Bocah lanang ing Pajamas Striped

The Boy in the Striped Pajamas diterbitake ing 2006 ing Inggris. Wiwit diterbitake wis dadi sukses sastra menang akeh hadiah internasional lan Irlandia. Iku nomer siji ing dhaftar bestseller New York Times. Uga rangking pisanan ing dodolan ing Irlandia, Australia, Inggris lan Spanyol. A adaptasi film saka novel iki dirilis ing taun 2008.

Gender

Karya sastra menika kalebet genre Novel Historis. Crita kasebut kontekstual sajrone periode sejarah sing bener. Sanadyan alur awujud fiksi, gegambaran wekdal ingkang ngrembaka dipunandharaken jumbuh kaliyan cariyos.

Narator lan karakter

Jinis narator sing ditampilake ing buku iki dikenal minangka Equiscient. Narasi jinis iki digawe dening protagonis nanging liwat jinis "alter ego". Alter ego iki melu tumindak nanging ora nyritakake perane minangka protagonis. Prastawa kasebut dicritakake ing wong katelu lan dheweke ngerti pikirane paraga protagonis nanging ora ngerti pikirane paraga liyane ing lakon.

  • Bruno: Dheweke minangka bocah lanang umur 9 taun lan dadi protagonis ing crita kasebut. Dheweke lan kulawargane pindhah saka omah ing Berlin menyang Out-With (Auschwitz) ing ngendi bapake ditugasake ing proyek anyar.
  • Smuel: iku lanang sing Bruno ketemu liwat pager ing Out-With. Dheweke dadi tahanan lan kudu nganggo "piyama belang" sing dianggo kabeh tahanan liyane.
  • Gretel: Dheweke adhine Bruno (umur rolas taun). Sajrone wektu ing novel, dheweke lunga saka dolanan boneka kanggo sinau sejarah lan ngetutake kemajuan perang.
  • Bapake Bruno: ing wiwitan crita dheweke wis diangkat dadi direktur Auschwitz. Dheweke pancen bapak sing apikan nanging kejem marang wong liya.
  • ngamuk: Salah paham Bruno del Furer, utawa Adolf Hitler. Panjenenganipun punika boss rama lan milih wong kanggo bisa ing Out-With.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Klan Beruang Gua

Hubungan judhul-isi

Durante la Segunda Guerra Mundial los prisioneros judíos que eran llevados a Auschwitz debían utilizar un uniforme para distinguirlos. Este uniforme era una especie de pijama a rayas. El título de esta novela se centra en la relación entre Bruno, el narrador, y uno de estos niños prisioneros a quien conoce a través de una cerca en el campo de concentración. Por esto el título de “bocah lanang nganggo piyama belang".

Ringkesan, Sinopsis

En Alemania de 1940 la familia de Bruno se muda de Berlín. La nueva casa de la familia es más pequeña que la anterior y muy aislada. Hay una gran cerca de alambre cerca de la propiedad.

Jendela Bruno duwe tampilan kamp pati Auschwitz. Bruno mikir aneh yen ana akeh bocah lan wong diwasa ing sisih liya pager nganggo piyama lan topi belang. Bruno mutusake kanggo njelajah ing sadawane pager rantai sing misahake kulawargane saka kamp konsentrasi.

Ing kana dheweke nemokake bocah lanang lungguh ing lantai nganggo piyama lan nganggo gelang (karo Bintang David). Bruno rada kaget amarga katon cilik lan sedhih, nanging dheweke rumangsa bisa nggunakake perusahaan. Bocah iku Shmuel lan dheweke lan Bruno ulang tahun. Shmuel asale saka Polandia lan ngandhani Bruno yen kene. Nalika padha pisah, padha rencana kanggo ketemu maneh.

Bruno bali menyang pager. Smuèl nerangké apa sing dialami dhèwèké lan keluargané sakdurungé tekan kémah. Sawijining dina Bruno mlaku menyang pawon lan weruh Shmuel wisuh sawetara kaca tingal kristal. Kotler wis nggawa kanggo ngresiki kaca tingal kanggo ulang tahun rama. Bruno nawakake pitik Shmuel (dheweke mangan, mesthi) lan Kotler nyekel lan nesu. Shmuel kandha yen Bruno menehi dheweke lan dheweke dadi kanca, nanging Bruno mutusake yen dheweke durung nate ndeleng ing uripe.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pendulum Foucault

Sawise luwih saka setahun, ibune Bruno kepengin bali menyang Berlin karo bocah-bocah. Nanging, Bruno ora seneng kaya sing dikira dheweke bakal duwe ide iki, lan wedi nyritakake kabar kasebut menyang Shmuel. Bapake Samuel ora ana. Bocah-bocah lanang duwe rencana supaya Bruno nganggo piyama lan mbantu Shmuel nemokake bapake sadurunge ninggalake Auschwitz dina Setu.

Esuke, Bruno mlaku menyang pager lan nganggo piyama belang lan nyusup ing ngisor pager. Bocah loro mau mlaku menyang kémah lan Bruno ngerti yèn kahanané Shmuel ora apik. Senajan dheweke kepengin mulih, dheweke wis janji karo Shmuel yen dheweke bakal nulungi dheweke supaya dheweke tetep. Dheweke ora tau bisa nemokake bapake Shmuel.

Nalika Bruno arep bali menyang omah, dheweke dikepung dening prajurit lan dipeksa mlaku. Dheweke digawa menyang kamar gas, lan yen ana ing njero, padha nyekel tangan. Lampu mati, kekacauan, lan sayangé kita ngerti manawa pungkasane critane ora bakal seneng. Pungkasane bapake Bruno sadar karo medeni kedadeyane anake.

Análisis

Novel iki nuduhake liwat crita kekancan sing aneh iki babagan medeni kamp konsentrasi Nazi. Iku ngandhani kabeh liwat mripate bocah sing ora ngerti babagan kahanan sing ditemokake kanca anyar. Game kesucian kanak-kanak nglawan kacilakan kahanan nggawe novel iki minangka campuran sing ora bisa dilewati.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kode Da Vinci

Frase

  • "Masa kanak-kanak diukur liwat swara, mambu lan pengamatan sadurunge bayangan peteng saka alesan katon."
  • "Iku lucu carane wong diwasa ora bisa nggawe pikirane babagan apa sing arep ditindakake."
  • "Sawijining perkara sing mesthi, lungguh ing rasa sengsara ora bakal nggawe luwih seneng."


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah