beton sing dipateni

konco beton nonaktif ana teknik konstruksi sing bisa menehi kebon utawa amben kembang liyane sing katon pedesaan lan migunani banget. Nanging apa sejatine beton sing dipateni? Kepiye konfigurasi sampeyan? Lan pira regane sampeyan?

Kaping pisanan, kita kudu nuduhake manawa, saiki, teknik kanggo pambangunan kebon, jubin, lan trotoar wis apik banget. Teknik konkrit sing dinonaktifake wis dadi salah sawijining sing paling akeh digunakake amarga daya tarik rampung.

Apa beton sing dinonaktifake?

beton nonaktif yaiku teknik konstruksi sing nggunakake beton tradisional sing wis ditambah karo agregat. Agregat iki minangka kerikil utawa kerikil sing bisa diwarnai supaya cocog karo preferensi utawa gagasan sampeyan.

Istilah "nonaktif" nuduhake carane beton diolah sawise diwutahake ing permukaan. Kajaba iku, produk retarding kudu ditrapake sawise beton diwutahake.

Gumantung ing cuaca, iki kudu garing nganti 12 nganti 48 jam. Lapisan lumahing mortir banjur bakal dicopot kanthi bantuan pembersih tekanan dhuwur, ngetokake agregat sing wis ditambahake.

Secara visual, beton sing dipateni nduweni tampilan kasar. Iki ndadekake pilihan sing apik banget kanggo digunakake ing trotoar utawa ing kebon. Asil sing dipikolehi padha karo kerikil, saengga ing pungkasan aspek sing padha karo koridor watu bisa diraih.

Kaya sing sampeyan ngarepake, tampilan kasar iki nggawa macem-macem keuntungan. Contone, saliyane nggawe permukaan non-slip, beton sing diaktifake ora beracun, tahan banget kanggo nyandhang saben dina lan ora ngalami masalah ing lantai watu.

Sejatine sing ditindakake yaiku nggabungake beton biasa karo granula banyu, semen, lan watu. Sing terakhir nambah kapribaden menyang Rampung lantai konkrit sing dipateni.

Kepiye beton sing dipateni?

Nggawe beton sing dipateni pancen gumantung marang fungsi lan panggunaan sing dituju. Mulane, penting kanggo entuk beton sing ora aktif sing tahan, kanthi konsistensi, lan tulangan sing cukup, lan miturut jinis lemah sing dibutuhake.

Lantai konkrit sing ora aktif terus dikembangake saka sistem pondasi sing entheng, ing ngendi bahan insulasi termoakustik katon. Preparation saka jinis lumahing iki kalebu ing ngisor iki:

  • Minangka langkah pisanan, perlu kanggo mriksa manawa permukaan ing ngendi beton sing dipateni bakal dipadhetke kanthi sampurna, lan ora ana sing ora rata.
  • Sawise iki, perlu kanggo nandur maneh lemah, kanggo mriksa maneh yen ora ana sing ora rata.
  • Sawise kabeh wis siap, beton diwutahake. Banjur teknik aturan kudu digunakake kanggo nindakake smoothing manual permukaan.
  • Sakcepete sadurunge setelan maju, trowelling manual ditindakake. Langkah iki penting kanggo entuk tampilan corrugated lan non-slip sing minangka karakteristik beton sing dipateni.
  • Langkah sabanjure yaiku nggunakake agen deactivating ing kabeh lumahing, banjur, nalika beton disetel, nerusake kanggo wisuh kabeh lumahing kanggo mbusak kabeh ngambah saka mortir unset, ing kuwi cara sing agregat konkrit wis kapapar bener.
  • Kanggo ngrampungake, beton sing dipateni kudu disegel nggunakake resin khusus. Iki luwih saka cukup kanggo ngrampungake lantai sing sampeyan pengin.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Semen Ekspansif

Karakteristik beton nonaktif

Beton sing ora aktif ditondoi kanthi Iki dianggep minangka jinis trotoar dekoratif. Ora mung kuwi, beton iki diprodhuksi ing wektu sing cendhak banget, lan kanthi nggunakake alat utawa bahan sing sithik banget.

Akibaté, beton sing dipateni minangka teknik konstruksi sing ekonomis banget sing bisa dicocogake karo gaya njaba apa wae. Biasane jinis lantai iki dipasang ing saubengé blumbang, amarga menehi permukaan sing ora licin.

Iki uga minangka pilihan sing apik kanggo dipasang ing koridor kebon, utawa ing teras, amarga menehi sentuhan klasik lan elegan. Instalasi kasebut dianjurake ing nyebrang pejalan kaki, nanging ora ing dalan kendaraan.

Karakteristik liyane saka beton sing dipateni yaiku kasedhiya ing macem-macem warna, amarga bisa diselehake tanpa ana risiko. Saiki warna sing kasedhiya yaiku abang, abu-abu, ireng, lan ijo, lan liya-liyane.

Apa kaluwihan beton sing dinonaktifake?

Sifat-sifat beton nonaktif padha karo beton normal. Ing kasunyatan, iku ditondoi dening ing ngisor iki:

  • Wis siklus urip migunani antarane 15 lan 25 taun.
  • Resistance dhuwur kanggo weathering, wiwit iku bahan banget tahan sing bisa ngidinke akeh cuaca inclement.

El hormigón desactivado también proporciona una gran resistencia al deslizamiento debido a los agregados que se mezclan. Esto lo convierte en una excelente opción para aplicaciones al aire libre, como caminos y terrazas de piscinas. También está diseñado para soportar una variedad de condiciones climáticas, como lluvia o heladas.

Pungkasan, agregat nambah daya tarik estetis saka beton sing dipateni. Agregat kasebut menehi kesan beton minangka lantai kerikil. Iki menehi karakter dalan utawa teras tanpa repot njaga lantai kerikil sing nyata.

Sampeyan uga bisa ngatur plesteran beton kanthi milih jinis agregat sing digunakake. Akibaté, sampeyan duwe kontrol lengkap babagan tingkat kekasaran lan warna beton.

Pungkasan, ora kaya permukaan kerikil, beton sing dipateni iku gampang banget kanggo njaga lan ngresiki.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Semen Ekspansif

Penempatan beton sing dipateni

Tuangake slab beton sing khas meh padha karo tahap awal penempatan beton sing ora aktif. Sampeyan kudu nggabungake unsur sing padha kaya sadurunge, yaiku tas beton lan banyu. Nanging, sampeyan kudu nggabungake agregat sing sampeyan pilih sadurunge.

Tahap kapindho instalasi unik. Iku kalebu nggunakake retarder ing tangan siji, uga nindakake reresik tekanan dhuwur kanggo mbusak lapisan lumahing mortir. Yen sampeyan duwe sawetara pengalaman pouring slabs beton, uga nangani jinis bahan lan pribadi, lan yen sampeyan duwe pribadi perlu kanggo nggawe beton dipateni, sampeyan bisa nindakake dhewe.

Yen ora, disaranake sampeyan njaluk bantuan profesional. Iki bakal njamin instalasi sampurna lan aman. Instalasi beton sing dipateni, nyatane, mbutuhake sawetara keahlian teknis. Uga, nyewa teknisi konstruksi sing trampil bakal menehi asil sing awet lan kuwat.

Aja ragu-ragu kanggo ngunjungi sawetara teknisi konstruksi sadurunge mutusake sapa sing bakal tanggung jawab kanggo instalasi sampeyan. Sawise rampung, sampeyan bakal bisa mbandhingake layanan babagan kutipan kasebut. Umumé, disaranake njupuk paling telung kuotasi kanggo njupuk gambar lengkap, lan kabeh informasi sing perlu kanggo nggawe pilihan informed.

Pira regane kanggo nginstal beton sing dipateni?

Iku angel kanggo ngira-ngira biaya manggonke beton mati kanthi akurat. Ing kasunyatan, sawetara aspek kudu dianggep nalika ngitung biaya final. Penting kanggo mikir babagan faktor ing ngisor iki sadurunge nyewa perusahaan, utawa miwiti proyek kasebut dhewe.

Lumahing kanggo nutupi

Mesthine, luwih gedhe wilayah kasebut, luwih akeh beton sing sampeyan butuhake, lan mulane anggaran sampeyan kudu luwih gedhe.

kahanan lemah

Sampeyan bisa uga kudu nindakake earthworks gumantung saka kahanan papan sing bakal ditutupi. Yen terrain sampeyan sloping utawa ing kondisi miskin, sampeyan bisa uga kudu maneuvers iki. Tujuane kanggo nyiapake lemah supaya beton bisa diwutahake. Kajaba iku, penting yen area resepsi sampeyan rata.

Rega saka bahan

Iki bakal ditemtokake dening jumlah bahan sing dibutuhake, uga kualitas bahan kasebut lan jinis agregat sing dipilih. Yen sampeyan pengin nindakake instalasi dhewe, bahan kasebut kasedhiya ing toko DIY gedhe.

Nanging, yen sampeyan pengin nutupi area gedhe, sampeyan bisa uga kudu nyewa truk kanggo ngangkut tas beton lan agregat. Kanggo ngetung biaya, sampeyan kudu nambah iki kanggo expenses.

Ing sisih liya, jinis bahan sing sampeyan butuhake bakal gumantung saka ekstensi proyek sampeyan. Gumantung ing permukaan sing bakal ditutupi, sampeyan butuh mesin cuci tekanan dhuwur, mixer beton, utawa malah truk mixer.

Yen instalasi wis rampung dening profesional, biaya materi temenan bakal klebu ing kabeh paket. Nanging, yen sampeyan nindakake dhewe, sampeyan kudu ngelingi kanggo ngira-ngira biaya kanggo nemtokake anggaran lengkap.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Semen Ekspansif

Tenaga kerja

Yen sampeyan nyewa profesional kanggo nginstal beton mati, biaya tenaga kerja bakal ditemtokake dening perusahaan sing sampeyan pilih. Pramila penting kanggo entuk akeh prakiraan kanggo mbandhingake rega lan layanan.

Biaya tenaga kerja, uga persediaan, peralatan, lan piranti, bakal kalebu ing perkiraan. Prices temenan beda-beda saka siji spesialis kanggo liyane, nanging padha banget dipengaruhi dening wilayah kanggo dijamin. Anggaran sing kudu diantisipasi umume yaiku:

  • Yen lumahing sing arep ditutupi cilik, contone, 50 m², sampeyan bisa uga kudu mbayar antarane €100 lan €150 saben m².
  • Ing kasus area sing luwih saka 50 m², rega bisa antara €60 lan €100 saben m².

Yen sampeyan mutusake kanggo nginstal beton sing dipateni dhewe, sampeyan mesthi bakal ngirit dhuwit kanggo biaya iki. Ing kahanan apa wae, aja wedi takon, lan manawa kanggo mbandhingake kemungkinan, lan pilih sing paling cocog karo kabutuhan, proyek lan anggaran sampeyan.

Apa retarder permukaan?

Agregat ing slabs beton lan jubin sing dipateni bisa kapapar ing macem-macem cara kanggo menehi finish visual narik kawigaten. Nanging, nggunakake retarder permukaan beton minangka cara sing paling gampang lan paling dipercaya.

Ora mung pendekatan iki luwih aman lan kurang tenaga kerja tinimbang etsa asam lan blasting abrasif, nanging uga ngasilake asil sing luwih konsisten, tanpa retak, chipping, utawa discoloration.

A retarder lumahing uga bakal menehi kontrol luwih saka ambane saka cahya, ngijini sampeyan kanggo njaluk asil becik. Ing ngisor iki sawetara sing penting kanggo mbantu sampeyan nggunakake retarder permukaan yen sampeyan durung nate nggunakake.

Retarder lumahing, uga dikenal minangka "deactivators" lumahing, digunakake kanggo mbatalake setelan mortar permukaan ing beton anyar kanthi kimia. Padha ngidini liyane saka beton kanggo nambani mlaku, tanpa ngganti kacepetan setelan utawa gain kekuatan, Boten kados retarders setelan beton.

Como resultado, el hormigón subyacente se endurecerá correctamente, mientras que la pasta de la superficie se puede quitar fácilmente después, en consecuencia, los retardadores de la superficie en el hormigón desactivado funcionan ralentizando proses de hidratación a una profundidad específica.

Nalika retarder lumahing kudu Applied?

Wektu paling optimal kanggo aplikasi retarder permukaan yaiku sawise kabeh prosedur finishing wis rampung lan banyu bleed wis nguap.

Ing jalur iki, sampeyan ora kudu nutup beton utawa nggunakake senyawa curing dhisik, amarga iki bisa nyegah retarder bisa digunakake kanthi bener. Nggunakake sprayer tekanan rendah utawa roller, aplikasi retarder lumahing roto-roto ing wilayah sing arep ditutupi.

Muchos retardadores de superficie están diseñados para generar un recubrimiento sobre el concreto que funciona como un agente de curado temporal y lo protege de la lluvia ligera y el viento. Si habrá mucha lluvia o viento presente, debes cubrir la superficie con láminas de plástico.

Nalika nglamar retarder permukaan, pertimbangan sing paling penting yaiku njamin jangkoan sing lengkap lan seragam. Nggunakake retarder lumahing colored, kang ngandhut dye tracer sing ngijini sampeyan kanggo ndeleng kemajuan sawijining, iku pendekatan gampang kanggo visual mriksa ngendi sampeyan wis nyemprot. Sawise pangatusan, reregetan bakal mudhun kanthi wektu.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah