Carane lelungan Monument Valley?


Carane lelungan Monument Valley? Monument Valley, uga dikenal minangka Monument Valley, minangka salah sawijining setelan alam sing paling kerep dibukak ing Amerika Serikat. Iki minangka papan sing dumunung ing Navajo Indian Reservation, saéngga nuduhake tapel wates karo Utah lan Arizona.

Thanks kanggo formasi rock kanthi dhuwure malah 2.000 meter, ana sawetara film barat sing wis direkam ing situs iki. Nanging, adoh saka rute sing dituruti turis, iki cukup populer, kayata rute Las Vegas, lan Grand Canyon.

Kepiye Lembah Monumen dibentuk?

Papan iki utamané a cekungan, yaiku, lembah sing sithik-sithik kebak endapan lan watu, sing tiba saka gunung sing cedhak. Asil saka ngisi iki yaiku nggawe dataran tinggi, sing saiki ana kira-kira telung mil saka permukaan laut.

Saiki, tokoh-tokoh sing wis nggawa fame donya kanggo taman iki amarga saka tumindak viento diiringi banyu, unsur-unsur iki tanggung jawab kanggo ngukir bumi sedimen.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Dolan maring Grand Canyon ing 1 dina

Kepiye carane sampeyan bisa menyang Monument Valley?

Kaya sing wis kasebut sadurunge, Lembah Monumen dumunung ing sisih lor-wétan Grand Canyon ing Colorado, mangkono matesi karo negara Utah lan Arizona. Saiki, lawange bisa dideleng 13 kilometer sawise mlebu ing negara bagian Utah, saliyane ana sawetara rute kanggo tekan.

1. Carane njaluk menyang Monumen Valley saka Antelope Canyon?

Umume Pengunjung Monument Valley biasane ngunjungi Antelope Canyon dhisik, sing dumunung ing Page. Perlu dicathet menawa jarak antarane situs iki lan Lembah Monumen yaiku 200 kilometer.

Nanging, kudu dianggep sanajan rong spasi kasebut ana ing negara sing padha (Arizona), ora ana zona wektu sing padha nalika musim panas. Iki, nyebutake yen Page kalebu Navajo Native Reservation, nanging zona wektu kasebut ana ing wilayah Arizona liyane, saengga wektu tetep tetep sajrone 365 dina ing taun kasebut.

2. Carane ngunjungi Monument Valley saka Grand Canyon?

Grand Canyon minangka salah sawijining papan sing paling kerep dibukak ing Amerika Serikat, manawa warga negara kasebut utawa turis. Jarak sing tetep karo Lembah Monumen yaiku 300 kilometer, sing padha karo 4 jam jarak.

Kanggo ngerteni situs-situs kasebut, ana sawetara wisata utawa wisata, sing diatur karo klompok wong, saéngga para turis bisa mirsani rong ruang alam sing gedhe, tanpa komplikasi.

3. Carane njaluk menyang Monumen Valley saka Las Vegas?

Sampeyan kudu nyatet sing bandara paling cedhak kanggo Taman Nasional iki Las Vegas, dumunung ing Negara Nevada. Saiki, yen sampeyan lelungan nganggo mobil lan arep lelungan menyang Monument Valley, sampeyan kudu ngerti yen rute kasebut 650 kilometer, sing padha karo 7 jam perjalanan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Taman Nasional Canyonlands

Saiki, yen sampeyan pengin seneng lelungan, nanging tanpa kuwatir babagan nyopir utawa ora kesasar ing dalan, sampeyan bisa milih Tur Las Vegas menyang Monument Valley, iku tahan kanggo 3 dina. Kajaba iku, sampeyan bakal bisa kanggo mirsani panggonan liyane kayata Antelope Canyon lan Bendungan jaran.

Apa rega kanggo mlebu Monumen Valley?

Lembah Monumen dikelola dening komunitas Indian Navajo, Pramila asring dikenal minangka Taman Suku Navajo, amarga iki minangka Taman Nasional Amerika Serikat.

Ing hubungane karo nilai dhuwit kanggo mlebu, iki US $ 20 saben mobil, kanthi maksimal 4 penumpang. Nanging, yen ana penumpang tambahan, total $ 10 kudu dibayar kanggo saben penumpang.

Nanging, sampeyan duwe pilihan kanggo ngetik taman kanggo free, kanggo iki sampeyan mung kudu tetep ing sawetara Camping utawa Hotel, sawise taman wis ditutup.

Apa wektu kanggo mlebu Monumen Valley?

Yen sampeyan pengin rencana riko Monument Valley, sampeyan kudu ngerti sing wis rong jadwal beda.

  • Wiwit Mei nganti September, buka saka 06:00 nganti 08:00.
  • Wiwit Oktober nganti April, bukak jam 08:00 nganti 04:30.

Apa ana Tur ing Lembah Monumen?

Umume, ing Lembah Tugu wisata bunder ditindakake kanthi kendaraan pribadi, sing nuduhake manawa sawetara titik bisa digunakake ing saindenging, kanggo motret papan alam sing apik banget. Saiki, yen sampeyan pengin sesambungan lan sinau luwih akeh babagan wilayah kasebut, sampeyan bisa njaluk tur karo bunder Navajos.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Bendungan jaran

Wigati dimangerteni manawa saiki ana pemandu Navajo sing tanggung jawab kanggo nggunakake tur, kanthi durasi 1 jam. Saliyane perusahaan sing dikelola, sing ngarahake menehi panuntun sing berkualitas, diiringi transportasi lan panganan.

 

Apa kegiatan sing bisa ditindakake ing Lembah Tugu?

Salah sawijining kegiatan sing paling umum yaiku hiking, sing dipraktekke ing Wildcat Trail, minangka siji-sijine rute kanggo latihan kegiatan kasebut. Nduweni rute 6 kilometer, kanthi elevasi paling ora 200 meter. Saiki, yen sampeyan mung pengin njupuk gambar, sampeyan bisa menyang Scenic Loop Road, kanggo ngujo tanjung sing dijenengi wong India.

Sampeyan uga bisa mirsani siluet saka Merrick Butte lan The Mittens, iki saka viewpoint panorama, banjur mudhun menyang lembah, lan bisa kanggo appreciate raksasa watu iki cedhak.

Ngendi aku bisa turu ing Monument Valley?

Minangka taman iki dumunung ing Navajo Indian Reservation, sampeyan kudu tetep ing salah siji saka loro hotel kasedhiya. Pisanan dikenal minangka The View Hotel, dumunung ing jejere Visitor Center.

Kajaba iku, ana 30 kabin sing adoh saka hotel kasebut, sing diarani The View Cabins. Hotel kapindho diarani Gouldings Lodge, lan luwih adoh saka Monument Valley.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah