Bronx: Apa iku?, Sajarah, lokasi, tetanggan, lan liyane

Bronx minangka kabupaten sing dumunung ing bagéyan kontinental negara bagian New York, nduwèni kira-kira siji setengah yuta jiwa lan dipisahake saka pulo kasebut dening Kali Harlem.

Akeh sing dicritakake babagan kabupaten sing akeh penduduke, sing akeh imigran saka kabeh negara. Sinau luwih akeh babagan dheweke ing kene.

Apa iku

Wilayah iki minangka salah sawijining distrik metropolitan, sing dikenal minangka borough New York City, lan uga minangka kabupaten ing negara bagian New York. Kabupatèn lan kabupatèn duwé wates geografis sing padha.

Iki dianggep minangka distrik sing kontroversial, amarga kahanan sosial, ekonomi lan budaya. Bronx minangka distrik multikultural, ing ngendi luwih saka pitung puluh basa sing digunakake, utamane Spanyol lan Inggris. Iki uga dianggep minangka cradle rap lan hip hop.

Bronx

Sajarah

Kira-kira taun 1639 Perusahaan Hindia Kulon Walanda tuku wilayah iki, nggawe koloni pisanan saka Eropah ing taun sing padha.

Jeneng koloni kasebut minangka penghormatan marang Jonas Bronck, sawijining imigran Swedia sing nggedhekake peternakan pisanan ing papan kasebut, dadi bagean saka Westchester County.

Komunitas kasebut ana ing deso, peternakan lan koloni cilik sing bisa ditemokake ing wilayah kasebut, nganti taun 1890. (Deleng artikel: Pusat Rockefeller)

Bronx

Ing taun 1874 ditransfer menyang New York County, nganti taun 1895 nalika digabung menyang sisih wétan.

Kanthi nggunakake sakteruse saka trem lan railway, populasi deso iki wiwit wektu owah-owahan, ana wutah kanthi cepet saka masyarakat iki lan mundhakaken menyang kabupaten kutha.

Kanggo taun 1914, wilayah sing beda-beda sing ditransfer menyang kabupaten iki disisihake maneh lan bebarengan mbentuk wilayah sing saiki dikenal minangka Kabupaten Bronx.

Bronx

Wilayah kasebut diowahi dadi konglomerat bangunan apartemen, ing ngendi aktivitas komersial lan industri sithik banget, dibandhingake karo kutha liyane sing ana perusahaan lan panganan, sandhangan lan alas kaki ing sisih kidul. Saliyane gudang, toko lan fasilitas ing wilayah lor-wétan.

Nanging sanajan akeh pedunung, ana wilayah Bronx sing ora digatekake lan ana tingkat kerusakan sing jelas, utamane ing sisih kidul-wétan.

Nggawe kontras sing luar biasa kanggo Riverdale, sing cedhak banget karo Kali Hudson. Komunitas iki diatur ing omah siji-kulawarga kanthi area ijo lan kebon.

Bronx

Lokasi

Kabupaten iki dumunung ing sisih lor negara kasebut, dipisahake saka Manhattan dening saluran banyu sing dikenal minangka Kali Harlem lan ana ing dharatan New York.

Ing tembung liya, mung siji saka limang kabupaten sing isih ana sing ora ana ing sawijining pulo. Dikira-kira ana luwih saka siji yuta setengah jiwa.

Bronx

Cara rawuh

Akses menyang wilayah iki biasane liwat jalur subway lan dalan gedhe, nggawa wong menyang ngendi wae ing New York kanthi cepet.

Yen sampeyan pengin pindhah menyang Manhattan, akses liwat dalan paling umum, njupuk menyang akun sing ana bab sepuluh kreteg sing nyabrang Kali Harlem, iku umume cepet lan gampang. (Deleng artikel: Grand Central Terminal)

Kanggo ngunjungi

Pengunjung sing pengin ngerti Bronx umume dianjurake kanggo nyewa dolan kanggo ngerteni bagean New York iki.

Yen sampeyan pengin ngunjungi kebon binatang utawa papan sing menarik lan nindakake dhewe, luwih becik nginep ing wilayah sing cedhak karo Kali Hudson.

Iki amarga kasunyatan manawa wilayah tenggara Bronx cukup konflik lan iki mbatesi kunjungan menyang bagean kabupaten iki. Umume akeh wong sing seneng lan milih nyingkiri.

Telung kunjungan sing paling populer lan asring nalika nerangake Bronx yaiku:

  • Bronx Zoo utawa Bronx Zoo
  • Stadion Yankee utawa Yankee Stadum: Rampung ing taun 1923 lan direnovasi ing taun 1976, iki minangka papan kanggo Yankees lan dadi lapangan baseball pisanan sing dijenengi stadion amarga ukurane sing apik banget.
  • New York Botanical Garden: Iki minangka taman botani sing paling penting ing kabeh negara bagian New York.

Bronx

Iku mbebayani?

Mesthine minangka kabupaten sing ditondoi kanthi tingkat kejahatan sing dhuwur, nanging amarga tumindak sing ditindakake dening walikota New York, iki wis suda banget, nanging malah dadi sing paling dhuwur ing kabeh negara.

Mulane para pengunjung disaranake supaya ora mlebu ing wilayah kasebut. Yen sampeyan pengin ngerti Bronx, ana sing diarani Contrast Tour.

Tour iki njupuk care saka njupuk Tours dipandu ing bis lan njupuk sampeyan kanggo ndeleng panggonan paling misuwur ing kabupaten.

Bronx

Pedunung

Populasi nganti 2017 kira-kira ana 1.471.000 jiwa, umume wong Latin utawa Hispanik kanthi sèket siji persen, lan wong Afrika Amerika kanthi telung puluh telu persen.

Persentase liyane dibagi antarane etnis liyane, kayata keturunan Eropa, Asia, lsp.

Wiwit taun 1840, nalika karya sepur diwiwiti, akeh wong manca teka ing Bronx kanggo nggarap karya kasebut.

Wiwitane padha Jerman lan Irlandia, ora suwe imigran liyane gabung, ing antarane wong Italia, Polandia lan Yunani ngadeg metu.

Ing pungkasan Perang Donya II, akeh kulawarga asal Puerto Rico lan Dominika teka ing distrik iki lan populasi Bronx tansaya akeh.

Klompok kelas pekerja iki kanthi tekane nyebabake lan ngowahi komposisi populasi, nggawe Bronx minangka salah sawijining distrik sing paling padhet lan kanthi jumlah etnis paling akeh ing Amerika Serikat. Populasi saiki dumadi saka:

52.0% Latino
32.4% Afrika-Amerika.
11.1% keturunan Kaukasia, Eropa utawa Eropa
3.5% Asia utawa turunane.

Bronx

Persentase sing isih ana yaiku individu saka kelompok etnis liyane. Umumé, populasi Hispanik utawa Latino mimpin jumlah pedunung sing dadi populasi Bronx, iki minangka sing paling cepet berkembang.

Iki banget dipengaruhi dening imigrasi legal lan ilegal sing terus-terusan dumadi saka Amerika Latin lan Karibia.

basa lan basa

Sensus nuduhake yen sawetara pitung puluh pitu basa sing dituturake ing Bronx, amarga akeh imigran sing manggon ing kono.

Nanging, kaya sing dikarepake, basa sing paling akeh digunakake yaiku Inggris, sing nuduhake 47,3% penutur, lan amarga komunitas Latin lan Karibia akeh banget ing wilayah iki, Spanyol nuduhake 42,7%. (Deleng artikel: Museum Tetangga)

Persentase sing isih ana disebarake ing antarane basa liyane, kurang saka 2%.

Bronx

Geografi

Bronx dumunung ing 40°42'15" lintang lor lan 73°55'5" bujur kulon. Komune iki jembaré 148,7 kilometer persegi, sing dipérang dadi:

Dawane udakara 108,9 kilometer

39,9 kilometer banyu.

Mapa

Distrik iki minangka bagéan saka limang distrik sing mbentuk kutha New York lan minangka bagéan saka kabupaten kanthi jeneng sing padha lan uga mbatesi wates geografis sing padha.

Bronx

Watesan karo Manhattan, sing dipisahake dening Kali Harlem, lan Ratu, sing uga dipisahake dening lengen Samudra Atlantik. Ing sisih lor karo Westchester County.

Wilayah

Ana rong sistem kanggo mbagi Bronx dadi wilayah, sing pisanan yaiku sing paling tuwa lan paling akeh digunakake:

-Kaping pisanan misahake Bronx dadi rong wilayah:

  • bronk barat: kabeh wilayah kulon Kali Bronx.
  • brongkos timur: wilayah wétan Kali Bronx.

-Sistem kaloro sing paling akeh digunakake mbagi Bronx dadi bagean ing ngisor iki:

  • bronx kidul: Bagian iki minangka wilayah ing sisih kidul-kulon Bronx, yaiku sisih kidul Burnside Avenue lan 183rd Street. Uga wilayah kulon Kali Bronx.
  • bronx utara: wilayah sing ora kalebu ing Bronx Kidul, yaiku Bronx Timur Laut lan Tenggara. (Deleng artikel: brooklyndumbo)

Bronx

Tetangga

Kabupaten sing akeh pedunung iki dipérang dadi zona sing dumadi saka tetanggan, ing antarané:

Bronx Kulon utawa Bronx Kulon.

Wilayah iki ana ing sisih kulon Kali Bronx lan luwih akeh pedununge tinimbang Bronx Timur. Sawetara tetanggan sing nggawe iku:

  • Kingsbridge

Kanthi tetanggan: Kingsbridge Heights, Kingsbridge, Riverdale, Spuyten Duyvil lan Woodlawn.

  • Morrisania

Kapérang saka: Port Morris, Mott Haven, Melrose, Morrisania utawa Morrisania Village, Concourse, East Morrisania, Longwood, Highbridge utawa Puente Alto.

  • Perkebunan Kulon

Lingkungan: West Farms, Hunts Point, East Tremont, Tremont, Morris Heights, University Heights, Belmont, Fordham, Fordham-Bedford, Bedford Park, Mosholu Parkway, lan Norwood.

Bronx

East Bronx utawa East Bronx

Bagéyan saka Bronx sing dumunung ing sisih wétan Kali Bronx, lan minangka area relief datar lan garis pantai. Kawangun saka tetanggan:

  • Baychester
  • Benteng Bukit
  • Pulo kutha
  • Kutha koperasi
  • Klub Negara
  • eastchester
  • edenwald
  • Taman Edgewater
  • Taman Harding
  • Taman Morris
  • Parkchester
  • Teluk Pelham
  • Pelham Parkway
  • soundview
  • Throggs Neck
  • sarang van
  • Wakefield
  • Westchester Square
  • williamsbridge

Bronx Kidul utawa Bronx Kidul

Wilayah iki dumunung ing South Bronx County lan kalebu kabeh tetanggan ing bagean kasebut. Iki dianggep minangka wilayah kanggo wong kelas pekerja, umume berpendapatan rendah.

Akeh komunitas sing duwe gambar sing ala banget, digandhengake karo kekerasan, kejahatan, lsp. Sawetara tetanggan iki yaiku:

  • Mott Haven
  • Melrose
  • Port-Morris

Bronx

Bronx Lor utawa Bronx Lor

Dumunung ing sisih lor kabupaten, cenderung dadi luwih teratur lan makmur tinimbang tanggane ing sisih kidul, kanthi distrik komersial gedhe ing dalan Fordham. Lingkungan komponen kalebu:

  • Riverdale
  • Taman Bedford
  • Fordham
  • Norwood
  • Woodlawn
  • Wakefield
  • Baychester
  • Kutha koperasi

Bronx

dalan

Kathah lurung-lurung ing Bronx diidentifikasi kanthi nomer, nanging kanthi cara sing beda banget tinimbang Brooklyn lan Queens.

Sistem panomeran ora mandhiri, nanging minangka kelanjutan saka sistem sing digunakake ing Manhattan, amarga, kaya sing kasebut sadurunge, Bronx asale saka kabupaten New York.

Nomer dalan sing beda-beda ing Bronx digawe saka nomer 132. Yaiku, nomer kasebut diwiwiti ing 132 East Street.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa sampeyan ngerti apa bangunan Flatiron? Temokake ing kene

Bronx

iklim

Ing Bronx, iklim beda-beda, ditondoi kanthi rada ekstrim. Mangsa panas panas lan lembab, nalika mangsa adhem banget lan angin kenceng.

Umume udan lan mendhung sajrone taun, kanthi suhu antara 3 °C nganti 30 °C, arang banget nganti tekan -10 °C utawa ngluwihi 34 °C.

Turis dianjurake kanggo ngunjungi nalika mangsa panas saka tengah Juni nganti dina pisanan Juli, lan saka awal Agustus kanggo dina pungkasan September.

Apa sing kudu dilakoni?

Ing Bronx kita bisa nemokake sawetara atraksi, papan rekreasi utawa menarik sing ana hubungane karo budaya, olahraga lan sejarah, sing bisa narik kawigaten para pengunjung, kayata:

Bronx

Stadion Yankee

Ing Bronx, kita nemokake Stadion Yankee sing misuwur, dadi papan kanggo tim Baseball Liga Utama New York Yankees wiwit 1923, nalika dibangun, nanging uga menehi papan kanggo tim bal-balan profesional Amerika, kayata New York Giants (956 - 1973) lan New York Cosmos (1971 lan 1976).

Stadion iki nduweni kapasitas sèket wolung ewu penonton lan udakara 85 taun sejarah, nanging Stadion Yankee bakal mati kanggo nggawe papan liya sing paling canggih ing sisih pinggir dalan.

Crita sing ora bisa dilalekake bakal tetep ana ing papan iki lan karo dheweke, memedi, sing kepengin banget lan nyenengake akeh ing papan cilik iki ing Bronx, New York City.

Pambangunan stadion anyar kanggo Yankees mungkasi meh siji abad pengalaman lan nyenengake ing Mekkah olahraga ing Amerika Serikat, sing nduweni kemewahan kanggo nampa karakter kayata Babe Ruth, Joe Louis, Mohammed Ali, Joe Di. Maggio, Nelson Mandela, John Paul II utawa George W. Bush.

Stadion Yankee dibongkar lan akeh obyek legendaris dilelang, nalika Stadion New Yankee dipamerake ing pinggir dalan, regane $ 1.6 milyar lan sèket loro ewu kursi.

Bronx

Kebun Binatang Bronx

Zoo iki salah siji sing paling penting ing donya, dumunung ing Bronx Park, ing distrik Bronx New York City.

Kebun Binatang Bronx dibukak tanggal 8 November 1899, dening direktur ing wektu iku, William T. Hornaday.

Perlu dicathet yen tujuan utama taman iki yaiku kanggo nglindhungi lan njaga bison Amerika Utara, sing ana ing ambang punah.

Bronx

Taman iki dumunung ing Bronx bebarengan karo konservasi satwa, minangka ranté paling gedhé saka zoo ing negara.

Iki minangka sing paling gedhe ing Amerika Serikat lan biasane nyenengake lan beda kanggo pangguna, amarga kandhang ora dileksanakake, nanging pit sing nggawe maneh lingkungan alam sing dibutuhake kanggo spesies kasebut.

Panggunaan pit iki biasane luwih atraktif, nanging kewan iki isih disimpen ing panangkaran lan ing njaba habitat, kahanan kanggo akeh sing ora bisa dingerteni ing wektu iki.

Ing pameran sampeyan bisa ndeleng spesies sing kaancam punah, ing habitat sing meh padha karo alam, ing antarane kita bisa nemokake: macan putih, pheasants, gorila, panda abang, lan liya-liyane.

Kuburan

Woodlawn, iku kuburan sing kanggo akeh ngandhani bagean saka sajarah New York. Senadyan muni rada aneh, pasarean iki asring ditekani amarga sawetara tokoh sejarah sing dikubur, lan kuburane asring dikunjungi pengunjung.

Antarane wong sing dikubur ing kuburan iki kita temokake: Adipati Ellington, Miles Davis, Herman Melville, lan liya-liyane.

Bronx

New York Botanical Garden

Duwe ekstensi kira-kira siji kilometer, lan ngemot kira-kira patang puluh wolu kebon sing beda-beda sing dihiasi karo koleksi tanduran sing apik banget. New York Botanical Garden minangka salah sawijining kebon botani pisanan sing digawe ing Amerika Serikat.

Iki didegaké ing 1891, dibangun thanks kanggo fundraiser diatur dening Nathaniel Lord Britton botani area gadhahanipun Columbia University, ing latar saka Belmont estate. (Deleng artikel: jembatan manhattan)

Taman Teluk Pelham

Iki minangka taman paling gedhe ing kutha iki kanthi jarak satus mil, dumunung ing tapel wates lor-wetan ing lingkungan Pelham Bay sing biasane Italia-Amerika.

Iki minangka wilayah sing digunakake dening warga kanggo hiking, sepedaan gunung, nunggang jaran lan uga nikmati macem-macem sumber daya alam saka wilayah

Taman iki cedhak banget karo City Island, sawijining komunitas ing New York sing katon kaya desa nelayan.

Salah sawijining keunikan taman iki yaiku nalika jaman kamardikan Amerika dadi medan perang, ninggalake sawetara reruntuhan lan konstruksi militer sing kasebar saka tataran kasebut ing sajarah negara.

Sampeyan bakal nemokake sajrone lumaku sawetara monumen peringatan, sing ngurmati kabeh prajurit pasukan sing menehi nyawane ing pertempuran sing ditindakake ing wilayah kasebut.

Bronx

Sampeyan uga bisa ndeleng sawetara omah gedhong sing dibangun ing gaya arsitektur federal, sing paling akeh digunakake lan disenengi nalika ngadegake Amerika Serikat.

Taman Van Cortlandt

Iki minangka taman paling gedhe nomer loro ing kutha kasebut, ing mburi Taman Teluk Pelham, papan alam sing ambane kira-kira 4,6 kilometer persegi ing ngendi sampeyan bisa nikmati sumber daya alam ing wilayah kasebut, bangunan paling tuwa ing kabupaten Bronx, Museum Van Cortlandt House sing kondhang. , lan lapangan golf paling tuwa ing Amerika Serikat.

Ing taun tujuh puluhan, krisis finansial ing negara bagian New York minangka salah sawijining panyebab utama rusake taman kasebut.

Nanging, wiwit taun XNUMX-an, dana diwenehake marang dheweke, sing ngidini dheweke nindakake pemugaran lan ngobati saka iku

Bronx

Bangunan 1520 Sedgwick Avenue

Dianggep minangka papan ing ngendi hip hop lair, bangunan iki nggawa wong-wong sing bakal miwiti salah sawijining gerakan sing paling misuwur ing New York.

Bangunan 1520 Sedgwick Avenue minangka papan ing ngendi Dj Kool Herc bebarengan karo wong liya ngatur pesta hip hop sing apik kanggo pitung puluh papat wong, sing bakal dadi titik wiwitan kanggo tren iki kanthi milyaran pengikut.

Properti kasebut diumumake minangka papan sejarah khusus ing kutha kasebut, nampa sawetara perbaikan lan pemugaran sing saiki dadi luwih apik.

Bronx

Pantai Orchard

Playa Huerta, dikenal minangka New York Riviera, mung pantai ing distrik iki lan dumunung ing Long Island Sound.

Jembaré kira-kira patang puluh pitu hektar, dawane 1.8 kilometer, dipérang dadi telulas bagean, wilayah tengah ing ngendi toko kelontong, macem-macem lan toko khusus.

Wis sawetara papan kanggo dolanan, area piknik, parkir lan luwih saka rong puluh lapangan kanggo basket, bola voli lan bal tangan.

Iki dikelola lan diawasi dening Departemen Taman lan Rekreasi New York City.

Museum

Ana sawetara papan kanggo budaya lan seni ing kabupaten iki sing kudu dingerteni lan dinikmati, ing antarane yaiku:

Museum Seni Bronx

Tema utama ing pameran kasebut yaiku seni kontemporer abad kaping XNUMX, nampilake potongan lan karya sing relevan ing Asia, Afrika lan Amerika Latin.

Hall of Fame kanggo Great Americans

Spasi iki, sing misuwur banget amarga arsitekture, ditakdirake kanggo menehi penghargaan marang wong-wong sing penting lan duwe pengaruh ing macem-macem lapangan ing Amerika Serikat. Dumunung ing latar Bronx Community College, lan dianggep minangka kuil sekuler nasional. (Deleng artikel: Whitney Museum of American Art)

Kabin Edgar Allan Poe

Dikenal minangka Poe Cottage, iki minangka omah saka penulis terkenal Edgar Allan Poe lan dianggep minangka bagean saka situs bersejarah ing Poe Park. Dumunung ing Kingsbridge Road lan Grand Concourse, sawijining lingkungan sing dikenal minangka Fordham.

Iki minangka bagean omah negara saka Trust House Bersejarah, sing kadhaptar ing Daftar Tempat Bersejarah Nasional sing kudu dilestarekake lan dilindhungi dening kutha kasebut. Iki dikelola dening Historical Society saka kabupaten iki.

Pendhidhikan

Umumé, Dinas Pendidikan Kota sing tanggung jawab kanggo manajemen sekolah umum, padha karo karya perpustakaan umum sing diawasi dening Perpustakaan Umum New York.

Ing wilayah kasebut ana sawetara universitas lan perguruan tinggi negeri lan swasta, nanging ana akeh sing nyatakake yen ana investasi cilik ing wilayah pendhidhikan ing wilayah iki, lan rencana kudu diwiwiti kanggo nyukupi kabutuhan.

Kekurangan ing pendhidhikan ing Bronx akeh lan beda-beda dibandhingake karo kutha liyane, kanthi sawetara sekolah ngalami prasarana sing ora apik, ruang kelas sing rame, lan masalah kepegawaian.

Bronx ndhaptar tingkat paling dhuwur saka siswa sing mutusaké kanggo metu saka sekolah, presenting 12.7%, luwih saka liyane saka kutha sing ndhaftar tokoh nganti 8.5%.

Bronx

Kabupatèn iki uga bakal kepeksa nutup institusi luwih akeh tinimbang kabupaten liyane, amarga kekurangan anggaran, sing nambah lan nambah masalah kakehan sekolah.

Panyebab liyane saka putus sekolah yaiku mlarat, masalah sing durung ditanggulangi lan nduweni pengaruh penting marang kinerja pendidikan.

Nalika nomer kasebut dilebokake, nyenengake kanggo dicathet yen 87.9% siswa ing Bronx manggon ing kamiskinan banget. (Deleng artikel: Perpustakaan Umum New York)

Kekerasan, keluwen, ditinggal, pengangguran perwakilan lan kejahatan minangka faktor sing mengaruhi bocah-bocah lan wong enom sing, ngadhepi kahanan iki, ora bisa konsentrasi ing pasinaon.

Kanggo bocah utawa wong enom, angel banget sinau nalika sampeyan kudu teka lan lunga saka papan perlindungan, dheweke ora duwe pangan utawa perlindungan. Kabupatèn iki duwé anak-anak umur sekolah paling gedhé ing papan perlindungan, dibandhingake karo kutha-kutha liyané.

Saiki ana sawetara rencana lan proyek sing nyoba kanggo ngisi kesenjangan kasebut, supaya masyarakat bisa ngrasakake pendidikan sing luwih apik lan kegiatan pelengkap.

Sistem monitor kehadiran uga ditindakake, iki ngidini ngawasi lan ngenali bocah sing ora sekolah.

Kajaba iku, kerja bareng ditindakake karo perpustakaan, pusat komunitas, universitas lan entitas liyane kanggo menehi bantuan lan kolaborasi kanggo institusi pendidikan sing paling butuh lan mendesak ing kabupaten kasebut.

Bronx

Akeh sumber daya sing ditampa bakal darmabakti kanggo nyewa staf pengajar sing berkualitas lan nyedhiyakake kahanan sing cocog kanggo tetep ing pakaryan, amarga nahan dheweke saya rumit, amarga akeh sing metu saka sekolah umum lan mutusake kerja ing institusi swasta.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kepiye carane ndeleng musik Broadway?

Universitas

Ing antarane institusi sing nyedhiyakake pendidikan sing luwih dhuwur ing kabupaten iki kita nemokake:

-Fordham University utawa Fordham University, belongs kanggo Association of Jesuit Universities, iku sawijining institusi pribadi lan Katulik.

-Albert Einstein School of Medicine utawa Albert Einstein College of Medicine -(AECOM) minangka fakultas sing didegaké ing taun 1955 sing ana ing Universitas Yeshiva.

Bronx

-Omah universitas swasta lan Katulik Manhattan College, kagungane Brothers of the Christian Schools. Didegaké taun 1853.

-Lehman College, minangka perguruan tinggi universitas sing diadegake ing taun 1931, asale saka Universitas Kota New York. Ing taun 1967 dadi universitas independen.

-Monroe College, didegaké ing 1933, wiwitane dadi Monroe School of Business for Women, banjur diowahi dadi sekolah pascasarjana lan universitas swasta ing taun XNUMX-an.

- College of Mount Saint Vincent utawa Colegio del Monte San Vicente, didegaké dening Sisters of Charity of New York, duwe luwih saka sewu wolung atus siswa. Iki minangka perguruan tinggi seni liberal Katolik.

-Bronx Community College utawa Bronx Community College, minangka bagéan saka sistem City University of New York lan minangka perguruan tinggi komunitas sing ditondoi kanthi nyedhiyakake pendhidhikan akademik kanggo tenaga kerja. (Deleng artikel: Nganjuk)

Bronx

Pamrentah

Wilayah iki sing dadi bagéan saka county Bronx, sing biyèné dadi wilayah Westchester.

Ing taun 1874 wilayah kulon sing saiki dadi kabupaten Bronx ditambahake menyang kabupaten New York, kanggo taun 1895 sisih wétan dipindhah.

Sawise sawetara dekade, watara taun 1914, wilayah sing ditransfer menyang New York diowahi dadi kabupaten anyar, sing saiki dikenal minangka Bronx County.

Ing kabupaten iki, kaya papat liyane ing New York City, ora duwe pamaréntahan kabupaten. Panguwasa diwakili dening pengadilan kabupaten lan panguwasa kayata jaksa penuntut umum.

Distrik metropolitan New York duwe presiden sing dipilih dening wargane, nanging posisi iki ora duwe kekuwatan akeh.

Bronx

Presiden Borough, utawa kantor Presiden Borough, digawe, dileksanakake, lan digabungake kanggo njaga keseimbangan antarane limang borough lan pemerintah kotamadya pusat.

Saben presiden kabupaten duwe hak milih ing Dewan Perkiraan Kota New York, salah sawijining entitas sing tanggung jawab kanggo nggawe lan nyetujoni anggaran kotamadya, saliyane nyiapake usulan kanggo perencanaan panggunaan tanah.

Kanggo taun 1989, Pengadilan Tinggi Amerika Serikat ngumumake yen entitas iki ora sah miturut konstitusi, amarga Brooklyn, sing duwe populasi luwih akeh, ora duwe suara luwih akeh tinimbang kabupaten sing kurang pedunung, ing kasus iki Staten Island.

Kahanan iki dianggep nglanggar Klausa Perlindungan Setara saka Amandemen kaping patbelas Konstitusi Amerika Serikat, taun 1964, sing nuduhake: siji wong, siji swara.

Tanggung jawab lan kakuwasan Dewan Perkiraan ditransfer menyang Dewan Dewan utawa Dewan Kutha, sing dumadi saka sèket siji anggota sing tanggung jawab kanggo kekuwatan legislatif, sing ngasilake sentralisasi luwih akeh ing kotamadya New York.

Ing wiwitan taun XNUMX-an, Présidhèn Distrik tanggung jawab kanggo mbela kepentingan kabupaten, kayata lembaga walikota, dewan kotamadya, pemerintah negara bagian New York lan perusahaan.

Jaksa Distrik Bronx, utawa Jaksa Distrik, minangka posisi paling senior ing yurisdiksi departemen hukum, lan uga ngawasi lan koordinasi tim asisten pengacara distrik.

Posisi iki minangka perwakilan pemerintah ing kabeh pengadilan marang para terdakwa.

Bronx

memorial kamenangan

Ana ing New York City, sawijining monumen sing nggumunake sing ana ing antarane Pelham Parkway lan Eastern Boulevard.

Monumen iki dumunung ing Pelham Bay Park lan darmabakti kanggo kamenangan Bronx lan mengeti sangang atus patang puluh pitu prajurit saka distrik iki, sing menehi urip ing pertempuran nalika Perang Donya I.

Kita waca Monumen Kamenangan Bronx minangka karya patung dirancang dening arsitek lan landscaper John J. Sheridan, lan masterfully digawa metu dening pematung Belle Kinney lan Leopold Scholz.

Alas ageng iki digawe saka watu gamping kanthi relief pahatan. Iki dipasang ing alun-alun taman warna-warni kanthi teras beraspal.

Pedestal ageng stands tengen ing tengah kolom Korintus, dilantik dening tokoh ayu kamenangan ing tembaga gilt.

Iki diadegaké ing taun 1932, lan banjur didedikasikan, bebarengan karo grove ing sisih kidul Shore Road, kanggo sangang atus patang puluh pitu prajurit Bronx sing perang lan tiwas nalika Perang Donya I.

Wiwitane kira-kira taun 1921, Legiun Amerika nandur wit-witan ing sadawane Great Concourse ing Bronx. Iki disusun ing baris sing dawa, saben nganggo plakat tembaga, kanggo ngurmati prajurit sing tiwas.

Bronx

Nalika kutha mutusake kanggo nggedhekake boulevard lan mbangun subway ing sangisore wilayah iki, barisan wit-witan kasebut dicopot.

Nanging, ing panjalukan saka macem-macem kelompok veteran, wit-witan padha diklumpukake menyang Memorial Grove, dumunung antarane Baychester Avenue lan Eastern Boulevard, saiki Shore Road. (Deleng artikel: Island Ellis)

Kabeh tata cara lan efforts iki pas karo idea kanggo mbangun tugu, kang bebarengan karo wong-wong mau bakal bangga ngurmati kabeh prajurit Bronx.

Ing taun 1930 Thomas J. Dolen, Komisioner Taman Bronx, ngirim proyek kanggo peringatan perang menyang Komisi Seni Kota New York.

Situs sing diusulake ana ing sisih kidul Pelham Parkway lan ing sisih kulon Baychester Avenue, nanging iki diganti amarga ngrusak sawetara wit peringatan, uga pengin malang latar mburi, adhedhasar bangunan kanthi alasan seni.

Monumen iki dirancang dening John Joseph Sheridan, arsitek karo karir dikenali sing kantor ing New York, desainer kanggo sawetara wektu kanggo tenan James Gamble Rogers lan Starrett & Van Vleck, loro kantor kondhang ing kutha.

Yen pengalaman ora cukup, arsitek iki, desainer Monumen Kemenangan dadi kapten infanteri ing Perang Donya I.

Monumen iki nyedhaki rong dalan sing digawe saka kerikil kanthi pinggir lempengan granit, sing ngubengi taman persegi panjang sing kalebu:

  • Goldenbell (Forsythia)
  • Rosacea (spirea)
  • Celinda de spikes (deutzia)
  • moyok jeruk
  • Hyacinthus (Hyacinthus)
  • Azalea Api Liar (Rhododendron)
  • Karangan bunga pengantin (Spiraea prunifolia), ing antarane tanduran liyane.

Kanggo pigura lan beautify taman kabeh, padha nandur pager barberry (Berberis) lan Carolina hemlock (Tsuga).

Ing sisih kidul, dilebokake guci hiasan sing digawe saka watu gamping lan sawetara pot terakota, sing ana ing tengah tangga sing amba.

Ing teras, dipamerake relief watu gamping warna krim saka Córdoba, sing dirancang lan digawe dening Kinney lan Scholz.

Gambar kasebut nggambarake resimen prajurit sing mlaku menyang perang. Patung sing makutha kolom dhuwur pitung puluh kaki sing disebut "Lady of Victory" sing ngadeg ing globe watu. Angka iki dhuwuré wolulas kaki lan boboté udakara 3300 kilogram.

Patung lan kolom klasik nduweni gaya kuna khas budaya Yunani lan Romawi.

Ing upacara tanggal 24 September 1933, sawise seminggu udan deres, monumen kasebut dikhususake, kanthi pidato lan intervensi dening Walikota John P. O'Brien, Komisaris Dolen, lan mantan Walikota Joseph V. McKee.

Kajaba iku, ana parade, pameran penerbangan lan presentasi dening band-band saka Polisi, Dinas Kebakaran lan Sanitasi.

Patung iki diwenehi dening Ms Julia Zimmerman, presiden Bronx Gold Star Ibu.

Nanging, kualitas monumèn ora nolak rigors saka iklim lan agen external liyane, karo wacana wektu nuduhake construction risak, kang menehi dalan karo erosi lingkungan lan efek saka vandalisme.

Kira-kira taun 1943, kru Parks dipeksa nindakake pemugaran struktural.

Paint lan semprotan wis di resiki lan dibusak saka lumahing, nanging iki wis mengaruhi lumahing pamblokiran masonry, rincian ornamental lan dekoratif, uga relief saka reca.

Godhong emas sing nghias Tugu Kamenangan ilang sakabehe, mbeberake lumahing perunggu marang owah-owahan iklim.

A retak pocapan ditemokaké ing balon sing ndhukung tokoh, lan iki diterangake minangka bebaya potensial kanggo safety masyarakat.

Proyek restorasi sing disponsori dening Councilwoman Madeline Provenzano duweni biaya 1.1 yuta dolar, lan puncake ing 2001, fase kapisan.

Tahap pemulihan lan renovasi Tugu Kamenangan iki kalebu reresik sing jero lan ekstensif, ndandani lan ngganti masonry watu gamping lan potongan dekoratif lan ornamental.

Sirah elang lan globe ageng sing ndhukung reca diganti lan reca tembaga dibusak saka panggonan kanggo didandani, dibangun maneh lan diinstal maneh ing globe anyar iki.

Ing tahap rekonstruksi, kapsul wektu asli ditemokake, sing bakal dikubur maneh kanthi kenangan anyar, nalika tahap kerja kaping pindho diwiwiti, sing kalebu mbalekake lan nambah alun-alun lan lanskap.

Ing tanggal 11 Nopember 2001, monumen iki didegaké lan diresmikake maneh, kira-kira wolung puluh telu taun sawisé gencatan senjata sing mungkasi Perang Donya I.

Kanggo ngringkes kabeh babagan Memorial Bronx Victory utawa Monumen Bronx Victory:

Arsitek: John J. Sheridan

Patung: Belle Kinney, Leopold F. Scholz

Lokasi: Antarane Pelham Parkway lan Boulevard Wétan.

Descripción: Fitur kolom Korintus, surmounted dening tokoh ngadeg, diselehake ing pedestal karo papat sudhut ekstensi karo urns. Dipimpin dening unsur dhasar tengen lan kiwa, saben kanthi relief. Wis teras karo undhak-undhakan ing ngarep lan enem guci ditambahake.

Bahan: kolom digawe saka watu gamping Cordova Texas, tokoh ing tembaga, bas-reliefs ing watu gamping, papat urns watu gamping lan loro terracotta urns.

Distribusi: 1933

Darmabakti: 24 September 1933.

Donor: Langganan umum.

prasasti piring:

KOTA GRATIS DIJADIKAN HUB INI

ING PANGELING-ELING

ANAK-ANAK KABEH BRONX

Sing menehi urip kanggo negarane ing perang donya.

Riker Island: kunjara

Pulo Riker utawa Pulo Rikers, kaya jenengé, pulo sing jembaré watara satus sewidak pitu hektar kanthi jembaré watara 1672 kilometer persegi, dawané watara rong kilometer lan ambané meh setengah kilomèter.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Temokake kabeh babagan Pulo Ellis, pulo New York sing apik banget

Dumunung ing New York antarane Bronx lan Queens, ing Kali Wétan. Administratively gumantung ing Bronx, disambungake kanggo Queens dening Francis R. Buono Memorial Bridge dibangun watara 1966, lan kang ends banget cedhak Airport LaGuardia.

Pakunjaran kutha dumunung ing pulo kasebut, minangka penjara paling gedhe nomer loro ing Amerika Serikat.

Sajarah

Pulo iki dipikolehi dening Abraham Rycken, kolonis Walanda, sing manggon ing Long Island watara taun 1638 lan mutusake kanggo menehi jeneng kasebut miturut jenenge.

Iki digunakake kanggo dangu minangka camp militèr, wiwit periode Perang Sipil Amérika kejem.

Iki dadi kagungane Rycken lan banjur dadi turunane nganti 1884, nalika didol lan dituku dening Kutha New York kanthi rega satus wolung puluh ewu dolar.

Wiwit taun 1932, kutha New York digunakake minangka pakunjaran, sing paling gedhe ing kutha kasebut lan nomer loro ing negara kasebut. Ngelingi pakunjaran keamanan maksimum.

Nanging, ing taun 2017, walikota kutha Bill de Blasio ngumumake yen penjara iki bakal ditutup sajrone sepuluh taun, kabeh iki amarga fasilitas rusak lan nyuda jumlah narapidana.

Pakunjaran

Pakunjaran iki gumantung ing omah Bronx kira-kira sepuluh pakunjaran, kabeh beda, yaiku:

Lapas Otis Bantum (OBCC) dibukak ing 1985, kanggo rong ewu individu.

Robert N. Davoren Pusat Resepsi lan Penahanan Remaja lan Komplek, Iki diwiwiti ing taun 1972 kanthi kapasitas 2238 narapidana lanang.

Iku accommodates remaja antarane 16 lan 18 taun, nanging uga diwasa. Tetep loro populasi kapisah, kanggo periode wektu ora ngluwihi setahun.

Narapidana umume tetep ana ing fasilitas kasebut nalika lagi nindakake proses peradilan ngenteni ukuman. Dheweke nampa sandhangan, mangan telung dina lan perawatan medis dhasar.

Anna M. Kross Center (AMKC), pakunjaran kanggo wong sing wis ing operasi wiwit 1978. Wis pendopo kanggo wong penyakit mental lan pusat papan pemulihan kanggo pecandu narkoba. Kapasitas narapidana rong ewu patang atus.

Pusat Penahanan George Motchan (GMDC), wiwit fungsi ing taun 1971 lan dimaksudaké kanggo tawanan wadon. Wis rong ewu limang atus kasur.

Komando Keperawatan Utara (NIC), layanan medis sing diresmikake ing taun 1932, kanthi kapasitas limang atus kasur.

Rose M. Singer Center (RMSC), pakunjaran kanggo wanita diwasa lan remaja, sing wis operasi wiwit taun 1988, kanthi kapasitas wolung atus wong.

Eric M. Taylor Center (EMTC), pusat tahanan kanggo wong lanang lan nom-noman sing dihukum kurang saka setahun, sing wis dioperasi wiwit taun 1964 lan nduweni kapasitas 2250 kasur.

James A. Thomas Center (JATC)Iki minangka pakunjaran paling tuwa ing pulo kasebut, wiwit aktif ing taun 1933 kanthi kapasitas 1200 kursi.

Pusat George R. Vierno (GRVC), bisa nampung kira-kira 1330 remaja lan lanang diwasa, sawise ekspansi tartamtu. Iki diresmikake ing taun 1991 lan dianggep paling mbebayani ing kompleks kasebut.

Dana Barat (WF), minangka papan seklusi sing digawe kanggo wong, lanang utawa wadon, sing duwe penyakit sing ditransfer saka manungsa siji menyang manungsa liyane. Iki diresmikake ing taun 1991 kanggo wolung atus narapidana.

Komplek Riker Island, miturut wewenang Departemen Koreksi New York City, duwe gaji gedhe.

Iki nggarap udakara XNUMX perwira lan XNUMX warga sipil, sing tanggung jawab kanggo pendhudhuk udakara XNUMX narapidana.

Anggaran kanggo komplek iki wolung atus sewidak yuta saben taun, lan rata-rata njaga sekitar sewelas ewu telung atus 11355 narapidana.

crita Afrika-Amerika

Ing jaman biyen ing Bronx, ana bocah ireng sing seneng nginep ing wayah wengi kanthi ngayun-ayun lan ngayun-ayun ing geni, diiringi irama klub Latin sing mung ana ing pojok. Nalika tuwuh, bocah lanang iki nikah karo wanita asal Latin.

Ana bocah wadon ireng ing ndhuwur kelas dheweke munggah menyang ndhuwur kelas dheweke, nanging gurune mutusaké kanggo sijine dheweke mudhun karo pitakonan lan komentar bab mlarat lan andhap asor kulawarga. Nanging, ana bocah putih, kanca sekelas, campur tangan lan mbela dheweke.

Lan carane lali guru musik lan pemain jazz werna. Guru sing ngabdi marang uripe kanggo ndidik lan mulang atusan bocah ing lingkungan iki kanggo muter trombone lan trompet. Tansah nuduhake karya rampung karo organisasi konser njaba Komplek omah ngendi padha manggon.

Atusan crita kaya iki, crita babagan urip Afrika Amerika ing Bronx wis direkam dening klompok peneliti saka Universitas Fordham, kanggo nyegah saka ilang.

Peneliti, bebarengan karo mitra komunitas, tindak menyang dalan luwih saka sepuluh taun kepungkur kanggo nyathet apa sing saiki diarani Proyek Sejarah Ireng Bronx.

Pendhiri proyek kasebut diarani Mark Naison, lan nerangake manawa panliten kasebut nyelidiki lan nglumpukake informasi kasebut, nyorot manawa ana crita sejarah iki sing wis dibusak lan dilalekake, nanging akeh wong sing seneng ngrungokake maneh.

Iki minangka proyek sing wis ditindakake luwih saka sepuluh taun lan ngrayakake ulang taun liyane kanthi konferensi awan, uga konser sore lan pesta tari.

Ing pesta ing taun 2002, Naison, profesor Studi Afrika Amerika lan Afrika Amerika, lan Peter Derrick, sing banjur dadi arsiparis ing Bronx County Historical Society, nangisi kekurangan dokumen sejarah babagan Afrika Amerika ing Bronx, paling ora sadurunge. tataran notoriously angel lan atos saka 70s lan 80s.

Proyek kasebut wiwitane fokus ing omah-omah ing Mott Haven's Patterson ing taun 1950-an, banjur pangembangan anyar sing dijaga kanthi apik kanthi rasa desa vertikal.

Banjur, investigasi ditransfer menyang Morrisania, antarane telung puluhan lan lima puluhan, papan sing dadi papan perlindungan dadi benteng kanggo wong Afrika-Amerika kelas menengah, sing mutusake ngungsi saka Harlem sing rame. Dumunung ing wilayah kasebut, dheweke banjur ngadegake gréja lan klub jazz sing misuwur ing wilayah sing dianggep anyar.

Loro-lorone crita kasebut mbantah narasi normal saka Bronx awal, sing dipanggoni kanthi tentrem dening wong kulit putih, sing wiwit mudhun kanthi tekane wong ireng lan Latin. Ing kasunyatan, Bronx ing wektu iki minangka komunitas multi-ras, aman lan sregep.

Sanalika proyek riset diwiwiti, tangga-tanggane wiwit nelpon peneliti kanggo njaluk wawancara utawa menehi saran topik liyane sing menarik. Ora suwe, dheweke uga mbantu nindakake wawancara.

Dipimpin lan dibantu dening komunitas, awak peneliti nggedhekake ruang lingkup kanggo nyritakake tantangan ing taun XNUMX-an lan XNUMX-an, uga pemandangan jazz sing sregep ing kabupaten lan genesis hip-hop.

Salah siji saka akeh sing diwawancarai nerangake carane, nalika isih bocah ing taun XNUMX-an, dheweke wis dilecehke kanthi kasar dening bapake, nanging nesu marang konser sing nampilake kru DJ lokal. Bocah sing dilecehke iki ngganti critane lan dadi DJ Disco Wiz, DJ Latin perintis.

Nalika fakultas Fordham lan siswa nindakake wawancara karo warga lan mitra komunitas sing beda-beda, pimpinan tim nglumpukake materi arsip kanggo Masyarakat Sejarah.

Akhire lan karo kasenengan, piyambakipun pikantuk makalah saka councilman ireng pisanan Bronx, salinan salah siji saka koran ireng pisanan kabupaten, lan atusan kothak cathetan saka loro kelompok sipil pengaruh, kang mbantu mbangun maneh Bronx sing diobong.

Dokumen lan sejarah lisan kasebut mbantu dheweke ngerti manawa umume warga Bronx Kidul ngrasakake kaya sing dirasakake lan tanggane, sajrone jaman obat-obatan lan bosok.

Dadi wong kelas menengah sing terus-terusan takon babagan apa sing kedadeyan ing komunitas lan kenapa, uga langkah-langkah apa sing bisa ditindakake babagan iki.

Proyek kasebut saiki kalebu luwih saka patang atus sejarah lisan, saliyane atusan dokumen sejarah, sing dihargai lan dikonsultasi dening peneliti saka saindhenging wilayah lan saka wilayah sing luwih adoh kayata California, sing wis ngunjungi Historical Society kanggo ngakses.

Penyelenggara lan promotor proyek iki muji dhukungan saka alumni Fordham lan administrator kanggo proyek kasebut, lan uga ngumumake yen kemungkinan nggawe buku adhedhasar sejarah lisan wiwit taun 30-an nganti 60-an lagi dianggep.

Dheweke uga wis nglatih guru sekolah Bronx babagan carane nggawe proyek sejarah komunitas dhewe.

Bubar, peneliti project wis fokus ing imigran saka afrika kulon sing wiwit manggon ing kutha ing jumlah gedhe bab 15 taun kepungkur, lan saiki makili populasi Afrika paling gedhé ing Amérika.

Kabeh crita, apa sing dicritakake dening para imigran Ghana, penggemar jazz lawas, utawa profesional media, kabeh nuduhake macem-macem lan semangat urip ing Bronx.

Kisah-kisah tragis, triumphant, sedih, seneng utawa inspirasi kudu dieling-eling lan dihargai minangka tandha semangat, kamanungsan lan nilai komunitas Afrika-Amerika ing Bronx.

Lair saka hip hop

Ing wiwitan taun 1970-an, Bronx ngadhepi pengangguran sing dhuwur, kekerasan sing mundhak, lan perdagangan lan panggunaan narkoba.

Nanging, iku uga dadi saksi lan protagonis saka lair saka budaya kutha lan protes anyar, kang bakal rauh nyabrang wates lan nyebar ing kutha New York, nganti nelukake pamirsa gedhe internasional. Gaya budaya iki sing akeh diringkes ing rap, breakdance lan graffiti.

Kanthi tingkat kejahatan sing dhuwur, kasangsaran sing berlebihan lan pangarep-arep banget kanggo masa depan, wilayah Bronx iki minangka papan ing ngendi akeh budaya lan pengaruh musik sing sugih, warni lan maneka warna.

Ing wektu iku, kabeh sing ana hubungane karo musik lan tari teka saka irama Afrika-Amerika, Karibia lan Latin, kayata funk, salsa, merengue, disko lan jazz.

Nanging owah-owahan kedadeyan ing ngendi lan nalika paling ora dikarepake, klompok Afrika-Amerika enom sing manggon ing Bronx Kidul, ngasilake musik sing anyar, saka frasa musik sing diekstrak saka rekaman gaya funk utawa vinyl.

Pionir DJ ing jinis produksi iki yaiku Kool Herc, Afrika Bambaataa utawa Grandmaster Flash. Nggawe musik sing bakal ditambahake teks, nggambarake urip saben dinane ghetto pemuda.

Dikenal minangka budaya hip-hop, iku ora mung ndherek music anyar utawa lukisan graffiti ing tembok kutha, iku njupuk sampeyan kanggo nemu kahanan iki pedunung sawise blackouts elek ing New York, antarane 13 lan 14 Juli. 1977 .

Akeh wong sing kerep krungu istilah Hip Hop lan pikirane ngobahake dheweke menyang musik rap, nanging gaya musik iki mung minangka salah sawijining unsur sing mbentuk budaya iki, sing diarani Hip Hop.

Sawetara unsur sing diklompokaké ing budaya iki yaiku:

The DeeJaying / DJing, Iki diarani cara nyampur swara, nggunakake teknik kayata scratch.

The Emceeing saiki dikenal minangka Rap, punika kemampuan lan bakat kanggo nyeleh sajak ing music milih.

Graffiti iku jejak grafis sing ditinggalake dening seniman jalanan babagan arsitektur kutha. Iki minangka cara kanggo ninggalake tandha grafis ing gambar sampeyan.

Break dikenal minangka b-boying lan b-girlin, iku tari Hip Hop pisanan digawe.

Beatboxing, kasusun saka nggawe swara karo tutuk, iki umume kanggo nyalin perkusi lan nyipta utawa nggawe irama, kang digunakake kanggo rap.



Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah