Carane mangan blueberries kanggo memori?

Conozca con este artículo usted conocerá Carane mangan blueberries kanggo memori?, una fruta muy saludable , que en este siglo se considera una superfruta y que además tiene otros beneficios para el cerebro y el organismo en general.

Carane mangan blueberries kanggo memori lan kesehatan apik?

La memoria es proses mediante el cual se realiza un almacenamiento de información y recuerdos en el cerebro humano. Pero primero debemos conocer que existen dos tipos de memoria:

  • Memori Jangka Pendek: kanggo nyimpen informasi sawetara detik utawa menit.
  • Memori Jangka Panjang: sing ngidini panyimpenan luwih akeh informasi kanggo wektu sing luwih suwe.

Nalika umure manungsa, dheweke wiwit ilang memori sethithik, uga kemampuan nalar sing mudhun. Nanging kudu dingerteni manawa owah-owahan memori beda karo mundhut memori sing ana gandhengane karo Alzheimer lan kelainan liyane.

Iki amarga ngemot antioksidan sing bisa mbantu proses memori lan fungsi kognitif. Alzheimer minangka salah sawijining bentuk demensia sing mengaruhi bagean otak, tanggung jawab kanggo ngontrol pikiran, memori lan basa.

Perawatan memori iku penting lan salah siji saka cara kanggo nindakake iku liwat konsumsi jus cranberry amarga padha bantuan nyilikake resiko kena pikun pikun kang manifests dhewe nalika kita miwiti umur tuwa. Blueberries nyedhiyakake anthocyanin, pigmen alami sing akeh banget ing woh.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane mangan blueberries kanggo memori?

Manfaat Liyane Mangan Blueberry

Blueberry dikenal minangka woh abad anyar amarga nggawa akeh keuntungan kanggo awak lan pikiran. Dadi panganan kanggo mbantu otak, konsumsi saben dina nambah fungsi kognisi lan nyuda gangguan memori nalika tuwa. Manfaat liyane yaiku:

  • Nyegah pembengkakan otak: woh-wohan abang kayata blueberry nduweni senyawa sing nglindhungi sel otak saka radikal bebas. Padha bisa mbantu ngganti cara neuron komunikasi ing otak, amarga nyegah saka dadi inflamed lan nyebabake karusakan neuronal, ngidini wong duwe kontrol motor luwih apik saka proses kognisi.
  • Ngidini nambah sel otak: nambahake blueberry ing diet bisa mbantu nambah sel otak ing hippocampus, area otak sing tanggung jawab kanggo memori, lan bagean otak sing bisa ngganti neuron.
  • Bantuan ing konsentrasi: mangan woh utawa njupuk ing smoothies mbantu nambah konsentrasi lan memori kanggo limang jam, kang mbantu ing nindakake tugas mental kanggo dangu. Antioksidan sing nggawe ngrangsang aliran getih lan luwih akeh oksigen tekan otak supaya pikiran tansah aktif.
  • Nambah kesehatan mental: ngredhakaké pangolahan depresi, saliyane kanggo konsumsi mbantu ngurangi faktor genetik lan biokimia sing ana ing depresi uga cenderung suicidal saka wong nandhang sangsara marga saka kaku post-traumatic.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa Wortel Apik kanggo Mripat?

Apa Blueberry lan apa isine?

Ora dingerteni ing sawetara negara, iki minangka salah sawijining woh-wohan abang, kayata stroberi utawa blackberry. Iki minangka woh asli Amerika Utara. Konsumsi kasebut bisa digawe kanthi woh seger, beku, kaleng utawa senggol. Kajaba iku, uga bisa dikonsumsi ing macem-macem panganan sing disiapake.

Tiene características organolépticas, por lo que masticar la fruta hace que se aprecien su aroma y su sabor. Tiene una textura suave y un sabor con un ligero toque ácido. En ocasiones se le puede combinar con frutas dulces como melón o cambur. Esta fruta tiene un alto contenido de fruta, mineral, vitaminas y antioxidantes.

carane-mangan-blueberries-kanggo-memori-2

Kepiye carane nggawe jus blueberry?

Sampeyan kudu njaluk blueberry seger lan nyelehake rong sakepel saka woh ing blender, sampeyan uga bisa kalebu avocado, papak, wiji waluh, flaxseeds lan banyu. Aktifake blender nganti kabeh bahan dicampur, banjur jus kudu disaring lan diombe kaping pindho saben minggu.

Aktivitas Liyane kanggo Ngapikake Memori

Bebarengan karo konsumsi blueberries, sampeyan bisa nindakake aktivitas liyane sing mbantu nambah ora mung memori nanging uga awak:

nindakake kegiatan fisik: paling sethithik 30 menit rutin ngleksanani saben dina netepake Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), iki mbantu ningkatake aliran getih ing awak lan tekan otak, supaya memori tetep aktif. Wong sing nindakake sawetara kegiatan fisik duwe risiko pati luwih murah tinimbang wong sing ora nindakake cukup.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Napa madu ora kadaluwarsa?

Nindakake aktivitas sing ngrangsang otak: ora mung aktivitas fisik sing kudu dilakoni nanging uga aktivitas liyane sing ngrangsang otak lan tetep ing wangun. Kegiatan kasebut kalebu nindakake teka-teki silang, dolanan jembatan, njupuk rute sing beda nalika mlaku utawa nyopir, dolanan alat musik.

Sosialisasi karo wong: Nalika ngobrol karo kanca-kanca utawa ketemu kanca anyar, iku mbantu nyegah depresi lan kaku, kang faktor sing nambah mundhut memori.

Nduwe organisasi kegiatan sampeyan: Tulis kabeh kegiatan sing kudu dilakoni saben dina: janjian, tugas, nekani acara, kabeh iki bisa mbantu sampeyan ngelingi apa sing kudu dilakoni.

Aja nindakake akeh kegiatan ing wektu sing padha: ngindhari gangguan, nindakake akeh kegiatan ing wektu sing padha nyegah informasi anyar supaya ora disimpen ing jangka panjang.

Turu: nalika sampeyan turu jam tengen, iku mbantu ing consolidation saka memori. Wong diwasa kudu turu antarane 7 nganti 9 jam saben wengi.

Feed imbang: Mbantu ora mung otak nanging uga jantung, diet sing seimbang kudu ngemot woh-wohan, sayuran lan biji-bijian, milih sumber protein sing kurang lemak, kayata iwak, kacang buncis lan daging pitik tanpa kalebu kulit.

Aja nggunakake alkohol lan narkoba: Iki mbantu nyebabake kebingungan lan mundhut memori.

Penting sampeyan ngerti yen sampeyan uga bisa ngonsumsi woh-wohan lan panganan liyane sing mbantu memori kayata: pelem, anggur, gedhang, pir, endhog, kacang-kacangan kayata lentil, kacang-kacangan kayata kacang mete, chard Swiss, bayem, produk susu, ing antarane. liyane.

https://www.youtube.com/watch?v=ikBOISVQYHI


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah