Carane ngumpulake kubus Rubik?

Yen sampeyan amatir utawa wis nyoba kanggo nemokake solusi kanggo game iki, nanging sampeyan durung kasil. Ing kirim iki, kita bakal mulang sampeyan carane carane ngrakit kubus rubik langkah demi langkah Dadi, aja kantun rincian kanggo ngrampungake teka-teki iki.

carane-ngrakit-rubik-kubus-1

Kepiye carane nggawe kotak Rubik kaya pro?

Kubus Rubik minangka game kemampuan mental, digawe dening arsitek Hungaria Erno Rubik, ing taun 1974.

Desaine kasusun saka crosshead tengah "Kernel" ora katon, 6 pasuryan tengah (saben werna sing wis ditemtokake), 12 90 ° potongan kanthi rong werna sing gabung karo pasuryan, luwih dikenal minangka "pinggiran" lan 8 sudhut karo telung werna (vertices) gabung 3 pasuryan.

Pandhuan kanggo tresna kotak Rubik

sadurunge kita pitutur marang kowe carane ngrakit kubus rubik, sampeyan kudu ngerti manawa pola warna potongan kasebut ora bakal owah. Tegese, werna ijo mesthi ana ing jejere kuning, kuning bakal ana ing jejere abang, lsp.

Uga, sampeyan kudu sinau jeneng (Letter) sing dimaksudake kanggo bagean ing saben sisih kubus. Dadi, nalika nuduhake gerakan sing kudu sampeyan lakoni, ora katon aneh kanggo sampeyan, utawa ing kasus apa wae, sampeyan bakal nyebabake keterlibatan mental sing ora perlu.

  • F: Ngarep (ngarep).
  • U: Up utawa Superior Level.
  • D: Ngisor (Tingkat Ngisor).
  • A: Tengen (Pasuryan tengen).
  • L : Ngiwa (Pasuryan kiwa).

Ing sisih liya, sampeyan uga kudu ngerti nomenklatur gerakan kasebut. Contone: nalika nuduhake "Letter", sampeyan kudu nguripake 90° searah jarum jam.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kepiye cara Skala Richter?

Yen gerakan sing duwe "Letter" karo apostrophe dituduhake, gerakan kasebut bakal dadi counterclockwise. Nalika, gerakan sing nuduhake "Letter" karo 2, tegese sampeyan kudu nggawe 180 ° nguripake searah jarum jam.

Carane ngumpulake kotak Rubik kanthi cara dhasar

carane-ngrakit-rubik-kubus-2

Uga dikenal minangka cara Fernando Malvaez, iku cara kanggo ngatasi kubus ing 7 langkah prasaja. Sabanjure, kita nuduhake saben wong supaya sampeyan ngerti carane nglumpukake rubik kubus kanthi cepet:

  1. Nggawe salib ndhuwur (putih).

Miwiti kanthi nyelehake pinggiran ing lapisan ngisor kubus kanthi nggunakake nomenklatur ing ngisor iki: F, F. Kapindho, sampeyan kudu nyelehake pinggiran ing sisih ngisor kubus, kanthi target ing sisih siji nggunakake gerakan ing ngisor iki: D – R – F ''-R''

Banjur nyelehake pinggiran ing lapisan tengah kanthi R'' - D'' - R''. Ing pungkasan pamindhahan iki sampeyan kudu duwe salib putih ing ndhuwur kotak (Top Layer).

  • Rampungake pasuryan ndhuwur putih.

Nganti saiki, carane ngrakit kubus rubik karo algoritma iki wis sederhana lan cepet. Sabanjure, kita bakal terus nliti cara dhasar, mung bakal luwih suwe.

Pindhah sudhut kanthi werna putih ing pasuryan ngarep nggunakake nomenklatur ing ngisor iki: D' – R' – D – R. Banjur, tindakake gerakan D – F – D' – F' ing sudhut kanthi werna putih ing mburi. . pasuryan tengen. Lan siap! Sampeyan duwe lapisan ndhuwur babar blas putih.

  • Rampungake lapisan tengah.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kepiye cara mine cryptocurrencies?

Kanggo nerusake, sijine sisih putih mudhun. Lan aja kuwatir babagan kekacoan lan / utawa ngganti posisi pinggir, amarga algoritma sing wis digunakake bakal njaga apa sing wis digayuh nganti saiki.

Saiki, ing langkah iki kita bakal fokus kanggo mbangun pasuryan kanthi ijo lan oranye, kanggo ngrampungake lapisan tengah. Sabanjure, kita nuduhake gerakan sing kudu ditindakake kanggo entuk.

Gawea obahe U – F’ – U’ – F – U – R – U’ – R’ supaya pinggiran ana ing sisih tengen panggonan sing dituju. Banjur gawe U – R – U’ – R’ – U’ – F’ – U – F. Ing kene, pinggire ana ing sisih kiwa panggonane.

Ing pungkasan, sampeyan bakal ngrampungake lapisan tengah, nggunakake algoritma sing dituduhake. Lan yen sampeyan ngeweruhi, sampeyan wis nggawe gerakan sing padha karo langkah 2, nanging ing arah ngelawan.

  • Nggawe pasuryan ndhuwur salib (kuning).

Sampeyan luwih cedhak ngerti ngrampungake kubus Rubik. Dadi, menehi perhatian marang indikasi ing ngisor iki, kanggo maju menyang langkah pungkasan.

Duwe 2 pinggiran sing ngelawan, kanthi orientasi apik, gunakake algoritma ing ngisor iki: R' – F' – U' – F – U – R. Saiki, ana 2 pinggiran sing apik ing jejere: R' – U' – F' – U – F – R.

Kanggo ngrampungake, tindakake algoritma pisanan kanthi nambahake gerakan U' - U' banjur tindakake algoritma kapindho.

5. Nyetel maneh werna salib (kuning).

Yen sampeyan duwe ing kotak Panjenengan, werna salib Panjenengan uga oriented karo lapisan tengah, sampeyan bisa skip langkah iki. Yen ora, tindakake gerakan ing ngisor iki:

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane whiten untu?

R' U' – R U' – R' 2U – R U' / R' U' – R U' – R' U2 R

6. Orient pungkasan 3 sudhut.

Yen sampeyan duwe siji sudhut ing panggonan, nanging 3 liyane kudu ngganti. Gunakake algoritma ing ngisor iki kanggo mindhah potongan kasebut ing arah sing ngelawan: L UR U' – L' U R' U'

Nanging, yen siji pojok ing ngendi wae, telu liyane kudu diganti kanthi gerakan mundur: R U' LU - R' U' L' U.

7. Nampung sudhut pungkasan

 Pungkasan, sampeyan wis tekan langkah pungkasan sing mulang sampeyan carane carane ngrakit kubus rubik Lan guess apa: iku opsional! Yen ana 2 sudhut ing kubus sing ora tetep ing panggonan, sampeyan kudu nindakake ing ngisor iki:

R' – D – R – D' – R' – D – R – (U utawa 2U) gumantung saka kasus sampeyan banjur R' – D' – R – D – R' – D' – R. Rampung! Sampeyan wis ngerti carane ngumpulake kotak Rubik.

https://www.youtube.com/watch?v=fCa0EOLnLiA

Ing taun 1980, kubus Rubik dadi dolanan paling laris ing kabeh wektu, mecah kabeh rekor penjualan. Kanthi mekanisme sing prasaja, nyedhiyakake hiburan sing dibutuhake kanggo pangguna, nganti saiki!

A pesar de que fue creado con el propósito de resolver un problema matemático, el cómo armar un cubo Rubik, poco a poco se convirtió en un juego que todos quieren probar.  Así que, te recomendamos 2 cosas para solucionar este rompecabez:

Sabar lan kubus Rubik sing apik, supaya ora frustasi ing mangsa ngarep. ShengShou, Yuxin, Calvin, Meffert, Moyu, Dayan y QiYi, minangka sawetara merek sing disaranake.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah