Quantcast

Carane Columbus seda

Carane Columbus seda

Penyebab matine Columbus

Christopher Columbus, navigator lan panemu Amerika, tilar donya tanggal 20 Mèi 1506. Sanajan wis luwih saka 500 taun sawisé tilar donya, panyebab sing tepat saka sédané isih diragukan.

Hipotesis utama babagan matine Columbus yaiku:

  • Gout lan Gagal Jantung: Teori iki nyatake yen Columbus tilar donya amarga asam urat lan gagal jantung. Penyakit-penyakit iki umum ing wong tuwa, nalika iku Colón umure meh 75 taun.
  • Malaria: Téori iki nuduhaké yèn Columbus tilar donya amarga malaria. Malaria minangka penyakit sing ditularake dening nyamuk lan mesthine nyebar ing wilayah ngendi Columbus lelungan.
  • Sirosis: Téori iki nyatake yen Columbus tilar donya amarga sirosis. Kondisi sing kedadeyan nalika ati wiwit gagal amarga keluwihan alkohol.

matine Columbus

Columbus tilar donya ing Valladolid, Spanyol. Dheweke dikancani dhoktere, Diego Alvarez Chanca. Ing wasiat pungkasan, Christopher Columbus ninggalake Chanca wasiat lan bagean penting saka kasugihane.

Sawetara saksi sing ana nalika Columbus tilar donya nglaporake manawa ana tekanan getih sing tiba-tiba mudhun lan deg-degan perouranium ing jantung. Iki nuduhake manawa Christopher Columbus tilar donya amarga sing dikenal minangka pati dadakan.

Tras su muerte, el cuerpo de Colón fue enterrado en los monasterios de la Santa Iglesia Catedral Primada de España. Más tarde fue trasladado al Santuario de La Casa de Colón, ing ngendi encuentra su tumba hoy en día.

Nalika lan kepiye Columbus tilar donya?

Ing tanggal 20 Mei 1506 Christopher Columbus tilar donya ing Valladolid tanpa ngerti yen ing eksplorasi dheweke nemokake bawana ora dingerteni nganti saiki dening wong Eropa ing jamane lan bakal diwenehi jeneng Amerika, minangka asil saka kesalahan nalika menehi panemuan marang Américo Vespuccio. Colón tilar donya amarga umur tuwa lan penyakit pernapasan kronis.

Apa sing kedadeyan nalika Columbus tilar donya?

En 1506 Colón murió en Valladolid, sus restos permanecieron en un convento franciscano de Valladolid hasta 1509, después fueron trasladados a Sevilla, España y de allí a Santo Domingo, después a Cuba y otra vez a Sevilla en Wonten pundi su tumba. Después de su muerte se descubrió que había inventado el “Nuevo Mundo” con su investigación y viajes de descubrimiento. Tras su muerte, España se estableció como una de las primeras potencias coloniales del mundo. Se celebraron honores fúnebres en todos los países que escucharon su historia, incluidos Guatemala, México, España y Estados Unidos. Muchos de los países le dieron grandes honores y homenajes póstumos, en reconocimiento a su contribución para descubrir el Nuevo Mundo.

Penyakit apa sing menehi Christopher Columbus?

Christopher Columbus nandhang nalika diwasa saka rong penyakit infèksius akut, influenza lan typhus, lan sing kronis, arthritis reaktif. Dheweke lara influenza bebarengan karo kanca-kancane ing Pelayaran Kapindho tanggal 1493 Desember 1504, sedina sawise ndharat ing Isabela, Pulo Santo Domingo. Kanthi obat-obatan sing ditemokake ing Santo Domingo, Columbus bisa pulih kanthi kuwat lan sehat. Ing Trip Terakhir dheweke uga menehi masalah kesehatan kaping pindho. Kaping pisanan, ing September 1506, nalika dheweke ngeluh nyeri sendi lan sing kapindho, ing wulan Juni XNUMX, nalika dheweke ngalami serangan jaundice. Ing kasus loro, dheweke pulih.

matine Columbus

Ferdinand Katulik, minangka dikenal Christopher Columbus, tilar donya tanggal 20 Mei 1506 ing Valladolid, Spanyol. Kahanan sedane rada enigmatic.

Penyebab Pati

Spekulasi babagan sabab saka pati Columbus dipérang dadi loro:

  • Penyakit 'Columbus diyakini tilar donya amarga penyakit apa wae sing diderita ing taun-taun pungkasan, bisa uga asam urat utawa penyakit ginjel kronis.
  • keluwen - Teori iki adhedhasar posisi sawetara peneliti sing argue sing Columbus tilar donya amarga keluwen nandhang sangsara ing taun pungkasan urip, kang dipuntudhuh lan katahan dikunjara meh nem sasi ing omahé ing Rua de la Rabida, ing Seville. .

panguburan Columbus

Sawisé séda, sisa-sisa Columbus ditransfer menyang La Línea de la Concepción, kanggo disarèkaké ing katedral La Línea ing taun 1513. Nanging, kuburané ilang nalika kobongan ing taun 1802. Sanajan ing taun 1931, jenazahé ditransfer menyang prie-dieu Santa Cruz de las Tablas ing Seville Cathedral, ngendi padha saiki ngaso.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Where to Watch The Hunt

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah