Carane mangan blueberries kanggo memori?

Yen sampeyan ora ngelingi maneh ing ngendi sampeyan ninggalake kaca tingal maca lan ternyata sampeyan duwe ing sirah, iku wektu kanggo mlebu lan sinau karo kita carane mangan blueberries kanggo memori, nambah dimensia, lan uga nyuda kolesterol ala.

Entra y descubre en este artículo los múltiples beneficios que te puede ofrecer esta maravillosa fruta, y sinau cómo comer arándanos para la memoria, y fortalecer tu cerebro, para comenzar a prevenir la demencia y la senilidad por la vejez.

Carane mangan blueberries kanggo memori lan kesehatan apik

Yen sampeyan salah siji saka wong-wong sing duwe kaca tingal ing sirah lan isih tetep looking for wong-wong mau, iku banget bisa sing duwe masalah karo memori.

Kajaba iku, yen sampeyan wis ngliwati lantai papat ing umur sampeyan, wektune sinau mangan blueberry kanggo memori lan kesehatan sing apik, amarga bisa uga sampeyan miwiti kanthi nglalekake perkara sing gampang kaya ngendi sampeyan ninggalake kaca tingal, utawa apa wae. sampeyan wis arep menehi komentar marang wong.

Nalika umure manungsa, dheweke wiwit ilang memori sethithik, uga kemampuan nalar sing mudhun. Nanging kudu dingerteni manawa owah-owahan memori beda karo mundhut memori sing ana gandhengane karo Alzheimer lan kelainan liyane.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Panganan Mbebayani

Iki amarga ngemot antioksidan sing bisa mbantu proses memori lan fungsi kognitif. Alzheimer minangka salah sawijining bentuk demensia sing mengaruhi bagean otak, tanggung jawab kanggo ngontrol pikiran, memori lan basa.

Perawatan memori iku penting lan salah siji saka cara kanggo nindakake iku liwat konsumsi jus cranberry amarga padha bantuan nyilikake resiko kena pikun pikun kang manifests dhewe nalika kita miwiti umur tuwa. Blueberries nyedhiyakake anthocyanin, pigmen alami sing akeh banget ing woh.

woh sing ora dingerteni

Blueberry minangka woh sing ora dingerteni ing sawetara negara, minangka bagean saka woh-wohan abang, kayata stroberi utawa blackberry; Asalé saka Amérika Lor, nanging wis nyebar ing saindhenging donya. Konsumsi kasebut bisa digawe kanthi woh seger, beku, kaleng utawa senggol. Kajaba iku, uga bisa dikonsumsi ing macem-macem panganan sing disiapake.

Tiene características organolépticas, por lo que masticar la fruta hace que se aprecien su aroma y su sabor, asimismo su textura es suave, u cuenta con un sabor muy particular con un ligero toque ácido. En ocasiones se le puede combinar con frutas dulces como melón o cambur. Esta fruta tiene un alto contenido de fruta, mineral, vitaminas y antioxidantes.

carane-mangan-blueberries-kanggo-memori-7

Kontribusi sing ditawakake

Blueberry dikenal minangka woh abad kaping XNUMX amarga nggawa akeh manfaat kanggo awak lan pikiran. Dadi panganan kanggo mbantu otak, konsumsi saben dina nambah fungsi kognisi lan nyuda gangguan memori nalika tuwa. Manfaat liyane yaiku

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kenapa apel bisa ngambang?

Nyegah pembengkakan otak

Woh-wohan abang kaya blueberries duwe senyawa sing nglindhungi sel otak saka radikal bebas. Padha bisa mbantu ngganti cara neuron komunikasi ing otak, amarga nyegah saka dadi inflamed lan nyebabake karusakan neuronal, ngidini wong duwe kontrol motor luwih apik saka proses kognisi.

Ngidini nambah sel otak

Nambahake blueberry ing diet bisa mbantu nambah sel otak ing hippocampus, bagean otak sing tanggung jawab kanggo memori, lan bagean otak sing bisa ngganti neuron.

Bantuan ing konsentrasi

Mangan woh utawa njupuk ing smoothies mbantu nambah konsentrasi lan memori kanggo limang jam, kang mbantu ing nindakake tugas mental kanggo dangu. Antioksidan sing nggawe ngrangsang aliran getih lan luwih akeh oksigen tekan otak supaya pikiran tansah aktif.

Nambah kesehatan mental

Padha ngenthengake proses depresi, saliyane kanggo konsumsi sing mbantu nyuda faktor genetik lan biokimia sing ana ing depresi uga cenderung suicidal ing wong sing nandhang stres pasca trauma.

apik kanggo sampeyan uga

Ana penurunan liyane sing bisa disaranake kanggo perbaikan ora mung memori nanging uga kabeh awak, lan luwih becik sampeyan ngurus diet, nanging sampeyan uga kudu ngurus awak.

Kagiyatan fisik

Paling ora rutinitas olahraga saben dina 30 menit nggawe Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), iki mbantu nambah aliran getih ing awak lan tekan otak, supaya memori tetep aktif. Wong sing nindakake sawetara kegiatan fisik duwe risiko pati sing luwih murah tinimbang wong sing ora entuk kegiatan fisik sing cukup.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Penasaran bawang putih

Ngrangsang otak

Ora mung aktivitas fisik sing kudu ditindakake, nanging uga aktivitas liyane sing bisa ngrangsang otak lan njaga wangun. Kegiatan kasebut kalebu nindakake teka-teki silang, dolanan jembatan, njupuk rute sing beda nalika mlaku utawa nyopir, dolanan alat musik.

Sosialisasi karo wong

Yen sampeyan ngobrol karo kanca-kanca utawa ketemu kanca anyar, sampeyan bisa nyegah depresi lan stres, yaiku faktor sing bisa nambah memori.

Atur kegiatan sampeyan

Tulis kabeh aktivitas sing kudu dilakoni saben dina: janjian, tugas, rawuh ing acara, kabeh iki bisa mbantu sampeyan ngelingi apa sing kudu dilakoni.

Turu apik

Nalika sampeyan turu ing jam sing tepat, mbantu konsolidasi memori. Wong diwasa kudu turu antarane 7 nganti 9 jam saben wengi.

Feed imbang: Mbantu ora mung otak nanging uga jantung, diet sing seimbang kudu ngemot woh-wohan, sayuran lan biji-bijian, milih sumber protein sing kurang lemak, kayata iwak, kacang buncis lan daging pitik tanpa kalebu kulit.

Penting sampeyan ngerti yen sampeyan uga bisa ngonsumsi woh-wohan lan panganan liyane sing mbantu memori kayata: pelem, anggur, gedhang, pir, endhog, kacang-kacangan kayata lentil, kacang-kacangan kayata kacang mete, chard Swiss, bayem, produk susu, ing antarane. liyane.

https://www.youtube.com/watch?v=j20sxlKISsA


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah