Quantcast

Carane Alexander Agung Seda

 

Carane Alexander Agung Seda

seda Roque

Pati Alexander Agung tetep misteri nganti saiki. Ora ana bukti manawa ana investigasi sing ditindakake babagan patine, nanging ana sawetara teori babagan carane raja sing ilang.

Kemungkinan Penyebab Pati

Salah sawijining téyori utama kanggo séda Alexander Agung yaiku séda amarga lara. Sawetara sejarawan percaya yen pimpinan Makedonia tiwas amarga penyakit sing ditularake infeksi, dene liyane percaya yen iki minangka reaksi saka keluwihan sajrone urip.

Teori Liyane Babagan Pati

Teori liyane babagan matine Alexander Agung yaiku dheweke dipateni. Teori iki angel dibuktekake, nanging ana sawetara rincian menarik sing muncul babagan asumsi iki.

KESIMPULAN

Kesimpulane, pati Alexander Agung tetep misteri nganti saiki. Sing mesthine yaiku Alexander minangka pimpinan legendaris sing, sanajan sukses militer lan pamrentahane, ora bisa ngerteni kepiye carane dheweke mati. Kita isih angker karo pitakonan sing durung dijawab iki, kepiye Alexander Agung mati?

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane kanggo muter bal-balan

Fuentes:

    • Sejarah Yunani: Alexander Agung

 

    • Encyclopaedia Britannica: Alexander Agung

 

    • Alexander Agung: Deleng uripe

 

Apa sababe Alexander Agung mati?

Keracunan, infeksi, demam tipus ... wis akeh hipotesis babagan matine Alexander Agung. Peneliti ing Universitas Colorado lan Departemen Kesehatan Richmond ing Virginia wis nggabungake teori anyar: virus West Nile.

Carane Alexander Agung seda

Alexander Agung minangka salah sawijining pamimpin militèr lan penakluk paling gedhé ing sajarah, nelukake wilayah sing wiwit saka Yunani lor nganti Punjab. Piyambakipun ngrambah puncak kamulyan nalika yuswa 32 taun nalika piyambakipun dados pimpinan Yunani pisanan sing nelukake Kakaisaran Persia.

Dina pungkasane

Senadyan sukses militèr kang luar biasa, mburi Alexander Agung tragis. Dheweke lagi nglawan kampanye ing Babil nalika dheweke lara. Ing dina-dina pungkasaning urip, dheweke mutusake bali menyang tanah air, Yunani, lan istirahat saka perang lan penaklukan.

Nimbulaké patiné

Penyebab sing tepat saka patine isih dadi misteri. Akeh teori sing muncul babagan carane Alexander Agung seda, nanging ora ana sing ditampa sacara universal. Salah sawijining teori sing paling populer yaiku dheweke mati amarga keracunan. Teori liyane yaiku dheweke tilar donya amarga penyakit sing ana gandhengane karo alkohol sing berlebihan lan kerja keras.

Sawetara sarjana uga ngaku manawa Alexander Agung bisa uga tiwas amarga malaria, penyakit sing ditularake nyamuk sing umum banget ing iklim panas kaya Babylonia ing wektu kasebut.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Where kanggo ndeleng Parasit

Tanggal pati

Alexander Agung tilar donya tanggal 10 Juni 323 SM, umuré mung 33 taun. Pangandikane kang pungkasan yaiku: "Aku kudu nangisi karusakane manungsa."

Warisan

Senadyan seda awal, Alexander Agung ninggalake warisan gedhe ing mburi dheweke. Penaklukan lan kamenangan militèr mbuka lawang kanggo jaman anyar saka pemahaman silang antarane budaya Yunani lan Persia, revitalizing peradaban Yunani lan ngembangaken warisan saka Yunani kuna. Warisane bakal dieling-eling lan diajeni nganti pirang-pirang taun.

Resumen

    • Dina pungkasan dheweke: Dheweke lagi nglawan kampanye ing Babil nalika dheweke lara, ora suwe sadurunge bali menyang Yunani.

 

    • Penyebab seda: Penyebab sing tepat saka patine isih dadi misteri. Sawetara saran kalebu keracunan, alkoholisme, lan malaria.

 

    • Tanggal tilar donya: Alexander Agung tilar donya tanggal 10 Juni 323 SM.

 

    • Warisan: Dheweke ninggalake warisan sing gedhe banget lan pengaruhe bakal dirasakake nganti pirang-pirang taun.

 

 

Sapa sing ngiyanati Alexander Agung?

Parmenion - Wikipedia, ensiklopedia bebas

Parmenion (c. 400 SM nganti 330 SM), jenderal Macedonia, minangka salah sawijining abdi Alexander Agung sing paling setya lan cerdas. Dheweke dadi perwira dhuwur pisanan ing tentara Makedonia sing ngiringi Alexander ing kampanye sing luar biasa ing Asia Tenggara. Nanging, kasetyane ditakokake sawise dituduh ngiyanati. Sawise papriksan lengkap lan diadili dening pengadilan militer Yunani, dheweke dituduh ngrancang kanggo nggulingake Alexander, lan dieksekusi.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah