Carane nggawe laporan maca: Struktur lan langkah-langkah

¿Quieres hacer un reporte de lectura y no sabes como hacerlo? pues en este artículo te hablaremos cómo hacer un reporte de lectura, de su estructura, como se hace y los pasos para poder crearlo de manera efectiva y rápida, ya que es un ejercicio que estimula la comprensión lectora y favorece la capacidad de redacción, así que no te lo pierdas.

apa iku laporan

Sadurunge ngerti carane nggawe laporan maca, Sampeyan kudu ngerti apa jinis dokumen iki lan apa sing digunakake, mula ing bagean iki kita bakal nuduhake sampeyan apa dokumen iki.

[su_box title=”Penting” radius=”6″]Laporan kasebut minangka dokumen utawa uga dikenal minangka laporan sing akeh informasi bisa dipikolehi saka buku, laporan utawa laporan tertulis sing digunakake kanggo macem-macem jinis kahanan.[/su_box]

Laporan kasebut uga bisa diarani minangka ekspresi tulisan saka gagasan sing sampurna kanggo ngenali lan nyelidiki topik, acara utawa temuan kanthi lengkap kayata acara sing kedadeyan ing organisasi utawa asil riset ilmiah.

Apa iku laporan maca

Saiki sampeyan ngerti apa laporan, kita bakal nuduhake sampeyan ing bagean iki apa laporan maca supaya sampeyan ora duwe mangu bab subyek, kita bakal nerangake apa Sejatine kasusun saka.

Laporan maca minangka bagean saka laporan sing bisa ditetepake minangka dokumen sing napsirake teks lan informasi saka buku, laporan utawa laporan supaya ora adoh saka gagasan utama sing arep dicritakake.

Maca laporan dikenal minangka laporan tinulis sing bisa ngandharake konteks sastra sing eksplisit lan ringkes saka teks sing dijupuk informasi, jinis laporan iki digunakake kanggo nduduhake pemahaman teks kasebut.

carane nggawe laporan wacan

Iki bisa duwe fungsi kaping pindho kanggo mbantu wong sing nindakake supaya bisa ngerti teks kanthi cara sing luwih gampang lan bisa entuk kawruh sing luwih akeh, amarga iki dianggep minangka wangun sinau lan investigasi dening akeh jenius kanggo ujian. ..

Carane miwiti laporan

Sadurunge ndeleng carane nggawe laporan maca, perlu kanggo ngerti carane laporan kudu miwiti, saiki ana akeh cara kanggo bisa kanggo nggawe jinis dokumen iki, bisa ing sketsa utawa nyorot gagasan utama teks pisanan, lan banjur mujudake gagasan kang jangkep lan konkrit.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane takon Aba prabayar: Pembayaran lan langkah

Sampeyan kudu tansah fokus kanggo mangerteni informasi sing digambarake ing teks, amarga iki minangka tujuan utama saka jinis dokumen iki, kanggo nambah pemahaman maca wong sing nulis.

Sampeyan kudu duwe potlot, kertas utawa notebook ing tangan sampeyan, lan yen sampeyan pengin nindakake kanthi digital, sampeyan bisa nindakake ing Word saka komputer utawa Tablet, nanging cara digital paling ora dianjurake, amarga ngganggu banget nalika konsentrasi. teks. Saka investigasi.

Supaya bisa ngerti carane miwiti maca laporan, Kita butuh kabeh bahan sing kasebut ing ndhuwur kanggo nggawe skema utawa sketsa sing luwih teratur sing bakal dipandu sawise sampeyan ndeleng laporan kasebut.

[su_box title=”Carane nggawe laporan maca” radius=”6″][su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=OUvmHjL8bK4″][/su_box]

Kanggo ngerti carane nggawe laporan maca sampeyan kudu ngerti apa fungsi utama kanggo miwiti nggawe dokumen iki, ing antarane kita duwe ing ngisor iki:

[su_list icon=”icon: check” icon_color=”#15ab16″]

  • Informasi sing diwaca kudu dimangerteni minangka teknik sinau, ing ngendi wong kasebut kudu nganggep manawa bakal mbantu ing masa depan akademik.
  • Kajaba iku, sampeyan kudu ngukur sinau babagan apa sing wis diwaca, mula ora cukup maca lan nindakake pakaryan. sederhana, sampeyan kudu miwiti ngembangake katrampilan maca maca kanthi laporan maca iki.

[/ su_list]

Carane nggawe laporan maca

Saiki yen kita bisa ngerti carane nggawe laporan maca bener, ing bagean iki kita bakal nuduhake sampeyan langkah dening langkah supaya mamang ing subyek.

[su_box title=”Entuk akun” radius=”6″]Kawruhe carane nggawe laporan Iki dudu tugas sing gampang amarga mbutuhake konsentrasi, sinau lan akeh pemahaman maca sing ditindakake riset.[/su_box]

Ing ngisor iki, kita bakal nuduhake sawetara tips khusus langkah demi langkah kanggo ngerti carane nggawe laporan maca kanthi cara sing paling apik, supaya sampeyan bisa dominasi ing antarane kanca-kanca lan nggawe laporan maca sampeyan beda karo wong liya.

Yen sampeyan ora bisa nemokake buku sampeyan, disaranake sampeyan ngunjungi penerbit ing ngisor iki ing ngendi kabeh dokumen sing diterbitake bisa ditemokake, ing kene Alias ​​penerbit.

carane nggawe laporan wacan

Langkah 1 miwiti laporan

Mesthi sampeyan ngandhani dhewe yen kita wis ngomong iki, nanging kudune penting banget ing wektu iki amarga penting kanggo ngerti teks sing diwenehake marang kita lan iki minangka langkah awal kanggo ngerti. carane nulis laporan wacan nyorot kabeh perkara sing penting kanggo sampeyan, tulisake pitakon apa wae sing muncul nalika maca teks, deleng kepiye dokumen dijaluk, suwene wektune, periode validitas lan syarat format.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane njaluk pegatan ing Amerika Serikat?: Requirements lan hukum

[su_list icon=”icon: check” icon_color=”#15ab16″]

  • Contone, sampeyan kudu ngerti lan goleki kuotasi saka penulis utawa wong misuwur ing subyek sing ndhukung informasi kayata nomer kaca buku.
  • Iku uga migunani kanggo takon profesor apa bagean saka makalah sampeyan kudu babagan sintesis tinimbang analisis Apa tegese iki? Amarga umume laporan buku minangka ringkesan langsung kanthi sawetara pendapat sing bertentangan, sampeyan kudu golek cara kanggo ngimbangi informasi kasebut.

[/ su_list]

Penting banget kanggo maca kabeh buku utawa artikel dhisik, supaya entuk ide sing dimangerteni lan ninggalake keraguan nganti pungkasan, iki Iku bakal mbantu sampeyan tetep mripat ing karya nalika maca, mbayar manungsa waé kanggo sembarang wektu penting utawa wong ing crita.

[su_list icon=”icon: check” icon_color=”#15ab16″]

  • Maca paragraf kanthi jeda ing antarane kanggo njaga perhatian sampeyan ing kabeh teks kanthi merata.
  • Priksa manawa sampeyan duwe cukup wektu kanggo maca kabeh buku, amarga angel banget nulis resensi buku nalika sampeyan lagi maca lan ora ngerti babagan iki.
  • Aja ngandelake ringkesan buku online, amarga ora menehi informasi lengkap lan sampeyan ora njamin manawa dheweke bener utawa setya karo teks kasebut.

[/ su_list]

Sampeyan kudu tindakake pandhuan diwenehi kanggo maca akurat, wiwit yen Yen sampeyan nemokake apa sing nyebabake sampeyan penasaran utawa bingung, arahake lan tulisen. Yen sampeyan nemokake dhiskusi penulis babagan topik sing ditakoni, lakoni uga lan takon dhewe babagan sudut pandang sing luwih apik lan kenapa.

Yen sampeyan ora nemokake informasi lengkap babagan buku sampeyan, sampeyan bisa nggoleki ing penerbitan sing nerbitake, disaranake sampeyan pindhah menyang penerbitan ing ngisor iki sing akeh gagasan buku sing bisa diwaca ing kene. Edisi Antelop.

[su_box title=”Langkah-demi-Langkah Maca Laporan” radius=”6″][su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=IXQIS0bodFw”][/su_box]

Miwiti kanthi nemokake ing teks riset bagean-bagean penting sing bisa didhukung lan rincian sing bisa digunakake ing laporan wacan, bisa kanthi cara resmi, yaiku kurung, utawa kanthi cara sing luwih kolokial, yaiku kanthi nyisipake. kutipan utawa conto sing apik.

Langkah 2 Tulis laporan sampeyan

Langkah kapindho sing kudu kita mangerteni carane nggawe laporan maca yaiku ngenalake informasi supaya luwih cepet lan gampang dipahami, amarga ing jinis laporan iki kudu diwiwiti kanthi jeneng penulis lan irah-irahan buku, artikel, majalah utawa teks sing arep diteliti.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Syarat penting kanggo nyumbang rambut ing Meksiko

Miwiti kabeh kanthi tembung sing nggumunake maca kanggo terus maca, kayata kutipan menarik saka buku kasebut, banjur diwiwiti kanthi introduksi topik, sing kudu menehi ringkesan ringkes sing ora spesifik babagan apa sing pengin diomongake.

[su_list icon=”icon: check” icon_color=”#15ab16″]

  • Conto, ing pambuka supaya bisa narik kawigaten wong sing maca karya kita, bisa dadi gagasan ing ngisor iki: «Buku iki nyritakake lelampahan protagonis legendaris menyang panggonan sing akeh alangan sing ora mungkin kedadeyan. lan dicritakake apa sing kedadeyan karo saben wektu sejarah kanggo uripe».
  • Aja mbuwang wektu akeh kanggo mikir babagan iki lan uga ora njupuk akeh papan ing presentasi, amarga pambuka kudu kalebu 3 nganti 6 ukara, sanajan ing wektu sing jarang bisa luwih cendhek utawa luwih dawa.

[/ su_list]

Langkah 3 Isi lan ngrampungake laporan

Langkah katelu kanggo ngerti carane nggawe laporan wacan yaiku nulis kabeh gagasan penting saka teks, sing nggambarake kesinambungan lan kawruh sing wiyar babagan topik sing bakal diolah, banjur nulis kesimpulan singkat babagan apa sing wis dipelajari.

Ora bisa nemokake buku teks, crita, majalah informatif? Ya, sampeyan bakal ninggalake sampeyan ing kene minangka salah sawijining penerbit sing paling misuwur ing Meksiko, wis akeh buku sing diterbitake supaya sampeyan bisa nemokake ing kene. Editorial umlaut.

Tansah ing pungkasan laporan maca, kesimpulan kudu digawe sing nggambarake sawetara ukara cekak kanggo ngringkes kabeh buku, menehi gagasan lan pikirane babagan teks, lan nggawe statement pungkasan kanggo mutusake apa bakal menehi rekomendasi buku kasebut marang pamaca liyane lan kok.

[su_list icon=”icon: check” icon_color=”#15ab16″]

  • Sawetara guru njaluk utawa menehi saran kanthi cara umum supaya jeneng lan judhul penulis kalebu ing paragraf pungkasan, iki kanggo nambah pemahaman lan maca buku sing diwaca.
  • Aja ngenalake ide-ide anyar ing paragraf pungkasan iki, apa sing dimaksudake? Nah, simpen papan kanggo ringkesan crita, lan ringkesan kesimpulan.

[/ su_list]

Sampeyan uga kudu dicathet yen ing pungkasan dokumen iki, sampeyan kudu goleki kesalahan ing karya sampeyan, maca laporan kaping pirang-pirang lan verifikasi manawa kabeh wis dingerteni lan kaya sing dijaluk dening panguwasa, deleng maneh syarat sing diwenehake kanggo nindakake pakaryan iki.

[su_list icon=”icon: check” icon_color=”#15ab16″]

  • Tansah sadurunge ngirim karya, priksa manawa sampeyan nulis jeneng penulis lan jeneng karakter sing bener.
  • Aja ngandelake pamriksa ejaan komputer kanggo ndeteksi kesalahan, priksa manawa kabeh wis dieja kanthi bener lan kabeh wis dingerteni.

[/ su_list]



Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah