kanggo nemokake botol, Cut saka ndhuwur, lan sijine bagean tutup ing ndhuwur apa sing Cut. Supaya jinis corong dibentuk.
  2. Gabungke loro-lorone kanthi lem utawa tape sing sethithik.
  3. Campuran kanggo jebakan kudu disiapake ing pawon kanthi panas banget. Ing pot sampeyan nyeleh banyu lan limang tablespoons saka gula, pindhah nganti wiwit panas, lan njupuk ing konsistensi kenthel, nanging ora dadi luwih.
  4. Sampeyan kudu ngenteni nganti adhem, lebokake campuran ing jero botol lan lebokake ing njaba omah sing bisa nampa srengenge sethithik. Siap, sampeyan wis nggawe jebakan lan siap nyekel serangga sing ngganggu kasebut.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kepiye carane mbukak kunci ponsel kanthi pola?

njaga omahmu resik

Iku obat sing paling penting lan paling gampang, kanggo aplikasi, nindakake reresik Kerep, utamané ing panggonan ngendi banyu stagnant utawa ambu ora enak bisa tetep.

Priksa manawa sampeyan mbuwang sampah saben dina, amarga iki minangka salah sawijining papan sing bakal narik lalat.

Ngresiki kabeh lumahing, utamané counters pangan ngendi ana bisa tansah sawetara pangan.

Sampeyan ngajak sampeyan maca informasi sing luwih menarik kayata, saliyane, nonton video ing ngisor iki sing kasedhiya kanggo sampeyan.

https://www.youtube.com/watch?v=k43INhhwzrA&ab_channel=TuPortaldeSalud

 


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah