Quantcast

Biografi Franz Kafka: Penulis Ceko sing misuwur

Franz Kafka ya iku panulis kang lair ing Austria, kang karya-karyané ditulis nganggo basa Jerman lan dianggep minangka salah sawijining panulis paling berpengaruh ing abad kaping XNUMX, karya-karyané nyakup topik-topik kang ana gegayutané karo kahanan manungsa, kasusahan, kaluputan, birokrasi, frustasi lan kasepen. Pramila ing artikel iki kita bakal menehi pitutur marang kowe apa Biografi Franz Kafka.

Franz Kafka biografi singkat

Iki Biografi Franz Kafka diwiwiti tanggal 3 Juli 1883 nalika dheweke lair ing kutha Praha, ing kulawarga wong Yahudi, sing dadi pedagang, sing cocog karo wektu minangka Kakaisaran Austro-Hungaria, kulawarga kasebut minangka bagean saka borjuasi cilik sing sugih. . Wiwit isih enom, dheweke kepengin dadi panulis, nanging dheweke kudu berjuang kanthi karakter sing kuat saka bapake, sing tansah hubungan tegang sajrone urip.

Lingkungan latihane cocog karo budaya Jerman, bapake Hermann Kafka wis nikah kanthi nyaman lan mupangati, sing ngidini putrane sing sepisanan duwe salah sawijining latihan akademik paling apik ing sekolah-sekolah paling apik ing Praha. Ing taun 1901 piyambakipun lulus SMA, piyambakipun sinau ing Universitas Carolina ing Praha, ing karir Kimia, kang ora bakal rampung wiwit iku, amarga saka pengaruh saka rama, dheweke diganti sinau Hukum.

Kanggo ngetutake semangate kanggo seni lan sastra sajajar karo karir hukum, dheweke lulus minangka pengacara ing taun 1906. Ing taun 1907, dheweke wiwit nulis crita pisanane nalika dheweke kerja minangka penasihat perusahaan asuransi, amarga ngidini dheweke bisa. ngabdi marang nulis.

Wektu iki ing universitas mbantu dheweke kanggo cultivate hobi filosofis lan sastra, duwe kesempatan kanggo maca akeh penulis, lan ketemu Max Brod, sing dadi kanca paling apik kanggo urip lan sing mengko bakal dadi diffuser kabeh karya. Brod nduweni kapribaden sing sregep banget lan metu, babar blas nalisir saka Kafka sing weruh ing dheweke cara metu saka kasepen lan isin, kang mimpin kanggo urip sepi.

Ing taun 1911 dheweke ketemu Yitzchak Lowy, aktor panggung sing ndadekake dheweke kepincut karo mistik lan agama Yahudi, sing dadi pengaruh kanggo ketaatan marang Zionisme. Ing taun 1912, dheweke ketemu karo Felice Bauer, lan dheweke miwiti hubungan asmara, nanging ora suwe. Dheweke ninggalake omah kulawarga lan dadi mandiri lan nulis karya pisanane "Proses kasebut"Lan"Metamorfosis".

biografi-saka-franz-kafka-2

Dheweke kepengin pindhah menyang Palestina nanging ing taun 1917 dheweke wiwit ngalami gejala tuberkulosis sing sepisanan, sing ndadékaké dheweke kudu magang ing pirang-pirang sanatorium, lan ngrusak hubungan lan prasetya karo Felice Bauer, hubungan sing wis ditandhani karo ragu-ragu Kafka kanggo duwe. nikah karo dheweke.

Dheweke ngenteni wektu ing sanatorium ing Alpen Italia lan banjur ing Kiering cedhak Wina. Ing salah siji saka wong-wong mau ketemu enom Ceko Julie Wohryzek karo kang tiba ing katresnan nanging rama ana adamantly gantos kanggo hubungan iki sing ora bisa mimpin kanggo marriage. Kahanan iki ndadekake hubungane karo bapake luwih rentan, ing ngendi dheweke nulis layang ing taun 1919 sing diterbitake sacara anumerta amarga ora tau tekan sing dituju.

Ing wiwitan abad kaping 1920 ing taun 1952-an, dheweke manggon ing omah ing negara ing jejere adhine nggawe karya-karya "Seniman keluwen" lan "El Castillo". Dheweke ketemu karo penerjemah lan wartawan Ceko, Milena Jesenská, sing nduweni sesambungan karo dheweke lan sing bakal dikenal babagan dheweke sawise surat sing dikirim menyang wanita kasebut katon ing taun 1921. Milena nikah karo wong liya lan ora duwe kekuatan kanggo ninggalake omah-omah, mula ing taun XNUMX dheweke wiwit nyingkirake Franz Kafka.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Biografi Rafael Pombo, pujangga Kolombia

Ing taun 1923, dheweke ketemu karo aktris asal Polandia Dora Diamant, sing aku duwe hubungan sing ringkes nanging semangat ing taun pungkasan, wanita enom iki menehi pangarep-arep kanggo terus urip, nanging ing April 1924 penyakite wiwit saya serius. seda tanggal 3 Juni 1924 ing kutha Kiering, Austria, ana ing sisihe kancane sing ora bisa dipisahake Max Brod, Dora Diamant lan pamane Siegfried Kafka.

Dianggo ing Biografi Franz Kafka

Ing Biografi Franz Kafka Ringkesan, kita kudu ngomong sing senadyan penyakit serius lan memungsuhan kang rama marang passion kanggo nulis, karya sastra Kafka ora tau frustasi, wong iki sing arep omah-omah kaping lima, nanging lara nyebabake pati awal. Kabeh karyane dadi dikenal amarga kancane Max Brod, sanajan ora dikarepake, amarga Kafka njaluk kancane supaya ngobong kabeh tulisane nalika dheweke mati, lan dheweke dianggep minangka karya agung ing sastra Jerman lan paling inovatif ing awal XNUMXth. abad.

biografi-saka-franz-kafka-3

Su escritura está caracterizada por una amplia vocación hacia la metafísica, el absurdo, la ironía y la lucidez. Describe un mundo de sueños adherido a un realismo muy detallado, describe luchas, héroes y aventuras espirituales. En el año 1913 el editor Rowohlt accede a hacer la publicación de su primer libro “Meditaciones”, que eran pequeños fragmentos escritos en prosa en ing ngendi manifiesta su inquietud espiritual y su estilo novedoso para la lírica, el drama y la melodía.

Akeh wong sing dadi bagean saka buku harian pribadine sing diduweni wiwit taun 1910 ing panyuwunan kanca Max Brod lan sing bakal digawa nganti mati tanpa gangguan, buku kasebut liwati tanpa lara utawa kamulyan, kajaba wong-wong sing dadi kanca cedhak lan sawetara admirers, uga sing ngiring. Kanthi Perang Donya I uga mungkasi hubungane karo Felice Bauer.

Lan ing ngendi tataran produksi paling apik diwiwiti ing ngendi dheweke nulis karya kanthi gaya sing ditandhani, ing antarane "The Metamorphosis" ing taun 1915, protagonis crita iki minangka pedagang lan lelungan, sing ing wayah esuk nemokake yen dheweke wis dadi serangga gedhe banget. , wong jenenge Gregorio Samsa, narasi novel iki njupuk Panggonan minangka prastawa normal senadyan monstrosity wis dadi.

Karyane "La Condena" saka taun 1913 nyritakake konflik antarane bapak lan putrane, sing sepisanan wis entuk semangat maneh lan nindhes putrane kanthi oppressively nganti ngipat-ipati dheweke amarga dheweke pengin duwe urip dhewe, bayangan sing setya. hubungane panulis karo bapake. Ing taun 1919 dheweke nulis "Ing Koloni Penjara" lan "Kisah Dokter Pedesaan".

Ukara: tebus dosa

Terus karo Franz Kafka biografi singkat. Karya-karya sing ditulis sawise iki ora diterbitake nalika dheweke isih urip, ing antarane yaiku "Proses", "The Castle", mesthine bakal ilang wektu yen Max Brod netepi janjine kanggo ngobong tulisane, nyatane Brod dhewe sing bakal tanggung jawab nyiapake edisi. Novel pertama lan siji-sijine yaiku "Proses", amarga novel-novel sadurunge dianggep minangka cerkak, mula dheweke nulis ing taun 1914 lan diterbitake ing taun 1925.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa buku The Slave, dening Anand Dílvar, babagan?

buku-4

Novel iki nyritakake uripe Joseph K., karyawan bank enom sing ing wayah esuk dicekel polisi loro amarga duwe kasus marang dheweke. Ora dingerteni apa kadurjanane, lan sapa sing nuduh, petugas mung nindakake penahanan. Dheweke dibebasake sementara lan ditimbali kanggo ditakoni nalika tugas ing bank.

Nyoba mbuktekake manawa dheweke ora salah, dheweke mlebu ing sistem peradilan. Proses pengadilan dianakake ing omah tukang kayu, cathetan pengadilan ana ing kandhang omah miskin, lan juru tulis kerja ing meja. Pamane Joseph ngenalake dheweke menyang pengacara sing nampa kliene ing amben amarga dheweke lara lan perawate tansah nyedhaki para terdakwa kanthi erotis.

Disaranake sampeyan uga maca babagan Biografi Tomas Carrasquilla y Biografi Rafael Pombo, loro penulis Kolombia.

Joseph dadi kepengin banget karo kasus lan nglirwakake karya kantor, nalika dheweke weruh carane saben wong katon ing dheweke karo angkara nalika ngerti babagan proses. Kabeh sarana pertahanan dheweke ora cukup lan salah, sawise setahun liwat tanpa ngerti sebabe dheweke wis dituduh lan wis kesel banget teka lan lunga ing perang kanggo soko sing katon ora mungkin, dheweke mungkasi nalika Joseph K digawa metu saka kutha. lan kaleksanan.

Karya iki fokus ing kepriye tuwuhe rasa salah lan siksa ing paraga, ing taun 1947 novel iki didramatisasi dening André Gide lan Jean Louis Barrault, uga didadekake opera ing taun 1953, saliyane versi film kang digawe dening Orson Welles. ing taun 1962.

The Castle: novel kapindho

Kastil iki ditulis antara taun 1921 lan 1922, diterbitake ing taun 1926, lan nyebutake juru ukur tanah sing jenenge K, sing teka ing sawijining desa sing dipimpin dening count sing manggon ing kastil ing ndhuwur bukit. Surveyor diarani count kanggo nggarap dheweke supaya bisa mapan lan ngleksanani profesine kanthi bener. Nanging sampeyan bakal weruh sing wis ngrambah karo akeh masalah kadhangkala insurmountable.

buku-5

Bèntèng iki misale jek dadi pusat mesin birokrasi ala sing ora bisa digayuh lan nalika katon bisa, apa sing digayuh yaiku komunikasi sing mbantah saben liyane. Warga kutha ora kerja sama karo dheweke, lan nampa kabeh dictates sing metu saka kastil kanthi cara alami. Ora ketompo carane hard K nyoba, kang ora bisa kanggo advance ing tujuan kang nglakokaké karya lan duwe integrasi ing masyarakat, kang tansah bali ing saben kemajuan sing nggawa dheweke bali menyang titik wiwitan.

Artis luwe

Iki minangka crita cekak sing ditulis Kafka ing taun 1922 lan diterbitake ing taun 1924 lan nyritakake babagan wong sing ora adaptasi karo masarakat ing saubengé. Dheweke minangka seniman ing sirkus, luwih cepet, sing keluwen ing jero kandhang. Umume penonton ora nggatekake dheweke nganti bos sirkus ndeleng dheweke lan takon apa dheweke isih luwe.

Dheweke mangsuli yen dheweke ora mangan apa-apa amarga dheweke ora entuk panganan sing disenengi, banjur mati. Crita iki wis diinterpretasikake kanthi macem-macem cara kayata ngatasi kasepen, utawa ndeleng wong minangka korban masyarakat dhewe sing ndadekake dheweke terpinggirkan.

Amerika: Novel sing durung rampung

Ing taun 1927, novel anumerta lan ora jangkep dening penulis iki disuguhake, sing ditindakake kanthi rong lompatan lan ora ana pungkasan, bab kapisan kanthi irah-irahan "The Chauffeur" lan dheweke bakal nulis ing taun 1913 minangka crita mandiri. Protagonis kasebut yaiku Karl Rossmann, bocah lanang umur 16 taun sing sayangé melu pembantu lan wong tuwane nggawe dheweke kapisah saka kulawarga kanggo dikirim menyang Amerika, ing ngendi pamane nampa dheweke.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Cross the Night Summary: dening Alicia Barberis

Sawise tekan, dheweke nemoni awake dhewe ditinggal ing negara sing ora dingerteni, mula dheweke kudu kerja ing macem-macem pakaryan, kanthi wektu sing cendhak ing saben wong, mula dheweke ngerti masyarakat iki ngalami sawetara pengalaman sing nggawe jelas yen dheweke ora bakal bisa adaptasi.

biografi-saka-franz-kafka-6

Nalika pamaca mlebu ing novel iki, bisa digayuh labirin sing kudu ditindakake paraga minangka pahlawan, kabeh data sing ana ing karya kasebut minangka simbolis, nanging tanpa njlentrehake apa simbol kasebut utawa efek sing ana ing pangembangan karakter kasebut.

Temboke cina

Diterbitake ing taun 1931, iki minangka kumpulan crita lan teks ing prosa sing wis kasedhiya wiwit taun 1917, uga crita sing menehi jeneng kanthi judhul. Ana 18 macem-macem narasi lan rong koleksi cathetan lan pikirane penulis.

Karakteristik Umum ing Karya Biografi Franz Kafka

Kabeh sastra saka Biografi Franz Kafka kebak kerumitan, resembling macem-macem labyrinths. Babagan pisanan sing bisa ditemokake yaiku tema sing ora masuk akal, sing katon normal nanging ora ana gunane, lan pungkasane dadi surealis. Saben karaktere aneh banget, wong sing nduweni ciri khusus kayata makhluk apatis, terasing utawa frustasi.

Basa Kafka njlimet lan tepat kanthi narator omniscient, lan struktur tulisane linear lan tanpa anakronisme. Mulane karya-karyane wis dianalisis adhedhasar macem-macem interpretasi:

  • Otobiografi: sampeyan bisa ndeleng bayangan urip penulis ing saben karyane, utamane hubungan sing angel banget karo bapake, skeptisisme lan sifat religius.

biografi-saka-franz-kafka-7

  • Psikologis utawa psikoanalisis: nggawe referensi kanggo akeh simbol sing kudu digunakake kanggo nemtokake bab tartamtu saka pamikiran, kayata sing digunakake dening Sigmund Freud.
  • Sosiologis lan politik: padha nyoba njlentrehake karyane kanggo mbenerake sawetara fakta sejarah lan sosiologis ing jamane, ing antarane yaiku pengaruh Karl Marx lan anarkis.

Kabeh masalah urip Franz Kafka minangka bayangan saka pesimisme ironis karya sastra, kang bisa sawetara saka bab fantastis kanggo realisme ketat, ing lintasan sing ora bisa kanggo entuk wiwitan utawa pungkasan. Saben karakter nduweni jeneng awal utawa jeneng kulawarga (K), lan urip sing diguncang dening kahanan peteng, sistem birokrasi utawa kahanan anonim sing digawe masyarakat.

Karakter kasebut biasane nandhang sangsara, disorientasi, rumangsa ora duwe daya lan pungkasane duwe rasa salah lan ora duwe daya sadurunge jagad sing ora bisa dingerteni utawa ndeleng dehumanisasi tanpa kontrol, sing luwih mengaruhi degradasi manungsa. . Karakteristik iki kuwat banget nganti istilah Kafkaesque wis dijuluki barang-barang sing absurd utawa nyusahake, sing ndadekake individu urip terasing lan kleru saka kasunyatane.

Karya-karyanipun dipuntingali minangka transendental amargi piyambakipun nindakaken genre anyar ing novel-novel ingkang dipunapresiasi ing taun-taun awal abad kaping XNUMX. Akeh panulis ing wektu iki kayata Marcel Proust saka Francia, James Joyce saka Irlandia utawa William Faulkner saka Amerika Serikat kalebu jinis genre iki. Franz Kafka diakoni amarga nduweni orisinalitas sing ora dikurangi ing karya sastra sing diterbitake sawise dheweke tilar donya, lan menehi dheweke posisi istimewa ing tingkat mistisisme ing sastra kontemporer.

Luwih saka satus taun sawisé diterbitake novel cekak "The Metamorphosis" ana akeh interpretasi sing digawe saka kabeh sudut pandang: eksistensialisme, sosiologi, psikologi, Yudaisme utawa ing biografi penulis dhewe, sing saiki terus nganti saiki. dadi alesan kanggo diskusi lan karya sing digunakake ing pendhidhikan para mudha amarga sugih makna.

https://www.youtube.com/watch?v=CHi7w43fUAc


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah