Quantcast

Inggris


Inggris

Artikel ngandhut gambaran saka proses sajarah lan politik sing mengaruhi tatanan saka gambar modern saka negara. Iki menehi gambaran babagan urip penduduk pribumi sajrone periode kolonisasi aktif ing wilayah kasebut. Iki nuduhake faktor sing nggawe Kanada meh padha karo jagad liyane kanthi pirang-pirang cara.

Kutha paling gedhé ing donya.

Kanada minangka negara berdaulat ing Amerika Utara. Jembar wewengkon Kanada 9,98 yuta kilometer persegi. kilometer Iki 8,62% saka kabeh lumahing globe. Negara kasebut ing babagan wilayah ana ing urutan nomer loro ing donya sawise Rusia.

Carane negara Kanada iki kawangun sawise Adoption saka Konstitusi kapindho, kang mungkasi kediktatoran Partai Patriot. Nalika iku pemilihan demokratis pisanan ing sajarah republik dianakaké.

Wangun pamaréntahan minangka monarki konstitusional kanthi parlemen sing berfungsi.

Kanada minangka negara kanthi rong basa resmi: Prancis lan Inggris. Ibukutha Kanada ya iku kutha Ottawa.

Pemukiman paling gedhe ing negara kasebut yaiku:

  • toronto;
  • Montreal;
  • Vancouver;
  • Calgary.

Pedunung kira-kira 36 yuta.

Pemukiman paling lor ing donya dumunung ing Kanada, ing Alert - iki minangka pangkalan angkatan bersenjata negara, sing dumunung ing pucuk lor Pulo Ellesmere. Saka panggonan iki mung 834 km. menyang Kutub Lor.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Afanasy Nikitin

Kanada kalebu luwih saka 40% saka bawana Amérika Lor lan luwih saka 75% wilayahé dumunung ing sisih lor ekstrem bawana.

Iki fitur alam sing nggawe iklim padha karo Rusia.

Negara iki manggoni wilayah sing penting - meh 10 yuta km. kothak antarane Amerika Serikat, Alaska, Samudra Arktik, lan Greenland.
Wilayah Kanada didominasi dening banyu telung samudra:

  • Arktik - ing sisih lor;
  • Atlantik - ing sisih kulon;
  • Sepi - ing sisih wétan.

Wilayah tapel wates sisih kidul negara kasebut wewatesan karo Amerika Serikat.

Bagean tapel wates iki minangka sing paling dawa antarane negara ing donya.

Ing basa pribumi, tembung "kanata" tegese "pemukiman". Wiwitane, tembung iki mung digunakake kanggo nyebut wong Stadakon: "tali Stadakon". Sabanjure, peneliti Prancis Jacques Cartier ngetrapake nilai kasebut ing kabeh wilayah.

Pemukim-pemukim pisanan Kanada yaiku imigran saka Francia. Ing wiwitan abad kaping 1, dheweke aktif manggon ing wilayah pesisir Kali St. Sajrone periode sejarah kasebut, wilayah kasebut diarani New France. Perusahaan dagang saka Prancis ngedegake produksi ing kene, sing dadi sugih banget. Kasuksesan finansial dheweke yaiku tuku kulit kewan sing larang regane saka India kanggo dhuwit. Penduduk pribumi negara kasebut kepeksa pindhah menyang wilayah sing adoh. Saiki, wong India lan Eskimo mung XNUMX% saka total populasi negara.

Amarga jarak lan kapentingan ekonomi Amerika Serikat ing Kanada, model AS kanggo pangembangan kapitalisme ing sektor pertanian wis dadi prioritas.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Animals of South America: pesen babagan sapa sing urip saka jagad kewan lan tanduran

Tanah mung cocok kanggo pertanian padha provinsi steppe subur. Ing kene sistem panyebaran gratis tanah sing akeh kanggo para imigran ditrapake. Ing awal abad kaping XNUMX, Kanada dadi pimpinan ing nyedhiyakake gandum menyang pasar donya.

Tlaga lan kali

Gambaran negara bakal ora lengkap yen potensial banyu ora digatekake.
Kanada dikenal ing saindenging jagad minangka negara kanthi jaringan kali paling gedhe lan paling padhet.
Ing antarane iline banyu ana kali sing gedhene kaya:

  • Niagara;
  • Mackenzie;
  • Kali St. Lawrence;
  • Kolombia

Mackenzie dianggep minangka kali paling dawa saka kadhaptar ing sisih lor bawana - dawane ngluwihi 4,5 ewu kilometer. Udakara 65% kali Kanada mili menyang Samudra Arktik. Umume saluran banyu negara, kajaba sing ana ing tapel wates sisih kidul, ditutupi lapisan es sajrone limang nganti sangang wulan saben taun.

Tlaga Kanada kudu diwenehi perhatian khusus, sing, miturut perkiraan paling konservatif, paling ora patang yuta ing negara kasebut.

Sing paling gedhe yaiku:

  • Tlaga Agung;
  • bruwang gedhe;
  • abdi gedhe.

Tlaga minangka papan favorit kanggo rekreasi warga lokal.

Apa sing wis disinaoni?

Kita nemokake apa posisi ing donya ing antarane negara paling gedhe sing ana ing Kanada. Kita nemokake jarak cedhak karo negara-negara kasebut utamane mengaruhi pambentukan model ekonomi sing ana ing negara kasebut. Dheweke njlentrehake faktor apa sing nyebabake nyuda persentase populasi pribumi ing hubungane karo pemukim lan migran. Gagasan babagan kekayaan alam Kanada dibentuk.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Hutan Campuran lan Broadleaf ing Amerika Utara: Karakteristik





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah