Kepiye carane mendaki Gunung Katahdin?


Kepiye carane mendaki Gunung Katahdin? Ing negara bagian Maine, ing Amerika Serikat, ana salah sawijining monumen alam sing paling menarik sing bakal sampeyan deleng, yaiku gunung sing dhuwuré kurang luwih 1606 meter. Saliyane kabeh iki, ing ngisor bukit kasebut ana Taman Negara Baxter sing misuwur kanthi 8000 hektar ijo.

Esta corteza terrestre en forma de macizo que se caracteriza por ser empinado y alto nació de un grupo de watu igneous endurecidas con granito y magma volcánico. Sampeyan bisa seneng macem-macem hiking, climbing lan aktivitas liyane ing taman kayata crito interaktif lan crito, pameran seni lan acara musik..

Ing taun 1967 gunung iki diakoni sacara nasional minangka Monumen Alam resmi. Babagan taman kasebut, paling ora ana 45 puncak kanthi macem-macem jalur sing mbukak kanggo umum, karo Appalachian lan papan sing apik sing dikenal minangka Hundred-Mile Wilderness.

Kepiye carane lelungan menyang Gunung Katahdin?

Salah sawijining prekara sing kudu dingerteni sadurunge miwiti petualangan sing luar biasa iki yaiku kanthi kondisi fisik sing cukup apik, amarga hiking ing sadawane dalan kasebut nduweni tingkat kerumitan. Ing sisih liya, yen sampeyan kasengsem ing perjalanan kulawarga sing sepi sing bisa rampung ing Taman Baxter, papan sing bisa dituju nganggo mobil..

Salah siji cara sing paling apik kanggo munggah ing gaya ing gunung iki diwiwiti karo Appalachian Trail, gunung dawane 3500 km sing sebagian ngliwati 14 negara ing negara iki. Saben taun mayuta-yuta wong nggawe bagean utawa kabeh rute iki. Yen sampeyan pengin ngerti carane nyiyapake fisik lan mental kanggo tantangan iki, waca.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  pesisir Maine

Sadurunge lelungan

Sampeyan bisa lelungan menyang Gunung Katahdin karo sethitik gawan lan peralatan hiking, iku dadi liyane lan liyane modern kanggo lelungan minangka backpacker lan karo peralatan entheng. Siapke tas ransel sing bobote kurang saka 11 kg kanggo lelungan luwih nyaman nalika sampeyan lagi lelungan.

Tas ransel, tenda wisata, tas turu lan kompor cahya Ultra iku pilihan apik kanggo ngulandara iki. Titik liyane sing kudu digatekake yaiku sandhangan sing bakal sampeyan gunakake.Disaranake sampeyan tuku kaos termal amarga bakal mbantu sampeyan yen sampeyan nemoni iklim sing angel.

Sepatu, sarung tangan, topi, selendang, lan tutup kuping sing berkualitas penting kanggo turu ing wayah wengi. Obat-obatan sing penting penting kanggo kedadeyan sing ora dikarepake, pereda nyeri, bandage, semprotan anti-bug, band-aids lan salep sing paling umum.. Panganan sing ora bisa rusak bebarengan karo akeh banyu wajib, yen sampeyan pengin nambah dosis energi, produk kanthi gula minangka pilihan sing apik.

Piso, korek lan baterei portabel uga bisa nylametake sampeyan ing kahanan apa wae, amarga ora perlu disambungake menyang jagad njaba.

Sampeyan bisa lelungan tanpa tenda

Yen sampeyan pengin ngirit bobot lan sawetara papan kanggo pengalaman sing apik, sampeyan bisa ninggalake tarub ing omah kanthi keamanan lan kapercayan sing paling gedhe. Ora akeh wong sing duwe ilmu, Kanggo akèh-akèhé rute, kabin free ditawakake ngendi sampeyan bisa tetep tanpa masalah.

Rencana lan selidiki jarak saben kabin iki supaya sampeyan ora kehabisan wong liya, akomodasi iki dumunung ing titik-titik strategis banyu tawar kanthi jarak kira-kira 12 nganti 48 kilometer. siji saka liyane gumantung ing rute sampeyan milih.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pelabuhan Bar

Tes peralatan sadurunge

Pagunungan dudu papan sing cocog kanggo sampeyan nyoba peralatan anyar. Disaranake sampeyan nyoba tas turu, tas ransel hiking lan peralatan udan ing rute lokal, sing dadi cendhak lan sing ngerti supaya surprises ing rasa ala. Priksa manawa kabeh apik lan ing urutan kerja sing tepat kanggo lelungan kanthi nyaman.

nyoba kanggo njaluk ing wangun

Penting kanggo nyiapake lelungan sing, sanajan ora kanggo para ahli, bisa uga rada rumit yen sampeyan dadi sepisanan. Sing paling disaranake yaiku sampeyan mlaku-mlaku lan mlaku-mlaku ing kutha sampeyan. Latihan kardio liwat sepedha uga minangka pilihan sing sampurna kanggo mbangun kekuatan pembuluh darah lan nguatake otot sikil.

sawetara bagean lurus

Iku penting kanggo ngerti sing trip dolan iki wis banget sawetara wilayah warata rute. Praktis kabeh utawa sampeyan bakal munggah sawetara jam utawa mudhun luwih akeh kilometer. Mulane penting banget kanggo nyiapake kabeh wektu sadurunge sing kasedhiya.

taman baxter

Yen titik tengah hiburan lan outing kulawarga iku Baxter Park, dumunung ing ndhuwur Katahdin Hill, karo rute gampang tekan dening mobil tanpa masalah. Taman iki duwe sawetara watesan sing bakal dakcritakake ing ngisor iki supaya ora ngrusak pengalaman amarga kurang kawruh.

Taman iki cukup dilindhungi dening organisasi sing beda-beda, kanthi cita-cita ijo 100%, taman kasebut ora duwe jinis listrik, banyu mineral sing bisa didol, utawa dalan beraspal utawa jinis campur tangan manungsa ing wilayah kasebut. Panganggone piranti elektronik apa wae sing bisa ngganggu lingkungan alam uga dilarang.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Maine: sejarah, lokasi, populasi, kutha, pariwisata, satwa, lan liya-liyane

Taman iki ora mbukak kanggo umum kabeh taun, sampeyan bisa kemah ing Baxter nalika musim panas saka 15 Mei nganti 15 Oktober, ing mangsa musim dingin uga bisa dibukak saka 1 Desember nganti akhir Maret.

Yen sampeyan lagi mlaku-mlaku ing gunung-gunung iki, sampeyan bisa lelungan menyang taman ing sembarang dina ing taun lan mung 12 pendaki pisanan sing ndaftar. ing titik layanan sawetara kilometer saka Trail kidul, padha bisa nglampahi wengi ing The Birches camping area.

Mung 25% saka wilayah taman mbukak kanggo mburu game (kajaba moose) lan fly fishing. Sampeyan uga bisa numpak mobil salju ing Tote Road.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah