Quantcast

Benua


Benua

Peta donya nuduhake dhaérah gedhé sing diubengi segara. Iki minangka bawana. Artikel kasebut nyritakake apa sing diarani, kepiye bedane karo bagean ing jagad iki, lan nggambarake lokasine.

Bawana lan bagéan saka donya

Benua iku istilah geografis, sing tegesé lemah sing jembar sing munggah ing sadhuwure banyu segara.

Bagéyan saka donya minangka konsep budaya lan sajarah sing nggambarake gagasan babagan struktur donya sajrone panemuan tanah anyar. Sawetara bagéan ing donya dijenengi miturut pionir utawa saka istilah Yunani lan Latin.

Jeneng bawana: Amérika Lor lan Kidul, Eurasia, Afrika, Australia, Antartika. Dhaptar bagéan donya: Amerika, Eropah, Asia, Afrika, Australia, Antartika.

Kanggo Afrika, Australia lan Antartika, gagasan babagan bawana utawa bagéan donya padha, bagéan saka donya Amerika dibagi dadi 2 bawana, Eurasia kalebu 2 bagéan donya; Kaping pisanan, konsep bawana lan bagéan saka donya digunakake tanpa watesan.

Watesan

Wates modern antarane bawana digambar dening darat lan segara. Watesan darat ditetepake ing sadawane kanal Suez lan Panama, samudra ing sadawane zona rak. Wates antarane Eropah lan Asia ing Rusia digambar ing sadawane Urals, Kali Emba, Segara Kaspia, ing Kaukasus lan ngluwihi segara.

Selat antara Asia lan Amerika ditemokake ing taun 1648 kanthi ekspedisi Semyon Dezhnev lan Fedot Popov, lan tanjung, sing saiki jenenge Dezhnev, banjur diarani Irung Watu Besar; Bering nemokake maneh selat kasebut 70 taun sabanjure.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  dataran rendah Amazon

Njelajah peta donya

Ayo ndeleng carane bawana bumi dumunung ing peta. Ing belahan bumi kulon ditemokake loro bawana Amerika, sektor sing cocog karo Antartika, bagean cilik ing Eropa lan Afrika. Sisane tanah iku ana ing belahan bumi Wétan.

Yen katon ing distribusi saka bawana ing hubungan kanggo ecuador, sampeyan bisa ndeleng sing paling saka tanah belongs kanggo belahan bumi sisih lor, nalika spasi segara predominate ing sisih kidul.

Skema bawana sing diterangake ora mung siji, ana liyane sing Eropa lan Asia dianggep minangka bawana sing kapisah utawa ana Afro-Eurasia tinimbang Eurasia.


Apa sing wis disinaoni?

Kita sinau apa bawana, apa bedane karo bagean saka jagad iki. Dhaptar artikel 2 - bawana lan bagéan donya. Pranyata Semyon Dezhnev nemokake Selat Bering sadurunge Bering. Ing macem-macem negara, ana macem-macem sistem kanggo njlèntrèhaké bawana ing donya, kajaba Rusia. Kita sinau manawa lokasi bawana ing Bumi ora rata.





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah