Carane pindhah menyang jedhing ing 5 menit?

Yen sampeyan minangka wong sing terus-terusan nandhang lara weteng, lan ora mung amarga ngelak kaping pirang-pirang, kita bakal mulang sampeyan. carane menyang jedhing ing 5 menit, lan kabeh informasi sing sampeyan butuhake babagan subyek iki. Aja ngenteni maneh, terus maca artikel kasebut.

carane-go-ka-kamar-ing-5-menit

Carane pindhah menyang jedhing ing 5 menit karo sawetara latihan prasaja?

Sembelit biasane dadi masalah sing cukup umum ing populasi, uga nyebabake inflamasi, rasa abot lan rasa ora nyaman. Sawijining wong bisa digolongake ing grup iki, yen dheweke nindakake kurang saka telung evakuasi seminggu.

Kajaba iku, bangkekan atos, kanthi gumpalan-gumpalan lan garing banget, wong sing nandhang sembelit duwe rasa lara banget nalika evakuasi lan bisa uga rumangsa ora ngusir kabeh.

Yen sampeyan minangka salah sawijining wong sing ngalami masalah sing ngganggu iki, sampeyan bisa nindakake sawetara latihan ing omah sampeyan. Ing ngisor iki sing paling kerep:

Latihan napas nalika tangi

Tujuan ngleksanani iki yaiku kanggo nambah gerakan ing usus besar. Sampeyan mung kudu nindakake ing ngisor iki:

  • Ngapusi ing amben, kanthi dhengkul ditekuk lan tangan diselehake ing weteng.
  • Ambegan jero, yen sampeyan ngrasa yen hawa mlebu lan ngliwati weteng, alon-alon push tangan sampeyan. Ing wayahe sampeyan exhale, udhara njupuk arah menyang mburi, sampeyan kudu mbaleni proses iki.
  • Yen sampeyan wis ngrasa yen sampeyan ngontrol ambegan, wiwiti nindakake variasi kasebut. Sampeyan bisa nyoba ngobahake weteng menyang iga, cedhak pubis, rada nengen utawa ngiwa.
  • Sing penting babagan latihan iki yaiku supaya ambegan melu ing weteng lan ing wilayah sing dipilih. Dadi sistem pencernaan sampeyan ngrasakake gerakan liwat ambegan weteng.
  • Babagan pungkasan sing kudu ditindakake yaiku ambegan menyang weteng lan pijet usus ing wektu sing padha.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kepiye cara mine cryptocurrencies?

Kontraksi lan istirahat saka sphincter

Kontrak lan ngendhokke sphincter bakal mbantu sampeyan duwe gerakan usus sing luwih kerep lan ora nyeri. Mangkene sing kudu ditindakake:

  • Wangsulan: Bab ingkang pisanan sampeyan kudu ngerti yaiku sphincter njaba anus tanggung jawab kanggo fungsi minangka otot kanggo mbukak utawa nutup kanal dubur kanthi sukarela.
  • Oke, saiki sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan nemokake situs sphincter, penet kanggo nutup, lan santai kanggo mbukak.
  • Sawise ditemokake, bayangake yen iku saluran sing ukurane antarane 3 lan 4 sentimeter lan mlebu ing njero awak.
  • Coba nutup sphincter, banjur alon-alon ngendhokke, baleni kaping pirang-pirang, nganti sampeyan ngerteni sensasi relaksasi lan kontraksi.

Ing latihan iki, sing penting yaiku nyadari sensasi, kanthi cara iki, sampeyan bisa mbaleni maneh, lan kanthi mangkono, nambah gerakan usus sajrone seminggu.

Carane menyang jedhing ing 5 menit

Flex mburi ngisor

Tanpa mangu, yen sampeyan tetep akeh meksa ing mburi ngisor, sampeyan bakal sok dong mirsani kangelan ing evakuasi. Kanggo iki, dina iki, kita mulang sampeyan carane nyisihake kabeh ketegangan punggung ngisor:

  • Sawise mangan sarapan, sampeyan kudu jongkok. Elinga yen kudu dadi posisi sing nyaman kanggo entuk istirahat lengkap.
  • Dukung awak dhewe nganggo meja, gunakake tembok minangka penyangga, utawa nyekel bangkekane wong liya, yen sampeyan pengin olahraga bebarengan.
  • Sikil kudu sejajar, misahake mung yen perlu. Kanggo nambah latihan iki, sampeyan bisa ngunggahake tumit sethithik, tanpa meksa dhewe.
  • Ing posisi kasebut, ngendhokke kabeh otot lan ambegan alon-alon.
  • Iki uga dikenal minangka panggilan esuk, lan mbantu sampeyan menyang jedhing, utamane ing wektu iki.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane nyuda mriyang?

Ngaso lantai pelvis

Sanajan rectum duwe otot dhewe, mesthine butuh bantuan sethithik saka abdominals ngisor, dumunung ing ndhuwur pubis.

  • Lungguh ing amben utawa dhingklik, sampeyan bakal nyekel kulit lipatan, ing ngisor puser.
  • Remet otot sing nyenyet lan sok dong mirsani carane abs kontraksi.
  • Sampeyan kudu nggawe manawa otot-otot sing ngubengi anus uga kontraksi utawa santai, miturut gerakan sing sampeyan lakoni.

olahraga karo bangku

Iki minangka salah sawijining latihan paling apik sing bisa digunakake kanggo pindhah menyang jedhing kanthi cepet, amarga kanthi ngunggahake sikil saka lantai, sampeyan bisa ngendhokke kabeh punggung ngisor, uga nambah stimulasi viscera.

  • Nyelehake sikil ing bangku, kudu diunggahake kira-kira 20 sentimeter, terus lan nyelehake pucuk driji menyang njero sikil.
  • Ing wektu sing padha, ing posisi kasebut gunakake napas weteng lan kontraksi weteng nganti sampeyan ngeculake hawa.
  • Ngaso kabeh otot nalika ambegan, nanging sing paling penting yaiku lantai panggul lan sphincter anal.
  • Nalika sampeyan lungguh ing jamban, ngenteni sawetara menit, aja kentekan niat. Wis Otot rectum, mangertos sinyal thanks kanggo posisi sing lan bakal langsung tumindak.

Nimbulaké

Penyebab konstipasi bisa uga akeh, nanging ing ngisor iki kita sebutake sing paling umum ing populasi:

  • Gerakan bangkekan alon banget nalika ana ing usus.
  • Kelainan sing beda-beda sing bisa nundha pengosongan usus sing lengkap lan cepet.
  • Sawetara kelainan sing ana gandhengane karo fungsi sistem gastrointestinal.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kepiye carane mbukak kunci ponsel kanthi pola?

Carane pindhah menyang jedhing ing 5 menit nambah sawetara Sifat?

Yen sampeyan pengin pindhah menyang jedhing ing sawetara menit, tanpa nyeri lan tanpa rasa ora nyaman, saliyane latihan sing disaranake, sampeyan uga bisa ngowahi kabiasaan tartamtu ing urip sampeyan. Sabanjure, kita mulang sampeyan.

  1. Ngombe segelas banyu nalika tangi turu, pasa.
  2. Ing diet, kalebu panganan sing akeh serat. Pilih sing disenengi, nanging aja lali nalika mangan.
  3. Ngurangi utawa ngindhari konsumsi panganan sing bisa ngasilake gas sing berlebihan.
  4. Disaranake nggunakake prebiotik lan probiotik.
  5. Kerep nindakake latihan lan ambegan weteng.
  6. Elinga kudu sabar banget ing wiwitan.
  7. Sawise sampeyan pengin menyang kamar mandi, aja mandheg. Langsung lunga supaya otot sampeyan bisa digunakake.

Kita ngajak sampeyan maca , ing ngendi sampeyan bakal entuk informasi sing luwih menarik, saliyane, nonton video ing ngisor iki.

https://www.youtube.com/watch?v=iSc4PD2R4l0&ab_channel=Embarazo%26Beb%C3%A9s

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah